Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Askerlik Anıları (Bir gün Yine Bizim Yüzbaşıyı Fırçalarken...)

Bu yetmez abi bir de füze at :kiskis
tamam geliyor abi sen istedin :haha komando tugayı olduğumuz için yemekler o biçimdi hiç yemek sıkıntısı çekmedik çok şükür. ama israf hat safhada Allah bunun hesabını sorar. yemekhanede bir tepsi dolusu hiç başlanmamış patates köfteyi çöpe attırdılar bize. neymiş askeriyeye giren malzeme dışarı çıkmazmış. dağıtsanıza kardeşim fakir fukaraya. yemekten zehirlendi diye tencereye ceza veren kurumdan ne beklersin :haha

Türkiye'de askerlik işi saçma ve boş. Genç nüfus fazla ordunun ihtiyacı yok zorunlu diye bir dünya adamı dolduruyorlar her dönem. Adam askerlik mi yapıyor hamallık mı belli değil. Bir an evvel profesyonel askerliğe dönmek lazım.
İnsanımızın egosu saçma. Bu cümle çok kurulmuş, çok bilinmiş bir cümledir ancak dağda iki koyun güdemeyecek adama okuma yazması var diye çavuş pırpırı vermişler, Üniversite mezunu devreme fayans işçiliği yaptırttılar bu tipler ondan sonra. Oraya senden sonra gitmek bu adamın veya bizim planladığımız bir şey değildi ki.

Vardı mesela memleketini şimdi söylemeyeyim bölge insanı alınmasın kansızın teki, sabah nöbetten geldiğinde kasaturasını bütün ranzalara vura vura silahlığa giderdi silah teslim etmeye. ''Ben uyandıysam siz de uyumayın huleeeaaayyn'' diyen kekonun tekiydi. Adı halen aklımda. İş yok, güç yok, meslek yok, tahsil yok, kültür yok, insanlık yok, AHLAK yok, ne var? Senden önce gitmiş oraya o var.

Oooldu..

tamam geliyor abi sen istedin :haha komando tugayı olduğumuz için yemekler o biçimdi hiç yemek sıkıntısı çekmedik çok şükür. ama israf hat safhada Allah bunun hesabını sorar. yemekhanede bir tepsi dolusu hiç başlanmamış patates köfteyi çöpe attırdılar bize. neymiş askeriyeye giren malzeme dışarı çıkmazmış. dağıtsanıza kardeşim fakir fukaraya. yemekten zehirlendi diye tencereye ceza veren kurumdan ne beklersin :haha
Ankara Uçak Bakım Komutanlığına görevli gittim bir kere (901 Uçak Bakım diye geçiyordu sanki) Bizimki Havacılık Taburu olduğu için Helikopterlerin yağ numunelerini götürecektim, zaten başıma ne geli ise o görevden sonr ageldi Askerlik tam anlamı ile işkence oldu bana da neyse.

İşte o göreve gideceğim günün sabahının kahvaltısını yazayım san ao halde.

Bir baş ekmek, 4 adet siyah zeytin, YARIM karper peynir, (Evet o üçgen peynirin ikiye bölünmüş hali) ve 20 litre saf+kalanı su ile desteklenmiş şekilde 100 kişiye bölüştürülen süt.

Aynı günün akşamı Ankaradaydım misafir asker olarak Ankarada askerlik yapanların koğuşunda kaldım, ''Yine mi tavuk ızgara var yeaaaaa'' diyordu millet :oops:

şuraya 343. K.D. çılgın komando ekleyeyim de gözünüz asker görsün :haha:haha

(5).JPG

Ya kardeşim bırak eve gitmeyi, Askerlik boyunca resmi çarşı izni sayım 4
Askerlik boyunca diyorum
4 diyorum
Gayriresmi olanlar da mahkemeye gidip geldiklerim işte. (Mahkemeye de verildim merak etmeyin)
Şaşırtmıyorsun abi :))))))
Cezaevinde askerlik yaptığım için girdiğim davaları anlatsam herhalde çoğu insanın psikolojisi bozulur.
Tecavüz, yaralama, ölüm kalım, tetikçisi, manyağı teröristi

Mamak 28.mkz piyade tugayı,4. kolordu Emniyet ve Muhafız Bölüğü. Revir,AMM,spor salonu,cezaevi,nöbet,devriye çavuşu,Bu sarmal 12 ay boyunca devam etti.(acemilik 3 ay İzmir Gaziemir Çavuş Eğitim Bölüğü) Ve evet , terhis olduğum günün sabahında benim de 3-5 devriyem vardı.

Yani şu askere giden herkes maşallah Yüzbaşı Binbaşı dövüp de gelmiş de sanırım bir tek ben bu kadar dayak yedim geldim :kop

Herkesin mutlaka hiç unutmadığı askerlik anıları vardır. Sevgili @Vesteloji bir konu başlığında az önce aklıma girince dedim ki yahu niye bi ASKERLİK ANILARI konu başlığımız olmasın?

Ben acemiliğimi Manisa 8 inci Piyade Alayında yaptım. Hayatımın en zor yazlarından biriydi diyebilirim ve yine hayatımda en çok kilo kaybına uğradığım dönem.

Şu aşağıda gördüğünüz sağdan ikinci iskeletor ben oluyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 2133

Daha sonra dağıtım yerim olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Havacılık Birlik Komutanlığına gittim.
İzmirden Mersin ve Taşucu üzerinden vapur ile 8 saatte Kıbrıs, (Şaka değil 8 saatte ve vapur) Yolculuk gece yapıldığı için belli ki mesai başlamadan karaya varmak istemediler.

Meslekten dolayı yırtarım, Nasılsa Elektronikçi bulamazlar benim gibi, Kademede askerlik bitiririm derken ben......

Ekli dosyayı görüntüle 2134

Kendimi Ani Müdahale Mangasında buluverdim. Bütün askerliğim eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat, eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat, eğitim, nöbet, tören mangası, inşaat şeklinde geçti.

''Şafak Doğan Güneş'' dediğimde 21:00/23:00 - 05:00/07:00 devriyem vardı. Askerliğim boyunca tutmadığım gitmediğim tek bir nöbetim yok. Sadece Son devriyemi Sağ olsun ''Şahin Aydemir'' vardı o almıştı da son gece ''Sivilleri çekti'' havasını ben de yaşayabilmiştim.

Arada reviri de bana kitlediler, taburun su kuyularının klorlanması ve bölük ilaçlanması dahil .

Ekli dosyayı görüntüle 2135

Tüm bunlar yetmedi, Aşağıda gördüğünüz pancar motorlu minik traktörümsü ŞEY ile üstündeki MAN kamyonların ısıtma zımbırtısından bozma ilçalama makinesi ŞEYİ ni de bana kitlemelerini bırakın bir de zimmetlediler.

Ekli dosyayı görüntüle 2136

Bu da inşaat çalışmalarımızdan birisinden. Askeri alan içerisinde Meydan Harekat Binası, Çim saha ve akla gelebilecek her türlü inşaat işinde çalıştık çok şükür.

Ekli dosyayı görüntüle 2137

Bu arada sizlere, 2 Kolordu ve 1 de Kara Kuvvetleri denetlemesi geçirdiğimi söylemişmiydim?

Ekli dosyayı görüntüle 2138

Aaaaa çok afedersiniz, arada ''Eli yüzü düzgün'' gerekçesi ile Taburda verilen yemekte garsonluk yaptığımı söylemeyi unutursam olmaz.
Piyanist Şantör kılıklı olen bendenizin yanındaki küçükhanım ''Aaaah Memediiiim'' şarkısını söyleyen Zeynep :)

Ekli dosyayı görüntüle 2139

Evet evet, biliyorum, bu başlıkta hepinizin içini dökeceği çok konu var fakat baştan uyarmak isterim, ''Nöbet bile tutmadım'' ''Yatarak geçirdim'' söylemlerine karşı, askere 15 ay diye gidip 18 ay kazığını da yiyip gelmiş birisi olarak çok hassasiyetim var belirteyim :sopa1:sopa1:sopa1
Askerlik deme abi bana da hayatımın en sıkıntılı dönemlerinden biriydi. Doğuda çok sıkıntılı yerde yaptım. Kısa dönem yaptım Allah tan dedim ama yaşadıklarım çok uzun geldi. Askerden geldikten sonra kendimi bir süre toparlayamadım. Hala bugün yeşil hiç bir giyecek giymem ? o denli anla sen.

Mamak 28.mkz piyade tugayı,4. kolordu Emniyet ve Muhafız Bölüğü. Revir,AMM,spor salonu,cezaevi,nöbet,devriye çavuşu,Bu sarmal 12 ay boyunca devam etti.(acemilik 3 ay İzmir Gaziemir Çavuş Eğitim Bölüğü) Ve evet , terhis olduğum günün sabahında benim de 3-5 devriyem vardı.
Ooooo kardeşim ASKERLİK yapmış birisini görmek ne güzel :D

Bu konuyu bayan üyelerin görmesine kilitliyebiliyormuyuz anılarımı askerdeki kötü küfür argolarla yazmak istiyorum ?
Abi Türkiyede yeni bir akım var, ben hiç anlam veremiyor olsam da bayan dendiğinde bir gıcık oluyorlar sen zaten oradan bi kazana düştün :kop

Birkaç arkadaşa sordum ''nedir derdiniz?'' diye ? Herkes kendince bir açıklama yapıyor, ence kendileri de tam emin değil neden olduğuna dair.

Hitap şekillerinin yerine göre değişmesi gayet normal.

Şuradaki karı demek yerine şuradaki Hanımefendi
Şu kadın demek yerine şu Hanımefendi
''Kadın, bakar mısın?'' demek yerine ''Bayan'' veya ''hanımefendi'' diye arkasından seslenmek vs tamam hepsinin yeri yurdu ayrı onu anladık, ''bağyan'' tiplerinden rahatsız olmalarını da anladık, fakat ''Bayan kuaförü'nün nesi itici ben anlamıyorum mesela :alala

Hanımefendilerin Konuyu görmelerini engelleyelim sayın @İlteriş Yılmaz :kiskis

Abi Türkiyede yeni bir akım var, ben hiç anlam veremiyor olsam da bayan dendiğinde bir gıcık oluyorlar sen zaten oradan bi kazana düştün :kop

Birkaç arkadaşa sordum ''nedir derdiniz?'' diye ? Herkes kendince bir açıklama yapıyor, ence kendileri de tam emin değil neden olduğuna dair.

Hitap şekillerinin yerine göre değişmesi gayet normal.

Şuradaki karı demek yerine şuradaki Hanımefendi
Şu kadın demek yerine şu Hanımefendi
''Kadın, bakar mısın?'' demek yerine ''Bayan'' veya ''hanımefendi'' diye arkasından seslenmek vs tamam hepsinin yeri yurdu ayrı onu anladık, ''bağyan'' tiplerinden rahatsız olmalarını da anladık, fakat ''Bayan kuaförü'nün nesi itici ben anlamıyorum mesela :alala

Hanımefendilerin Konuyu görmelerini engelleyelim sayın @İlteriş Yılmaz :kiskis
Konu zaten askerlik. Bence de burayı erkeklere açık yapalım. :hihi

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri