Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Sony

lovecraft

Meraklı
Kadim Üye
Bendeniz gençken, hatta bu lcd ve led televizyonlar, flat paneller daha ülkemizde taze iken, tüplü televizyonlar halen tam ölmemişken, ne zaman bir avm'ye bir dükkana girip televizyon reyonuna baksam, Sony marka televizyonlar her zaman "ben buradayım" der gibi ışıldardı. Bu hiç sekmezdi, hangi reyona gidersem gideyim, yanlış hatırlamıyorsam "Bravia" marka (Sony'nin televizyon markası) ekranlar, her zaman yanındaki rakipleri sönük bırakırdı görüntü kalitesi olarak. Tabi bu benim gözümün gördüğü idi. Ya da belki diğer ekranların renk ve parlaklık ayarları doğru yapılmamıştı. Ama hiç başka ekran beğendiğim olmadı.

Neyse o zamandan benim aklımda kalan hep "televizyon alacaksan demekki sony alacaksın" olmuştur. Tabi şimdi artık bi sürü marka var, piyasa satüre olmuş durumda. Sony de belki artık eski Sony değil (Pilipis gibi). Ama işte gençken insanın kafasına kazınan şeyler kolay kolay gitmiyor. Şimdi bile televizyon lazım olsa aklıma hep ilk Sony gelir.

Bu da böyle bir anımdır.

Ben gençkene :D
Henüz Hitler yaşıyormuydu o zamanlar emin değilim :kiskis

Modeli halen aklımdadır KV2202 model Sony Trinitron televizyonların tamirlerini yapardık o zamanlar.
Vay arkadaş kapağını açtığım tv 11-12 yaşında olunca ''Aaaa neden erken arıza yaptı acaba?'' diye merak ederdik. 20 yaşında arıza yaptığını görünce üzülürdük vs

Hadi bu da benim anım olsun. Takipteyim :cool:

Ben gençkene :D
Henüz Hitler yaşıyormuydu o zamanlar emin değilim :kiskis

Modeli halen aklımdadır KV2202 model Sony Trinitron televizyonların tamirlerini yapardık o zamanlar.
Vay arkadaş kapağını açtığım tv 11-12 yaşında olunca ''Aaaa neden erken arıza yaptı acaba?'' diye merak ederdik. 20 yaşında arıza yaptığını görünce üzülürdük vs

Hadi bu da benim anım olsun. Takipteyim :cool:
Bizde de vardı bir tane trinitron 30 yıl çalışmıştır en az bozulmadı hiç en son yeter dedik attık :)

2006 yılıydı yanlış hatırlamıyorsam, Trinitron televizyonumuz yerine o zamanın parasıyla 6289 liraya Carrefour'dan SONY 40V2000 LCD televizyon almıştık. Hatta ellerinde hiç yoktu, teşhir ürününü almıştık. (Teknosa'dan 200 lira kadar ucuzdu sanırım) 1366x768 çözünürlüklü. Hatta yine yanlış hatırlamıyorsam o zamanlar karasal yayın gelecek diye konuşuluyordu, bu televizyonun da karasal alıcısı vardı. Çok kullanmadığımız bir odada asılı şu anda kendisi, hala sorunsuz çalışıyor. 17 yıl, hem de kısa bir süre teşhir ürünü olarak kullanılmış. Mata yakın paneli, televizyonun önünde olan hoparlörleri ve görüntü kalitesi çok iyiydi.
PS3 alana kadar HD görüntü göremedik televizyonda, sonra da Digiturk Plus çıkınca görüntünün netliğine hayran kalmıştık. İlk zamanlarda haftada bir maç HD yayınlanıyordu sanırım. 1 HDMI portu olduğu için televizyonun arkasından HDMI'ları değiştirirdik.

2006 yılıydı yanlış hatırlamıyorsam, Trinitron televizyonumuz yerine o zamanın parasıyla 6289 liraya Carrefour'dan SONY 40V2000 LCD televizyon almıştık. Hatta ellerinde hiç yoktu, teşhir ürününü almıştık. (Teknosa'dan 200 lira kadar ucuzdu sanırım) 1366x768 çözünürlüklü. Hatta yine yanlış hatırlamıyorsam o zamanlar karasal yayın gelecek diye konuşuluyordu, bu televizyonun da karasal alıcısı vardı. Çok kullanmadığımız bir odada asılı şu anda kendisi, hala sorunsuz çalışıyor. 17 yıl, hem de kısa bir süre teşhir ürünü olarak kullanılmış. Mata yakın paneli, televizyonun önünde olan hoparlörleri ve görüntü kalitesi çok iyiydi.
PS3 alana kadar HD görüntü göremedik televizyonda, sonra da Digiturk Plus çıkınca görüntünün netliğine hayran kalmıştık. İlk zamanlarda haftada bir maç HD yayınlanıyordu sanırım. 1 HDMI portu olduğu için televizyonun arkasından HDMI'ları değiştirirdik.
Özledik şöyle sonyleri eskisi gibi olsalar keşke yine

Ahhh şu karasal sayısal yayın...
1-2 seneye yayınlar başlar, şimdiden sistem hazır olsun dedim.
Bilgisayara Asus TV kartı ekledim.
Conax modül yerini hazırladım.
Asıl belgeselleri kaydetmekti.
Sonra ne oldu 2008 de topladığım bilgisayar hala karasal yayını görecek.
TV kartı Windows bir sonraki sürümü içinde güncel sürücüsü çıkarılmadı. Bir türlü tanıtılamadı. Salgında elektronik devreleri parçalarken onuda parçaladım.

Bizim ilk televizyonumuz ITT Shaub Lorenz markaydı @Adem Helvacı bilir belki :) Hatırımda kalan, kanal ayarlarken kullanılan kırmızı plastik bir aparattı. Çok severdim oynamayı ? Birde aklımda kalan arkadaşlarımla bir üst mahallede top oynuyorum, babam teyzemi aramış telefonla, teyzemde bana “baban aradı yeni kanal yayına başlamış,eve git” dedi. Koşuşumu anlatamam rampa aşşağı topuklarım popoma vuruyordu. Hayatımda 2 kere öyle koşmuştum :) Star Tv sanırım (İnter Star da olabilir) yayını başlamıştı. Hey gidi günler bu olay 90larda Ankara’da yaşanıyor. Vizontele filmi ciddi abartı değil yani :)

Sonra sırasıyla Arçelik(tüplü),Philips(Tüplü ve dahili VHS oynatıcılı),Sony (tüplü),Samsung (plazma), Sony (4k) olarak devam etti. Peder bey çok memnun Sony’den başka Tv almam diyor :) Bende kendi evime Sony almıştım ve çokta memnundum. Şimdi yurtdışındayım ve eşyalı kiraladığım evde 65”4k güzel bir rokutv’li Sharp var :) Tv’den yana şanslıydık sanırım.

Ekli dosyalar

• B9AFE61B-7133-43A8-AC90-C9C2388C7D3D.jpeg
    B9AFE61B-7133-43A8-AC90-C9C2388C7D3D.jpeg
    21.6 KB · Görüntüleme: 28
Bizim ilk televizyonumuz ITT Shaub Lorenz markaydı @Adem Helvacı bilir belki :) Hatırımda kalan, kanal ayarlarken kullanılan kırmızı plastik bir aparattı. Çok severdim oynamayı ? Birde aklımda kalan arkadaşlarımla bir üst mahallede top oynuyorum, babam teyzemi aramış telefonla, teyzemde bana “baban aradı yeni kanal yayına başlamış,eve git” dedi. Koşuşumu anlatamam rampa aşşağı topuklarım popoma vuruyordu. Hayatımda 2 kere öyle koşmuştum :) Star Tv sanırım (İnter Star da olabilir) yayını başlamıştı. Hey gidi günler bu olay 90larda Ankara’da yaşanıyor. Vizontele filmi ciddi abartı değil yani :)

Sonra sırasıyla Arçelik(tüplü),Philips(Tüplü ve dahili VHS oynatıcılı),Sony (tüplü),Samsung (plazma), Sony (4k) olarak devam etti. Peder bey çok memnun Sony’den başka Tv almam diyor :) Bende kendi evime Sony almıştım ve çokta memnundum. Şimdi yurtdışındayım ve eşyalı kiraladığım evde 65”4k güzel bir rokutv’li Sharp var :) Tv’den yana şanslıydık sanırım.
Sharp bulmak imkansız türkiyede artık, fakat bizde kağıt üzerinde eski veya geri kalmış olsa da yeni tvlerde sony tercih ediyoruz. Hala görüntü olarak çoğu marka modelden doğallık olarak önde.

Sharp bulmak imkansız türkiyede artık, fakat bizde kağıt üzerinde eski veya geri kalmış olsa da yeni tvlerde sony tercih ediyoruz. Hala görüntü olarak çoğu marka modelden doğallık olarak önde.
Ben kendim tv alıyor olsam Sharp değil Amazon marka tercih ederdim çok ucuz. Servisi hizmetide daha yaygın. Sony ne kadar eleştirilsede bencede diğerlerinden halen önde.

Ben kendim tv alıyor olsam Sharp değil Amazon marka tercih ederdim çok ucuz. Servisi hizmetide daha yaygın. Sony ne kadar eleştirilsede bencede diğerlerinden halen önde.
Sharpin ben de yeri çok farklı çalışmayan sharp tv nin önünde oturur siyah ekranını izlerim ? Amazon uygun fiyata iyi televizyonlar veriyor gibi duruyor fakat Türkiye de Amazon ürünleri yok maalesef

Yaşadığım ülkede Amazon televizyon satılıyor. Herhangi bir servis ağı yok, televizyonu siz kuruyorsunuz ve bir sorun olursa (bir yıllık garanti süresi içinde) kargoluyorsunuz televizyonu.
Yeni çıkan QLED televizyonları denememiş olmakla birlikte diğer LED televizyonları maalesef alt seviye ürünler.

İnter Star abi :D
Hey gidi beee, Sonra lisans anlaşması yaşadılar uzan efendiler ve kanalismi değişti :D
ITT Schaub Lorenz markasını bilmeyi bırak, Tamirciliği ilk öğrenmeye başladığım renkli tv ler içerisindedir kendisi.
Genelde Yeşil renklidir pertinaxlar, bu markada Sarıydı :D

Sony de eleştirilen aslında bize dayatılan abi , markanın suçu yok ki.

Bu konu 90 larda da vardı, SONY nin ana kalite üretimleri Suudi Arabistan ülkesine giderken bir alt kalite üretimler bize geliyordu. Şimdi düşünüyorum da, bugün satılan SONY ler o gün beğenmediğim kalitede olsun porselen dişlerimi kıracağım. :(

Sony de eleştirilen aslında bize dayatılan abi , markanın suçu yok ki.

Bu konu 90 larda da vardı, SONY nin ana kalite üretimleri Suudi Arabistan ülkesine giderken bir alt kalite üretimler bize geliyordu. Şimdi düşünüyorum da, bugün satılan SONY ler o gün beğenmediğim kalitede olsun porselen dişlerimi kıracağım. :(
Galiba artık sony'i komple özleyeceğiz satılan model yok ortada artık ?

Yaşadığım ülkede Amazon televizyon satılıyor. Herhangi bir servis ağı yok, televizyonu siz kuruyorsunuz ve bir sorun olursa (bir yıllık garanti süresi içinde) kargoluyorsunuz televizyonu.
Yeni çıkan QLED televizyonları denememiş olmakla birlikte diğer LED televizyonları maalesef alt seviye ürünler.
Bu mesajı yeni gördüm:) Bildirimlere tıklayınca ilk girdiğiniz bildirim sonrası diğerleri yok oluyor kaynamış kusura bakmayın. Aynı ülkedeymişiz şimdi fark ettim :)

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri