Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Philips 50PUS8507/62 RAM 3 GB Gözüküyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KnifeRex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

KnifeRex

Meraklı
Meraklı
Merhaba, 50PUS8507/62 televizyonu geçen hafta olan Mediamarkt indirimlerinden aldım. Dün teslim edildi ve kurulumunu gerçekleştirdim. Ancak CPU-Z uygulaması ile özellikleri kontrol ederken 4 GB olarak bildiğim RAM 3 GB çıktı 16 GB depolama ise 5 GB çıktı. Bu normal midir? Çoğu sitede 4GB RAM 16GB depolama yazıyordu.

Ekli dosyalar

• IMG_20230419_102248.jpg
    IMG_20230419_102248.jpg
    31.4 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20230419_102235.jpg
    IMG_20230419_102235.jpg
    14.4 KB · Görüntüleme: 23
Bu tarz uygulamaların okuma mantıkları farklıdır.
Olanı değil gördüğünü okur o nedenle hep yanıltıcı durumlar çıkar ortaya.

Bu gibi uygulamalara bakacak olursak bende testte olan 58P635 UHD ürün de aslında UHD değil FHD. :D

FHD.jpeg

Bu konuyu yazılım dili anlamında @NBKpro ve @Curious çok daha net şekilde açıklar :ok

Bu tarz uygulamaların okuma mantıkları farklıdır.
Olanı değil gördüğünü okur o nedenle hep yanıltıcı durumlar çıkar ortaya.

Bu gibi uygulamalara bakacak olursak bende testte olan 58P635 UHD ürün de aslında UHD değil FHD. :D

Ekli dosyayı görüntüle 2959

Bu konuyu yazılım dili anlamında @NBKpro ve @Curious çok daha net şekilde açıklar :ok
Teşekkür ederim hocam yalnız yüklediğim ikinci fotoğrafı sistemin kendi android ayarları kısmından aldım. Acaba 16 GB depolamanın 11 GB'ı sistemin kendi uygulamalarına mı ayrılmış?

Teşekkür ederim hocam yalnız yüklediğim ikinci fotoğrafı sistemin kendi android ayarları kısmından aldım. Acaba 16 GB depolamanın 11 GB'ı sistemin kendi uygulamalarına mı ayrılmış?
Depoloma alanı içinde dahili gelen uygulamalar + sistemin kullandığıyla birlikte değişir. 16 gb olsada tv sistem dahil edilmiyor. 11 gb büyük olasılık uygulamalar ve sistemdir.

Genelde alt segment üretimlerde tüketiciye kalan az bir kısım oluyor 3-5 gb.
Kapasite büyüdükçe tüketiciye kalan alan da artıyor çünkü sistem genelde 4-6gb arası alan kullanıyor.

Yani 16gb kapasiteli bir üründe size 10 11 gb kullanabileceğiniz alan kalmış olması lazım diye düşünüyorum.

Android dünyasında bu kalan alan kısmı tamamen markanın hatta o modelin yazılımını özelleştiren ekiple alakalı. Kimisi çöp dosyaları tutuyor, 4 GB ekstra alan yiyor, kimisi iyi optimize ediyor bir sıkıntı olmuyor. Daha da kötüsü iyi olan ekibin çalışması bir sonraki güncellemeyle kötüleşmiş, kötü olan ekibin yazılımı da bir sonraki güncellemeyele iyileşmiş olabiliyor. Henüz bunun bir standartı yok yani. Samsung'un 128GB telefonlarından birinde 38GB rom kullanıyordu, güncellemeyele önce 30GB civarına sonra 27GB civarına indirdiler. İlk çıktığında boşu boşuna 11GB fazla yiyormuş.

Önbelleği temizlediyseniz son çare android developer seçeneklerini aktif edip adb üzerinden kullanıcı partition'a wipe atmak olur ki bu uzmanlık gerektiren bir iş ve çözümün garantisi değil.

Android dünyasında bu kalan alan kısmı tamamen markanın hatta o modelin yazılımını özelleştiren ekiple alakalı. Kimisi çöp dosyaları tutuyor, 4 GB ekstra alan yiyor, kimisi iyi optimize ediyor bir sıkıntı olmuyor. Daha da kötüsü iyi olan ekibin çalışması bir sonraki güncellemeyle kötüleşmiş, kötü olan ekibin yazılımı da bir sonraki güncellemeyele iyileşmiş olabiliyor. Henüz bunun bir standartı yok yani. Samsung'un 128GB telefonlarından birinde 38GB rom kullanıyordu, güncellemeyele önce 30GB civarına sonra 27GB civarına indirdiler. İlk çıktığında boşu boşuna 11GB fazla yiyormuş.

Önbelleği temizlediyseniz son çare android developer seçeneklerini aktif edip adb üzerinden kullanıcı partition'a wipe atmak olur ki bu uzmanlık gerektiren bir iş ve çözümün garantisi değil.
Sen bizim ofise ne zaman geleceksin?
Sana ADB kurcalattıralım biraz buradaki tv ler üzerinde :ok

Philips'ten gelen mail aşağıdaki gibidir. Adem hocanın paylaştığı TCL görselinden sonra bana yine de az geldi ama televizyonun paneli neredeyse kusursuz. Sıfır ışık sızması var. Bu yüzden depolamayı şu anlık sorun etmiyorum.
Philips Ses ve Görüntü Sistemleri Tüketici Danışma Merkezi ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Belirtmiş olduğunuz konuyla ilgili olarak TV belleğinin reklamı yapılan boyutu, TV'deki dahili depolama alanının toplam miktarıdır.

Bu belleğin bazı bölümleri, aşağıdakiler gibi Android bellek kullanım istatistiklerinde listelenmemiş olabilecek özel kullanım için ayrılmıştır:

• Kullanıcı ayarlarının saklanması, koruma bilgilerinin kopyalanması vb.
  • Güvenlik sertifikaları, kimlik doğrulama anahtarları, uygulamalar için bir önbellek vb.
  • Yazılım güncellemelerini geçici olarak tutma
  • İşletim sistemini saklama

Bu nedenle, kullanıcı için mevcut olan gerçek kullanılabilir bellek miktarından reklamı yapılan bellek boyutu normaldir.

Her türlü istek ve önerinizde sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Saygılarımızla,
Philips Ses ve Görüntü Sistemleri Tüketici Danışma Merkezi

Merhaba, 50PUS8507/62 televizyonu geçen hafta olan Mediamarkt indirimlerinden aldım. Dün teslim edildi ve kurulumunu gerçekleştirdim. Ancak CPU-Z uygulaması ile özellikleri kontrol ederken 4 GB olarak bildiğim RAM 3 GB çıktı 16 GB depolama ise 5 GB çıktı. Bu normal midir? Çoğu sitede 4GB RAM 16GB depolama yazıyordu.
Üstadım hayırlı olsun. Philips tv kurulumunda ve duvar askı aparatında ücret alıyor mu?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri