Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Philips 55PUS7956/62 4K UHD İlk Kontrol ve Deneyimi Süreci

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ibOz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ibOz

Yeni Üye
Yeni Üye
İyi Günler inceleriz.com sakinleri herkese iyi bayramlar.

24 Mart 2023 günü forumda başlığını açtığım linki burada https://inceleriz.com/forum/konular/sartlari-belirlenmis-tv-tavsiyesi.1230/
@Adem Helvacı nın önermesi üzerine Philips 55PUS7956/62 tvyi satın aldım fakat ilki ekran problemi çıkardı ürünü başka bir yerden tekrar satın aldım.

1- 15.04.2023 tarihinde şipariş verildi ve Horoz lojistik ile 19.04.2023 de elime geçti tüm ilk kargo karşılama merasimi forumda belirtildiği üzere yapıldı ve 20.04.2023 de servis tarafından kurulumu yapıldı.

2- Detaylı incelemelerde 123654+menü tuşu kullanarak servis menüsüne girilip panel saatine bakıldı anladığım kadarıyla backlight hours:0 (sıfır) olarak gözüküyor resimini attım.Daha sonra ölü piksel testi, ışık sızması testi, HDR testi, Ambilight testi , dikey ve yatay bantlama testi en sonda DSE (Kirli Ekran Testi) yapıldı. Herhangi bir sorun yok

3- Tv üzerinde Android 10 ile geliyor Philips tarafından yayınlanan 1,34 GB güncellemesi yapıldı Android 10 olarak devam ediyor.

4- Güncellemeler bitince TV üzerinde kurulu gelen Netflix, Amazon Prime, Youtube a girişler sorunsuz olarak yapılıp izlendi.

5- Tv üzerinde kurulu gelen Disney+ uygulamaya girişte bir problem olmadı fakat istediğimiz diziyi seçince içerik çalışmadı mavi yuvarlak döndü durdu Daha sonra Tv uygulamalar üzerinden son sürüme güncellendi ve uygulama sorunsuz çalışıyor.

6- Tv'de sesli komut özelliği var fakat KUMANDA ÜZERİNDE SESLİ KOMUT DÜĞMESİ YOK.

İlk izlenime gelirsek kıyasladığım eski televizyonum 2013 yılında çıkan LG 50PH670s olucak

Tv yan açılardan izleneceği için görüntüde renklerde hiçbir sıkıntı yok.

Kanal geçişleri çok farkedilemiyor ama Philps biraz önde çokta sıkıntı değil.

Ses ise tam bir hayal kırklığı eski tv 'im de ses yüksekliği standart ayarlarda 15 de iken ses yüksek gelirken Philips de standart ayarlarda 40-45 seviyesi düşük geliyor. Resmi internet sitelerinde hoparlör için LG 10W+10W 2 hoparlör olarak belirtirken Philips de 10W+10W 2 hoparler kullandığını belirtiyor.
Sesten daha iyi sonuç almak için araştıracam olmadı harici hoparlör takıcaz.

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    96.1 KB · Görüntüleme: 26
  • 1+.jpg
    1+.jpg
    84.5 KB · Görüntüleme: 22
Enerji Tüketimi Resmi İnternet Sitesi Bilgileri

PhilipsLG
SDR için enerji sınıfıG
SDR için açık mod güç talebi91 Kwh/1000 saat
HDR için enerji sınıfıG
HDR için açık mod güç talebi101 Kwh/1000 saat
Ağa bağlı bekleme modu<2,0 W
Enerji Sınıfı (ErP Class B
Ortalama Güç Tüketimi128 W
Bekleme ModuGeçersiz bazı sitlelerd <0,3 w<0,3 w

Fırsatım olursa forumlarda belirtilen bazı test görüntülerinde videolayıp atacam planladığım bazı testlerde şunlar
Siyah bütünlüğü için The Queens Gambit dizisini 00.00.00-00.00.45
Ben Gri deki kurabiyeleli sahne

İyi Günler inceleriz.com sakinleri herkese iyi bayramlar.

24 Mart 2023 günü forumda başlığını açtığım linki burada https://inceleriz.com/forum/konular/sartlari-belirlenmis-tv-tavsiyesi.1230/
@Adem Helvacı nın önermesi üzerine Philips 55PUS7956/62 tvyi satın aldım fakat ilki ekran problemi çıkardı ürünü başka bir yerden tekrar satın aldım.

1- 15.04.2023 tarihinde şipariş verildi ve Horoz lojistik ile 19.04.2023 de elime geçti tüm ilk kargo karşılama merasimi forumda belirtildiği üzere yapıldı ve 20.04.2023 de servis tarafından kurulumu yapıldı.

2- Detaylı incelemelerde 123654+menü tuşu kullanarak servis menüsüne girilip panel saatine bakıldı anladığım kadarıyla backlight hours:0 (sıfır) olarak gözüküyor resimini attım.Daha sonra ölü piksel testi, ışık sızması testi, HDR testi, Ambilight testi , dikey ve yatay bantlama testi en sonda DSE (Kirli Ekran Testi) yapıldı. Herhangi bir sorun yok

3- Tv üzerinde Android 10 ile geliyor Philips tarafından yayınlanan 1,34 GB güncellemesi yapıldı Android 10 olarak devam ediyor.

4- Güncellemeler bitince TV üzerinde kurulu gelen Netflix, Amazon Prime, Youtube a girişler sorunsuz olarak yapılıp izlendi.

5- Tv üzerinde kurulu gelen Disney+ uygulamaya girişte bir problem olmadı fakat istediğimiz diziyi seçince içerik çalışmadı mavi yuvarlak döndü durdu Daha sonra Tv uygulamalar üzerinden son sürüme güncellendi ve uygulama sorunsuz çalışıyor.

6- Tv'de sesli komut özelliği var fakat KUMANDA ÜZERİNDE SESLİ KOMUT DÜĞMESİ YOK.

İlk izlenime gelirsek kıyasladığım eski televizyonum 2013 yılında çıkan LG 50PH670s olucak

Tv yan açılardan izleneceği için görüntüde renklerde hiçbir sıkıntı yok.

Kanal geçişleri çok farkedilemiyor ama Philps biraz önde çokta sıkıntı değil.

Ses ise tam bir hayal kırklığı eski tv 'im de ses yüksekliği standart ayarlarda 15 de iken ses yüksek gelirken Philips de standart ayarlarda 40-45 seviyesi düşük geliyor. Resmi internet sitelerinde hoparlör için LG 10W+10W 2 hoparlör olarak belirtirken Philips de 10W+10W 2 hoparler kullandığını belirtiyor.
Sesten daha iyi sonuç almak için araştıracam olmadı harici hoparlör takıcaz.
Kirli ekran testin kastınız nedir ?

Kirli ekran testin kastınız nedir ?
Işık sızma testinin ingilizcesi gibi bir anlama geliyor panel beyaz homojenliği

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
burada

Haber kanallarında alttaki kayan yazı geçişleri bazen takılarak devam ediyor tıpkı reklam altyazıları gibi birşey anlaşılamıyor.
Habertürk, SZC Tv, TV100 de ara ara takılmalar oluyor altyazıda A Haber, NTV ve TRT Haber de hiçbir sıkıntı yok ama Haber Global'a gelince tamamen sıkıntı şimdi bu kayan altyazılara takıldım bakalım takip edicem peki bu olay normal mi
@DeepState @Adem Helvacı @İlteriş Yılmaz @Vesteloji cevap verirseniz çok sevinirim.

Usb bağlantısı NTFS dosya sistemini destekliyor fakat usb içeriğini göremiyorsunuz bunun için ben VLC player kurdum herhangi bir sıkıntı olmadan sorunsuzca videoları oynattı.

Televizyonu tam 1 aydır dijital platformlar ağırılıklı olarak günde 10 saate yakın kullanılıyor edindiğim deneyimler şu şekilde

1- netflix ve youtube da herhangi bir donma ve kasma olmazken özellike amazon prime ve disney+ da yüksek çözünürlüklü dizi film izlerken ilk başlarında sanki bişey videoyu yavaşlatıyormuş gibi hissediyorsunuz fakat biraz ilerleyince normale dönüyor artık işlemci ve ram mi yetmiyor programın ara yüzünde mi sıkıntı var bilmiyorum. (internet ile ilgili bir sorun değil vardiyalı çalıştığım için her saat diliminde deneme şansım oluyor)

2 - oturma düzenim yan açılardan ve ortamda doğal gün ışığı fazla olduğu için gündüz izlemelerde parlamalar baya can sıkıcı mat ekran olsa iyi
olacaktı (neyse başka sefere mat ekran alırız)

3- uzun süre dijital platfomlar üzerinden içerik izleyince tv bazen donuyor kumanda tepki vermiyor. aç kapa yapınca normale dönüyor

4- Ambilight ı birkaç defa kullanma girişiminde olsamda belli bir süre sonra sadece dikkat dağıtmaya yaradığını düşünüyorum alışamadım.

5- kumanda ya gelirsek 10 sene Lg kullandıktan sonra kumanda baya büyük ama 1 hafta içinde alışıyorsunuz

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri