Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

65PUS8507 MediaMarkt 20.250 TL (IPS mi VA mı?)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

jkey35

Yeni Üye
Yeni Üye
Selam arkadaşlar..

MediaMarkt indirim devam ettiğini görüyorum. Satın aldıktan sonra forumdan detaylarına bakarım dedim lakin pek panel ve diğer özellikleri inceleyen bir yazı bulamadım. 58 ve 65 farklı panel olduğunu okudum başka forumlarda. Bu fiyata sizce nasıldır ? Beklentilerim netflix-youtube gibi uygulamalar. Daha sonrasına pişman olunacak bir tv almak istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

65PUS8506 da kullanılan AUO ve SDP karma panel o kesin ancak 8507 bilgileri halen sisteme girilmiş değil.
8506 karma panel VA ise 8507 nin aynı kulvardan devam etmesi beklenir ancak bunun bir kesinliği yok elbette.
Elimizde veri olmadan kesin bilgi paylaşamıyoruz.

Selam arkadaşlar..

MediaMarkt indirim devam ettiğini görüyorum. Satın aldıktan sonra forumdan detaylarına bakarım dedim lakin pek panel ve diğer özellikleri inceleyen bir yazı bulamadım. 58 ve 65 farklı panel olduğunu okudum başka forumlarda. Bu fiyata sizce nasıldır ? Beklentilerim netflix-youtube gibi uygulamalar. Daha sonrasına pişman olunacak bir tv almak istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

65PUS8506 da kullanılan AUO ve SDP karma panel o kesin ancak 8507 bilgileri halen sisteme girilmiş değil.
8506 karma panel VA ise 8507 nin aynı kulvardan devam etmesi beklenir ancak bunun bir kesinliği yok elbette.
Elimizde veri olmadan kesin bilgi paylaşamıyoruz.
Başka bir forumda söyle bir resim gördüm.IPS Kullanıldığı belirtiyor. bu şartlar altında sizce F/P olabilir mi ?

Ekli dosyalar

• a309163bdd88db9c317726ed6b5c461b.png
    a309163bdd88db9c317726ed6b5c461b.png
    117.4 KB · Görüntüleme: 26
Bakınız 8506 da kullanılan paneller bunlar, başka bir panel kesinlikle yok. Bu panellerin QVN07 olanı AUO panel ve kesinlikle VA. R3HA olan da SDP yani Sakai Display ve %100 yine VA panel. O zaman o listeyi hazırlayan veya paylaşan dostumuza sormak lazım. Üretimde dahi olmayan bir panel nasıl oluyor da tüketiciye IPS olarak gidiyor?

1682585987681.png

Hatta şu aşağıdaki 65PUS8506 nın sökülmüş haline dair görselde göreceğiniz Tcon board ve Buffer Boardlar bile bas bas bağırıyor 'Ben AUO panelim'' diye. Nasıl IPS oluyormuş bu 8506 ve doğal olarak 8507 nin IPS olduğunun bu koşullarda güvencesi ne oluyor?

1682586570643.png

Ben size 8507 için ''IPS değil'' demiyorum, onun yerine ''Elimde verisi yok ise ben bilgi paylaşmam'' diyorum yani ''Bilmiyorum'' diyorum.

Peki bu bilgiyi paylaşanlar, paylaştıkları bilginin dayanağı olarak ne sunabiliyor mesela?

Bakın ben açık açık 8506 nın üretiminde kullanılan panel kodlarına kadar açıkladım, yayınladım ve görülüyor ki 8506 IPS değil kesinlikle VA panel.

Ya üreticinin kendi sistemindeki veriler yanlış, yani bu televizyonu üreten bile bu işi bilmiyor, ya da bu veriyi paylaşan arkadaşların hazırladığı listede hata var.

Bir kere daha yazayım, ben size ''Doğrusunu ben biliyorum'' demiyorum. Sadece diyorum ki ''üretici verileri ile size paylaşılan liste birbiri ile uyuşmuyor''

Bakınız 8506 da kullanılan paneller bunlar, başka bir panel kesinlikle yok. Bu panellerin QVN07 olanı AUO panel ve kesinlikle VA. R3HA olan da SDP yani Sakai Display ve %100 yine VA panel. O zaman o listeyi hazırlayan veya paylaşan dostumuza sormak lazım. Üretimde dahi olmayan bir panel nasıl oluyor da tüketiciye IPS olarak gidiyor?

Ekli dosyayı görüntüle 3215

Hatta şu aşağıdaki 65PUS8506 nın sökülmüş haline dair görselde göreceğiniz Tcon board ve Buffer Boardlar bile bas bas bağırıyor 'Ben AUO panelim'' diye. Nasıl IPS oluyormuş bu 8506 ve doğal olarak 8507 nin IPS olduğunun bu koşullarda güvencesi ne oluyor?

Ekli dosyayı görüntüle 3217

Ben size 8507 için ''IPS değil'' demiyorum, onun yerine ''Elimde verisi yok ise ben bilgi paylaşmam'' diyorum yani ''Bilmiyorum'' diyorum.

Peki bu bilgiyi paylaşanlar, paylaştıkları bilginin dayanağı olarak ne sunabiliyor mesela?

Bakın ben açık açık 8506 nın üretiminde kullanılan panel kodlarına kadar açıkladım, yayınladım ve görülüyor ki 8506 IPS değil kesinlikle VA panel.

Ya üreticinin kendi sistemindeki veriler yanlış, yani bu televizyonu üreten bile bu işi bilmiyor, ya da bu veriyi paylaşan arkadaşların hazırladığı listede hata var.

Bir kere daha yazayım, ben size ''Doğrusunu ben biliyorum'' demiyorum. Sadece diyorum ki ''üretici verileri ile size paylaşılan liste birbiri ile uyuşmuyor''
Adem bey bu kadar detay ile vermiş olduğunuz yanıt için teşekkür ederim. Kendimde araştırma sonucunda aşağıdaki sitedeki gibi IPS bilgisini görüyorum.
Biz tüketiciler sizin kadar bilgi ve tecrübe sahibi olmamız imkansız. Sizin teziniz daha makul olduğu düşünüyorum. Karma panel olarak düşünüldüğünde bu fiyata alınabilir olduğunu düşünür müsünüz ? Eğer yok ise öneriniz neler olabilir ? Teşekkürler..

1682587768204.png

Adem bey bu kadar detay ile vermiş olduğunuz yanıt için teşekkür ederim. Kendimde araştırma sonucunda aşağıdaki sitedeki gibi IPS bilgisini görüyorum.
Biz tüketiciler sizin kadar bilgi ve tecrübe sahibi olmamız imkansız. Sizin teziniz daha makul olduğu düşünüyorum. Karma panel olarak düşünüldüğünde bu fiyata alınabilir olduğunu düşünür müsünüz ? Eğer yok ise öneriniz neler olabilir ? Teşekkürler..

Ekli dosyayı görüntüle 3219
Hocam ürünün satın alınması ile ilgili sorunum yok benim inanın.
Ben Philips ürünlerini cidden severim (Menüsü hariç) ancak satış sonrası hizmet konuları sıkıntılı olduğu için uyarıyorum sadece, bu model özelinde de ben satın almanızda sakınca görmüyorum, eğer 8507 nin üretiminde kullanılan donanımlar 8506 ile aynı çıkarsa bu aslınd abence avantajdır zira hakikaten dünya genelinde AUO panel en tercih edilen ve hatta üreticilerin PAHALI olduğu için çok da tercih etmediği üreticidir. Philips bu konuda elini korkak alıştırmamış paraya kıymış kaliteli panelleri alıp ürünü üretmiş buna asla lafım yok.

Sizin içinize sinen bir ürün ise bence alternatif ürün aramanıza da gerek yok. Benim tek derdim, kaynak verilen DOĞRU BİLGİ , inanın başka bir beklentim yok firmalardan ve bu tarz bilgi paylaşan teknoloji siteleri veya forumlarımdan.

Displayspec olmasa da ben zamanında Epey denen site üzerinde de onlarca veri düzelttirdim çünkü bunlar doğruluğu kesin bilgiler değil.

Benim tek avantajım, birçok firmanın üretim verilerine ulaşabiliyor olmam. Ben üretimde bakıyorum VA panel, Epeyde bakıyorum IPS yazmışlar. Ben üretime bakıyorum 1300:1, Displayspec de bakıyorum 5000:1

Bazı markaların kendi web sitelerinde dahi veriler yanlış, Yahu tv yi üreten firmanın reklam departmanı dahi ezbere bilgi girişi yapmış web sitesine.

Benim o nedenle temel prensibimdir, eğer üretimde kullanılan materyallerin kodları elimde değil ise veya ürünü bizzat söküp kendim görmemişsem eğer, internette paylaşılan hiçbir bilgiyi doğru kabul etmiyorum. Çünkü bu tarz sitelerde temel amaç TIK ALMAK prensibi üzerine kuruludur, Bilgi dğru yanlış önemli değil, yete rki google da aratıldığında o site çıksın veya önde çıksın.

Bizim öyle bir derdimiz yok, ben istesem elimdeki verilerden derleme yapıp, daha piyasaya çıkmamış modlelerin bile verilerini girerim sitemize, ürün çıkmadan aylar evvel girdiğim için ürün çıktığında aratıldığında ilk bizim site çıkar fakat bu tam bir ahlaksızlık olur.

Bu model ile ilgili bir çok sitedeki yanlış bilgilendirme kullanıcıların arama sonucunda bu forumda görerek daha doğru karar ile alabilecekleri için bu konu ilaç niteliğinde olacaktır. Beni Ambilight , 65 inç ve fiyat olarak (20.250TL) iyi olduğunu düşünerek satın alma işlemini iptal etmeyeceğim. İlgi alaka ve detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bu model ile ilgili bir çok sitedeki yanlış bilgilendirme kullanıcıların arama sonucunda bu forumda görerek daha doğru karar ile alabilecekleri için bu konu ilaç niteliğinde olacaktır. Beni Ambilight , 65 inç ve fiyat olarak (20.250TL) iyi olduğunu düşünerek satın alma işlemini iptal etmeyeceğim. İlgi alaka ve detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim.
Araştıran bir tüketici olmanızdan dolayı ben teşekkür ederim :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri