Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung 60BU8000 Kullanıcıları Geri Bildirim ve Sohbet Kulübü

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Merhaba bende aranıza 55" olan modelini saygıdeğer @Adem Helvacı Adem Ağabey'in tavsiyesi sayesinde katıldım buradan kendisine yine teşekkür ediyorum. Önerebileceğiniz ayarlar varsa memnuniyetle dinlemek isterim.

Arkadaşlar selam, benim için çok değerli olan bir geri bildirimde bulunayım, çünkü bu sebepten televizyonu geri verebilirdim.
Tivibu'dan ulusal kanalları izlerken görüntü çok takılıyor gibi geldi, 60 Hz gibi değildi yani inanamadım.Kullanım klavuzunu vs inceledim bir şey bulamadım, az önce şansa gözüme bir şey çarptı. Kumandanın orta tuşuna bastığımda bağlı cihaz bilgi ekranında 3840x2160/30p yazıyordu yani 30 fpsle izliyormuşum. Ardından şu yönergeleri izledim :
Menü tuşu>ayarlar>tüm ayarlar>bağlantı>harici cihaz yöneticisi>giriş sinyali genişletme>hdmi1 seçiyoruz(tivibunun bağlı olduğu yer)>kapat diyoruz. Ardından menü tuşuna tekrar basıp hdmi seçip tekrar açıyoruz tivibuyu.
Sonuç:
Ekli dosyayı görüntüle 2936

Bu da öncesi sonrası videosu. Videoda canlı gördüğüm kadar belli değil ama çok ciddi boyutta fark oldu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Hocam merhaba ben de tivibu kullancısıyım fakat sizin ayarları da yapmama rağmen görüntü ekte de olduğu gibi HD ve 50p kaldı. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Ekli dosyalar

• _Onur Muhammed Saatcı kişisinden fotoğraf.jpg
    _Onur Muhammed Saatcı kişisinden fotoğraf.jpg
    28.6 KB · Görüntüleme: 19
Hocam merhaba ben de tivibu kullancısıyım fakat sizin ayarları da yapmama rağmen görüntü ekte de olduğu gibi HD ve 50p kaldı. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Tivibuda görüntü ayarlarına baktınız mı? Hatırladığım kadarıyla Tivibuda 4k ve 1080p olarak iki farklı paket vardı. Belki sizinki 1080p paketi olabilir.

Samsung 60BU8000 Modelinde Bulutlanma sorunu olduğu (Kronik) söyleniyor bu bilgi doğru mu?

Hemen belirtelim ki bu bilgi YANLIŞ arkadaşlar. Şöyle ki; ''Bulutlanma sorunu 60BU8000 de yok'' da diyemeyiz, ''Bulutlanma sorunu 60BU8000 modelien özgü'' de diyemeyiz zira Clouding dediğimiz bulutlanma sorunu temelde bir TFT LCD dünyasının GENEL sorunudur.

Bulutlanma, yani Cloduing konusu aynı zamanda SEHİM ile de çok karıştırılır. Ben bu kavramı sosyal mecrada dile getirecen akadar bütün teknoloji kanalları sehim sorununu ışık sızması diye adnaldırıyordu ancak ışık sızması - bulutlanma - sehim ve IPS ışıldaması birbirinden çok çok ayrı kavramlardır ve her birini sizlere hem sitemizde hem de youtube kanalımda açıkladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Yani EVET bir bulutlanma sorunu var ancak öncelikle bulutlanma nedir, ışık sızması nedir, sehim nedir, ıps ışıldaması nedir kavramlarını iyi analiz etmek gerekir ve bu durum TFT LCD tabanlı çalışan her marka, her modelde olası sorundur o nedenle bu soruna karşı İLK KURULUMDA NELER YAPILMALI şeklinde aşağıda yine bilgi paylaşacağız :ok
Adem bey

Bu tarz olumsuzlukları görünce bazen diyorum ki: TV teknolojisi keşke CRT'de kalsaydı. Full HD, UHD, CRT TV'de yapılabilirdi pekala. Ne ışık sızması, ne tepkime süresi gibi dertlerimiz de olmazdı. TV'yi keşfeden adam kalkıp gelse, bu durumları görse TV'yi keşfettiğine pişman olurdu.

Gelelim konuya: Ben bu 60BU8000 modelin 55BU8000 olanını almak istedim. Samsung bayisi bana dedi ki: Samsung bu model TV'yi mağazalarında satmıyor. Vatan, Teknosa, vs. mağazalara gönderiyor. Oradan sattırıyor. Sebebini sorduğumda gerçek Samsung kalitesinde üretmediği için, ucuz olsun ama Samsung olsun mantığı ile ürettiği için bayilerine göndermiyor dedi.

@frknkrkmz @cuhadarzade Cihaz olarak ZTE ZXV10 B860H model olan STB var. Link, https://www.zte.com.cn/global/products/cocloud/201707261551/IP-STB/ZXV10-B860H.html . Özellikle bu modelin tivibuyu daha akıcı ve daha iyi görüntü kalitesi sunduğundan bu markayı tercih etmiştim hatta kendi sitesinde de 4K desteklediği de yazıyor. Aşağıya da tivibu görüntü ayarlarını ve kutunun kendisinin fotoğraflarını ekliyorum.

Dipnot: Tivibu Ev kullanıcısıym (IP TV)
Dipnot 2: Tivibu ile birlikte gelen HDMI kablosunu kullanıyorum belki 4K'ya geçmemesi bundan da kaynaklı olabilir. 4K destekli bir kablo ile denenebilir.

Ekli dosyalar

• IMG_20230427_132145.jpg
    IMG_20230427_132145.jpg
    38.4 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20230427_132122.jpg
    IMG_20230427_132122.jpg
    39.3 KB · Görüntüleme: 12
@frknkrkmz @cuhadarzade Cihaz olarak ZTE ZXV10 B860H model olan STB var. Link, https://www.zte.com.cn/global/products/cocloud/201707261551/IP-STB/ZXV10-B860H.html . Özellikle bu modelin tivibuyu daha akıcı ve daha iyi görüntü kalitesi sunduğundan bu markayı tercih etmiştim hatta kendi sitesinde de 4K desteklediği de yazıyor. Aşağıya da tivibu görüntü ayarlarını ve kutunun kendisinin fotoğraflarını ekliyorum.

Dipnot: Tivibu Ev kullanıcısıym (IP TV)
Dipnot 2: Tivibu ile birlikte gelen HDMI kablosunu kullanıyorum belki 4K'ya geçmemesi bundan da kaynaklı olabilir. 4K destekli bir kablo ile denenebilir.
Bendeki cihaza eve gidince bakacağım. ben de şu an tivibunun kendi verdiği hdmi kablosunu kullanıyorum ama çncesin belkin marka taktım onda da problem olmadı. Belkin kısa geldiği için Amazondan paugge 2.1 aldım onu deneyeceğim bakalım ne olacak.

Bendeki cihaza eve gidince bakacağım. ben de şu an tivibunun kendi verdiği hdmi kablosunu kullanıyorum ama çncesin belkin marka taktım onda da problem olmadı. Belkin kısa geldiği için Amazondan paugge 2.1 aldım onu deneyeceğim bakalım ne olacak.

Hocam hala sizde UHD 60p olarak mı gözüküyor? Ayrıca Tivibu Ev mi Uydu mu kullanıyorsunuz?

Adem bey

Bu tarz olumsuzlukları görünce bazen diyorum ki: TV teknolojisi keşke CRT'de kalsaydı. Full HD, UHD, CRT TV'de yapılabilirdi pekala. Ne ışık sızması, ne tepkime süresi gibi dertlerimiz de olmazdı. TV'yi keşfeden adam kalkıp gelse, bu durumları görse TV'yi keşfettiğine pişman olurdu.

Gelelim konuya: Ben bu 60BU8000 modelin 55BU8000 olanını almak istedim. Samsung bayisi bana dedi ki: Samsung bu model TV'yi mağazalarında satmıyor. Vatan, Teknosa, vs. mağazalara gönderiyor. Oradan sattırıyor. Sebebini sorduğumda gerçek Samsung kalitesinde üretmediği için, ucuz olsun ama Samsung olsun mantığı ile ürettiği için bayilerine göndermiyor dedi.
CRT görüntü kalitesi ve tepki süresi anlamında inanılmaz güzel bir teknolojiydi fakat özellikle köşelere doğru ilerledikçe Deflection Coil yani saptırma bobini kaynaklı gerek diagonal ve gerekse distorsiyonel anlamda hep sorunlar yaşadık yıllarca ve çözülmüyordu da.

Hantallık kısmı ayrı bir dertti :( Ömrüm o 84 ve 87 ekran tüplü televizyonları kucağımda taşımakla geçti gerek montajlarda ve gerekse arızalarda. Yani görsel olarak haklısınız da mesleki olarak bakınca ben iyi ki artık yoklar diyorum :D

Şimdi size bu 60BU8000 model ile ilgili sözde bilgi veren cahil dostumuza (Kendisine cahil dediğimi de lütfen belirtin ve hatta bu yazımı da okutabilirsiniz) şunu sorun.

Size satmak istediği televizyonun panel üreticisi kim? O panelin üretiminde kullanılan COF adeti kaç? sRGB oranı ne? Matlık seviyesi ne? (Rakamsal olarak versin bu bilgileri)
Sonra da size vereceği o bilgileri (kesinlikle bu bilgileri alamayacaksınız çünkü bilmiyor) bir de 60BU8000 ile karşılaştırıp kendisine ''Madem ki bunlar gerçek samsung kalitesinde değil, o halde içinde neden 55BU8000 55BU8500 65BU8000 65BU85000 de kullanılan anakartın %100 aynısı ve yine BLU da ilgili modellerde kullanılan led üreticisi ile aynı firma ile çalışmaları yanısıra kendi mağazalarında sattıkları ürünlerin panellerinde 12COF varken nasıl oluyor da 60BU8000 de 24 adet oluyor?'' diye sorun.

Ben rakip mağaza değilim, rakip firma da değilim, Ticari herhangi bir işletmem veya iştirakim de yok, Samsung bana ''Aman ne güzel ettin de bize ürün sattırdın'' diye para da ödemiyor, yani benim bu işten hiçbir çıkarım olmadığı ortada fakat kendisi elinde olmayan malı satıp para kazanamayacağı için elbette ki elinde olmayan ve kendilerinde satılmayan malı kötülemekle mükellef hissedecek kendisini. Çünkü onun işi bu.

Size başka bir soru.

Bir saat sonra Samsung bir açıklama yapsa ve bütün Samsung mağazalarına dese ki ''Ya beyler 60BU8000 modeli ülke genelinde çok güzel satıldı, bundan sonra bu modeli bütün Samsung mağazalarında da satacağız''

Ne yapacak sizin mağazacı muhterem? :kop

İki gram aklı olmayan cahillerin şu Milletin aklı ile dalga geçmesinden bıktım usandım yemin ediyorum.

Hayır akıl yok onu anladık da, yaptıkları işe saygısı da yok bu tiplerin. Mesela de ki '' Beyefendi 60BU8000 modeli ara modeldir, özel anlaşma ile marketlerde satılsın diye piyasaya sürülmüştür. bizim mağazalarımızda 60BU8000 bulunmaz ancak bakınız 65BU8000 modelinde de biz size şu avantajları sunuyoruz'' (Bu ürüne kıyasla 65BU8000 ile Sunabilecekleri avantaj yok o ayrı konu)

Yani 65BU8000 modelinin 60BU8000 karşısında tutunabilecek bir yeri yok fakat hiç olmazsa daha akla yatkın yalanlar söylesin.

@cuhadarzade Hocam birde şu ekteki görselde hangi ayar sizde seçli bundan dolayı da olabilir bendeki sorun çünkü bende de paugge 2.1 var onu da takmama rağmen yine HD 50p'de

Türk Telekom müşteri temsilcisiyle görüştüm HD paketin üstü bir paketlerinin olmadığını ve 4K desteklemediklerini söylediler. Kafam karıştı açıkcası aynı kablo ve televizyon haricinde belki de tivibu STP'nin farklı olması buna engel olabilir hocam. @cuhadarzade

Merhabalar. Amazon da bu tv yok artık. Dün 3,4 adet stok girdiler ama 18.900 TL'den, o da bitti. Hepsiburada satıyor o da aynı fiyat. Malum önümüz seçim. Seçim sonrası dolar yada fiyat artışı bekleniyor. Bu fiyata almak hala mantıklı mı?

@cuhadarzade Hocam birde şu ekteki görselde hangi ayar sizde seçli bundan dolayı da olabilir bendeki sorun çünkü bende de paugge 2.1 var onu da takmama rağmen yine HD 50p'de
Türk Telekom müşteri temsilcisiyle görüştüm HD paketin üstü bir paketlerinin olmadığını ve 4K desteklemediklerini söylediler. Kafam karıştı açıkcası aynı kablo ve televizyon haricinde belki de tivibu STP'nin farklı olması buna engel olabilir hocam. @cuhadarzade

Evet ben de konuştum sizin yazınızdan sonra, 4 k olmadığını söylediler. Bizim orada alt yapı çalışmasında fiber kabloyu koparmışlar, üzerine bir de yağmur yağdı, 3 gündür internet olmadığından uydu yayını izledim, net söyleyebilirim ki uydu yayını tivibu yayınından daha akıcı. Ayrıca daha net. Nasıl oluyor ben anlayamadım. Uydu yayını Hd ve 1080i şeklinde. Bu akşam detaylı bakacağım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri