Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Televizyon tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

LEVENT

Yeni Üye
Yeni Üye
İyi günler. K.Maraş'ta yaşıyorum ve deprem sırasında 50VT30 plasma televizyonum kırıldı. Sanırım tamir şansım olmayacak. Genellikle Pc'ye bağlı kullanıyorum. Çocuklar Netflix yada internet üzerinden film-video seyrediyor. Oğlum Playstation oynuyor. Arada uydu uydu yayınları ve maç seyrediyoruz. 75 inç fiyatı beni zorlamayacak (Max 35-40Bin )bir televizyon tavsiyesi yapabilir misiniz

İyi günler. K.Maraş'ta yaşıyorum ve deprem sırasında 50VT30 plasma televizyonum kırıldı. Sanırım tamir şansım olmayacak. Genellikle Pc'ye bağlı kullanıyorum. Çocuklar Netflix yada internet üzerinden film-video seyrediyor. Oğlum Playstation oynuyor. Arada uydu uydu yayınları ve maç seyrediyoruz. 75 inç fiyatı beni zorlamayacak (Max 35-40Bin )bir televizyon tavsiyesi yapabilir misiniz
Öncelikle geçmiş olsun
75c735 piyasada satışı olsaydı tereddütsüz onu önerirdim vatan bilgisayarda vardı ama tükenmiş bulabilirseniz 75c735 ancak 65 inç bana uyar derseniz onu öneririm 144hz pc ve playstation için biçilmiş kaftan 75pus8807 37-38 bin bandında Ancak sshsi servis kalitesi iyi değil
75q80b 45 bin bandında eğer çıkabilirseniz bu fiyatlara öneririm tclye ve Philipsse nazaran daha iyidir
İthal markaların en iyi servisi diyebilirim benim nezlimde
65 inç size uygunsa 65c735 ama 75 istiyorum derseniz 75q80b(o fiyatlara çıkabilirseniz) ve 75pus8807

75" direct led tv kesinlikle almayın (ışık sızması, sehim, bulutlanma .... + 75" te 4K çözünürlük yetersiz (58 ppi)

65" MiniLED Va panel tercih edin (68 ppi)

Yorumlar içi teşekkür ederim. Direkt led olmayan önerileriniz olabilirmi. Bir arkadaşta 65Q80T oldukça memnundu

Yorumlar içi teşekkür ederim. Direkt led olmayan önerileriniz olabilirmi. Bir arkadaşta 65Q80T oldukça memnundu

65Q80T Va Panel Full Array LED olduğu için memnundur miniled teknolojisi bunun bir üstüdür
Not: Tv de IPS panel büyük hatadır

1683103561153.png

75'' IPS panel mi ?. Ben teknik konulardan hiç anlamıyorum. Sizin önerilerinize göre hareket edeceğim, çünkü görüp kıyaslama yapma şansı yok.
Her 75 ıps değildir marka modele göre değişebilir mesela tcl modeller hep va

VA paneldeki ghosting problemlerine rağmen gene de IPS almak hata mı olur? Salonda 55PUK7100 var, IPS panel olmasına rağmen ışık sızması gibi rahatsız edici problemler sezemedim ben.
Ben panellerin teknik özelliklerinden bek anlamam sadece kullanım amaçlarını ve performanslarını biliyorum ancak @bjkyener panel konusunda size yardımcı olabilir

VA paneldeki ghosting problemlerine rağmen gene de IPS almak hata mı olur? Salonda 55PUK7100 var, IPS panel olmasına rağmen ışık sızması gibi rahatsız edici problemler sezemedim ben.
TV de Va panellerin tepki süresi IPS ten çok daha iyi tepki süresi nedeiyle IPS te ghosting olur ( Monitördeki Va panelle karıştırma)

Va panel miniled de tepki süresi 6-11 ms iken ıps panellerde 13 - 25ms

Örnek

LG 65QNED91 tepki süresi 13,8 ms

Samsung 65QN90B tepki süresi 7,9ms

IPS panelli TV'lerde renk sıcaklığını orta yaparsanız, ten rengini de yükseltirseniz Koyu renklerde VA panele yakın renkler görebilirsiniz. Tecrübe ettim.

TV de Va panellerin tepki süresi IPS ten çok daha iyi tepki süresi nedeiyle IPS te ghosting olur ( Monitördeki Va panelle karıştırma)

Va panel miniled de tepki süresi 6-11 ms iken ıps panellerde 13 - 25ms

Örnek

LG 65QNED91 tepki süresi 13,8 ms

Samsung 65QN90B tepki süresi 7,9ms

Ben monitörlerle karıştırmıyorum zaten. TV incelemelerine de bakarak yorum yapıyorum. Ortalama tepki süresi iyi bile olsa her renk dönüşümlerinde aynı tepki süresine sahip olmuyor. VA panellerin %95'i siyah renkten daha açık renklere geçerken yüksek tepki sürelerine sahip. Bu yüzden siyah kenarlı nesneler hızlıca hareket ettiğinde arkasında beyaz hayalet şeklinde overshoot efekti bırakıyor.

Mesela bu kullanıcı da PUS8507 ile inverse ghosting'ten rahatsız olup şikayet konusu açmış. Benim gibi düşük bütçeli(13-15K), ana değil de yan odaya alınacak bir TV arayanlar için neden IPS TV almak pişmanlık olsun? Bu görüntüyü görmeye değer mi? Yanlış anlamayın, size ters görüş kanıtlamaya çalışmıyorum. Gerçekten fikirlerinizi merak ediyorum. Ben de VA panelli ürünümü iade mi etsem diye düşünüyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri