Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Duvar Askı Aparatından TV Neden Düşer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aeronics
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

aeronics

Mühendis
Kadim Üye
Askı aparatından TV neden düşer?
1. Askı aparatı duvara düzgün monte edilmemiştir.
2. Duvara bağlantı elemanları duvar tipine uygun değildir (kutu içinden çıkan dandik plastik dübeller).
3. Televizyon askı aparatına uygun yerleştirilmemiştir.
4. Hatalı askı aparatı seçilmiştir.
@Adem Helvacı daha detaylı açıklayabilir ama sanmıyorum ki bunların hiçbirinden servisi ve dahi televizyonu üreten firmayı bağlayıcı bir karar çıkartılamaz. Askı aparatını her ne kadar televizyonun servisi takıyor olsa da televizyonu üreten firma kendi üretmediği askı aparatından sorumlu değildir ve olamaz.

Servislerin sattıkları akım koruyucu prizler hakkında Adem Bey'in videosu vardı. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

@ahmet7
Annemlerin evi kentsel dönüşüme girmeden önce 47 inçlik Samsung televizyonu hareketli askı aparatı ile monte ettim duvara. 7 sene sıkıntısız kullandılar ve en sonunda bina yıkılacağı zaman gidip duvardan söktüm. Gün olur da lazım olur diye halen kenarda durur.

Askı aparatlarında dikkat edilmesi gereken belki de en önemli husus uygun olduğu ağırlıktır. Bunu uygun seçtikten sonra gerisi duvara montaj şartları. Duvar tipinize uygun dübel kullandığınız takdirde gidip de asılmadığınız sürece askı aparatı güvenle çalışır.

Bu dübel konusu neden önemlidir?
Bizzat yaşadığım bir durumu paylaşayım. 4 yıl kadar önce yeni eve taşındığımda mutfağa katlanabilir küçük bir masa yaptırdım. Masayı yapan marangoz da gelip montajını yaptı. Mekanizma zaten piyasada hazır kutulu ürün. Montaj vidaları falan hepsi set olarak satılıyor. Neyse marangoz üst plakayı kesti geldi ve montajını yaptı. Duvar tuğla duvar ve üstüne sanki kaba sıva atılmadan direkt ince sıva atılmış. Montajı yaparken kutudan çıkan dübelleri kullandı ve duvarın ince sıvalı olmasına bir araba laf etti. O masayı üzerinde yemek yemekten ziyade ek tezgah gibi kullanıyoruz. 6 ay geçmeden dübeller yavaştan kendini bırakıp masa öne doğru eğilmeye başladı. Marangozun attığı dübelleri söküp yerine boşluk dübeli çaktım. 3 yıldan uzun süredir masa yerinden zerre oynamadı.

Düzenleme: Dandik plastik dübelden kastım standart dübel aslında. Tabii ki onlar da uygun kullanım alanlarında kullanıldığında gayet başarılı sonuçlar vermekte.

Son düzenleme:
@aeronics dostumuzun her mesajı ayrı kıymetli bizim için, ayrıca mesajları neredeyse başlı başına konu niteliğinde olunca bu mesajını ilgili konudan alıp bağımsız konu haline getirdim.
Aşağıda bir mesaj alanı da revize ediyorum ki şu duvar montajı konusunda uygulamalı bir montaj yapalım ve bunun videosunu çekip yayınlayalım.

Aynı zamanda TV duvar askı aparatlarını güvenilir şekilde satın alabileceğiniz bir çalışma da yapalım, bu konuda @Yelda Helvacı dan bilgi bekleyelim.

Askı aparatından TV neden düşer?
1. Askı aparatı duvara düzgün monte edilmemiştir.
2. Duvara bağlantı elemanları duvar tipine uygun değildir (kutu içinden çıkan dandik plastik dübeller).
3. Televizyon askı aparatına uygun yerleştirilmemiştir.
4. Hatalı askı aparatı seçilmiştir.
@Adem Helvacı daha detaylı açıklayabilir ama sanmıyorum ki bunların hiçbirinden servisi ve dahi televizyonu üreten firmayı bağlayıcı bir karar çıkartılamaz. Askı aparatını her ne kadar televizyonun servisi takıyor olsa da televizyonu üreten firma kendi üretmediği askı aparatından sorumlu değildir ve olamaz.

Servislerin sattıkları akım koruyucu prizler hakkında Adem Bey'in videosu vardı. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

@ahmet7
Annemlerin evi kentsel dönüşüme girmeden önce 47 inçlik Samsung televizyonu hareketli askı aparatı ile monte ettim duvara. 7 sene sıkıntısız kullandılar ve en sonunda bina yıkılacağı zaman gidip duvardan söktüm. Gün olur da lazım olur diye halen kenarda durur.

Askı aparatlarında dikkat edilmesi gereken belki de en önemli husus uygun olduğu ağırlıktır. Bunu uygun seçtikten sonra gerisi duvara montaj şartları. Duvar tipinize uygun dübel kullandığınız takdirde gidip de asılmadığınız sürece askı aparatı güvenle çalışır.

Bu dübel konusu neden önemlidir?
Bizzat yaşadığım bir durumu paylaşayım. 4 yıl kadar önce yeni eve taşındığımda mutfağa katlanabilir küçük bir masa yaptırdım. Masayı yapan marangoz da gelip montajını yaptı. Mekanizma zaten piyasada hazır kutulu ürün. Montaj vidaları falan hepsi set olarak satılıyor. Neyse marangoz üst plakayı kesti geldi ve montajını yaptı. Duvar tuğla duvar ve üstüne sanki kaba sıva atılmadan direkt ince sıva atılmış. Montajı yaparken kutudan çıkan dübelleri kullandı ve duvarın ince sıvalı olmasına bir araba laf etti. O masayı üzerinde yemek yemekten ziyade ek tezgah gibi kullanıyoruz. 6 ay geçmeden dübeller yavaştan kendini bırakıp masa öne doğru eğilmeye başladı. Marangozun attığı dübelleri söküp yerine boşluk dübeli çaktım. 3 yıldan uzun süredir masa yerinden zerre oynamadı.
Adam soruya cevap verirken konu oluşturuyor. ???

Servis televizyonu duvara taktı gitti.
5 ay sonra televizyon yere düşerse kim sorumlu?
Arçelik termosifon taktı.
Dedim ya kaçak olursa.
Bizim aparatlardan kaynaklı bir su kaçağı olursa ücretsiz değişim, onarım dediler.
Vestel de televizyon yere düşerse suç bizde dermi.

Duvar üstüne alçıpan ya da kaplamalar (arada boşluk olanlar özellikle), tuğla üzerine ince sıvalar, gazbeton üzerine ince sıvalar...

tutması zor. Kombi takarken çok zorluk çekmişlerdi. Duvarla balkondaki kaplamanın arasında 4-5 cm boşluk var. Kombiyi uzun vidalarla, diğerlerini de boşluk dübelleriyle yaptılar mecburen. Boşluk dübeli de basınç konusunda eksi yön oluşturuyor çok ağırsa. Çatlatabiliyor komple deliğin etrafını. Bu durumlarda TV'ye kendi ayakları üzerinde durmayı öğretmek daha iyi olabilir.

Servis televizyonu duvara taktı gitti.
5 ay sonra televizyon yere düşerse kim sorumlu?
Arçelik termosifon taktı.
Dedim ya kaçak olursa.
Bizim aparatlardan kaynaklı bir su kaçağı olursa ücretsiz değişim, onarımı dediler.
Vestel de televizyon yere düşerse suç bizde dermi.
Dübelleri ve vidaları ile birlikte aparat geldi ise servis sorumlu, aparat kırıldı ise aparat üreticisi sorumlu, tv

Duvar üstüne alçıpan ya da kaplamalar (arada boşluk olanlar özellikle), tuğla üzerine ince sıvalar, gazbeton üzerine ince sıvalar...

tutması zor. Kombi takarken çok zorluk çekmişlerdi. Duvarla balkondaki kaplamanın arasında 4-5 cm boşluk var. Kombiyi uzun vidalarla, diğerlerini de boşluk dübelleriyle yaptılar mecburen. Boşluk dübeli de basınç konusunda eksi yön oluşturuyor çok ağırsa. Çatlatabiliyor komple deliğin etrafını. Bu durumlarda TV'ye kendi ayakları üzerinde durmayı öğretmek daha iyi olabilir.
İşte bende de böyle bir durum vardı. Normalde duvar tarafına dübeli atıp sıksam dış kaplama çatlayacaktı.
Ben de ne yaptım. İlk önce deliği deleceğim noktaları belirledim. Sonra o noktalardan içeri sert bir tel soktum ve yumuşak malzemenin kalınlığını ölçtüm. Boşluk dübeli için gerekli olan vida boyuna bunu da ekledim. Sonra da dış çapı dübelin flanş çapından az büyük ve iç çapı da vidaya uygun rondela (pul) aldım. <rondeladan daha küçük çapta olan alüminyum boruyu da kesip hazırladım. Duvarı deldim. Dübeli rondela ve boru yardımıyla duvarın sert yüzeyine kadar çaktım. Masanın metal kısmını da pozisyonlayıp vidaladım. Kısacası alüminyumdan bir burç yapmış oldum. Vidayı uygun tork ile sıkıştırdığımda yumuşak malzeme ezilmedi ama sanki sert yüzeye montaj yapmışım gibi sağlam oldu.

İşte bende de böyle bir durum vardı. Normalde duvar tarafına dübeli atıp sıksam dış kaplama çatlayacaktı.
Ben de ne yaptım. İlk önce deliği deleceğim noktaları belirledim. Sonra o noktalardan içeri sert bir tel soktum ve yumuşak malzemenin kalınlığını ölçtüm. Boşluk dübeli için gerekli olan vida boyuna bunu da ekledim. Sonra da dış çapı dübelin flanş çapından az büyük ve iç çapı da vidaya uygun rondela (pul) aldım. <rondeladan daha küçük çapta olan alüminyum boruyu da kesip hazırladım. Duvarı deldim. Dübeli rondela ve boru yardımıyla duvarın sert yüzeyine kadar çaktım. Masanın metal kısmını da pozisyonlayıp vidaladım. Kısacası alüminyumdan bir burç yapmış oldum. Vidayı uygun tork ile sıkıştırdığımda yumuşak malzeme ezilmedi ama sanki sert yüzeye montaj yapmışım gibi sağlam oldu.
Ben olsam bir tv asacam diye duvarı indirmiştim çoktan :hihi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri