27.04.2023 tarihinde internet üzerinden SAMSUNG QE 55Q70B 55inc TV aldım. Ürün kurulumu yetkili servis tarafından 29.04.2023 tarfından yapıldı. Kurulum sırasında TV görüntü kalitesi normal gözüktü. Ancak aynı gün gecesi Netflix üzerinden film izlediğimde, TV'de bulutlanmalar olduğunu farkettim. Özellikle gece sahnelerinde siyah tonlarının hakim olduğu sahnelerde panelde bulutlanmadan kaynaklı yansımalar, grileşmler çok canımı sıktı. Kurulum gündüz saatlerinde yapıldığından ve servisin aceleyle kurulum yapıp gitmesinden ötürü bu kusurları kurulum anında farkedemedim. Normal Crysatl UHD Tv yerine QLED özelliğine kanarak yaklaşık 25 bin vererek almış olduğum bu TV'de bu gibi sorunları yaşamak istemiyorum. Tabii ki tüketici haklarıma dayanarak ürünü 14 gün içerinde iade etmek istedim. Vatan çağrı merkezini 04.05.2023 tarihinde arayarak ürünü iade etmek istediğimi veya başka marka OLED TV ile değiştirmek belirttim. Ürünü alalı henüz 1 hafta bile olmadı., Ancak kutunun açılmış olduğu ve yetkili servis tarafından kurulumun yapılmış olduğu ileri sürülerek iade ve değişim talebim geri çevrildi. Samsung yetkili servisi aramam gerektiği bildirildi. Yetkili servisi 05.05.2023 tarihinde aradım , gelip bakacaklar. Araştırmalarım sonucunda Samsung sorunu kabul etmediğini öğrendim. Bu durumda Tüketici Hakem heyetine iade başvurusunda mı bulunayım, yoksa Samsung'a üstüne para vererek 55Q80B ile değişim yapmayı mı teklif etsem? THH süreci uzarsa vermiş olduğum parayı iade kararı çıkarsa, paramın değeri çok düşeceğinden korkuyorum.