Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung 55Q70B Bulutlanma Sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alf1984

Meraklı
Yeni Üye
27.04.2023 tarihinde internet üzerinden SAMSUNG QE 55Q70B 55inc TV aldım. Ürün kurulumu yetkili servis tarafından 29.04.2023 tarfından yapıldı. Kurulum sırasında TV görüntü kalitesi normal gözüktü. Ancak aynı gün gecesi Netflix üzerinden film izlediğimde, TV'de bulutlanmalar olduğunu farkettim. Özellikle gece sahnelerinde siyah tonlarının hakim olduğu sahnelerde panelde bulutlanmadan kaynaklı yansımalar, grileşmler çok canımı sıktı. Kurulum gündüz saatlerinde yapıldığından ve servisin aceleyle kurulum yapıp gitmesinden ötürü bu kusurları kurulum anında farkedemedim. Normal Crysatl UHD Tv yerine QLED özelliğine kanarak yaklaşık 25 bin vererek almış olduğum bu TV'de bu gibi sorunları yaşamak istemiyorum. Tabii ki tüketici haklarıma dayanarak ürünü 14 gün içerinde iade etmek istedim. Vatan çağrı merkezini 04.05.2023 tarihinde arayarak ürünü iade etmek istediğimi veya başka marka OLED TV ile değiştirmek belirttim. Ürünü alalı henüz 1 hafta bile olmadı., Ancak kutunun açılmış olduğu ve yetkili servis tarafından kurulumun yapılmış olduğu ileri sürülerek iade ve değişim talebim geri çevrildi. Samsung yetkili servisi aramam gerektiği bildirildi. Yetkili servisi 05.05.2023 tarihinde aradım , gelip bakacaklar. Araştırmalarım sonucunda Samsung sorunu kabul etmediğini öğrendim. Bu durumda Tüketici Hakem heyetine iade başvurusunda mı bulunayım, yoksa Samsung'a üstüne para vererek 55Q80B ile değişim yapmayı mı teklif etsem? THH süreci uzarsa vermiş olduğum parayı iade kararı çıkarsa, paramın değeri çok düşeceğinden korkuyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_0838.jpg
    IMG_0838.jpg
    52.7 KB · Görüntüleme: 111
  • IMG_0829.jpg
    IMG_0829.jpg
    36.9 KB · Görüntüleme: 109
  • IMG_0828.jpg
    IMG_0828.jpg
    34.4 KB · Görüntüleme: 116
  • IMG_0817.jpg
    IMG_0817.jpg
    38 KB · Görüntüleme: 106
  • IMG_0820.jpg
    IMG_0820.jpg
    38.2 KB · Görüntüleme: 115
samsungu ara hakem heyetine şikayet edeceğim de önce göz dağı ver
bize samsung servisi öyle yap demişti?

27.04.2023 tarihinde internet üzerinden SAMSUNG QE 55Q70B 55inc TV aldım. Ürün kurulumu yetkili servis tarafından 29.04.2023 tarfından yapıldı. Kurulum sırasında TV görüntü kalitesi normal gözüktü. Ancak aynı gün gecesi Netflix üzerinden film izlediğimde, TV'de bulutlanmalar olduğunu farkettim. Özellikle gece sahnelerinde siyah tonlarının hakim olduğu sahnelerde panelde bulutlanmadan kaynaklı yansımalar, grileşmler çok canımı sıktı. Kurulum gündüz saatlerinde yapıldığından ve servisin aceleyle kurulum yapıp gitmesinden ötürü bu kusurları kurulum anında farkedemedim. Normal Crysatl UHD Tv yerine QLED özelliğine kanarak yaklaşık 25 bin vererek almış olduğum bu TV'de bu gibi sorunları yaşamak istemiyorum. Tabii ki tüketici haklarıma dayanarak ürünü 14 gün içerinde iade etmek istedim. Vatan çağrı merkezini 04.05.2023 tarihinde arayarak ürünü iade etmek istediğimi veya başka marka OLED TV ile değiştirmek belirttim. Ürünü alalı henüz 1 hafta bile olmadı., Ancak kutunun açılmış olduğu ve yetkili servis tarafından kurulumun yapılmış olduğu ileri sürülerek iade ve değişim talebim geri çevrildi. Samsung yetkili servisi aramam gerektiği bildirildi. Yetkili servisi 05.05.2023 tarihinde aradım , gelip bakacaklar. Araştırmalarım sonucunda Samsung sorunu kabul etmediğini öğrendim. Bu durumda Tüketici Hakem heyetine iade başvurusunda mı bulunayım, yoksa Samsung'a üstüne para vererek 55Q80B ile değişim yapmayı mı teklif etsem? THH süreci uzarsa vermiş olduğum parayı iade kararı çıkarsa, paramın değeri çok düşeceğinden korkuyorum.
Öncelikle geçmiş olsun. Benimde görebildiğim kadarıyla sol ve sağ altta bulutlanmalar gözüküyor. Normalde karanlık ortamda çok daha belirgin ve gün yüzüne çıkar bu durum. Bu durumun sizi rahatsız ettiğinizi, canınızı sıktığınız zaten belirtmişsiniz. Yaklaşık bir aydır haklı nedenlerle değişim süreçleriyle uğraşmak zorunda kalan biri olarak samsung değişim taleblerimi hep onayladı. Belki de şanslı kişilerden biriyim. Ben tv'yi samsung resmi sitesinden almıştım. Arada vatan bilgisayar gibi aracı yoktu, ama yaşadığınız bu sıkıntı tabi ki farketmez. Ayıplı mala ait iade talebinizi kabul etmeleri gerekir.

Teknolojisi ne olursa olsun TFT LCD dünyasında güncel üretimlerde bulutlanma ve ışık sızması gibi sorunlar kesinlikle karşılaşma olasılığı yüksek durumlardır ve kesin çözümü yoktur.

Edge led ve hele ki edge led + ıps panellerde çok daha fazla rahatsız eden durumlar ile karşılaşıldığı da doğrudur.

Direct led olursa bu olmaz diyemeyiz
Fald olursa bu olmaz diyemeyiz
Miniled olursa bu olmaz diyemeyiz

ancak ''daha az olur'' diyebiliriz. Arka tarafta gerek sürekli veya pasif/aktif aydınlatm akaynağı olsun ne olursa olsun tft lcd ve blu birleşimi panel tiplerinde bu sorunlar mutlaka olasıdır.

Paylaştığınız fotolar gerçek göz ile birebir aynı durumu aktaran fotolar mı yoksa kadraj yanılsaması var mı?

Ben gelecek olan tv yi de düşünüp o nedenle soruyorum.

55Q80B bu modeli iki çeşidi var IPS ve Va kesinlikle IPS almayınız
Akrabamda Samsung QE75QN85 model TV var. Zerre ışık sızması yok. Görüntüleri o kadar tatlı ve doğal ki. Siyahlar da gerçekten siyah. İzlerken hep VA panel izliyorum zannettim. Sonradan öğrendim. IPS panelmiş. Şu IPS'yi bu kadar kötülemekten vazgeçseniz artık.

Tamam. Siz asla IPS almayın. Ama VA'nın başedemeyip IPS'nin de işin hakkından geldiği durumlar yok değil ki.

Teknolojisi ne olursa olsun TFT LCD dünyasında güncel üretimlerde bulutlanma ve ışık sızması gibi sorunlar kesinlikle karşılaşma olasılığı yüksek durumlardır ve kesin çözümü yoktur.

Edge led ve hele ki edge led + ıps panellerde çok daha fazla rahatsız eden durumlar ile karşılaşıldığı da doğrudur.

Direct led olursa bu olmaz diyemeyiz
Fald olursa bu olmaz diyemeyiz
Miniled olursa bu olmaz diyemeyiz

ancak ''daha az olur'' diyebiliriz. Arka tarafta gerek sürekli veya pasif/aktif aydınlatm akaynağı olsun ne olursa olsun tft lcd ve blu birleşimi panel tiplerinde bu sorunlar mutlaka olasıdır.

Paylaştığınız fotolar gerçek göz ile birebir aynı durumu aktaran fotolar mı yoksa kadraj yanılsaması var mı?

Ben gelecek olan tv yi de düşünüp o nedenle soruyorum.
Selamlar Adem Bey,

Paylaştığım fotolar çıplak gözle görülenin birebir aynısı. Hatta dikkat ederseniz fotoğraflar tam gece ortamında çekilmedi. Tam gece ortamında bulutlanma fotoğraftakinden daha belirgin oluyor. Az önce yetkili servisten bakmaya geldiler. TV'de bulutlanmanın yaşandığı Netflix sahnesini dondurmuş servisin gelmesini bekliyordum. Servis yetkilisi gayet kibar ve anlayışlı biriydi. Bulutlanma sorunu yaşıyorum diyip TV'yi gösterdiğim anda bulutlanmayı hemen farketti. Sözlü olarak bulutlanmanın yaşandığını da söyledi. Ancak Samsung'un bunun normal kabul edilmesi gerektiğini, sorunun Netflix yayınından kaynaklandığını, TV'nin gece veya karanlık ortamda izlenmek üzere üretilmediğini ve QLED Panallerde bunun normal sayılması gerektiğini bildirdiğini söyledi. Ben de tabii ki böyle birşeyi kabul etmediğimi ve görüntüden rahatsız olduğumu belirttim sözlü olarak. Servis kağıdına "Karanlık ortamda Netflix'te ve menude bulutlanma olmaktadır. Karanlık ortamda normal olduğu tüketiciye bilgisi verildi. Tüketici görüntüden rahatsız olmaktadır." diye yazdı. Beni Samsung merkezden arayacaklarmış.

Eğer samsung ürünü iade almıyoruz derse, sizce THH'ne ürünün iadesi için başvurayım mı, yoksa Q80B full array led olduğu ve bulutlanma yaşanması ihtimali az olduğu kanaatiyle, üstüne fark vererek 55Q80B modeliyle değişimi de teklif edeyim mi? Açıkçası THH süreci uzamasından ve ücretin iadesi kararı çıkması durumunda, kararın çıktığı tarihte elime geçecek para ile bu TV'yi bile alamama ihtimalinden çekiniyorum.

Yazınızdan anladığım kadarıyla 55Q80B modelinde de böyle bir sorun yaşanabileceği kanaatiniz var, eğer bu yönde kanaatiniz devam ediyorsa THH'ne ürünün iadesi için başvuracağım.

Teşekkürler,

Öncelikle geçmiş olsun. Benimde görebildiğim kadarıyla sol ve sağ altta bulutlanmalar gözüküyor. Normalde karanlık ortamda çok daha belirgin ve gün yüzüne çıkar bu durum. Bu durumun sizi rahatsız ettiğinizi, canınızı sıktığınız zaten belirtmişsiniz. Yaklaşık bir aydır haklı nedenlerle değişim süreçleriyle uğraşmak zorunda kalan biri olarak samsung değişim taleblerimi hep onayladı. Belki de şanslı kişilerden biriyim. Ben tv'yi samsung resmi sitesinden almıştım. Arada vatan bilgisayar gibi aracı yoktu, ama yaşadığınız bu sıkıntı tabi ki farketmez. Ayıplı mala ait iade talebinizi kabul etmeleri gerekir.
Evet aynen, sağ ve sol alt köşelerde, ayrıca tam da dediğiniz gibi geceleri TV izlerken, özellikle karanlık gece sahnelerinde daha da belirgin oluyor. Peki değişim sonucu size yeni gelen TV'de sorun yaşadınız mı ?

Akrabamda Samsung QE75QN85 model TV var. Zerre ışık sızması yok. Görüntüleri o kadar tatlı ve doğal ki. Siyahlar da gerçekten siyah. İzlerken hep VA panel izliyorum zannettim. Sonradan öğrendim. IPS panelmiş. Şu IPS'yi bu kadar kötülemekten vazgeçseniz artık.

Tamam. Siz asla IPS almayın. Ama VA'nın başedemeyip IPS'nin de işin hakkından geldiği durumlar yok değil ki.

arkadaşınızın kullandığı cihaz Va mini LED

1683388787823.png

Evet aynen, sağ ve sol alt köşelerde, ayrıca tam da dediğiniz gibi geceleri TV izlerken, özellikle karanlık gece sahnelerinde daha da belirgin oluyor. Peki değişim sonucu size yeni gelen TV'de sorun yaşadınız mı ?
Evet yaşadım malesef. Yeni gelen bir öncekinden de sorunlu çıkabilir. Yeni değişecek olan ürünüm 1.5 ay içindeki 3. değişim olan televizyonum olacak. Bulutlanma, ışık sızması, sehim, ölü piksel gibi sorunları yaşadım. Yeni ürünün gelmesini bekliyorum. Bu süreçte biraz sabırlı ve kararlı davranmak gerekiyor. Keşke böyle sorunları yaşamayıp değişim, iade gibi süreçlerle de uğraşmasak.

@Adem Helvacı
Anladığım kadarıyla 55Q80B modelinde de böyle bir sorun yaşanabileceği kanaatiniz var, eğer bu yönde kanaatiniz devam ediyorsa THH'ne ürünün iadesi için başvuracağım.

Teşekkürler,

ben tüketici hakem heyeti ile gözdağı vererek lg televizyonumu değiştirtmiştim.
Faruk Bey, siz nereden almıştınız? İnternet sitesinden mi almıştınız? Ben vatan bilgisayar internet sitesinden almıştım. Vatan Bilgisayar Samsungla görüşün dedi. Dün Samsung yetkili servis geldi tutanak tuttu gitti. Samsung beni arayacakmış. Ben de THH'ne başvuracağımı söyleyeceğim tabii ki. Hakkıkımı sonuna kadar arayacağım.

Faruk Bey, siz nereden almıştınız? İnternet sitesinden mi almıştınız? Ben vatan bilgisayar internet sitesinden almıştım. Vatan Bilgisayar Samsungla görüşün dedi. Dün Samsung yetkili servis geldi tutanak tuttu gitti. Samsung beni arayacakmış. Ben de THH'ne başvuracağımı söyleyeceğim tabii ki. Hakkıkımı sonuna kadar arayacağım.
ben vatandan aldım. şubeden. 2017 idi sanırsam alışım. 3 sefer panel değişti. yine de düzelmedi. bende panelde çizgi vardı düşün o bile düzelmedi. en sonunda o zaman lg türkiyedeki en üst düzey 65 inç tvyi verdiler. bitti gitti. tabi bunu vatan değil lg servisi yaptı.

ben vatandan aldım. şubeden. 2017 idi sanırsam alışım. 3 sefer panel değişti. yine de düzelmedi. bende panelde çizgi vardı düşün o bile düzelmedi. en sonunda o zaman lg türkiyedeki en üst düzey 65 inç tvyi verdiler. bitti gitti. tabi bunu vatan değil lg servisi yaptı.
Teşekkürler, hadi inşallah bakalım. Yani bir TV almanın bu kadar zor olacağını tahmin bile etmezdim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri