Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Tam Zamanlı Karavan Yaşamımızdan Tecrübeler

vanosfer

Meraklı
Meraklı
Merhabalar.

inceleriz forumu herkese hayırlı olsun. Dileriz ki verimli paylaşımlarla bir çok insana erişen bir topluluk olarak yola devam edilir.
Gelelim bize,
Eşimle ben, yani biz, bir yola çıktık. Sabit işlerimizi bıraktık, kiradaki evimizden ayrıldık, binek aracımızı sattık ve bir karavanda yaşamaya başladık.
Ağustos ayının sonlarında başlayan bu yolculuğumuz devam ediyor.
Kasım ayının ilk haftasında bir kaç forum sayfasında kendimizden ve o dönemde yaşadıklarımızdan bahsederek forumlara başlık açmıştık.
İnceleriz forumuna giriş yapıp biraz incelediğimizde, 'Karavan' konu başlığının olduğunu görünce çok sevindik.
O günkü yazımızla başlayarak, nice tecrübe paylaşımlarına diyerek bu başlığın altında yazmaya başlıyoruz.
Selamlar.

6 Kasım 2022 tarihli paylaşımımız şu şekildeydi:
Eşimle tam zamanlı karavan yaşamına geçeli iki ayı bir hafta geçtik.

Nasıl olacak, yapabilir miyiz, sabit işlerimizi bıraktık ama geçinebilir miyiz derken ne ara iki ay geçti anlamadık.
Foça, Urla, Bornova ilçelerinde geçirdik bu geçen iki ayı.

Yolda güzel insanlarla tanıştık, anıları, sohbetleri paylaştık.
Foça'da çok sevdiğimiz öğretmenimizi ziyaret edip, ona misafir olarak başladığımız tam zamanlı karavan yaşamımız Urla ile devam etti.

Urla'da bir kaç gece kalacağız dediğimiz bir kampingte 17 gece kaldık. Üzerine o süre içinde bir de kampingte çalıştım. Dört günlük ücret ödedik ama hem çalışıp o tutarı geri ödeme olarak aldık hem de dört gün sonrası ücretsiz konaklama şansımız oldu.
Derken Bornova'da konaklamaya başladık.
Burada ne iş yapabiliriz derken, 12 Eylül gününde bir anma konseri vardı. Su ısıtıp, termosumuza doldurup suyu, konser alanı önünde Nescafe çeşitleri, su, kraker, gofret satmayı denedik. Konser bittiğinde bir şeyleri başardığımızı hissedip bu tarz bir şeyle yaşama devam edebileceğimizi anladık. Tabi bu arada Bursa'dan bu yola çıkarken yanımıza aldığımız tırmanış pantolonlarını da satarız diyorduk. O hafta sonu da gittigimiz tırmanış alanında bir kaç pantolon sattık.
Derken bize göre bir iş tecrübesi edinince, bir süre kalıp hem borçlarımızı kapatalım hem de biraz buranın yaşamını tecrübe edelim diye İzmir'de yaşama devam edelim dedik.

Neyse, İzmir'de kalma ve geçinme kısmı bu şekildeydi. Tecrübe ettiklerimize gelirsek,
Karavanımızın iç tasarımından memnunuz. Genel olarak ferah ve kullanışlı geliyor.
Su depolama, kıyafet ve diğer depolama alanlarımız yeterli geldi.

Depolama derken, enerji depolama alanımız yetersiz gibi geldi. Yazın sorun yok ama şimdilerde 2 adet 100 amper akümüz, 2 adet 205w değerindeki güneş panelleriyle yetersiz geliyor. Genelde sabaha karşı bazen de gece yarısı akıllı inventör 220v olan priz ve dolap için akım göndermeyi kesiyor. Ve bu, Mppt ekranında 12.0v değerine düşünce aküdeki güç gerçekleşiyor. Bu nedenle biraz borçlanıp, 1 akü daha almayı, mexxsunn marka Mppt cihazımızı, Havensis marka cihazla değiştirmeyi düşünüyoruz. Hatta duruma göre Havensis'in Dual Charge adını verdiği, hem Mppt hem de araç alternatöründen yaşam aküsünü dolduran cihazı tercih etmeyi düşünüyoruz. Akü ve Mppt için yer var ama araç alternatöründen içerideki mptt cihazına kablo nasıl çekilecek, nasıl montaj yapılacak bunu düşünüyoruz. Çünkü araç yapılı ve bir yerleri açıp kablo çekmek imkansız gibi. Belki vardır tecrübeler ve dinlememiz gerekiyordur bilemiyoruz. (Not: Şimdilerde akü ve panel sorumuz kalmadı. 1.2.2023)

Onun dışında dışa açılır camımız yok. İki adet tavan hekimiz, bir adet de sürgülü kapıdaki sürgülü camımız mevcut. Kapıdaki sürgülü cam ve tavan hekilerimiz havalandırma için yeterli ancak yağmurlu havaya denk gelmedik. Yağmurlu bir havada içeriye yağış almadan havalandırma sağlamak için bir fikir içindeyiz. Sürgülü kapıdaki sürgülü cama dışarıdan, ölçülere uygun bir banyo havalandırma menfezi takmak. Hiç estetik olmayacaktır ama en düşük maliyetli çözüm bunu olduğunu düşündük. Dışa açılır bir cam taktırmak 3-4 bin TL'den başlıyor. Bakalım oraya menfez ve çözüm için bu hafta bir araştırma yapacağız. Yine fikirlerinizi bekleriz.

Şimdilik böyle. Bir de dizel ortam ısıtıcı için tecrübe paylaşacağız. Çünkü o da apayrı bir yazı. ?

Ha bir de kedimiz Yaviz... Onun için de konuya yazacağız.

Son olarak, YouTube, İnstagram, Facebook ve Tiktok'ta kanal açtık. Video için yaşamıyoruz ama yiyecek ekmeğimiz çıkar diye açıkçası, biraz da tecrübe paylaşmak amacıyla Vanosfer adında bir kanal açtık. Linklerini aşağıya paylaşacağım. Kanalımızı takip edip destek olursanız çok seviniriz. ?

Konunun devamını getirmek dileğiyle, görüşmek üzere.

Sevda & Semih

YouTube: www.youtube.com/@vanosfer
Shopier Ürün Satış: www.shopier.com/vanosfer
Instagram: www.instagram.com/vanosfer
Facebook:
www.facebook.com/vanosfer
Twitter: www.twitter.com/vanosferr
TikTok: @vanosfer_

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    105.3 KB · Görüntüleme: 54
  • 2.jpg
    2.jpg
    110.2 KB · Görüntüleme: 48
  • 3.jpg
    3.jpg
    103.7 KB · Görüntüleme: 46
  • 5.jpg
    5.jpg
    126.3 KB · Görüntüleme: 46
  • 6.jpg
    6.jpg
    120.2 KB · Görüntüleme: 44
  • 6.png
    6.png
    777.1 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
El emeği ürünlerimiz görücüye çıkıyor. :)
Sevdamın az evvel tamamladığı el emeği çiçek detaylı şapka anahtarlığı sizle paylaşmak istedik.
Bu tarz el emeği ürünler satarak geçimimizi sağlamayı düşünüyoruz. :cak

Umarız her şey umduğumuz gibi gider. :)
Shopier ürün satış sayfamız

Ekli dosyalar

• anahtarlık şapka 1.jpg
    anahtarlık şapka 1.jpg
    62.1 KB · Görüntüleme: 7
  • anahtarlık şapka.jpg
    anahtarlık şapka.jpg
    60.2 KB · Görüntüleme: 7
  • anahtarlık şapka2.jpg
    anahtarlık şapka2.jpg
    59.7 KB · Görüntüleme: 7
Hoş geldiniz. Aha da Karavan forumu olacağız yakında.
İzmir de bir abiniz var ,bunu bilin .Teknik konuda her türlü destek bizden. Yazı uzun oku oku bitmedi yazamadan duramadım.
Telegram grubum var karavan kamp ile ilgili .Oraya da beklerim.
t.me/karavandunyasi

Hoş geldiniz. Aha da Karavan forumu olacağız yakında.
İzmir de bir abiniz var ,bunu bilin .Teknik konuda her türlü destek bizden. Yazı uzun oku oku bitmedi yazamadan duramadım.
Telegram grubum var karavan kamp ile ilgili .Oraya da beklerim.
t.me/karavandunyasi
Hoş bulduk. :)
Ağustos sonundan, 1 ay evvele kadar İzmir'de konakladık. Depremde arama kurtarma çalışmasına katılmak amacıyla Bursa'ya geldik, buradan Maraş'a giden ekibe dahil olduk. 1 hafta sonrasında Bursa'ya geri döndük. O gün bugündür Bursa'da anne evindeyiz.
Bu süreçte geçici bir işe girdim, işi bitirdik. Yine araçla ilgili bir kaç şeyi hallettik. Bugün yarın yine İzmir'e doğru yola düşeceğiz derken 7-8 güne bir geçici iş daha başlayacak, oradan gelecek miktarı bütçeye katıp, yola çıkacağız bakalım.
Telegram grubuna dahil olduk.
Selamlar. :cay

El emeği ürünlerimiz görücüye çıkıyor. :)
Sevdamın az evvel tamamladığı el emeği çiçek detaylı şapka anahtarlığı sizle paylaşmak istedik.
Bu tarz el emeği ürünler satarak geçimimizi sağlamayı düşünüyoruz. :cak

Umarız her şey umduğumuz gibi gider. :)
Shopier ürün satış sayfamız
El emeği ilk ürünümüzü sattık diye sevindik. Hem de çok. :deli1

Sevincimizi yaşadık ve tamam nereye gönderiyoruz diye bakınırken bir baktık ki siparişte bir not:
"Ürünü istediğin birine hediye edebilirsin. ..."

Farklı forumlarda da paylaşımlarda bulunuyoruz demiştik ve sağ olsun bir abimiz destek amacıyla bize amacıyla ilk el emeği ürünümüzü satın almış.
Nota istinaden, yola çıktığımızda eşimin üniversiteden çok sevdiği öğretmeni, Nergis hanım, ilk durağımız olmuştu.
Bu ilk el emeği ürün, Nergis öğretmenimize hediye edilecek.

Sizle de paylaşmak istedik sevincimizi. :yeah

Son düzenleme:
Merhabalar.

Bir süredir ki bu süre 1 ayı buldu, Bursa'dayız. Maraş deprem arama kurtarma çalışmasından döndükten sonra, bir hafta annemizde kalırız, hasret giderdikten sonra tekrar yola çıkarız diye düşünüyorduk.
Derken, bir iş teklifi geldi. Bir tanıdığımız, Bursa'da açılacak macera parkta, oyunların kurulumu, montajı noktasında çalışabilir misin diye sorunca, borçlarımızı rahatlatmak adına elbette dedik ve 10 gün daha Bursa'da dururuz diye düşündük.
Ve sağlıklı bir şekilde işi tamamladık.

İş veren firma sahibi, çalıştığımız 4 kişilik ekibe(Ben dahil.)
İstanbul Silivri'de de macera park kurulumu olduğunu, memnun kaldığını ve orada da işin bir hafta sonra başlayacağını söyleyip, çalışır mısınız deyince bütçemizi de rahatlatırız diyerek kabul ettik.

O bir hafta oldu bir ay...

Ha haftaya, ha yarın derken an itibariyle İstanbul Sultanbeyli'ye eğitime geçiyorum. Sevdam ise Bursa Nilüfer'de, bir arkadaşının açtığı oyun kafede ben dönene kadar çalışacak, arkadaşına yardımcı olacak. Duygusal olarak bize zor geliyor uzak kalacak olmak. Fakat bizim için gerekli olduğunu ve bizi önümüzdeki süreçlerde rahatlatacağını da biliyoruz ve bu şekilde düşünüp bunu atlatacağımıza inanıyoruz.

Silivri dönüşü muhtemelen 13-15 gün sonra. Bakınca duruma, bayram da bu dönüşün bir kaç gün sonrası olunca, bayramın ikinci günü Bursa'dan ayrılıp, diğer büyüklerimiz olan Balıkesir'deki ailemizde de bir süre kalıp, yola devam edeceğiz artık.

Tabi evdeyiz diye boş durmadık. Uludağ'da yürüyüş faaliyeti, farklı günlerde kaya tırmanışı yaptık ve kendimize geldik.

Bu işi beklerken, karavandaki hidroforumuzun çalışmadığını, sigorta artırdığını dolayısıyla kaçak akıma neden olduğunu fark ettik. Hidroforu söküp, içini açınca motor kısmına su kaçtığını gördük.
Tamirini araştırırken, en doğrusunun bir bobinaj tamircisiyle görüşüp, duruma göre rulman-keçe değişimi ile üstesinden geliriz diye düşündük.
Gittik ve tamirini yapabilecek bir ustayla görüşünce, tamirinin pek randımanlı olmayacağını, bir iki aya tekrar sorun yaşatacağını söyleyince yeni bir hidrofor almak durumunda kaldık.
Pazar günü yeni hidroforumuzun montajını yapıp, denediğimiz de sorunsuz çalıştığını gördük ve bayramda yolculuğa hazırız deyip mutlu olduk.

Bir yandan Sevdam el emeği üretimlerine devam ediyor. Öyle güzel ve keyifli el emeği ürünler ördü ki, ellerine sağlık demeler yetmez. :)

Dayanışma amaçlı ürünlerimizden üç kişi aldı ve bize büyük mutluluk, umut verdi. Geçinme noktasında kilit taşlarından olan bu ürünler, umarız daha çok kişiye ulaşır. Üretime devam.

Bakalım Silivri işi nasıl ilerleyecek, ne kadar sürecek...

Şimdilik böyle.

Ekli dosyalar

• Macerapark_Montaj.jpg
    Macerapark_Montaj.jpg
    246.1 KB · Görüntüleme: 14
  • Yeni_Hidrofor.jpg
    Yeni_Hidrofor.jpg
    56.4 KB · Görüntüleme: 13
  • Kaya_Tirmanis.jpg
    Kaya_Tirmanis.jpg
    310.8 KB · Görüntüleme: 14
  • Dağ_Yuruyus.jpg
    Dağ_Yuruyus.jpg
    76.8 KB · Görüntüleme: 14
  • UNICORN ANAHTARLIK .jpg
    UNICORN ANAHTARLIK .jpg
    56.3 KB · Görüntüleme: 13
  • Silivriye.jpg
    Silivriye.jpg
    77.4 KB · Görüntüleme: 14
Merhabalar. Mola İstanbul adlı bir projede, macera parkuru montajinda devam ediyorum çalışmaya.

Eşim de Soft Town isimli çocuk eğlence alanında, Bursa Nilüfer'de arkadaşına yardım ediyor, çalışıyor.

Gelelim tekrar Silivri'ye.
Büyük bir yatırım yapılmış, çeşitli villalar, eğlence alanları, yüzme havuzu, aqua park, kafeterya ve açık alan oturma alanlarıyla bir yaşam alanı oluşturuluyor.

Öğle arasındayız. Ortamdan zaman zaman fotolar atmak istiyorum.

Şimdilik bu şekilde.

Ekli dosyalar

• MVIMG_20230403_123032.jpg
    MVIMG_20230403_123032.jpg
    79.3 KB · Görüntüleme: 6
  • MVIMG_20230401_162008.jpg
    MVIMG_20230401_162008.jpg
    96.2 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20230401_132616.jpg
    IMG_20230401_132616.jpg
    73.7 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20230401_132535.jpg
    IMG_20230401_132535.jpg
    69 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20230401_130526.jpg
    IMG_20230401_130526.jpg
    137.3 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20230401_130327.jpg
    IMG_20230401_130327.jpg
    80.4 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20230401_130523.jpg
    IMG_20230401_130523.jpg
    74.3 KB · Görüntüleme: 6
Merhabalar. Mola İstanbul adlı bir projede, macera parkuru montajinda devam ediyorum çalışmaya.

Eşim de Soft Town isimli çocuk eğlence alanında, Bursa Nilüfer'de arkadaşına yardım ediyor, çalışıyor.

Gelelim tekrar Silivri'ye.
Büyük bir yatırım yapılmış, çeşitli villalar, eğlence alanları, yüzme havuzu, aqua park, kafeterya ve açık alan oturma alanlarıyla bir yaşam alanı oluşturuluyor.

Öğle arasındayız. Ortamdan zaman zaman fotolar atmak istiyorum.

Şimdilik bu şekilde.
Süreç dışardan bakınca oldukça keyifli gibi görünüyor. Bir yandan da böyle bir yaşamın nasıl ilerleyebileceğine dair güzel detaylar içeriyor. Tebrik ediyorum. Kolaylıklar diliyorum. ??

Süreç dışardan bakınca oldukça keyifli gibi görünüyor. Bir yandan da böyle bir yaşamın nasıl ilerleyebileceğine dair güzel detaylar içeriyor. Tebrik ediyorum. Kolaylıklar diliyorum. ??
Teşekkür ederiz. Elden geldiğince aktarmaya çalışıyoruz tecrübelerimizi. Çok şey kattı bu yaşam bize. Paylaşımlarımızın devamlı olması dileğiyle.

Merhabalar.
Maraşta yaşanan depremde, Bursa'dan gidecek arama kurtarma ekibine dahil olmak üzere, 6 Şubat akşamı İzmir'den Bursa'ya Kuzey Otobanı üzerinden tam zamanlı yaşadığımız karavanımızla hareket ettik.
Girişte ve çıkışta ekranlar kapalı olduğundan ve çıkış gişesinde de bariyer açık olduğundan depremde ücretsiz oldu herhalde diyerek geçişimizi yaptık.
Eşimle birlikte Bursa Valiliğinden görevlendirme yazısında isimlerlerimiz de yer alıyor.
Herhangi bir haberimiz yoktuk ve
aradan 45 gün sonra, 25 Mart'ta bir sms geldi. İhlalli geçiş nedeniyle geçiş ücreti ve 4 katı cezanız bulunmaktadır diye. Tabi şok olduk, 1712TL.
Otoyol A.Ş'yi arayıp yukarıda saydığımız nedenleri aktarıp, görevlendirme yazısını da iletip kayıt açtırdım. Cezanın 45 gün sonra haber edildiğini de aktardım. Cezanın silinmesini, geçiş ücretini ödeyebileceğimizi ifade ettik.
Lakin o günden bu güne sık sık arayıp acil notu iletmemize rağmen tek aldığımız yanıt, 'ilgili birim başvurunuzu inceliyor' oldu.
Cimer'den de başvurduk.
Halen bir ilerleme kaydedemedik.
Bu konuda ne yapabiliriz?
Tecrübeleriniz nelerdir?

Şöyle 1.000.000 TL ye iyi bir karavan bulunabilir mi acaba?

Çekme mi, mpto karavan mı.
Çekme karavan iyinaraç olur o fiyatlara.
Moto karavan da orta düzey olur.
Moto karavan.
Sorunsuz bir şey arıyorum.
Şöyle şoför üstü yatak olan.
Bin git tamiri vs istemeyen bir şey kaça bulunur?

Merhabalar.
Maraşta yaşanan depremde, Bursa'dan gidecek arama kurtarma ekibine dahil olmak üzere, 6 Şubat akşamı İzmir'den Bursa'ya Kuzey Otobanı üzerinden tam zamanlı yaşadığımız karavanımızla hareket ettik.
Girişte ve çıkışta ekranlar kapalı olduğundan ve çıkış gişesinde de bariyer açık olduğundan depremde ücretsiz oldu herhalde diyerek geçişimizi yaptık.
Eşimle birlikte Bursa Valiliğinden görevlendirme yazısında isimlerlerimiz de yer alıyor.
Herhangi bir haberimiz yoktuk ve
aradan 45 gün sonra, 25 Mart'ta bir sms geldi. İhlalli geçiş nedeniyle geçiş ücreti ve 4 katı cezanız bulunmaktadır diye. Tabi şok olduk, 1712TL.
Otoyol A.Ş'yi arayıp yukarıda saydığımız nedenleri aktarıp, görevlendirme yazısını da iletip kayıt açtırdım. Cezanın 45 gün sonra haber edildiğini de aktardım. Cezanın silinmesini, geçiş ücretini ödeyebileceğimizi ifade ettik.
Lakin o günden bu güne sık sık arayıp acil notu iletmemize rağmen tek aldığımız yanıt, 'ilgili birim başvurunuzu inceliyor' oldu.
Cimer'den de başvurduk.
Halen bir ilerleme kaydedemedik.
Bu konuda ne yapabiliriz?
Tecrübeleriniz nelerdir?
Ben hgsye bakiye tanımlaması yapıyorum. Belli bir limitin altına düşünce kartımdan otomatik ekleme yapılıyor. Ancak bu durumda nasıl bir yol izlenir bir bilgim yok maalesef. :/

Ben hgsye bakiye tanımlaması yapıyorum. Belli bir limitin altına düşünce kartımdan otomatik ekleme yapılıyor. Ancak bu durumda nasıl bir yol izlenir bir bilgim yok maalesef. :/
Hgsde bakiye varsa ve okuma sorunu yaşandıysa sistem aslında otomatik çeker ceza yansımaz. Bakiye olmama durumunda da borçlanırsın sonrasında yine bakiyeden düşer. Ama bu durumda 45 gün geçmişken ben de bilemedim nasıl sonuç alınır. Yoksa ihlalli geçiş ogs zamanında da hgsde de çok yaşadım okumama durumu olduğu için. :unsure:

Merhaba

Karavanların hastasıyım. Hiç tecrübem olmadı. Ama bir tane kiralayıp 1 hafta 10 gün nerde akşam, orda sabah keyif yapmak en büyük hayalim.

TLC kanalında bu konuda belgesel yayınlanıyordu. Akşam 19:30-20:00 arası. Hiç kaçırmazdım. Ama oradakiler milyon dolarlık karavanlardı.

Moto karavan.
Sorunsuz bir şey arıyorum.
Şöyle şoför üstü yatak olan.
Bin git tamiri vs istemeyen bir şey kaça bulunur?
Alkovenli karavan olarak geçer. 1 milyon TL yi geçebilir fiyatı. Aracın model markaya bağlı biraz da. Dolphin karavan güzel işler yapıyor Alkovenli de. Aracı kendiniz alabilirsiniz bütçenize göre. Karavan kısmı 500-600 den başlar, donanıma göre artar fiyat.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri