Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Tcl 65p635 vertical banding sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

xxspiderxx

Yeni Üye
Yeni Üye
Arkadaşlar geçen hafta aldığım 65p635 model tvde vertical banding sorunu mevcut. Özellikle playstation oynarken ciddi derecede belli oluyor. Servisle görüştüğümde bana bu kadarının normal olduğunu ve uzun sureli kullanımda azalabileceğini, bu nedenle iade veya değişim yapmamam konusunda tavsiye verdi.

Bu bilgi ne derece doğrudur? Bu sorunu en aza indirmek için bir renk parlaklık vb. ayar yapabilir miyim? Ya da ürünü iade etmeli miyim?

Aşağıda gray uniformity test esnasında aldığım fotoğraf mevcut.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• 20230514_090226.jpg
    20230514_090226.jpg
    28.9 KB · Görüntüleme: 66
Abi bu tarz beyanlar çok garibime gidiyor. Bunlar 1988 model Renault Broadway değil ki rodaj süreci olsun, pistonlar alışsın vs.

''Bu modeller böyle'' deyip geçmemek için yanına bir cümle daha kurma ihtiyacı duyup söylenmiş sözler diyebilirim sadece.

Hangi teknik terminoloji ile bana açıklaabilir ki bir panelin kullandıkça daha iyi performans verebileceğini? Yani Temel dayanağı nedir söylesin?

Ben mesela Freon gazı için heşle ki R22 R410 gibi soğutucu akışkanlar için bu cümleyi kurarım ancak arkasından da kimyasal tepkime ile ilgili gerekçelerini sıralarım.

Mesela @mbirol ustam 410 gaz içerisindeki kimyasalları ve neden çalıştıkça daha iyi performans verdiğini burada çatır çatır yazar zira KİMYA denen olguda bu durum doğrudur, bahsi geçen akışkanlar için durum doğrudur fakat TF LCD panelde kullandıkça düzelir, çalışıtkça alışır cümleleri nedir yahu?

Abi bu tarz beyanlar çok garibime gidiyor. Bunlar 1988 model Renault Broadway değil ki rodaj süreci olsun, pistonlar alışsın vs.

''Bu modeller böyle'' deyip geçmemek için yanına bir cümle daha kurma ihtiyacı duyup söylenmiş sözler diyebilirim sadece.

Hangi teknik terminoloji ile bana açıklaabilir ki bir panelin kullandıkça daha iyi performans verebileceğini? Yani Temel dayanağı nedir söylesin?

Ben mesela Freon gazı için heşle ki R22 R410 gibi soğutucu akışkanlar için bu cümleyi kurarım ancak arkasından da kimyasal tepkime ile ilgili gerekçelerini sıralarım.

Mesela @mbirol ustam 410 gaz içerisindeki kimyasalları ve neden çalıştıkça daha iyi performans verdiğini burada çatır çatır yazar zira KİMYA denen olguda bu durum doğrudur, bahsi geçen akışkanlar için durum doğrudur fakat TF LCD panelde kullandıkça düzelir, çalışıtkça alışır cümleleri nedir yahu?
Bunu söyleyerek hem geçiştirme hem de gözü zamanla alışır sorun etmekten çıkarır diye düşünüyorlar. Ama bu ayakkabı giydikçe açar bile daha mantıklı bir cümle.

Adem bey. Yetkili servisler bu anlayıştan hiç çıkmayacak. Vestel 40FA8100 3D TV yeni aldığım zaman 3D videolarda Crosstalk yapıyordu. Üstelik bu 3D videolar orijinal Blu-ray 3D filmler. Yani netten indirilen uyduruk 3D filmler değil.

Servis yetkilisi geldi. Bir sürü şey denedi. Güncel yazılım yükledi. Olmadı, olmadı. En sonunda da şöyle dedi. Bu modeller maalesef böyle. Yapacak bir şey yok.

Ne demek bu modeller böyle. O zaman 3D'yi tam oynatamayan TV yapmayın kardeşim. O şekilde kullanmaya devam ettik. 3D filmleri üst katta oturan kardeşimin LG 42LB652V TV'sinde seyrediyordum. Mükemmel 3D film oynatıyordu.

Yani diyeceğim. Servisler hiç değişmeyecek.

Cevaplardan anladığım; kesinlikle iade etmem gerektiği :)

Teşekkürler.
Kardeşim, Tüketicisini dikkate almayan, makul ve mantıklı teknik açıklama yapamayan ve içinize sinmeyen hangi marka olursa olsun elbette iade edin.
Burada sadece şu hususu dikkatten kaçırmamanızı da rica ederim ki gelecek olan televiyon da hayal kırıklığı oluşturmasın.

Güncel bütün üretimlerde bir ekonomikleştirme çabası olduğu için 1
TFT LCD sınıfında giderilemeyen ve giderilemeyecek sorunlar kapsamında 2

ve daha syılabilecek diğer detaylar çerçevesinde gelecek olan ürün TFT LCD olduğu sürece buna benzer sorunlarınız kaçınılmaz olacaktır, sadece bilgi olsun diye yazdım o nedenle daha montaj aşamasında tüm testlerinizi yapmanız gerekiyor.

Kardeşim, Tüketicisini dikkate almayan, makul ve mantıklı teknik açıklama yapamayan ve içinize sinmeyen hangi marka olursa olsun elbette iade edin.
Burada sadece şu hususu dikkatten kaçırmamanızı da rica ederim ki gelecek olan televiyon da hayal kırıklığı oluşturmasın.

Güncel bütün üretimlerde bir ekonomikleştirme çabası olduğu için 1
TFT LCD sınıfında giderilemeyen ve giderilemeyecek sorunlar kapsamında 2

ve daha syılabilecek diğer detaylar çerçevesinde gelecek olan ürün TFT LCD olduğu sürece buna benzer sorunlarınız kaçınılmaz olacaktır, sadece bilgi olsun diye yazdım o nedenle daha montaj aşamasında tüm testlerinizi yapmanız gerekiyor.
VA panel mini ledlerde sanki sehim, bulutlanma ve ışık sızması çok daha az. Ölü piksele bir şey diyemem.

Normalde LG 55LB652V kullanıyordum. Eski olmasına rağmen hiç sorun yaşamamıştım. Ancak deprem esnasında yere düştü ve ekranı kırıldı. Servis bu modele ait panel üretiminin artık olmadığını ve tvnin onarılamayacağını söyledi. Bunun üzerine ekonomik bir ürün alayım dedim ve TCL'de karar verdim ama artık tv almak için baya bir araştırma yapmak gerekiyor sanırım. Işık sızması, bulutlanma, piksel sorunlarına alışıktım ama bu sorunu da ilk defa gördüm.

Ürünü Hepsiburada'dan aldım. 15 gün içinde beğenmezseniz iade edebilirsiniz dediler ama umarım iade kabul olur.

İadesi tamamlanırsa sanırım Qled tvlere yöneleceğim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-05-18 at 16.03.02.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-18 at 16.03.02.jpeg
    66 KB · Görüntüleme: 27
Normalde LG 55LB652V kullanıyordum. Eski olmasına rağmen hiç sorun yaşamamıştım. Ancak deprem esnasında yere düştü ve ekranı kırıldı. Servis bu modele ait panel üretiminin artık olmadığını ve tvnin onarılamayacağını söyledi. Bunun üzerine ekonomik bir ürün alayım dedim ve TCL'de karar verdim ama artık tv almak için baya bir araştırma yapmak gerekiyor sanırım. Işık sızması, bulutlanma, piksel sorunlarına alışıktım ama bu sorunu da ilk defa gördüm.

Ürünü Hepsiburada'dan aldım. 15 gün içinde beğenmezseniz iade edebilirsiniz dediler ama umarım iade kabul olur.

İadesi tamamlanırsa sanırım Qled tvlere yöneleceğim.
Önceki TV'niz 3D. Değil mi. LB652V modeller 3D TV. 42 inc olanını uzun zaman kullandı kardeşim. Hala da kullanıyoruz. Memleketten ev aldık. O eve götürdük. Taş gibi TV maşallah. Smart özelliği hala çalışıyor. Ne varsa eskide var.

Arkadaşlar geçen hafta aldığım 65p635 model tvde vertical banding sorunu mevcut. Özellikle playstation oynarken ciddi derecede belli oluyor. Servisle görüştüğümde bana bu kadarının normal olduğunu ve uzun sureli kullanımda azalabileceğini, bu nedenle iade veya değişim yapmamam konusunda tavsiye verdi.

Bu bilgi ne derece doğrudur? Bu sorunu en aza indirmek için bir renk parlaklık vb. ayar yapabilir miyim? Ya da ürünü iade etmeli miyim?

Merhabalar. İki gün oldu TV yi alalı. Aynı sorun benim TV de de var ne yazikki. Hatta dikey çizgiler çok daha fazla. Servisi çağırdım. Değişim talep edeceğim. Çünkü bu şekilde görüntünün arkasında leke gibi sinir bozuyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20230610-WA0012.jpg
    IMG-20230610-WA0012.jpg
    39.4 KB · Görüntüleme: 25
Yaşadığım sorun için reflektör arızası dendi ve değişim onaylandı. Umarım yeni gelecek tvde de aynı sorunu yaşamam. Arıza tespiti ve onay süreci çok yavaş maalesef.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri