Tekrar merhaba hakem heyeti ile görüştüm. Konuşma aşağıdaki gibi

1- Düzeltme karari yazılmasını rica ederim.
-Düzeltme kararını sadece maddi hatalar için yapabileceklerini (Tutar - Firma ismi) bunun dışında kararı metnini değiştirecek düzeltme yapamayacaklarıni belirttiler.
2- Kararda çelişki var talebimin kabul edilmiş ama iadeye karar verilmiş
-Tüketici talebinin kabulüne ifadesi genel olarak dosyanın kabulünun anlamına geldiğinin belirtmesi gibi bir şey söylediler.
3 - Hakem heyeti benim talebim dışında bir talebe karar verebiliyor mu ben değişim istedim siz hayır iade edilecek kararı verebiliyor musunuz?
-Tabi üyeler tarafından bu karar verilebilir. Sonuçta mal kullanıldı bu sürede vs gibi bir şey söylediler. Tüketici hakem heyeti firmayı savunmaya başladı bana

4) Ticaret il müdürlüğüne başvuru yapacağımı belirttim bir değişiklik olmayacağını tebliğ sonrası tüketici mahkemesinde karara itiraz edilebileceğini belirttiler.
Tüketici Hakem Heyeti üyesi olarak tüketici Hakem Heyetoleri ile de mücadele etmek zorunda kaldığımı daha önce de birçok kez açıklamştım.
Burada açık ve net şekilde o kararın HATALI yazıldığı ortada.
O işbilmezlere vatandaş olarak şunu söylediğimizde bizler ukala ve haddini bilmez kişiler oluyoruz onların gözünde.
Bakınız
DEVLET burada ne demiş?
Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği’nin “Kararın niteliği ve kapsamı” başlıklı 22 nci maddesinde tüketici hakem heyetlerinin uyuşmazlık ile ilgili karar verirken tarafların talepleriyle bağlı oldukları hüküm altına alınmıştır.
Bakınız bunu ben cebimden yazmıyorum, DEVLET bunu hüküm altına almış ve yayınlamış, Bu kitaptan o muhteremlerin elinde de var.
Ne diyor DEVLET?
Diyor ki ''kardeşim sen kararı kafana göre alamazsın''
Daha önce de yazmıştım, Hukuki veya Teknik haklı gerekçeler ile KISMEN KABUL yapılabilir. Ancak tüketici değişim istediyse para, para istediyse tamir, tamir istediyse iade şeklinde karar alamazsın.
Kim uğraşacak şimdi bu hatalı yazılan kararın sonucu ile ilgili? Tabi ki tüketici uğraşacak nasılsa tüketicinin işi gücü yok, zaman ve yol parası da bol, sen işini adam gibi YAPMADIN diye vatandaş kapı kapı dolaşıp derdini anlatsın şimdi.
Bakın interneti açın. Bu kitapta yazanların aynısını metin olarak aratın internette de bulursunuz. Bu Hakem Heyetinin Başkanının kim olduğunu öğrenin ve ona gidin, internetten bulduğunuz bu metni de Başka'a gösterin, Raportörün bu kararı hatalı yazdığını, Devletin Yasa ve Yönetmeliklerinin ve hatta Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin bile SEN HAKLISIN dediği konuda Raportörün yanlış yazmış olmasına rağmen halen gereksiz savunma yaptığını belirtin.
Eğer Başkan da konuya el atmıyorsa ciddiyim İl Ticaret Müdürlüğüne müracaat edin, O da olmuyorsa Cimer üzerinden şikayette bulunun hatta Cimer'e yazacağınız yazıyı dahi ben yazarım hiç önemli değil.
Ayıp yahu, Vallahi ayıp sinirden kuduruyorum böle durumlarda.
''beyefendi/Hanımefendi haklısınız, kararı yazarken bir hata yapılmış fakat.....'' diye başlayan bir cümle dahi yok yahu.
Sürekli biz cahil, biz beş para etmez tipleriz de onlar her haltı bilen, bulunmaz hint kumaşı edaları..