Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru TCL 55C735 yavaş internet sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

DexterMorgan

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
TCL 55C735
Arkadaşlar merhaba. Evimde 2 aydır TCL 55C735 kullanıyorum. Tv'den çok memnunum ama son zamanlarda artık amazon olsun disney olsun izlediğim videoların görüntü içeriğinin çamur gibi olmasından tvye bir hız testi uygulayayım dedim. Ev internetim 200 mbps. Bütün cihazlar modeme wifi ile bağlı. Evdeki diğer cihazlardan ( telefon pc vb.) 200 hız alırken tvden maksimum 30 hız alıyorum ve bu izleme keyfimi bir hayli düşürüyor çok can sıkıcı bir durum olmaya başladı. Yapabileceğim bir şey var mıdır tavsiyelerinizi beklemekteyim.

Teknik Soru TCL 55C735 yavaş internet sorunu

Aynı televizyon bende de var. Eski televizyonda Mi Box kullanıyordum. Mi Box 5 GHz den güzelce bağlanıp, hızlıca internet aldığından Full Hd televizyonda amzon,netflix, youtube gibi platformlarda hiçbir sıkıntı yaşamadım. 55C735 e geçince televizyonu wifi ile internete çıkmarmak istediğimde 5 Ghz e zayıf deyip bağlanmadı yada bağlanıp sürekli koptu, bende ancak 2,4 Ghz ile bağlaya bildim. Televizyona kurduğum hız testi programlarında Hız 20-25 Mbit i geçemedi. Youtube da 4K videolar donarak sıkıntılı oynatılıyordu. (Bu arada normal yayındaki çamur görüntüleri de internette bulduğum ayarlara göre yaptım ve düzeldi.)

Bu durumda 2 seçenek vardı ya evi delik deşik edip modemden televizyona cat6 kablo çekecektim yada Mesh sistemi kurup...
Merhaba hocam, ayni tvyi ben de kullaniyorum sikintisiz olarak. Tv internete kablo ile mi bagli yoksa wifi ile mi?

Hocam öncelikle modeminizde 5ghz desteği var ise mutlaka 5ghz ile bağlayın yoksa wifi ile çok yüksek hızda sıkıntısız internet almanız imkansız yoksa mutlaka kabloyla bağlamanız gerekir.Ayrica bende 65 inç c735 alma niyetindeyim hem Xbox konsoluyla kullanicam hem TV den normal yayınlarda eşim dizi falan izliycek hemde çocuklar YouTube benzeri içerikler bende ip tv üzerinden yayınları izliycem bu konularda genel olarak yorumlarınızı almak istiyorum detaylı fikirlerinizi belirtirseniz benim için çok aydınlatıcı olur özellikle hareketli sahnelerde flulaşmadan falan bahsedilmiş böyle bir şey hissettiniz mi?

Hocam öncelikle modeminizde 5ghz desteği var ise mutlaka 5ghz ile bağlayın yoksa wifi ile çok yüksek hızda sıkıntısız internet almanız imkansız yoksa mutlaka kabloyla bağlamanız gerekir.Ayrica bende 65 inç c735 alma niyetindeyim hem Xbox konsoluyla kullanicam hem TV den normal yayınlarda eşim dizi falan izliycek hemde çocuklar YouTube benzeri içerikler bende ip tv üzerinden yayınları izliycem bu konularda genel olarak yorumlarınızı almak istiyorum detaylı fikirlerinizi belirtirseniz benim için çok aydınlatıcı olur özellikle hareketli sahnelerde flulaşmadan falan bahsedilmiş böyle bir şey hissettiniz mi?
Hocam 5 ghz ile bağlanıyorum. Tvden internet hızı haricinde inanılmaz memnunum. hareketli sahnelerde flulaşma var ama birkaç ayar yapınca onlar da çözülüyor.

Arkadaşlar merhaba. Evimde 2 aydır TCL 55C735 kullanıyorum. Tv'den çok memnunum ama son zamanlarda artık amazon olsun disney olsun izlediğim videoların görüntü içeriğinin çamur gibi olmasından tvye bir hız testi uygulayayım dedim. Ev internetim 200 mbps. Bütün cihazlar modeme wifi ile bağlı. Evdeki diğer cihazlardan ( telefon pc vb.) 200 hız alırken tvden maksimum 30 hız alıyorum ve bu izleme keyfimi bir hayli düşürüyor çok can sıkıcı bir durum olmaya başladı. Yapabileceğim bir şey var mıdır tavsiyelerinizi beklemekteyim.
Netlik ve led hareket netlik ayarlarınız katif mi?
DNR ayarı aktif mi?

Netlik ve led hareket netlik ayarlarınız katif mi?
DNR ayarı aktif mi?
Adem hocam selamlar,

Netlik ayarları şu şekilde
MPEG NR Orta
Gürültü azaltma oto
Tonlama temizleme düşük

Hareket ayarları şu şekilde:
Hareket netfliği aktif
Led hareket netliği aktif değil
Bulanıklık azaltma 10
Titreme azaltma 10

DNR ayarı ile ilgili bir şey göremedim hocam biraz kurcaladım ama gözden kaçmış bulursam mesajı editlerim.

@Ramazan AFŞAR dm ile youtube linki attım size de hocam.

Adem hocam selamlar,

MPEG NR Orta
Gürültü azaltma oto
Tonlama temizleme düşük

Hareket netfliği aktif
Bulanıklık azaltma 10
Titreme azaltma 10

DNR ayarı ile ilgili bir şey göremedim hocam biraz kurcaladım ama gözden kaçmış bulursam mesajı editlerim.

Hareket netliğine dair ne varsa kapatıp lütfen bir daha deneyin.
Ömrümce bu ayarlarla kafayı yemiş birisi olarak bu sistemlerin iyileştirmek adıa ltında yaptıkları her girişimin yan etkilerini tespit etmekten bıktım usandım :D

Hareket netliğine dair ne varsa kapatıp lütfen bir daha deneyin.
Ömrümce bu ayarlarla kafayı yemiş birisi olarak bu sistemlerin iyileştirmek adıa ltında yaptıkları her girişimin yan etkilerini tespit etmekten bıktım usandım :D
Tamamdır hocam teşekkür ederim o şekilde deneyeyim. Aslında böyle her marka için önerilen ayarlar şeklinde bir video serisi gelse süper olur bizler için.

Aynı televizyon bende de var. Eski televizyonda Mi Box kullanıyordum. Mi Box 5 GHz den güzelce bağlanıp, hızlıca internet aldığından Full Hd televizyonda amzon,netflix, youtube gibi platformlarda hiçbir sıkıntı yaşamadım. 55C735 e geçince televizyonu wifi ile internete çıkmarmak istediğimde 5 Ghz e zayıf deyip bağlanmadı yada bağlanıp sürekli koptu, bende ancak 2,4 Ghz ile bağlaya bildim. Televizyona kurduğum hız testi programlarında Hız 20-25 Mbit i geçemedi. Youtube da 4K videolar donarak sıkıntılı oynatılıyordu. (Bu arada normal yayındaki çamur görüntüleri de internette bulduğum ayarlara göre yaptım ve düzeldi.)

Bu durumda 2 seçenek vardı ya evi delik deşik edip modemden televizyona cat6 kablo çekecektim yada Mesh sistemi kurup internet hızını kayıpsız olarak televizyona taşıyacaktım. Ben en pahalı ama eşimi en memnun eden çözümü tercih edip 2.250 TL ye Tp-Link Deco S7(2-Pack), AC1900 Mbps Tüm Ev Mesh Wi-Fi Sistemi satın aldım. Bir Tanesini Kapı önündeki modem e kablo ile bağladım diğerini de salona televizyonun yanına koydum. Televizyonu da bu cihaza kablolu bağladım. Artık televizyonda hız testi yaptığımda hız 100 Mbit görünüyor ve 4K 60 fps hdr görüntüler bile donmasız, atlamasız kayıpsız oynuyor. İlk defa televizyonun renklerinin ve kalitesinin farkına vardım. Mesh sistemi sayesinde sadece televizyonda değil evin her tarafında internet hızı ve bağlantı kalitesi inanılmaz arttı. Evde bağlantı sorunları yaşayanlara maliyet önemli değilse kesinlikle tavsiye ederim.

Çözüm
Adem hocam selamlar,

MPEG NR Orta
Gürültü azaltma oto
Tonlama temizleme düşük

Hareket netfliği aktif
Bulanıklık azaltma 10
Titreme azaltma 10

teşekkür ederim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri