Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

(ALINDI) Kaira DTXR71E 24000 BTU WiFi A++ Inverter

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vizuvv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Ekstra her metre için 500TL fiyat talep ettiler.
Hocam bende Kaira 18.000 lik modeli aldım Manisa Servise cihaz gelmiş hocam. Benim yerde 8 metre falan var. Desene çok para vereceğiz bakır boruya. Kaç metre sonrası paralı? Kendimiz internetten alsak Bakır boruyu öyle oluyor mu? İnternette 200 lira civarı fiyatı. Ne ölçülerde boru almamız lazım. 3/8 - 5/8 bir sürü çeşidi var?

Birde hocam kurulum için yeri onlar mı belirliyor yoksa biz mi? İstediğimiz yere kurdurabiliyor muyuz cihazı?

Son düzenleme:
Hocam siz sadece bakır boruya para vereceğinizi düşünmeyin. Sisteminiz nasıl bilmiyorum işleyişi nasıl onu da bilmiyorum. Prize bağla çalıştırsa sorun yok. Lakin boattan elektrik çekmeleri lazımsa dış üniteye onu da ekleyin. Ben sağlam düdüklendim. 8 Metre boattan kablo çekildi dış üniteye üstüne topraklama yapılması şart denildi bize sattıklarında topraklama yok diye ona da ekstra ödeme yaptım. Toplamda tesisata 1750₺verdim. Sizin beliniz daha çok bükülecek gibi duruyor çünkü benim aldığım ürün mitsubishi sanırım 10 metreye kadar bakır boruyu marka karşılıyor sonrasına metre başı para istiyorlar bahsetmiş olduğunuz metre başı 500₺çok büyük bir tutar araştırmanızı tavsiye ederim.

Abi senin Profilo'dan haber var mı?
Yaptırdım nihayet. Geçen hafta yandık Manisa da. Türkiye nin En sıcak 3 ili Antalya Manisa Aydın mış.

Kart arızası dediler kart İstanbul a gitti falan dediler. 3500 dediler zar zor indirim derken 2500 lira verdik herşeyi içinde sökmesi takması kart tamiri Yapıldı Allah a şükür.

O arada sinirlenip bu Kaira 18 binlik klimayı da aldık. Gerçi bunu da yatak odasına kurduracam zaten. Çocuk odasıda yanında. Açıp 2 odayı birden serinletmeyi düşünüyorum. Şimdi O kadar sıcak ki çoluk çocuk hepimiz Oturma odasında Klimanın altında yatıyoruz.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-07-16-22-22-57-30_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.jpg
    Screenshot_2023-07-16-22-22-57-30_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.jpg
    53.8 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• kaira.jpg
    kaira.jpg
    30.3 KB · Görüntüleme: 7
Üstadlar bu Kaira için Midea üretimi güzel cihaz Bakır falan dendi ama. Trendyol üzerinden sorulan soruda Kaira Türkiye tarafından böyle cevap verilmiş. Burada Serpantinler Alüminyum denmiş. Doğrumudur bu? Midea cihazlarda Alüminyum üretim var mı?

@Adem Helvacı @mbirol

https://www.trendyol.com/kaira/2400...ma-p-150743051/saticiya-sor?merchantId=226704
Serpantinler hep alüminyumdur zaten. O nedenle çok çabuk eğilip bükülürler :ok
İşi abartıp bildiğin teneke olanları da gördüm ben Festel efendide

Serpantinin mantığı, borudaki sıcaklığı hemen havaya iletmektir. Önemli olan içerideki borunun materyalidir. :ok

Serpantinler hep alüminyumdur zaten. O nedenle çok çabuk eğilip bükülürler :ok
İşi abartıp bildiğin teneke olanları da gördüm ben Festel efendide

Serpantinin mantığı, borudaki sıcaklığı hemen havaya iletmektir. Önemli olan içerideki borunun materyalidir. :ok
Hocam içindeki boru bakır olursa sıkıntı yok yani dışı alüminyum olmasında anladım.

Hocam birde bendeki eski klima iç ünitedki kanatçıklarda Bakırdı şimdi Yeni olanlar yine Bakır mı yoksa onlarda mı Alüminyum?

Ekli dosyalar

• klima.jpg
    klima.jpg
    39.7 KB · Görüntüleme: 16
Hocam içindeki boru bakır olursa sıkıntı yok yani dışı alüminyum olmasında anladım.

Hocam birde bendeki eski klima iç ünitedki kanatçıklarda Bakırdı şimdi Yeni olanlar yine Bakır mı yoksa onlarda mı Alüminyum?
Gold fin diye geçer onlar. alaşımdır.

Adem hocam birde Eski nesil İnverter Klimalar ile Yeni nesil İnverter Klima farklılıkları nelerdir?
Mesela bendeki 10 yıllık inverter klimanın Elektrik bağlantısı iç ünitedeymiş. Yenilerde anladığım dış ünite de.

En önemlisi de Tüketimde ne gibi farklar vardır?

@Adem Helvacı

Adem hocam birde Eski nesil İnverter Klimalar ile Yeni nesil İnverter Klima farklılıkları nelerdir? Tüketimde ne gibi farklar vardır. Mesela bendeki 10 yıllık inverter klimanın Elektrik bağlantısı iç ünitedeymiş. Yenilerde anladığım dış ünite de.

@Adem Helvacı
Çok sıradışı bir örnekle anlatayım.
Eski nesil benzinli NOVA amerikan araba ile Yeni nesil NOVA amerikan araba arasındaki en bilinen farklardan birisi eskisinin 3 vites, yenisinin 6 vites olması diye düşünün.
Aynı zamanda mühendisliğin gelişmesine bağlı olarak yakıt sistemine getirilen yeniliklerle eskisi 1 depo ile 500km gidiyorken yenisi 800km gidiyor diye düşünün. Yine eskisi çok böğürüyorken yenisi az böğürüyor gibi değerlendirin.

İlk nesil inverter klimalar temel prensipte inverter klimalardı doğru fakat vitesleme dediğimiz frekans aralıkları çok dardı

Çok sıradışı bir örnekle anlatayım.
Eski nesil benzinli NOVA amerikan araba ile Yeni nesil NOVA amerikan araba arasındaki en bilinen farklardan birisi eskisinin 3 vites, yenisinin 6 vites olması diye düşünün.
Aynı zamanda mühendisliğin gelişmesine bağlı olarak yakıt sistemine getirilen yeniliklerle eskisi 1 depo ile 500km gidiyorken yenisi 800km gidiyor diye düşünün. Yine eskisi çok böğürüyorken yenisi az böğürüyor gibi değerlendirin.

İlk nesil inverter klimalar temel prensipte inverter klimalardı doğru fakat vitesleme dediğimiz frekans aralıkları çok dardı
Çok sağolun hocam verdiğiniz değerli bilgiler ve basite indirgeyerek anlamamızı sağladığınız için. ?

Üstadlar Benim Ev Planı Böyle Kaira 18.000 Btu luk cihazı aldım. Klimayı bu Krokide ki gibi montaj yapsam sorun olur mu?
Gündüzleri Oturma Odasında oluyoruz orada Klima var zaten.
Akşamları ise Koridordaki tüm kapıları kapasam Sadece Yatak odası ve Çocuk odasına gitse bana yeter.

İç üniteyi koyacağım ara yer dar biraz bu sıkıntı oluşturur mu? Klimadan karşıya çarpan hava hemen geri Klimaya tekrar gelip sensöre geri gelir mi? Kanatçıkları Sola Koridora doğru versem bu Sıkıntının önüne geçebilir miyim?

Dış ünite için ise Cam Balkonda duvar hiç yok Aşağıya kadar cam ve Cam balkon içine de koymak istemiyorum. Böyle Yatak Odası ile Çocuk Odası arasındaki duvara Montaj yaptırabilir miyim? Böyle Montajlar el ile yapılabiliyor mu? Yoksa İlla Vinç mi gerekir?

@Adem Helvacı @mbirol

Ekli dosyalar

• Ev Planı Son.png
    Ev Planı Son.png
    42.2 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Üstadlar Benim Ev Planı Böyle Kaira 18.000 Btu luk cihazı aldım. Klimayı bu Krokide ki gibi montaj yapsam sorun olur mu?
Gündüzleri Oturma Odasında oluyoruz orada Klima var zaten.
Akşamları ise Koridordaki tüm kapıları kapasam Sadece Yatak odası ve Çocuk odasına gitse bana yeter.

İç üniteyi koyacağım ara yer dar biraz bu sıkıntı oluşturur mu? Klimadan karşıya çarpan hava hemen geri Klimaya tekrar gelip sensöre geri gelir mi? Kanatçıkları Sola Koridora doğru versem bu Sıkıntının önüne geçebilir miyim?

Dış ünite için ise Cam Balkonda duvar hiç yok Aşağıya kadar cam ve Cam balkon içine de koymak istemiyorum. Böyle Yatak Odası ile Çocuk Odası arasındaki duvara Montaj yaptırabilir miyim? Böyle Montajlar el ile yapılabiliyor mu? Yoksa İlla Vinç mi gerekir?

@Adem Helvacı @mbirol
Hele ki 18 lik kasa bir klima için çok çok çok hatalı bir düşünce.
Yer seçimi kesinlikle bu şekilde olmamalı.

2 Tane 9 luk alsanız daha iyiydi aslında veya Klima sığarsa kapının karşısına koyun.
Hocam ne o kadar bütçem var ne de Klima Dış ünitesini koyabilecek yer. Yatak odası Kapısının karşısına da çok Bakır boru gider hocam. Metresi 500 e satıyor Servisler.

Son düzenleme:
Adem hocam ne yapabilirim ozaman? Ben 18 liği almamda ki maksat 2 oda ve mecburen koridoru soğutmak içindi.
Yani evin fiziki durumunu bilemiyorum fakat sanki oturma odasından koridora bakıp üfleyecek şekilde yerleştirmek aynı zamanda yatak odasını da daha kolay etkisi altına almasını sağlayabilir diye düşündüm.

Yani evin fiziki durumunu bilemiyorum fakat sanki oturma odasından koridora bakıp üfleyecek şekilde yerleştirmek aynı zamanda yatak odasını da daha kolay etkisi altına almasını sağlayabilir diye düşündüm.
Adem hocam Oturma odasında zaten klima var. Tamir ettirdiğim eski Profilo inverter var.

Adem hocam bu Klima konumlandırdığım yerin karşısında yaklaşık 1,60 metre boşluk var. Kanatçıkları sağa yada sola Koridora versem bu mesafe kurtarır mı? Yoksa soğuk hava geri dönüp klima sensörüne mü çarpar mı?
Yaklaşık olarak minimum ne kadar boşluk olması lazım Klima karşısında

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri