Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

(ALINDI) Kaira DTXR71E 24000 BTU WiFi A++ Inverter

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vizuvv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Adem hocam Oturma odasında zaten klima var. Tamir ettirdiğim eski Profilo inverter var.

Adem hocam bu Klima konumlandırdığım yerin karşısında yaklaşık 1,60 metre boşluk var. Kanatçıkları sağa yada sola Koridora versem bu mesafe kurtarır mı? Yoksa soğuk hava geri dönüp klima sensörüne mü çarpar mı?
Yaklaşık olarak minimum ne kadar boşluk olması lazım Klima karşısında
Şimdi sensör konusu bira zfarklı algoritma ile ilerliyor yani tek bir sensörden okunan veriye göre hareket etmiyor sistem fakat bu veri akışı sürekli olunca durum değişir, 18 lik kasa cross fan pervane genişliği ve çağı düşünüldüğünde erken vakum yapar, 1,60 veya 2m vs asla yeterli mesafeler olmaz. düşey kanatlar da öyle tam anlamı ile istediğimiz şekilde yönlendirmiyor o havayı

Şimdi sensör konusu bira zfarklı algoritma ile ilerliyor yani tek bir sensörden okunan veriye göre hareket etmiyor sistem fakat bu veri akışı sürekli olunca durum değişir, 18 lik kasa cross fan pervane genişliği ve çağı düşünüldüğünde erken vakum yapar, 1,60 veya 2m vs asla yeterli mesafeler olmaz. düşey kanatlar da öyle tam anlamı ile istediğimiz şekilde yönlendirmiyor o havayı
Hocam Klima karşısında 1,60 metre uzaklıkta bulunan dolabın üstünde boş yer var ve şimdilik Atıl kutular duruyor orada. Resimde de gözüküyor Olmadı o dolabın üzerini boşaltıp Klimanın Flaplarını da o ara yere vereyim. O zaman mesafe 2.40 metre falan oluyor. Böyle yaptığımda olur mu hocam?

Ekli dosyalar

• IMG20230720191055.jpg
    IMG20230720191055.jpg
    38.7 KB · Görüntüleme: 11
Hocam Klimayı böyle monte etsem Karşıdaki dolabında üzerini boşaltsam Flapları oraya yönlendirsem önündeki açık mesafe 2.40 metreye kadar çıkıyor böyle sıkıntı olur mu?
@Adem Helvacı @mbirol

Ekli dosyalar

• IMG_20230720_222111.jpg
    IMG_20230720_222111.jpg
    56.4 KB · Görüntüleme: 12
Üstadlar son hali bu eksik eşyaları da çizdim. Daha iyi anlaşılır böylece.

@Adem Helvacı @mbirol
Abi ben halen üflediği havayı çok erken geri alacağını ve etki altına almak istediğiniz alanlar için verimli bir sonuç alamayacağınızı düşünüyorum. Görselleri eklemen zihnimizde canlandırmak yerine direkt olarak görmemize d evesile oluyor iyi oldu bu ama bana göre yine sonuç değişmez.

@mbirol ustamız yazlıkta, o şu an telefona bakmak yerine denizi ve manzarayı seyrediyordur o nedenle görür mü bilmem ama kendisini etiketledim, o da görüş bildirirse iyi olur.

@Pitbull da artık klima konusunda uzman kullanıcı, onun görüşü de önemli benim için.

Abi ben halen üflediği havayı çok erken geri alacağını ve etki altına almak istediğiniz alanlar için verimli bir sonuç alamayacağınızı düşünüyorum. Görselleri eklemen zihnimizde canlandırmak yerine direkt olarak görmemize d evesile oluyor iyi oldu bu ama bana göre yine sonuç değişmez.

@mbirol ustamız yazlıkta, o şu an telefona bakmak yerine denizi ve manzarayı seyrediyordur o nedenle görür mü bilmem ama kendisini etiketledim, o da görüş bildirirse iyi olur.

@Pitbull da artık klima konusunda uzman kullanıcı, onun görüşü de önemli benim için.
Abi o zaman bu Krokiye göre senin tavsiyen neresi olur? Yatak odası ve Çocuk odasını Soğutmak istiyorum. Çocuk odasına da koymak istemiyorum iç üniteyi o oda çok küçük anında buzhane gibi olur. Çocuklarda hasta olur diye.

@Adem Helvacı @mbirol @Pitbull

Ekli dosyalar

• Ev Planı Son.png
    Ev Planı Son.png
    42.2 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Üstadlar birde benim anlamadığım Böyle Klima aparatları var. Kullananlarda çok memnunlar. Yorumlarda gayet iyi.

Benim 2 metre az geliyorda bunların Klimayla araları direk 10cm falan. Bunlarda nasıl hava çarpıp geri sensöre gitmiyor bir türlü anlamıyorum. Gözden kaçırdığım ne?

Ekli dosyalar

• K2.jpg
    K2.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 2
Abi o zaman bu Krokiye göre senin tavsiyen neresi olur? Yatak odası ve Çocuk odasını Soğutmak istiyorum. Çocuk odasına da koymak istemiyorum iç üniteyi o oda çok küçük anında buzhane gibi olur. Çocuklarda hasta olur diye.

Abi daha ilk kroki yayınladığında gözüm orya gitmişti ancak çocuk odası yazdığını görünce vazgeçmiştim, aslında en ideal yer olarak gözüme ilişmişti. Yatak odasında sizin yatak başlığının denk geldiği yerde ne var mesela?

Üstadlar birde benim anlamadığım Böyle Klima aparatları var. Kullananlarda çok memnunlar. Yorumlarda gayet iyi.

Benim 2 metre az geliyorda bunların Klimayla araları direk 10cm falan. Bunlarda nasıl hava çarpıp geri sensöre gitmiyor bir türlü anlamıyorum. Gözden kaçırdığım ne?

Benim salondaki Olefini klimada kullanıyorum bunu, bak klimanın önünde bu olmasına rağmen neredeyse 4 metre karşısındaki perde efil efil oynuyor yerinden. Yani hava akışının çarpıp geri dönmesi ile akış yönünün değiştirilmesi birbirinden farklı konular.

Kaldı ki düşün ben 12 lik klimada kullanıyorum durum bu, sen 18 lik kullanacaksın.

Benim salondaki Olefini klimada kullanıyorum bunu, bak klimanın önünde bu olmasına rağmen neredeyse 4 metre karşısındaki perde efil efil oynuyor yerinden. Yani hava akışının çarpıp geri dönmesi ile akış yönünün değiştirilmesi birbirinden farklı konular.

Kaldı ki düşün ben 12 lik klimada kullanıyorum durum bu, sen 18 lik kullanacaksın.
Hocam zaten paylaştıkları 2 döküman var 2 sinde de 18.000 BTU luk klimanın en düşük inebildiği BTU değerleri yanlış. Birbirlerini de tutmuyor zaten değerler. Bunları hiç kimse takip etmiyor mu Sorumlusu yok mu nasıl oluyor anlamıyorum. Teknik veriler yanlış olunca Bizde bilemiyoruz tabi en küçük kaç BTU ya düşüyor böyle. Birde bu aralar en çok satan klima bu alan Vatandaş dikkat etmiyor mu?

Ekli dosyalar

• K11.jpg
    K11.jpg
    111.7 KB · Görüntüleme: 7
  • k1.jpg
    k1.jpg
    51.3 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Abi daha ilk kroki yayınladığında gözüm orya gitmişti ancak çocuk odası yazdığını görünce vazgeçmiştim, aslında en ideal yer olarak gözüme ilişmişti. Yatak odasında sizin yatak başlığının denk geldiği yerde ne var mesela?
Hocam fizik kuralı olarak Isınan hava yükselir ya O zaman soğuk hava da aşağıya doğru çöker.

Zaten Hocam gece yatarken sesten dolayı düşük fan hızında kullanıyoruz. Özellikle Otellerde Yatak başında bulunan Klimalarda benim dizlerim ayaklarım donuyor.

Sizin aldiginiz klimanin flapı dumduz karsiya dik 90°C aciyla havayi ufleyebiliyor. Almaniza gerek kalmaz bence.
Hocam krokideki yer için klima montajı uygun olur mu? Yada yer tavsiyeniz neresi olur?

Ekli dosyalar

• Ev Planı Son.png
    Ev Planı Son.png
    42.2 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Hocam zaten paylaştıkları 2 döküman var 2 sinde de 18.000 BTU luk klimanın en düşük inebildiği BTU değerleri yanlış. Birbirlerini de tutmuyor zaten değerler. Bunları hiç kimse takip etmiyor mu Sorumlusu yok mu nasıl oluyor anlamıyorum. Teknik veriler yanlış olunca Bizde bilemiyoruz tabi en küçük kaç BTU ya düşüyor böyle. Birde bu aralar en çok satan klima bu alan Vatandaş dikkat etmiyor mu?
Abi bizler gibi belli bi rkitle var bu detaylara takılı kalan. Servisler bile seni beni anlamıyor zira alışıklar sorgulamadan sadece satın alıp ''soğutuyor mu soğutuyor'' mantığında olan tüketicilere.

Abi bizler gibi belli bi rkitle var bu detaylara takılı kalan. Servisler bile seni beni anlamıyor zira alışıklar sorgulamadan sadece satın alıp ''soğutuyor mu soğutuyor'' mantığında olan tüketicilere.
Adem hocam Krokideki Çizdiğim yerin karşı tarafındaki Dolabı kaldırsam Klimanın önündeki açıklık 2,20 metre oluyor. Bu açıklık Klimanın verimli çalışması için yeterli midir?
@Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• .png
    .png
    41.1 KB · Görüntüleme: 5
Adem hocam Krokideki Çizdiğim yerin karşı tarafındaki Dolabı kaldırsam Klimanın önündeki açıklık 2,20 metre oluyor. Bu açıklık Klimanın verimli çalışması için yeterli midir?
Abi biliyorsun bir laf vardır ''Zor, oyunu bozar'' diye.
Senin o klimayı oraya takman zaruri gibi görünüyor. Benim ise en büyük korkum istediğin verimi alamaman olur.
Seni denek gibi kullanıyor olmak istemediğim için çok ayak diretiyorum ancak diğer yandan 2.20 için de itiraz etsem bir dert, etmesem ayrı dert durumu çıkıyor ortaya. flap oynamaları ile bu 2.20 mesafeyi birleştirince bu sefer ortaya bir şey çıkabilir diye de düşünüyorum.

Abi biliyorsun bir laf vardır ''Zor, oyunu bozar'' diye.
Senin o klimayı oraya takman zaruri gibi görünüyor. Benim ise en büyük korkum istediğin verimi alamaman olur.
Seni denek gibi kullanıyor olmak istemediğim için çok ayak diretiyorum ancak diğer yandan 2.20 için de itiraz etsem bir dert, etmesem ayrı dert durumu çıkıyor ortaya. flap oynamaları ile bu 2.20 mesafeyi birleştirince bu sefer ortaya bir şey çıkabilir diye de düşünüyorum.
Hocam Yatak odasını görsen Başka yer yok. Yada Koridorda Çocuk odasının kapısının üzerindeki yer var ama Orayada sığmıyor. Kapı Menteşeleri ve Işık havuzu yüzünden.

Ya bu ışık havuzunu Kapı menteşelerini falan kestirecem. Oda bayağı uzun iş.

Yada bu 2.20 metrelik alana 18 binlik Klimayı kuracam. Başka alternatifim yok.

Hangisi daha mantıklı olur Üstad? Yardımlarını bekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG20230725095152.jpg
    IMG20230725095152.jpg
    35.8 KB · Görüntüleme: 8
Hocam Yatak odasını görsen Başka yer yok. Yada Koridorda Çocuk odasının kapısının üzerindeki yer var ama Orayada sığmıyor. Kapı Menteşeleri ve Işık havuzu yüzünden.

Ya bu ışık havuzunu Kapı menteşelerini falan kestirecem. Oda bayağı uzun iş.

Yada bu 2.20 metrelik alana 18 binlik Klimayı kuracam. Başka alternatifim yok.

Hangisi daha mantıklı olur Üstad? Yardımlarını bekliyorum.
Orayı kestirmek hoş olmaz bence

Orayı kestirmek hoş olmaz bence
Hocam görüntüsünden vazgeçtim zaten. Adam birde oradan Evin Elektrik tesisatını da geçirmiş iş uzayacak iyice ama Diğer tarafta 2,20 metre mesafede Verimli olmayacak ise maalesef orayı kestirmekten başka çarem kalmıyor.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri