Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

SONY KDL 42W805B Full HD TV Panel Kırıldı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

serkan görk

Meraklı
Yeni Üye
Adem bey merhabalar,
Öncelikle çok faydalı içerikler hazırladığınız ve herkese yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ediyorum size ve ekibinize.
2015 yılında aldığım 42 inç Sony KDL-42W805B Full HD televizyonu kullanıyordum. Ancak oğlum ekrana oyuncağını attı ve panel kırıldı. %30unda maalesef görüntü yok.
Televizyonu salon için almak istiyorum. 7*4 salonun boyutları, TV mesafesi 3-3,5 metre. Tek taraftan ışık alıyor. Karşıdan ve yandan izliyoruz. Günde yaklaşık 6-8 saat izleniyor televizyon. YouTube ve diğer platformlardan video izliyoruz. (Genelde oğlum YouTube da video izlemekle meşgul)
Mevcut ekonomik konjonktürde hem beklentileri karşılayacak hem de ekonomik bir TV almak istiyorum. Ancak araştırdıkça kafam daha da karıştı. Çok fazla tipte panel, android-smart, büyüklük vs. konularında çok fazla parametre bulunmakta.
Sizin videolarınızın bazılarını izledim. Onvo konusunda iyimser olduğunuzu gördüm. Ancak 43f900 veya 50f900 maalesef piyasada yok. Diğer seri içinde (özellikle a101 de satılmakta olan 42250 modeli) çok emin olamadım. 43 veya 50 inç düşünüyorum (hangisi daha uygun olur acaba?). Bütçem maksimum 10 Bin mertebesinde.
Vatan bilgisayardaki akşam indirimini gördüm şimdi. TCL 50P735 hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim? Yada başka öneriniz olabiir mi?
İyi akşamlar

SONY KDL 42W805B Full HD TV Panel Kırıldı

Ben teşekkür ederim.

Sonucu merakla bekliyorum :)
@Adem Helvacı Bey merhabalar,

Vatan Bilgisayardaki gece indirimi ile TCL 50C635'i 2 yıl ilave garanti ile birlikte 12.474 TL'ye almış oldum. Nihayet bir karar verebildim :clap2

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Süreç ile ilgili bilgilendirmeye devam edeceğim inşallah.

İyi geceler diliyorum.
Adem bey merhabalar,
Öncelikle çok faydalı içerikler hazırladığınız ve herkese yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ediyorum size ve ekibinize.
2015 yılında aldığım 42 inç Sony KDL-42W805B Full HD televizyonu kullanıyordum. Ancak oğlum ekrana oyuncağını attı ve panel kırıldı. %30unda maalesef görüntü yok.
Televizyonu salon için almak istiyorum. 7*4 salonun boyutları, TV mesafesi 3-3,5 metre. Tek taraftan ışık alıyor. Karşıdan ve yandan izliyoruz. Günde yaklaşık 6-8 saat izleniyor televizyon. YouTube ve diğer platformlardan video izliyoruz. (Genelde oğlum YouTube da video izlemekle meşgul)
Mevcut ekonomik konjonktürde hem beklentileri karşılayacak hem de ekonomik bir TV almak istiyorum. Ancak araştırdıkça kafam daha da karıştı. Çok fazla tipte panel, android-smart, büyüklük vs. konularında çok fazla parametre bulunmakta.
Sizin videolarınızın bazılarını izledim. Onvo konusunda iyimser olduğunuzu gördüm. Ancak 43f900 veya 50f900 maalesef piyasada yok. Diğer seri içinde (özellikle a101 de satılmakta olan 42250 modeli) çok emin olamadım. 43 veya 50 inç düşünüyorum (hangisi daha uygun olur acaba?). Bütçem maksimum 10 Bin mertebesinde.
Vatan bilgisayardaki akşam indirimini gördüm şimdi. TCL 50P735 hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim? Yada başka öneriniz olabiir mi?
İyi akşamlar
Merhaba, Hoşgeldiniz.
Bizler de inceleriz platform ekibi olarak size, araştıran bir tüketici olduğunuz için teşekkür ederek başlayalım :)

Onvo 43F900 ve 50F900 stokta olsa da aldırmazdım size ancak kötü olduklarından dolayı değil.

Bazı TV kullanıcılarına yeni tv önerirken eski tv yi ben referans alırım mutlaka.

Mesela Panasonic kullanıcıları, Sony kullanıcıları, Plazma ve hatta tüplü tv den ilk defa LCD ye geçecek olanlar hep ayrı kulvarda değerlendirilmeli.

Şimdi sizin Sony 42 FHD tv den (ki o Sony ler bizim Sony tv ye SONY TV dediğimiz zamanlardı) Onvo statüsüne geçmeniz tv den hiçbir beklentinizi karşılayamayacağınız için hem sizin hem de firmanın adına büyük sorun olurdu.

Dolayısı ile TCL sizin için daha doğru ve uygun tercih olacaktır.

50P735 modelinde yanlış hatırlamıyorsam CHOT üretimi panel kullanılıyor, kötü değildir ve hatta 50'' olması nedeniyle yüzey alanının daha dar olmasından dolayı 55 lere nazaran clouding gibi sorunları daha az görürsünüz.

Yüksek kontrast oranı ve WCG desteği ile hem renk algoritması hem de siyah tonlamasında çok başarılı sonuç alırsınız.

Nits değeri 55C728 modelinde olduğu gibi bunda da düşük ancak ev kullanımı için yetersiz kalmıyor bizzat test ettik.

Satın almanızda bir sakınca olmadığı görüşündeyim.

Hoşbuldum.
Çok teşekkürler yanıtınız için Adem bey çok faydalı oldu sağolun.
Bir-iki model daha sorsam size çok yük olmam umarım:
Vestel 50ua9630
Vestel 55ua9090 (vesteloji usta önermişti yanlış hatırlamıyorsam)
Kusura bakmayın akşam akşam yoruyorum sizi.

Hoşbuldum.
Çok teşekkürler yanıtınız için Adem bey çok faydalı oldu sağolun.
Bir-iki model daha sorsam size çok yük olmam umarım:
Vestel 50ua9630
Vestel 55ua9090 (vesteloji usta önermişti yanlış hatırlamıyorsam)
Kusura bakmayın akşam akşam yoruyorum sizi.
Hiç yorgunluk falan yok içiniz rahat olsun, aklınıza ne takılıyorsa sorun, içinize sinmeden hiç kimsenin (Ben biz dahil) tavsiyesi ile ürün almayın lütfen iyi araştırın. gerekirse bizden aldığınız bilgilerden sonra yine araştırmaya devam edin hayat zaten pahalı, yanlış alışverişler ile üzülmeyin lütfen.

55UA9090 evet sık önerdiğimiz ve sevgili kardeşimiz @Vesteloji ustamızın da sevdiği ürünler içerisindedir.
9630 ise G32 uzantılı olduğu için çok sıcak bakmadığım modeldir.
G32 uzantılı anakartların ram bellek kapasiteleri düşüktür ve MEMC desteği yoktur.

Çok teşekkürler Adem bey,
Sanırım benim TCL ye biraz daha ayrıntılı bakmam gerekiyor. Samsung, Sony vs. benim bütçemi çok aşıyor maalesef.
İlk mesajımda dediğim gibi çok fazla parametre var TV seçiminde.
İyi akşamlar, iyi çalışmalar.

Çok teşekkürler Adem bey,
Sanırım benim TCL ye biraz daha ayrıntılı bakmam gerekiyor. Samsung, Sony vs. benim bütçemi çok aşıyor maalesef.
İlk mesajımda dediğim gibi çok fazla parametre var TV seçiminde.
İyi akşamlar, iyi çalışmalar.
Kararınız ile ilgili de bizleri bilgilendirirseniz çok seviniriz :)

Kararınız ile ilgili de bizleri bilgilendirirseniz çok seviniriz :)
Adem Bey merhabalar,

Tabii ki bildiririm ama önce karar vermem gerekiyor :)

Dün akşam Vatan Bilgisayarda %15 indirim vardı o yüzden diğer başlığa yazmıştım. İndirimi kaçırmış olduk karar veremeyince.

TCL 50P735 - 11.400 TL, alışveriş kredisi ile 10 taksit imkanı sağlıyordu o yüzden alınabilir gibi gelmişti.

Aşağıdaki linkte aldığı puan, google tv, 16 gb romu ve 2022 çıkışlı olması cezbetmişti. Geleceğin Samsung u olarak adlandırıyorsunuz bi de o var :)
https://www.epey.com/televizyon/tcl-50p735.html

Panel detaylarına tekrar bakayım dedim, üreticisi CSOT görünüyor sanırım TCL'nin kendi üretimi oluyordu diye hatırlıyorum.

VESTEL 50UA9630 - 8.400 TL, alışveriş kredisi ile 10 taksit imkanı sağlıyordu o yüzden ekonomik çözüm olarak düşünmüştüm.
VESTEL 55UA9090 - 12.300 TL, sizin önerdiğiniz televizyonlardan biri olduğu için listemde yer alıyordu.

Bu üç modelin haricinde geniş listeye eklenebilecek 10-12 bin bandında (belki 1-2 bin oynayabiliriz) önerilerinizi verebilirseniz çok memnun olurum.

Yada sizin televizyonunuz 50P735 dir diyebiliyorsak üstteki soruyu sormamış olarak kabul edebilirsiniz.

Emekleriniz için çok teşekkürler.

Adem Bey merhabalar,

Tabii ki bildiririm ama önce karar vermem gerekiyor :)

Dün akşam Vatan Bilgisayarda %15 indirim vardı o yüzden diğer başlığa yazmıştım. İndirimi kaçırmış olduk karar veremeyince.

TCL 50P735 - 11.400 TL, alışveriş kredisi ile 10 taksit imkanı sağlıyordu o yüzden alınabilir gibi gelmişti.

Aşağıdaki linkte aldığı puan, google tv, 16 gb romu ve 2022 çıkışlı olması cezbetmişti. Geleceğin Samsung u olarak adlandırıyorsunuz bi de o var :)
https://www.epey.com/televizyon/tcl-50p735.html

Panel detaylarına tekrar bakayım dedim, üreticisi CSOT görünüyor sanırım TCL'nin kendi üretimi oluyordu diye hatırlıyorum.

VESTEL 50UA9630 - 8.400 TL, alışveriş kredisi ile 10 taksit imkanı sağlıyordu o yüzden ekonomik çözüm olarak düşünmüştüm.
VESTEL 55UA9090 - 12.300 TL, sizin önerdiğiniz televizyonlardan biri olduğu için listemde yer alıyordu.

Bu üç modelin haricinde geniş listeye eklenebilecek 10-12 bin bandında (belki 1-2 bin oynayabiliriz) önerilerinizi verebilirseniz çok memnun olurum.

Yada sizin televizyonunuz 50P735 dir diyebiliyorsak üstteki soruyu sormamış olarak kabul edebilirsiniz.

Emekleriniz için çok teşekkürler.
Ben model öneririm benden yana sorun yok, Hatta önerdiğim modeller sizi cezbedebilir ama bütçenizi zorlamanızı isterim ve her zaman olan şey olur, 8K ile çıktığınız yolu 15K ile tamamlarsınız, evinize gelen televizyonda, her tv de görebileceğiniz bazı olumsuz yanları görüp ''Yahu 15K para verdik yine mi olmadı?'' diye sorgulamaya başlarsınız :)

Bu nedenle sizin televizyonunuz 50P735 yoksa size model bulamayacağımızdan değil :ok

Çok teşekkürler Adem Bey,

İndirim kovalamaya devam edeceğim o zaman, ayrıca teknoloji marketleri gezip yerinde de görmek istiyorum.
Kesinlikle ama kesinlikle en doğrusu bu.

Zaten sizlerden istediğim, buralardan fikir edinin, bilgi alın, sonra gidin edindiğiniz bilgileri teyit etmek için ürünleri yerinde deneyimleyin.

Nokta atışı tespittesiniz şu an :ok

Kesinlikle ama kesinlikle en doğrusu bu.

Zaten sizlerden istediğim, buralardan fikir edinin, bilgi alın, sonra gidin edindiğiniz bilgileri teyit etmek için ürünleri yerinde deneyimleyin.

Nokta atışı tespittesiniz şu an :ok
Adem Bey merhabalar tekrardan, @Adem Helvacı

Bugün konuştuğumuz modeller için teknoloji marketleri gezdim ve modellerin görüntülerini kontrol ettim.

Şu anda geniş listeyi 2 modele indirdim.

TCL 50P735 in görüntüsü ve kozmetiği de gayet güzel geldi beğendim. TCL'nin bu modelinde kullanılan panel bilgilerini biliyor musunuz acaba? (cof sayısı, tekil üretim olup/olmaması vs).
Eşim 42" olan mevcut TV'ye alıştığı için 50" gözüne büyük geldi. Sizce 3-3,5 m izleme mesafesi için 50" uygun mudur?

Bunun yanında, Samsung mağazasında aklımda olan bir modeli 43BU8500 görme şansım oldu. Görüntüsü ve ekranı hoşuma gitti. Bu model hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim?

Ayrıca servis açısından da bakarsak sanki Samsung bir tık önde görünüyor değil mi? (Malum forum'da en çok yazılan başlıklardan biri TCL ve Bilkom mağdurları)

Fiyat olarak ikisi yaklaşık olarak aynı, 11.500 TL civarında bulabiliyorum.

Yardımlarınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Adem bey size yük oluyorum kusura bakmayın.
Yukarıda yazdığım iki model arasında değerlendirmenizi alabilir miyim?
şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Merhaba, Gecikme için lütfen kusura bakmayınız, saçma bir iş için iki kişi birden bütün günümüzü yedik boş yere :)

Elbette ki 43BU8500 çok daha makul bir tercih olur iki koldan birden. Hem teknoloji hem de güvenilirlik.
Panel üreticisi için ofiste tekrar bakarım ama yanılmıyorsam AUO panel vardı 8500 de yine 8000 de olduğu gibi.

Merhaba, Gecikme için lütfen kusura bakmayınız, saçma bir iş için iki kişi birden bütün günümüzü yedik boş yere :)

Elbette ki 43BU8500 çok daha makul bir tercih olur iki koldan birden. Hem teknoloji hem de güvenilirlik.
Panel üreticisi için ofiste tekrar bakarım ama yanılmıyorsam AUO panel vardı 8500 de yine 8000 de olduğu gibi.
Estağfurullah Adem bey,

Çok teşekkürler yorumunuz için Adem bey.

Müsait olduğunuzda hem 50" hem de 43" olanın panel bilgilerine bakabilir misiniz?

Bi de Samsung 50Q60B modeline bakmıştım. Giriş seviyesi qled olduğu için çok güvenemedim. Bu model hakkında internette çok yorum bulamadım. Siz ne düşünüyorsunuz bu model hakkında?

Şirketler 50" olanları gözden çıkarıyor yorumunuz çok haklıymış. İnternette "küçük ekranlı" televizyonlar hakkında maalesef değerlendirme bile bulamıyoruz.

Bu arada sizin dediğiniz gibi TV alım serüveni 8k ile başlayıp 15k ile bitecek.

İyi akşamlar diliyorum.

Estağfurullah Adem bey,

Çok teşekkürler yorumunuz için Adem bey.

Müsait olduğunuzda hem 50" hem de 43" olanın panel bilgilerine bakabilir misiniz?

Bi de Samsung 50Q60B modeline bakmıştım. Giriş seviyesi qled olduğu için çok güvenemedim. Bu model hakkında internette çok yorum bulamadım. Siz ne düşünüyorsunuz bu model hakkında?

Şirketler 50" olanları gözden çıkarıyor yorumunuz çok haklıymış. İnternette "küçük ekranlı" televizyonlar hakkında maalesef değerlendirme bile bulamıyoruz.

Bu arada sizin dediğiniz gibi TV alım serüveni 8k ile başlayıp 15k ile bitecek.

İyi akşamlar diliyorum.
Size 50'' iler ile ilgili bir kötü haber daha vereyim o halde.
50Q60 televizyonda Panda panel de çıktı.
Öngörü veya tespitlerimin doğru çıkması benim adıma iyi gibi olsa da netice vatandaş adına kötü oluyor :(

Size 50'' iler ile ilgili bir kötü haber daha vereyim o halde.
50Q60 televizyonda Panda panel de çıktı.
Öngörü veya tespitlerimin doğru çıkması benim adıma iyi gibi olsa da netice vatandaş adına kötü oluyor :(
Adem Bey tekrardan merhabalar, (yine ben :ROFLMAO:) @Adem Helvacı

Samsung 50BU8000 ve 50BU8500 arasında sadece kozmetik farkı var anladığım kadarıyla. VA tabanlı BOE Display panel olduğunu biliyoruz sanırım.

Samsung web sitesinde öğrenci indirimi ile 50BU8000 modelini 12.000 TL'ye alabiliyorum ve iki model arasında 1.100 TL fark bulunmakta.

Sizce 50BU8000 i alıp geçmeli miyim? Özellikle TCL'nin SSH durumunu düşününce.

Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için.
Var olunuz.

Boe ıps tabanlı olması lazım ?
Merhabalar @Tesla Hocam,

Aşağıdaki linkten bakınca VA olduğu ve kontrast oranı 5000:1 olarak görünüyor.
@Adem Helvacı hocam diğer başlıkta 50BU8500 için BOE demişti o yüzden öyle dedim.

Merhabalar @Tesla Hocam,

Aşağıdaki linkten bakınca VA olduğu ve kontrast oranı 5000:1 olarak görünüyor.
@Adem Helvacı hocam diğer başlıkta 50BU8500 için BOE demişti o yüzden öyle dedim.

Va boe konusunda ? aceleniz yoksa @Adem Helvacı kısa bir iş seyahatinde pazartesi günü kendisini etiketleyip teyit etmek te fayda var

Va boe konusunda ? aceleniz yoksa @Adem Helvacı kısa bir iş seyahatinde pazartesi günü kendisini etiketleyip teyit etmek te fayda var
Tabii ki teyit edelim @Tesla hocam emin olmuş oluruz.
Acelemiz yok şimdilik.
Yok o o kadar kesin değil. O liste ofisteki bilgisayarımda, aklımdan da çıkmış onda hangi panel olduğu :(

Tamamdır Adem Bey

Şimdi baktım BOE dahil karma görünüyor
@umut beyin açtığı 65 inç TV onerisi başlığında konuşmuştuk.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri