Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Acil Yardım Lazım THH başvuru için

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Arkadaşlar thh başvurusu kısmında firma ünvanı vergi numarası diyor , alt kısmında ise satıcı veya sağlayıcı adresleri soruyor bu kısma mutbishi elektrik firmasını mı yazmam lazım yoksa satın aldığım yeri mi yazmam lazım vakum konusu ile ilgili başvuru yapacağım

Sor ona. Arabasının motor yağına 2 yemek kaşığı su koysun. O suyu o motor yağından ayırabilir mi? Ayıklayabilir mi? Su ile harmanlanmış motor yağından arabasına artık hayır gelir mi ve o motoru gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilir mi? Su girmemiş halinde 10 yıl sorunsu zkullanabileceği motoru bu hali ile kaç sene kullanabilir?

Şimdiii ''4 litre motor yağına 2 yemek kaşığı su ne yapabilir ki?'' diyeniniz var mı içinizde?

@orcun söyle bana. 4 litre motor yağına altı üstü iki yemek kaşığı su yahu, ne olabilir ki en fazla?

Motor yağı, genellikle hidrokarbon moleküllerinden oluşur ve motorun parçalarının birbirine sürtünme katsayısını düşürür, sıcaklık toleransı sağlar ve motor korumasını sağlar vs. Su ise polar bir molekül olduğu için yağ ile karışmaz ancak maalesef yağın viskozitesini değiştirir. Bu da yine maalesef köpük oluşumu, ısı iletiminde kararsızlık, sürtünme yoğunluğunun artması ve erken yıpranma gibi istenmeyen sonuçlara neden olur.

Yani 4 litre motor yağına 2 kaşık su koymanız ne ise. Tesisat içerisindeki nemi orada bırakıp soğutucu akışkanın ve dolayısı ile kompresörün içerisindeki yağın içerisine karışmasını sağladığınızda ortaya çıkacak sonuç o olur.

Haaaaa bin kere yazdım, bir kere daha yazayım. iki kaşık su koyduğunuz arabanız belki çatlamaz, patlamaz, 3 gün sonra motoru elinize almazsınız ancak arabada kesinlikle bunun yan etkilerini görürsünüz. İşte klimanıza vakum yapılmadığında veya yeterli vakum yapılmadığında da sonuç aynıdır. Klimanız çatlamaz, patlamaz, ancak verim düşüşü, yüksek tüketim ve erken yıpranma olarak negatif sonuçlarını mutlaka siz çekeceksiniz.

İşte bu nedenle 40 saniyede veya 1 dakikada havayı atmanız ile, özgül ağırlığı eşit olmayan nemi atmanız arasındaki ZAMAN farkı tolere edilemez.

Özgül ağırlıklarının eşitsizliği nedeniyle borudan erken tahliye edileni havadır ve tekrar yazıyorum o havayı içeriden atmanız 1-2 dakika sürer ancak içerideki nemi, buharlaşmayı o süreye ASLA sığdıramazsınız.

Şimdi oturup suyun kaynama noktasından başlayıp basınç dengeleme ve etkileşimlerine varana kadar da burada yazacak değilim. Klimacılık yapan bir zahmet okusun öğrensin onları da biz anlatmayalım ama ipucu istiyorlarsa Atmosferi Hava ile Kuru hava arasındaki farkı öğrenmekle işe başlayabilirler.

Sonra gerçek bir iklimlendirmeci olmak istiyorlarsa Atmosferik havanın özgül nemi ile bağıl neminin tanımlanması ve hesaplanması. Atmosferik havanın çiy noktası sıcaklığının hesaplanması. Atmosferik havanın adyabatik doyma sıcaklığı ile yaş termometre sıcaklığı arasındaki ilişkinin kurulması. Atmosferik havanın özeliklerinin belirlenmesi için Psikrometrik diyagramdan yararlanılması gibi derslere de çalışabilirler.

Haaa bu arada yıllarca her mecrada belirttiğim üzere BEN KLİMACI DEĞİLİM.
Abi olacak olan şeyi söyliyeyim. Yağın yapısı bozulur, avans vurmaya başlar yataklar çünkü iyi yağlanmadığı için su ile karışmış yağın yapısı bozulacağından balçık gibi olacak hatta direkt tahin rengini almaya başlar bulanıklaşır. Başıma geldi çünkü dedim poloda birşey var şakır şakır avans vuruyor gibi allah allah dizel araba ne oldu ? anaaaa bir baktım motor suyunda bulanıklık var hafif tahin gibi vs hassss. haaaaaaaaaah dedim yağa su karıştır yandık. Yağ soğutucu var abi bu soğutucu kombilerdeki eşanjör mantığında çalışır ama motor blok kısmı ile ara aktaracak parçası plastik. Su ve yağ ayrı kanaldan geçiyor ama ufak bir çatlakta sızıyor hoop gitti. Arabanın bütün su hortumları değişti. Yağ yiyen hortum yumuşaklaşıyor yapısı bozuluyor böylece sıcak suyu yedikçe balon yapıyor araba hararetten motor bile kitler. Radyatörü özel sistemde temizlendi hortumlar değişti yeni yağ soğutucu + yağ + antifiriz ve saf su derken temizlik ıvır zıvır 1 haftayı buldu bu süreç. Tabi ki özellikle sentetik olmayan madeni yağın içinde de biraz buharlaşma olur, sentetikte olmaz ama tolere edilebilir. Asıl problem abi fren hidroliğidir. Fren hidroliğinde asla nem olmaması lazımdır sistemi tıkar fren şişer basarsın tutmaz vs. beladır. Sistem eğer nem yediyse fren hidroliği de bozulur bütün tesisat yenilenmesi dahi gerekebiliyor çünkü o sıvıyı yenileseniz bile tek tek tekerlerden vs tesisatın içinden geçtiğinden yeni hidrolikte de aynısını yapar.

Birden fazla başlıkta aynı şeyleri yazdığınız için diğer başlıklardaki içerikleri sildim.

Öncelikle, THH başvuruları şu şekilde işlemeli, tüketiciden şiakyet gelir, talebine de bakılır. karşı tarafın savunması istenir vs. olayda AYIPLI/KUSURLU MAL veya HİZMET var mı buna bakılır? Eğer var ise Tüketicinin 4 seçimlik hakkından biri kullandırılır. Bunun seçicisi 6502s. TKK 'de de belirtildiği gibi TÜKETİCİdir. Yani Seçimlik hakları kullandırılacaksa hangisini istediğine bakılmamalı. "Aa bu değişim istemiş verin gitsin." deyip sonra "Bak bu ücret iadesi istemiş, vermeyin" deme gibi bir durum yok. Fakat bazen THH'ler de buna çok dikkat etmeyebiliyor. Adam değişim istemiş, ücret iadesi diye karar vermişler gibi durumlar olabiliyor. Başvuru yapılmış artık, ee sizin isteğiniz de ücret iadesi, o zaman bekleyin bakalım THH ne diyecek.

Zaten bu enflasyonda ücret iadesi firmalara değişimden daha kolay
Sor ona. Arabasının motor yağına 2 yemek kaşığı su koysun. O suyu o motor yağından ayırabilir mi? Ayıklayabilir mi? Su ile harmanlanmış motor yağından arabasına artık hayır gelir mi ve o motoru gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilir mi? Su girmemiş halinde 10 yıl sorunsu zkullanabileceği motoru bu hali ile kaç sene kullanabilir?

Şimdiii ''4 litre motor yağına 2 yemek kaşığı su ne yapabilir ki?'' diyeniniz var mı içinizde?

@orcun söyle bana. 4 litre motor yağına altı üstü iki yemek kaşığı su yahu, ne olabilir ki en fazla?

Motor yağı, genellikle hidrokarbon moleküllerinden oluşur ve motorun parçalarının birbirine sürtünme katsayısını düşürür, sıcaklık toleransı sağlar ve motor korumasını sağlar vs. Su ise polar bir molekül olduğu için yağ ile karışmaz ancak maalesef yağın viskozitesini değiştirir. Bu da yine maalesef köpük oluşumu, ısı iletiminde kararsızlık, sürtünme yoğunluğunun artması ve erken yıpranma gibi istenmeyen sonuçlara neden olur.

Yani 4 litre motor yağına 2 kaşık su koymanız ne ise. Tesisat içerisindeki nemi orada bırakıp soğutucu akışkanın ve dolayısı ile kompresörün içerisindeki yağın içerisine karışmasını sağladığınızda ortaya çıkacak sonuç o olur.

Haaaaa bin kere yazdım, bir kere daha yazayım. iki kaşık su koyduğunuz arabanız belki çatlamaz, patlamaz, 3 gün sonra motoru elinize almazsınız ancak arabada kesinlikle bunun yan etkilerini görürsünüz. İşte klimanıza vakum yapılmadığında veya yeterli vakum yapılmadığında da sonuç aynıdır. Klimanız çatlamaz, patlamaz, ancak verim düşüşü, yüksek tüketim ve erken yıpranma olarak negatif sonuçlarını mutlaka siz çekeceksiniz.

İşte bu nedenle 40 saniyede veya 1 dakikada havayı atmanız ile, özgül ağırlığı eşit olmayan nemi atmanız arasındaki ZAMAN farkı tolere edilemez.

Özgül ağırlıklarının eşitsizliği nedeniyle borudan erken tahliye edileni havadır ve tekrar yazıyorum o havayı içeriden atmanız 1-2 dakika sürer ancak içerideki nemi, buharlaşmayı o süreye ASLA sığdıramazsınız.

Şimdi oturup suyun kaynama noktasından başlayıp basınç dengeleme ve etkileşimlerine varana kadar da burada yazacak değilim. Klimacılık yapan bir zahmet okusun öğrensin onları da biz anlatmayalım ama ipucu istiyorlarsa Atmosferi Hava ile Kuru hava arasındaki farkı öğrenmekle işe başlayabilirler.

Sonra gerçek bir iklimlendirmeci olmak istiyorlarsa Atmosferik havanın özgül nemi ile bağıl neminin tanımlanması ve hesaplanması. Atmosferik havanın çiy noktası sıcaklığının hesaplanması. Atmosferik havanın adyabatik doyma sıcaklığı ile yaş termometre sıcaklığı arasındaki ilişkinin kurulması. Atmosferik havanın özeliklerinin belirlenmesi için Psikrometrik diyagramdan yararlanılması gibi derslere de çalışabilirler.

Haaa bu arada yıllarca her mecrada belirttiğim üzere BEN KLİMACI DEĞİLİM.
Ben bu güzel bilgiler için teşekkür ederim bir sonraki konuşmamda bunları kendisine ileteceğim en son konuşmamızda bana mitsubishi elektrik genel müdürlüğü veya Thh ye gitmeme gerek olmadığını ben gelip senin dış üniteni sıfırı ile değiştireceğim vakumuda sen rahat et diye 20 dk boyunca yapacağım dedi bende tamam gel yap dedim. THH den şikayetimi geri çektim dış üniteyi değiştirmemiz sorunun çözülmesi için yeterli dimi bir hata yapmayayım sen ne dersen onu yapıyorum abi teşekkürler

THH şikayetinde herzaman nerden satın aldıysanız ürünü satın aldığınız size satan firmayı şikayet edeceksiniz pazar yeri yada servis yada üretici konun muhatabı değil üretici satıcıyla ulaşılmadığı haller dışında konunun tarafı değil yanlış yeri şikayet ederseniz konusuz kalır şikayetiniz reddedilir..
Adem abi bu konuda iki farklı görüş var doğrusu nedir sen daha iyi bilirsin @Adem Helvacı

Kiminle sorun yaşandığına bağlı. Sizin sorununuzda SATICInın bir suçu yok. Markayı şikayet etmek gerek.
Bizde sistem kanun yetkili servisi sorumlu tutmuyor herzaman ilk satıcı şikayet edilir ben böyle biliyorum yeri gelince üretici firmada şikayet edilir tabi faturaya dayalı şikayet olduğu için fatura kesen firmayı şikayet etmeliyiz işleyiş böyle bizde suçlu suçsuz aranmıyor.

Şikayet var üzerinde istediğimizi şikayet edebiliriz THH olayları karışık işleyiş sırası var.

Yakın zamanda Arçelik (Altus) Klima ile alakalı @NBKpro dostumuzun vakum ile alakalı sorunu oldu direkt Arçelik A.Ş. yi şikayet ettik. Firmanın kendi problemi servislerini denetlesin vakum konusunda. Burada muhattap marka/markanın ülkemizdeki temsilcisi. Satıcı alakadar olmaz ki klimaya vakum yapılmış mı yapılmamış mı? Servisi şikayet etsen yaptık der yokuşa sürer iş kanıtlanana kadar ama markayı muhattap alırsanız hem servisinin başına ekşir neden yapmadın diye hemde tüketicinin sorunu daha kolay çözülür. Değişen klimanın ya da dış ünitenin bedelini de servise yazar fabrika.
Murat hocam bizde işleyiş biraz farklı THH tarafında ilk satıcı fatura kesen yer şikayet edilmesi gerekli olan yer adamlar öyle yapmış kanunu hani direk satıcıyı servisi şikayet etme markayı şikayet edin dedin diye açıklama gereği duydum zarar tazmin iade değişim hepsi için satıcıyı şikayet ediyoruz satıcıya ulaşamıyorsak üretici diye gidiyor.

Bizde sistem kanun yetkili servisi sorumlu tutmuyor herzaman ilk satıcı şikayet edilir ben böyle biliyorum yeri gelince üretici firmada şikayet edilir tabi faturaya dayalı şikayet olduğu için fatura kesen firmayı şikayet etmeliyiz işleyiş böyle bizde suçlu suçsuz aranmıyor.

Şikayet var üzerinde istediğimizi şikayet edebiliriz THH olayları karışık işleyiş sırası var.

Mesela benim ya da diğer kullanıcıların vakumsuz montaj konusunda satıcının ne suçu var? Hatta ben satıcıya ayrıca teşekkür etmek bile istiyorum.
E ben servisi de kendim seçmemişim. Ben Arçelik'e gel kur dedim, o bu servisin bu elemanlarını gönderdi. O zaman vakum yapılmadıysa benim muhatapım Arçelik'tir.

Fakat diyelim ki ürün aldım bozuk çıktı, ya da uygun fiyattan almıştım çoğu siteye göre, stokta yok falan dese, kullanılmış çıksa bu durumda ben Arçelik'i değil Satıcıyı şikayet etmem gerekirdi.

Kanunda belki sıralama vardır kanunun detayını bilmiyorum ama biz direkt firmayı şikayet ederek hızlı aksiyon almalarını sağladık. Firma hemen montajı yapan servisin sahibine ekşidi sahibi de klima sahibine ulaşmaya çalıştı. Servisi şikayet etseydik belki de daha uğraşıyorduk değişim için.

Mesela benim ya da diğer kullanıcıların vakumsuz montaj konusunda satıcının ne suçu var? Hatta ben satıcıya ayrıca teşekkür etmek bile istiyorum.
E ben servisi de kendim seçmemişim. Ben Arçelik'e gel kur dedim, o bu servisin bu elemanlarını gönderdi. O zaman vakum yapılmadıysa benim muhatapım Arçelik'tir.

Fakat diyelim ki ürün aldım bozuk çıktı, ya da uygun fiyattan almıştım çoğu siteye göre, stokta yok falan dese, kullanılmış çıksa bu durumda ben Arçelik'i değil Satıcıyı şikayet etmem gerekirdi.
Bu THH'ye göre servis hiç bir konuda sorumlu değil taraf olmuyor aynı zamanda üretici firmaya çalışını oluyor.
Adem abi bu konular için dilekçeler verdi videolar çekti revizyona gildilmeli diye.

Bizde tüketici kanunlarının yaptırırım tarında eksikler var tüketici de satıcı da bazı durumlarda mağdur oluyor en çok tüketici zor durumda kalıyor.

Kanunda belki sıralama vardır kanunun detayını bilmiyorum ama biz direkt firmayı şikayet ederek hızlı aksiyon almalarını sağladık. Firma hemen montajı yapan servisin sahibine ekşidi sahibi de klima sahibine ulaşmaya çalıştı. Servisi şikayet etseydik belki de daha uğraşıyorduk değişim için.
Arçelik Vestel gibi büyük firmalar çözüm üretiyor aksiyon alıyorlar bu konularda bizim bu THH işleri farklı işte servis yada üretici kusurlu da olsa muhatap satıcı düz mantık düşününce bize yanlış geliyor niye öyle böyle değil diyoruz :kiskis

Bunun bir dezavantajı var ama :D firma ne kadar büyükse eli o kadar büyük oluyor atıyorum satıcıyı thhye verince satıcı savunma veriyor ama firmaya verince firma büyükse belki 2 3 avukat savunma hazırlıyor, geçen mediamarkttan ek garanti yaptırıp mağdur olan vardı, savunma bildiğiniz avukat savunması açık taraf bile yok, ben satıcıyı thhye verdim saçma saçma savunma yaptı ben kazandım :D
İstedikleri kadar kapalı yazsınlar. Vakum yapmadılar dedim. Nasıl kanıtlayacaklar görsel yoksa? Yaptılarsa çeksinler vakum motoru + manometre + dış ünitenin seri numarası okunacak şekilde fotoğrafları yüklesinler sisteme :D kanıtlayamayacakları için seve seve değişecekler. Sadece klima için değil bütün montaj, bakım-onarım gibi işlerde geçerli.

İstedikleri kadar kapalı yazsınlar. Vakum yapmadılar dedim. Nasıl kanıtlayacaklar görsel yoksa? Yaptılarsa çeksinler vakum motoru + manometre + dış ünitenin seri numarası okunacak şekilde fotoğrafları yüklesinler sisteme :D kanıtlayamayacakları için seve seve değişecekler. Sadece klima için değil bütün montaj, bakım-onarım gibi işlerde geçerli.
Murat abi dış ünite değişimini kabul ettim ben geri çektim thh başvuru mu doğru yapmışmıyım ?

Abi ortalığı çorba ettin. Neden geri çekiyorsun? Değişsinler ondan sonra çekerdin. Değişmezlerse ne olacak
Adam çok duygusal konuştu abi sen beni arayıp dış ünitemi değiş desen ben senin keyfine gene değişirdim neden mitsubishi genel merkezi arıyorsun beni arasana sen ben değişirim dedi bende tamam dedim o adam değişirim dediyse yalan söylemez bence tekrar thh ye başvurmak 5 dk şablonu hazır duruyor zaten yarın arayacam en geç cumartesi gel değiş diyecem dış ünite değişir 20 dk vakum olursa sorun çözülür dimi :)

Adam çok duygusal konuştu abi sen beni arayıp dış ünitemi değiş desen ben senin keyfine gene değişirdim neden mitsubishi genel merkezi arıyorsun beni arasana sen ben değişirim dedi bende tamam dedim o adam değişirim dediyse yalan söylemez bence tekrar thh ye başvurmak 5 dk şablonu hazır duruyor zaten yarın arayacam en geç cumartesi gel değiş diyecem dış ünite değişir 20 dk vakum olursa sorun çözülür dimi :)
Çözülür

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri