Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Turknet mi kablo net mi ?

durmudr60

Meraklı
Yeni Üye
Herkese Merhaba
Turknet aylık 299 TL fiyat ile 65 mb hıza kadar veriyor modem yok kablonet de 325 TL'ye 100 mb hıza kadar veriyor modem içinde sizde hangisini tercih etmeliyim İstanbul Güngörende yaşıyoruz bu konuda da yardımcı olur musunuz ? Kabloneti seçsek bizi üzer mi ? Veya turknet seçim ucuz yollu bir modem bulsam işimi görür mü ? Siz olsanız hangisini seçersiniz

Herkese Merhaba
Turknet aylık 299 TL fiyat ile 65 mb hıza kadar veriyor modem yok kablonet de 325 TL'ye 100 mb hıza kadar veriyor modem içinde sizde hangisini tercih etmeliyim İstanbul Güngörende yaşıyoruz bu konuda da yardımcı olur musunuz ? Kabloneti seçsek bizi üzer mi ? Veya turknet seçim ucuz yollu bir modem bulsam işimi görür mü ? Siz olsanız hangisini seçersiniz
Türknet, Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor bildiğiniz gibi. Ve taahhütte olmadığı için sürekli zam yiyor. Türksat Kablonet ise kendi GPON ya da DOCSIS altyapısını kullanıyor. DOCSIS 3.0'da maalesef pingler normalden +10 fazla. Bir türlü DOCSIS 3.1'e geçmediler. Zaten yeni girdikleri sahalara GPON altyapı getiriyorlar ve İstanbul'da bazı bölgelerde DOCSIS'ten GPON'a dönüşümler başlamış pilot bölgelerde. Türksat'ın DOCSIS modemleri WIFI açısından sorunlu. Kablolu bağlantılarda sorun yok. Bunları göz önünde bulunduralım. Ha bana sorarsanız 65 mbps VDSL yerine 100/20 mbps Kablonet alırım. Modem olarakta Kablonet'ten H&D NE1611C isteyin en stabil modem bu şuanda Kablonet tarafında. Netmaster'lar sıkıntılı.

Türknet, Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor bildiğiniz gibi. Ve taahhütte olmadığı için sürekli zam yiyor. Türksat Kablonet ise kendi GPON ya da DOCSIS altyapısını kullanıyor. DOCSIS 3.0'da maalesef pingler normalden +10 fazla. Bir türlü DOCSIS 3.1'e geçmediler. Zaten yeni girdikleri sahalara GPON altyapı getiriyorlar ve İstanbul'da bazı bölgelerde DOCSIS'ten GPON'a dönüşümler başlamış pilot bölgelerde. Türksat'ın DOCSIS modemleri WIFI açısından sorunlu. Kablolu bağlantılarda sorun yok. Bunları göz önünde bulunduralım. Ha bana sorarsanız 65 mbps VDSL yerine 100/20 mbps Kablonet alırım. Modem olarakta Kablonet'ten H&D NE1611C isteyin en stabil modem bu şuanda Kablonet tarafında. Netmaster'lar sıkıntılı.
Tamam teşekkür ederim kablonet ile görüşüp bu modemi isteyeceğim

Ben pek oyun oynamam daha çok film izlemek gündelik işlerimizi halletmek için internet alacağız

Ben pek oyun oynamam daha çok film izlemek gündelik işlerimizi halletmek için internet alacağız
Tamam sorun yaşamazsınız o zaman. Wifi ile ilgili yaşayacağınız olası bir problemde de eli yüzü düzgün bir router alıp modemi köprü moduna alıp Wifi'yi router üzerinden dağıtırsınız. Kablonet kullanıcılarının çoğu bu şekil kullanır zaten. Ayrıca nacizane fikrim 100/20 lik bir paket almanızdır.

Tamam sorun yaşamazsınız o zaman. Wifi ile ilgili yaşayacağınız olası bir problemde de eli yüzü düzgün bir router alıp modemi köprü moduna alıp Wifi'yi router üzerinden dağıtırsınız. Kablonet kullanıcılarının çoğu bu şekil kullanır zaten. Ayrıca nacizane fikrim 100/20 lik bir paket almanızdır.
Biraz önce onayladım 100 mb hız ile birlikte 264 TL'ye geliyor fiber altyapımız binada mevcut dediler ancak upload kaç mb diye sormayı unuttum teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

+10 yıldır kablonet kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki günün her saati adamlara ulaşmak mümkün. Ne zaman arasan güler yüzlü yardımcı olmaya çalışan insanlar çıkıyor karşınıza. Verdikleri internet de okey bence. Ben eski müşteri olduğum için 50MB'yi 140 TL ile 2 yıl anlaştım. (3 ay oldu sözleşme yenileneli) Çok memlunum ama ping değerleri Türk Telekom firmalarına göre çok az yüksek. Yüksekten kastım da Türk Telekom'un 25 ping verdiği yerde Kablonet 35 ping veriyor.

+10 yıldır kablonet kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki günün her saati adamlara ulaşmak mümkün. Ne zaman arasan güler yüzlü yardımcı olmaya çalışan insanlar çıkıyor karşınıza. Verdikleri internet de okey bence. Ben eski müşteri olduğum için 50MB'yi 140 TL ile 2 yıl anlaştım. (3 ay oldu sözleşme yenileneli) Çok memlunum ama ping değerleri Türk Telekom firmalarına göre çok az yüksek. Yüksekten kastım da Türk Telekom'un 25 ping verdiği yerde Kablonet 35 ping veriyor.
DOCSIS 3.0'ın dezavantajı maalesef.

Bende kullanıcı yorumlarında gördüm ve maalesef burası Türkiye her an zam her şeye zam o yüzden sabit fiyat çok önemli o yüzden de kablonet seçtim. Öyle aman aman saatlerce oyun oynarım diyen biri değilim eşim hiç bilmez oyun nedir biz daha çok film izlemek gündelik işlerimizi yapmak sosyal medyada gezmek için kullanacağız ve şimdilik 2 kişiyiz o yüzden yeterli olacağını düşünüyorum

TurkNet kullanacaksanız bölgenizde gigafiber olması lazım onun haricinde tercih edilmesi yanlış olur, ben de Bahçelievler Soğanlı Mahallesi'nde ikamet ediyorum bölgemde gigafiber var, 1000/1000 mbps hızlarında internete 279 lira ödüyorum, şu anki mevcut internet fiyatlarına bakılırsa fiyatı makul ilk aldığımda 129 liraydı 1,5 senede 279 liraya kadar geldik ama piyasa şartlarına göre halen aldığım hız ve 0.85ms pinge göre devede kulak bir para., Bahçelievler bölgesinde kablonet gayet stabil ve vaad edilen hızları sorunsuz veriyor ben de gigafiber öncesinde 9 sene kadar kullandım, Türk telekom'dan çok daha iyi bir alternatif kablonet.. keşke gigafiber her bölgede olsa da gerçekten insanlarımız şu internetin tadını çıkarsa inanılmaz bir hız.

Ekli dosyalar

• 20230919_151327.jpg
    20230919_151327.jpg
    52.6 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
TurkNet kullanacaksanız bölgenizde gigafiber olması lazım onun haricinde tercih edilmesi yanlış olur, ben de Bahçelievler Soğanlı Mahallesi'nde ikamet ediyorum bölgemde gigafiber var, 1000/1000 mbps hızlarında internete 279 lira ödüyorum, şu anki mevcut internet fiyatlarına bakılırsa fiyatı makul ilk aldığımda 129 liraydı 1,5 senede 279 liraya kadar geldik ama piyasa şartlarına göre halen aldığım hız ve 0.85ms pinge göre devede kulak bir para., Bahçelievler bölgesinde kablonet gayet stabil ve vaad edilen hızları sorunsuz veriyor ben de gigafiber öncesinde 9 sene kadar kullandım, Türk telekom'dan çok daha iyi bir alternatif kablonet
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için ben Güngören maraşal çakmak mahallesinde oturuyorum diğer firmalardan en yüksek 65 mb ile Türknet verdi diğerleri 50 mb'de kaldı kablonet bugün başvuru yaptım yarın gelip kuracaklarmış

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için ben Güngören maraşal çakmak mahallesinde oturuyorum diğer firmalardan en yüksek 65 mb ile Türknet verdi diğerleri 50 mb'de kaldı kablonet bugün başvuru yaptım yarın gelip kuracaklarmış
Kablonet servise H&D marka modem istediğinizi söyleyin muhakkak. Gidip Netmaster felan getirmesinler. Kurulumdan sonra hız testi modem vs görselleri paylaşırsanız ve zamanla deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun oluruz.

En güzelini yapmışsınız hocam, sorunsuz sıkıntısız kullanırsınız, bu arada TurkNet 65 verdim diyor ama kullandığı altyapı zaten Türk Telekom bunu Türk Telekom 50 veriyor ise turknet 65 veremez yani, çünkü en güzel portları ve hatları Türk Telekom kendi kullanıyor diğerleri Allah'a emanet

Kablonet servise H&D marka modem istediğinizi söyleyin muhakkak. Gidip Netmaster felan getirmesinler. Kurulumdan sonra hız testi modem vs görselleri paylaşırsanız ve zamanla deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun oluruz.
Biraz önce kurulum ekibi aradı bende sizin yazdığınız modemi istediğimi belirttim. Zaten bu bölgede en yeni HD cihazlarımızı kullanıyoruz tam da dediğiniz model cihaz göndereceğiz dediler. Tabi ki inşallah bende çok memnun kalırım da bütün tecrübelerimi aktarırım zira 2 yıllık sözleşme yaptık ?

Biraz önce kurulum ekibi aradı bende sizin yazdığınız modemi istediğimi belirttim. Zaten bu bölgede en yeni HD cihazlarımızı kullanıyoruz tam da dediğiniz model cihaz göndereceğiz dediler. Tabi ki inşallah bende çok memnun kalırım da bütün tecrübelerimi aktarırım zira 2 yıllık sözleşme yaptık ?
Şu anda biz de İstanbul'da 100Mpbs Download/20 Mpbs Upload olan paketini kullanıyoruz. Aynı şekilde HD modem geldi. Şu ana kadar oldukça stabil.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri