biliyorum başınıza geleceği

internette veya esnafta daha ucuza buluruz hatasına düşünüyoruz ama dolandırıcıların eline düşüyoruz.
Ben samsung dolap için
mutfakmerkezi diye bir siteden sipariş verdim.
Dikkat: Buzdolabı contalarının iadesi yoktur. Ayrıca en iyi ve en kaliteli buzdolabı contası; sadece yetkili servisinden alabileceğiniz orijinal contadır
ibaresine güvenerek sipariş verdim (540TL + 150TL kargo) kargo tutarı sonradan sürpriz oldu bana. Gelen ürün saçma sapan standart bir ürünü kesip biçip orijinal ölçülerde plastik kaynak yapıp sarıp sarmalayıp göndermişler. Samsung conta ile uzaktan yakından alakası yok.
Dedim belki malzeme kalitesi çok iyidir samsung contayı aratmaz. ürünü çerçeveye yerleştirdim. kapağı kapatıp geri açtım. Conta dolap kısmında kaldı. kapak açıldı

adamları aradım dalga mı geçiyorsunuz bu nasıl malzeme diye. adamlar pişkin pişkin "abi kapağa silikon sık, contayı öyle tak, 1 gün kurusun eskisinden iyi olur diyor.
Bizim malzeme kalitemiz samsung'tan daha iyi , fabrikasyon değil, el işçiliği" diyor. Bu sözden sonra anladım ki benim para uçtu

iade edeceğim paramı geri istiyorum dediğimde, sizin ölçüleriniz özel ölçü kişiye göre üretiliyor bu sebeple iade yoktur, illa etmek isterseniz de kargo ücreti size aittir diyor.
Sonradan biraz araştırınca bunlar gibi 1-2 tane daha site olduğunu (
uygunparca ) ve bu şekilde yollarını bulduklarını anladım. Fahiş kargo ücretleri ile müşterileri yıldırıp, kişiye özel üretim gerekçesi ile iptal işlemi yapılamaması argümanları arkasına sığınıyorlar.
Bu arada dolabınız için artık yedek parça üretilmiyor olabilir ama beko gibi bir markanın en azından 3-5 sene sonra ürettiği aynı ölçülerdeki dolaplar ile karşılaştırarak yine aynı ölçüde kapak lastiği bulabilirsiniz.
Dolapların özellikleri teknolojisi değişebilir fakat bazı sarf malzemelerin ölçü ve üretim teknikleri değişmez. Bu sebeple %99.99 aynı ölçüde ve aynı fitil kalınlığında ürün bulursunuz.
bende samsung (sözde) conta var.
67 CM x 74 CM (DIŞTAN DIŞA) . İhtiyacı olana kargo ücreti karşı taraf olacak şekilde gönderebilirim.