Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Akım Korumalı priz gerçekleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mert Can
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mert Can

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem hocam bu size beşinci yazışımız you tube ve tweet ten yazdık cevap alamadık şimdide buradan yazıyoruz. Akım korumalı priz videosunu izledik çocuk ödev olarak yapmak istedi ve aynı düzeneği devreyi yaptık fakat varistörün patlamasıyla dimmer anahtar içerisindeki triyakı bozuyor 4 tane triyak bozduk yardımcı olurmusunuz saygılar...

Adem hocam bu size beşinci yazışımız you tube ve tweet ten yazdık cevap alamadık şimdide buradan yazıyoruz. Akım korumalı priz videosunu izledik çocuk ödev olarak yapmak istedi ve aynı düzeneği devreyi yaptık fakat varistörün patlamasıyla dimmer anahtar içerisindeki triyakı bozuyor 4 tane triyak bozduk yardımcı olurmusunuz saygılar...
Varistörler patlıyorsa düşük voltajlı olduğundan dır görseldeki varistörden herhangi bir elektronikçiden elindeki çıkma kartlardan temin edebilirsiniz
varistör.jpeg

Adem hocam varistörler 30 Volt 70 volt 175 Volt aldık sorun; dimmer den anahtarı çevirince 70 volta gelince varistör patlıyor triyak bozuluyor sizin kullandıgınız varistörler kaç volttu sigorta kaç amper kullandınız devrenin neresine taktınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

böyle bişey arıyorsunuz anladığım kadarı ile

Hoş geldiniz. Siteminizde haklı olsanız da bu güne kadar 6 ayrı video yayınladım soruların tamamına yetişebilmenin mümkün olmadığına dair ve bir yolunu arayıp bulamadığımızı çok kez belirttik.

O nedenle ''en iyisi tüm soruları sadece forumdan cevaplayalım'' dedik. @Tesla @Vesteloji @orcun @TC Yıldırım @İlteriş Yılmaz ve daha nice kıymetli dostumuz ile tüm tüketicilerin sorularına yetişmeye çalışıyoruz.

Kurduğunuz devrede yük akış dengesine göre sistem kısadevrede en zayıf nereyi görürse orayı mutlaka yanında götürür giderken.

Dolayısı ile Dimmer anahtarın kullanım alanı yani hangi amaç için üretildiği burada önem arz eder.

Kimisi (Sallıyorum) 100 watt ev tipi ampul için üretilir, kimisi 500 watt projektör için. Triyak gücü de bu doğrultuda seçilir.

Dilerseniz yarın arayıp bendeki dimmer üzerinde ne kullanılmış bakabilirim. Sizdeki ile karşılaştırırız.

Aynı zamanda burada tek etken watt değil gerilim dengesidir ki @Tesla ustam bu konuya değinmiş.

Adem hocam günaydın cevabı yeni gördüm hocam sitem deilde çocuk ödevi teslim edecek sorunu çözemedik yoksa sitem falan yok yardımlarınızdan ötürü teşekkür ederim. Bu videoları izledim oradaki işlemin aynısını yaptık önce normal 10 Amper otomatik sigorta takmıştık sonra 5 Amper cam sigortaya çevirdik fakat varistörün patlamasıyla cam sigorta atıyor ve triyak bozuluyor bu şekilde 4 adet triyak bozduk Triyak BT 139 (600)
Sigorta atması tamamda triyak bozulmasa sorunumuz çözülmüş olacak saygılar.

Etkisi nedir bilemiyorum ancak cam sigortalarda 3 tip var. Biri hemen yanıyor, diğeri normal sürede, sonuncusu ise gecikmeli yanıyor.
Mesela Logitech Z5500'ün cam sigortası gecikmeli olandır. Piyasada bulmak biraz zor. Aramanız gerekiyor ve özellikle belirtmezseniz normal olanı veriyorlar. Bu nedenle sigortası yanan Z5500 sahiplerinin bir çoğu yeni aldıkları sigortanın orjinali kadar dayanmadığından şikayet ediyorlardı.
Cam Sigorta atana kadar triyak gidiyor olabilir.

Hmm her ikisi de büyük değerler, mikrodalga gibi ürünlerde kullanıyoruz biz onları. 3.15 ve hatta bulabilirseniz 2,5A olsun lütfen.
Sevgili @aeronics kardeşimin belirttiği üzere sigorta atana kadar geçen o bizim yakalayamayacağımız anlık zaman değerinde gerideki donanımlara zarar vermesi kaçınılmaz olur.
Size 1A bile olsa yeter, anlatmak istediğinizi anlatmanıza yeter yani.

Unutmazsam pazartesi günü size yüksek voltaj kaynaklı patlamış akım koruma görseli atarım bu prize bağlı tv ve modem de hasar yada arıza yok yani priz görevini yerine getirmiş sonra alıp almama kararı size kalmış

@Adem Helvacı Hocam, Vestel servis kendi sağladıkları akım korumalı prizi kullanmazsam garanti kapsamı dışında kalacağımı paylaştı. Konu hakkında fikrinizi almak istedim.
Konuya iki farklı bakış sergilememiz gerekiyor.

Birincisi teknik kısım, burada firma size ''Eğer bizim akım koruma prizimizi almazsanız, ŞEBEKE KAYNAKLI arızalarda ürününüz garantiye girmez'' diyor. Durum şu ki şebeke kaynaklı arızalar zaten garantiye girmez.

İkincisi ise hukuki kısım, bu noktada firmaya ''Halt etmişsin'' diyebiliriz zira CE TSE standartları kapsamında üretilmiş herhangi bir akım koruma prizi kullanıyorsanız, Akım Koruma Prizi sağlam kalmış olmasına rağmen tv nin güç kartının primer ünitesi arıza yapmışsa bunu ispat ederseniz ürün THH kararı ile her şekilde garantiden hizmet alır.

Burada sorun şu; Bu bir Vestel dayatması açık ve net fakat şu gerçeği gözardı edemeyiz. Hukuken sizin bir hakkınız VAR olsa da bunu ispat etmeniz aylar süren bvir sinir harbi ile geçecek ve neticede X marka da olsa Vestel de olsa bir Akım Koruma prizi alacaksanız Vestel almak işinizi kolaylaştırır.

Bunu antetli kağıtta yazılı, kaşeli ve imzalı olarak talep edin.
Adım kadar eminim ki bunu vermeyeceklerdir.
Antetli kağıdı bahane ederlerse de normal bir kağıda yazılı olarak, kaşe ve imzalı olarak talep edin. Adım kadar eminim ki bunu da vermeyeceklerdir.

@Adem Helvacı Hocam, Vestel servis kendi sağladıkları akım korumalı prizi kullanmazsam garanti kapsamı dışında kalacağımı paylaştı. Konu hakkında fikrinizi almak istedim.
Bunu antetli kağıtta yazılı, kaşeli ve imzalı olarak talep edin.
Adım kadar eminim ki bunu vermeyeceklerdir.
Antetli kağıdı bahane ederlerse de normal bir kağıda yazılı olarak, kaşe ve imzalı olarak talep edin. Adım kadar eminim ki bunu da vermeyeceklerdir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri