Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Araç multimedya teypte sıkıntı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talebe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Talebe

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Ford
Merhaba
Ford focus 2007 model aracımızin orijinal teypinin yerine multimedya denilen ekran teyplerden taktırdık.
Multimedya araç teypi kontak anahtarına bağlı. Multimedya teyplerde açma kapama anahtarı yok. Araba anahtarını çalışmadan önceki birinci konuma getirince açılıyor. Kontağı kapatınca kapanıyor.
Bizim araca takdirdigimiz teyp çalışırken kilitleniyor. Ses kesiliyor komut almıyor. Araç anahtarı cikarilirsa bile açık kalıyor. Ancak reset deliğine iğne ile basilirsa kapanıyor ve araç calistirilinca kendine geliyor.
Bu teyp normalde kontağa bağlı olarak çalışırken kilitlenince neden kontak anahtarı cikarilsa bile açık kalıyor. Kilitlenmedigi zaman kapanan teyp tabiri caizse kilitlendiginde nereden elektrik alıyor?
Teypi bağlayan servise kontrol ettirdik. Servis bağlantıları kontrol etti ve sorun yok dedi ama sorunumuz devam ediyor.
Sayın ustalarimiz @Fikoloji @Tesla @Adem Helvacı sizce sorunun kaynağı ne olabilir?
Herkese iyi çalışmalar diliyorum.

Benim bağladığım araçta bluetooth yok. Direk radyo frekansı ile bağlanıyor.
Benim cihaz şu. Sizin ki sanırım çakmaklığa bağlananlardan. Bu cihazdan alırsanız kopacağını sanmam.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! C$5.74 50% Off | Essager Bluetooth Aux Adapter Dongle USB To 3.5mm Jack Car Audio Aux Bluetooth 5.0 Handsfree Kit For Car Receiver BT transmitter

Benim cihaz şu. Sizin ki sanırım çakmaklığa bağlananlardan. Bu cihazdan alırsanız kopacağını sanmam.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! C$5.74 50% Off | Essager Bluetooth Aux Adapter Dongle USB To 3.5mm Jack Car Audio Aux Bluetooth 5.0 Handsfree Kit For Car Receiver BT transmitter
Evet çakmağa bağlanan benimki. Bu güzelmiş de, geldi bana 220 TL'ye. Gümrüğe takılır takılmaz korkusu da cabası :D

@Talebe hocam multimedya soğukken marş bastınız açıldı, hemen kontak kapattınız kapanıyor mu? Eğer öyleyse araçta problem yok tape arızalı.
Kapanmıyor. Kontagi çevirdiğinde teyp kilitlenmiş şekilde açılırsa Kontagi kapatmak çözüm olmuyor. Reset yapmak gerekiyor.
Kontağı kapatsanızda elektrik ana hattan geliyor.
Aküden bağlantı kesilince radyo kodu istemesi lazım.
Otomobil tamamen elektriksiz kaldıktan sonra tekrar kutuplar bağlanınca radyo kodu istemiyorsa ancak o zaman tamamen kapandığı anlaşılır.
Ama 20 yaşında olmadıkça otomobilde radyo hattı kapanmıyor. Belki istisnalar olabilir.
Şöyle bir şey önerildi. Direk +girişi kontağa bağla. Bu durum sanırım Teypin memorisini bypass eder. Memory gerekli değil diyelim. İşe yarar mı?

Kapanmıyor. Kontagi çevirdiğinde teyp kilitlenmiş şekilde açılırsa Kontagi kapatmak çözüm olmuyor. Reset yapmak gerekiyor.

Şöyle bir şey önerildi. Direk +girişi kontağa bağla. Bu durum sanırım Teypin memorisini bypass eder. Memory gerekli değil diyelim. İşe yarar mı?
O zaman probleminizin ısınmayla bir alakası yok. Soğukken de açılıp kapanmayı doğru şekilde yapmıyor diye algıladım. Sigortaları ve kablolamaları kontrol ettirin bence.

O zaman probleminizin ısınmayla bir alakası yok. Soğukken de açılıp kapanmayı doğru şekilde yapmıyor diye algıladım. Sigortaları ve kablolamaları kontrol ettirin bence.
Problem ısınmayla alakalı bence. Çünkü kilitlense de kontağı kapatıp açtığında enerji hala kesilmiş değil ve kilitlenme aşamasında devam ediyor. Yani süreç multimedya için hala aynı. Kilitlenmeyi çözmenin tek yolu da reset ya da enerjiyi komple kesip tekrar vermek. Enerjiyi kesemediği için de resetlemek zorunda kalıyor.

Aklıma ufak bir soru daha geldi. Bu cihaz araca örneğin sabah ilk bindiğinizde soğuk mu? Gelen enerji üzerinde sürekli durdukça mı ısınıyor, ekran kaynaklı ısınma mı var, yoksa donanımsal bir zorlanmadan mı ısınma yapıyor? İlk durum haricinde multimedya sorunlu diyebiliriz ancak ilk durumda sadece enerjinin sabit kalması başlangıçta sıcak başlatıyorsa ürünü, o zaman bir nebze enerjiyi komple kesmek ve kontağa bağlamak süreci rahatlatabilir.

Elektrik tesisatından önce
ucuz veya 2.el ürün mü?
Android sistemin randımanlı çalıştığına emin miyiz?
güncel sürüm yüklendi mi?
ek uygulamalar silindi veya fabrika ayarlarına döndürüldü mü?
her kullanılan günlerde mi kilitleniyor
müzik, navigasyon gibi hangi uygulama kullanırken kilitleniyor
cep telefonuna bağlanınca mı
gizlenen ekranlı mı gizli yerden çıkınca ekran sıcak mı? (kapalıyken ısınması normal, yazdan çıktık)

Problem ısınmayla alakalı bence. Çünkü kilitlense de kontağı kapatıp açtığında enerji hala kesilmiş değil ve kilitlenme aşamasında devam ediyor. Yani süreç multimedya için hala aynı. Kilitlenmeyi çözmenin tek yolu da reset ya da enerjiyi komple kesip tekrar vermek. Enerjiyi kesemediği için de resetlemek zorunda kalıyor.

Aklıma ufak bir soru daha geldi. Bu cihaz araca örneğin sabah ilk bindiğinizde soğuk mu? Gelen enerji üzerinde sürekli durdukça mı ısınıyor, ekran kaynaklı ısınma mı var, yoksa donanımsal bir zorlanmadan mı ısınma yapıyor? İlk durum haricinde multimedya sorunlu diyebiliriz ancak ilk durumda sadece enerjinin sabit kalması başlangıçta sıcak başlatıyorsa ürünü, o zaman bir nebze enerjiyi komple kesmek ve kontağa bağlamak süreci rahatlatabilir.
Sürekli enerjide olsa aküyü bitirmez mi sizce? Benim arabanın iç ve kapı ışıkları yüzünden hep “high battery drain” arızası alırdım. Nasıl ki bunları manuele çevirdim, hiç uyarı almaz oldum. Benim problemim zayıf akü, akü sensörü arızası ya da iç ışıkların led değil eski sistem olması çok yük bindiriyor olabilir ama arkadaşın problemindeki gibi teyp enerjiyi ısınacak derecede çekse aküsü bitmeliydi diye düşünüyorum.

Teybi yeni mi taktırdınız? Eğer yeni taktırdıysanız muhtemelen kablolamayı yanlış yapmışlar. Yok uzun zamandır takılıysa da sorun yeni başladıysa muhtemelen cihazın güç devresinde bir sıkıntı var. En iyisi bence bir elektrikçiye götürmek.

Sürekli enerjide olsa aküyü bitirmez mi sizce? Benim arabanın iç ve kapı ışıkları yüzünden hep “high battery drain” arızası alırdım. Nasıl ki bunları manuele çevirdim, hiç uyarı almaz oldum. Benim problemim zayıf akü, akü sensörü arızası ya da iç ışıkların led değil eski sistem olması çok yük bindiriyor olabilir ama arkadaşın problemindeki gibi teyp enerjiyi ısınacak derecede çekse aküsü bitmeliydi diye düşünüyorum.
Bitirir elbette. Ama şunu düşünün. Alarmlı araçların aküsü, alarmsız araçlara göre yattığı yerde daha hızlı biter. Ama yine de siz iki hafta aracı yatırsanız ilk marşta alır. Bu çektiği enerji ile alakalı aslında bir yerde. Ben ne kadar enerji çektiği ile pek ilgilenmedim. Az enerji de çekiyor olsa ısınmasının tehlikeli olduğunu düşündüm. Evet telefon bile kilitlendiğinde hızlı bir şekilde pil bitirir ve ısınır. Bu da bir durum sonuç ilişkisi. Ama bu multimedyada aynısı olacak diye bir şey yok.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri