Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Vestel flora 12+18 multi inverter klima Isıtma sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kotumar

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Vestel flora 12+18 inverter klima
Merhaba. 8 ayda vestel multi flora 12+18 lik klima satın aldım. Dairem daha bitmediği için yazın test edemedim. Ama şu an ısıtma modunda 30 da bile olsa sıcak hava üflerken serin bir hava da ufleniyor. Montaj esnasında usta vakum da yaptı. 12 lik klimada 7 metre boru kullanıldı. 18 lik ise 3 metre kullanıldı. Ama şu an ariza kaydıma gelen ekip sorun yok dedi. Motorda sensör var o yüzden tam ısıtmıyor. Bende alakası yok dedim. Gaz eksik olabilir test edin. Eğer ki eksik varsa tamamlayınız dedim. Ben baktım sorun yok. Başka teknisyen de gelip baksın dediler. Şimdi bu klima da bu şekilde verimsiz calisacaksa ve bana bunun performansı bu kadar diyen servise ne diyeceğim. Motor gücü ikisini kaldırmıyor diye saçmalıyor. Halbuki 30 luk motor var ki bunu hesap etmeden mi üretiliyor. Bu Ürünü ilk 6 ay geçmediği için nasıl bir yol izlersem iade edebilirim. Çünkü performansi gercekten kötü

Teknik Soru Vestel flora 12+18 multi inverter klima Isıtma sorunu

Inverter klimalarda sıcaklık çok düşük olmadığı için ısıtmada böyle durumlar olabilir. Zaten yukarıda detaylı şekilde açıklamışlar durumu. İçeriyi konforlu şekilde ısıtmak için 35 derece üflüyor diyelim ki, o hava klimadan çıkıp gelene kadar soğuyor (ortam daha soğuk olduğu için) karşısına geçtiğinizde o 35 dereceyi 30 derece olarak hissedersiniz. Mesafe uzaklaştıkça daha da düşer.

Soğuk üflerken de bu durum olur fakat insan vücudu ortam sıcaklığında üflenen havayı serin olarak algıladığı için soğutma modunda belli olmuyor bu durum.

Markadan bağımsız olarak, aynı durumu daha 3-4 gün önce Gree klimada da yaşadım. Ki kendisi çok sevdiğim bir klima, canavar gibi basarsın ısıtır basarsın soğutur. Fakat ısıtmaya ayarlayıp karşısına...
Benim klima işine girmeme neden olan asıl konu zaten İnverter teknolojisinin çalışma prensibiydi abi :D

Hatırlıyorum da, klimacıların eğitiminde olan tek elektronikçi bendim ve 2014 senesinde inverter klima eğitiminde sınavdan 100 alan tek kişi yine bendim. Klimacı ustalar gariplerim en yükseği 65 almışlardı :kiskis
Sonra baktım ki işin inverter kısmı yani elektronik kısmında iyiyim ama soğutucu akışkanlar , akışkanlar dinamiği, termodinamik kısmında mümkün değil ustaların bildiklerini bilemiyordum, dedim en iyisi onları da öğreneyim :kop
Toplum öyle bir hâl almışki tuhaf olmaya başladım yada alışmadığım için.
Adam tiktok tan saatlerce kaydırarak erinmeden video izliyor
Ufak bir yazı makaleyi okumaya eriniyor.
İki gün Sonra aynı kişi ile bir muhabbet geçiyor.
bir soru soruyor araştır sa cevabını kendisi bulacak ama eriniyor yapmıyor.
Sonra gelip bana sitem ediyor yardımcı olmadığım için.
Bana göre şuan sen ve senin gibi toplum yararına çabalayan araştırmacı meraklı insanlar çok değerli neden dersen sözüm ona insanlar erindiğinden nazik canını kafasını kullanmıyor canları tatlı.
Sözüm ona millet bitmiş abi hazırcı ezberci dolmuş ortalık sanki komut sistemi ile çalışıyorlar.

Toplum öyle bir hâl almışki tuhaf olmaya başladım yada alışmadığım için.
Adam tiktok tan saatlerce kaydırarak erinmeden video izliyor
Ufak bir yazı makaleyi okumaya eriniyor.
İki gün Sonra aynı kişi ile bir muhabbet geçiyor.
bir soru soruyor araştır sa cevabını kendisi bulacak ama eriniyor yapmıyor.
Sonra gelip bana sitem ediyor yardımcı olmadığım için.
Bana göre şuan sen ve senin gibi toplum yararına çabalayan araştırmacı meraklı insanlar çok değerli neden dersen sözüm ona insanlar erindiğinden nazik canını kafasını kullanmıyor canları tatlı.
Sözüm ona millet bitmiş abi hazırcı ezberci dolmuş ortalık sanki komut sistemi ile çalışıyorlar.
Bazen ben bunu yazınca kırıcı algılayanlar oluyor fakat ne yazık ki ortalık HERBOKOLOG dolu ve bunları d abaşımıza toplumun kendisi bela ediyor.
Yahu Donanımhaberde Dallas diye birisi vardı TV bölümünde. Bu muhterem yıllarca TV önerilerinde bulundu insanlara bilip bilmeden ve kendince gerekçelerle.
Donanımhaberde yönetici olduğum zamanlarda da, bizim foruma gelmek istediği zamanlarda da kendisine sadece şunu şart koştum ve dedim ki 'Kim olduğunu, ne iş yaptığını ve TV konusundaki mesleki veya profesyonel yeterliliğinin kaynağını bize izah edeceksin'' Yok aga yok, bu adam yıllarca gerçek mesleğini kimseye açıklamadı, TV dünyası ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bu şahıs yabancı forumların incelemelerini google çevirisi ile okuyup sonra mağazada 3*5 tv ye karşıdan bakıp tv gurusu oldu çıktı milletin başına ama sorun bu adamda değildi, srun onu sorgulamadan sürekli olarak HOCAM, ÜSTADIM, USTAM bla bla diyen toplumdaydı.

Yahu sordun mu kardeşim sen bu adama ''Abi senin işin ne?'' diye?

Ben size bunun neden olduğunu da söyleyeyim, sosyal platformlarda hemen ''Bilgiyi al ve kaç'' mantalitesi hakimdir yani kimse kimseyi sorgulamaz, onun o an alması gereken bir cevap vardır ve onun istediği cevabı verecek olan HERKES aslınd aonun için bir hoca üstad duayen ustadır. Gerçekte kim olduğunun zerre kadar önemi yoktur.

Eeeee? 1-3-5-10 derken dışarıdan gelen herkes bakıyo rki ulan bu adama herkes HOCAM diyor ve adam ''Dallas hocam siz bu işin uzmanısınız, 20 bin liram var ne alayım?'' diye soru sormaktan geri kalmıyor yani bilinçaltı ona diyor ki ''Olm herkes hocam diyor, demek ki herif hoca''

Böyle böyle bu Dallas denen arkadaş sorgusuz sualsiz ve hiçkimseye hiçbir açıklama yapmaya dahi gerek kalmadan HOCA UZMAN DUAYEN ÜSTAD bla bla oldu çıktı.

Sen şimdi tv lere ilan versen desen ki ''Yahu bu adam hoca falan değil'' artık kimseyi inandıramazsın o yüzden eskiden mücadele ederdim şimdi bıraktım, ''Helal olsun Dallas'a, müstehak bu insanlara'' diyor geçiyorum.

Var ol sen Dallas Hoca :ok :kiskis

Bazen ben bunu yazınca kırıcı algılayanlar oluyor fakat ne yazık ki ortalık HERBOKOLOG dolu ve bunları d abaşımıza toplumun kendisi bela ediyor.
Yahu Donanımhaberde Dallas diye birisi vardı TV bölümünde. Bu muhterem yıllarca TV önerilerinde bulundu insanlara bilip bilmeden ve kendince gerekçelerle.
Donanımhaberde yönetici olduğum zamanlarda da, bizim foruma gelmek istediği zamanlarda da kendisine sadece şunu şart koştum ve dedim ki 'Kim olduğunu, ne iş yaptığını ve TV konusundaki mesleki veya profesyonel yeterliliğinin kaynağını bize izah edeceksin'' Yok aga yok, bu adam yıllarca gerçek mesleğini kimseye açıklamadı, TV dünyası ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bu şahıs yabancı forumların incelemelerini google çevirisi ile okuyup sonra mağazada 3*5 tv ye karşıdan bakıp tv gurusu oldu çıktı milletin başına ama sorun bu adamda değildi, srun onu sorgulamadan sürekli olarak HOCAM, ÜSTADIM, USTAM bla bla diyen toplumdaydı.

Yahu sordun mu kardeşim sen bu adama ''Abi senin işin ne?'' diye?

Ben size bunun neden olduğunu da söyleyeyim, sosyal platformlarda hemen ''Bilgiyi al ve kaç'' mantalitesi hakimdir yani kimse kimseyi sorgulamaz, onun o an alması gereken bir cevap vardır ve onun istediği cevabı verecek olan HERKES aslınd aonun için bir hoca üstad duayen ustadır. Gerçekte kim olduğunun zerre kadar önemi yoktur.

Eeeee? 1-3-5-10 derken dışarıdan gelen herkes bakıyo rki ulan bu adama herkes HOCAM diyor ve adam ''Dallas hocam siz bu işin uzmanısınız, 20 bin liram var ne alayım?'' diye soru sormaktan geri kalmıyor yani bilinçaltı ona diyor ki ''Olm herkes hocam diyor, demek ki herif hoca''

Böyle böyle bu Dallas denen arkadaş sorgusuz sualsiz ve hiçkimseye hiçbir açıklama yapmaya dahi gerek kalmadan HOCA UZMAN DUAYEN ÜSTAD bla bla oldu çıktı.

Sen şimdi tv lere ilan versen desen ki ''Yahu bu adam hoca falan değil'' artık kimseyi inandıramazsın o yüzden eskiden mücadele ederdim şimdi bıraktım, ''Helal olsun Dallas'a, müstehak bu insanlara'' diyor geçiyorum.

Var ol sen Dallas Hoca :ok :kiskis
Allah iki cihanda yüzünü güldürsün @Adem Helvacı abim. Gerçekten şu an çok rahatladım. Bu klima parasına göre iyi. Hakikaten Mevsim geçişi nedeniyle bu sorun var. Zaten 4+3 yıl garanti süresinde herhangi bir sorun durumunda muhatap var. 30k para verip aldigim klimadan ust segment marka kalitesi beklemek akla uzak. Ve bu konuda öyle bir forum yapmışsınız ki herhangi bir sorun durumunda siz ve sizin ekibiniz gerçekten karşılık beklemeden yardımcı oluyor. Hersey icin çok ama çok teşekkürler.

Allah iki cihanda yüzünü güldürsün @Adem Helvacı abim. Gerçekten şu an çok rahatladım. Bu klima parasına göre iyi. Hakikaten Mevsim geçişi nedeniyle bu sorun var. Zaten 4+3 yıl garanti süresinde herhangi bir sorun durumunda muhatap var. 30k para verip aldigim klimadan ust segment marka kalitesi beklemek akla uzak. Ve bu konuda öyle bir forum yapmışsınız ki herhangi bir sorun durumunda siz ve sizin ekibiniz gerçekten karşılık beklemeden yardımcı oluyor. Hersey icin çok ama çok teşekkürler.
Hocam sorun düzeldi mi.
Çok sevindim herşeyin normal olmasına güle güle kullanın inşallah.

Son düzenleme:
Abi hiç kimseye göbek bağımız yok. Çok şükür kimsenin eline verdiğimiz bir yularımız da yok o nedenle biz gönül rahatlığı ile hem bütün firmalar hem de her konu hakkında rahatlıkla yorum yapabiliyoruz. İşin güzel yanı ise sadece bildiğimiz konularda ahkâm kesiyoruz, bilmediklerimize karışmıyoruz.

Bak mesela benden kombi muhabbeti duymazsınız çünkü yaşadığım yerde doğalgaz yok, ben kombi nasıl çalışır bilmiyormuyum sizce? Bunun mümkünü olabilir mi? :D Fakat yine de yorumlamıyorum çünkü elimde doğru düzgün veri yok. Ben veri olmadan, bilgim olmadan, kendim o konuda bir tecrübeye sahip olmadan yorum yapmamayı tercih ediyorum.

Dikkat ederseniz sizin konuda hazır siz bu markaya cephe almaya müsaitken biz de istesek Allah ne verdiyse vestel efendiye giydirir geçerdik fakat biz burada ne herhangi bir markayı aklamak, ne de herhangi bir markayı karalamak için bulunmuyoruz sadece ama sadece konulara teknik bakış açısı ile yaklaşıp olasılıkları ve doğruları aktarmaya çalışıyoruz.

Bu balamda paylaştığımız bilgiler sizlere bir fayda sağladı ise ne mutlu bizlere :ok

Biz severiz bu tarz konularda sohbet etmeyi ve hatta sevgili @muhammet göl dostumuzla da sık sık istişare ederiz mesela klima konularını kendi aramızda da.

Hatta aynı klimaları kullanıyor olmamızın verdiği avantaj ile birbirimizden bilgi alışverişi yapıyoruz. Benim test ettiğim klimalar, benim yaşadığım yerden daha soğuk iklimde nasıl bir çalışma şekli sergiliyor ben de kendisinden ve paylaştığı verilerden öğrenmiş oluyorum :ok

Yani bu sadece benimle değil HEPİMİZ ile ilgili bir durum. ani biz hepimiz bir olunca burası güzel oluyor sadece benimle değil :ok ?

Abi hiç kimseye göbek bağımız yok. Çok şükür kimsenin eline verdiğimiz bir yularımız da yok o nedenle biz gönül rahatlığı ile hem bütün firmalar hem de her konu hakkında rahatlıkla yorum yapabiliyoruz. İşin güzel yanı ise sadece bildiğimiz konularda ahkâm kesiyoruz, bilmediklerimize karışmıyoruz.

Bak mesela benden kombi muhabbeti duymazsınız çünkü yaşadığım yerde doğalgaz yok, ben kombi nasıl çalışır bilmiyormuyum sizce? Bunun mümkünü olabilir mi? :D Fakat yine de yorumlamıyorum çünkü elimde doğru düzgün veri yok. Ben veri olmadan, bilgim olmadan, kendim o konuda bir tecrübeye sahip olmadan yorum yapmamayı tercih ediyorum.

Dikkat ederseniz sizin konuda hazır siz bu markaya cephe almaya müsaitken biz de istesek Allah ne verdiyse vestel efendiye giydirir geçerdik fakat biz burada ne herhangi bir markayı aklamak, ne de herhangi bir markayı karalamak için bulunmuyoruz sadece ama sadece konulara teknik bakış açısı ile yaklaşıp olasılıkları ve doğruları aktarmaya çalışıyoruz.

Bu balamda paylaştığımız bilgiler sizlere bir fayda sağladı ise ne mutlu bizlere :ok

Biz severiz bu tarz konularda sohbet etmeyi ve hatta sevgili @muhammet göl dostumuzla da sık sık istişare ederiz mesela klima konularını kendi aramızda da.

Hatta aynı klimaları kullanıyor olmamızın verdiği avantaj ile birbirimizden bilgi alışverişi yapıyoruz. Benim test ettiğim klimalar, benim yaşadığım yerden daha soğuk iklimde nasıl bir çalışma şekli sergiliyor ben de kendisinden ve paylaştığı verilerden öğrenmiş oluyorum :ok

Yani bu sadece benimle değil HEPİMİZ ile ilgili bir durum. ani biz hepimiz bir olunca burası güzel oluyor sadece benimle değil :ok ?
Ne demek Her zaman abi ?
Hatta forumda ki aep ile ilgili açtığım konuyu aep iç ünite temizlik ve kış tüketim verisi şeklinde güncelleme yaptım :clap2

Hayırlısı ile sonbahar dönemi ni bir atlatsaydık
Gündüz 30 gece 15 kötü oluyor şöyle kötü oluyor grip olsan geçmiyor hava kirli kaliteli değil insan kendine gelemiyor sürekli bir kırgınlık var.
Rüzgar ve yağış ile alıp götürmeli kirli havayı.

Klima ya İşkence ve test için kışı beklerim:deli1

Inverter klimalarda sıcaklık çok düşük olmadığı için ısıtmada böyle durumlar olabilir. Zaten yukarıda detaylı şekilde açıklamışlar durumu. İçeriyi konforlu şekilde ısıtmak için 35 derece üflüyor diyelim ki, o hava klimadan çıkıp gelene kadar soğuyor (ortam daha soğuk olduğu için) karşısına geçtiğinizde o 35 dereceyi 30 derece olarak hissedersiniz. Mesafe uzaklaştıkça daha da düşer.

Soğuk üflerken de bu durum olur fakat insan vücudu ortam sıcaklığında üflenen havayı serin olarak algıladığı için soğutma modunda belli olmuyor bu durum.

Markadan bağımsız olarak, aynı durumu daha 3-4 gün önce Gree klimada da yaşadım. Ki kendisi çok sevdiğim bir klima, canavar gibi basarsın ısıtır basarsın soğutur. Fakat ısıtmaya ayarlayıp karşısına geçtiğimde soğuk üflediğini düşündüm. Odanın içindeyken de pek belli olmuyor ama çıkıp girince gerçekten ısıttığını fark ettim. Ya çok yüksek sıcaklıklara çıkarmak gerek "30 derece" ya da fanı kısmak gerek böyle mevsimlerde.
Gree nin hangi klimasını kullanıyorsun usta ? Enerji tüketim testi yaptın mı hiç ısıtma modunda 200 300 wat enerji tüketimi değerlerine düşüyor mu ? 800 den sonra direk kapandığına dair bir video var youtube de ?

Gree nin hangi klimasını kullanıyorsun usta ? Enerji tüketim testi yaptın mı hiç ısıtma modunda 200 300 wat enerji tüketimi değerlerine düşüyor mu ? 800 den sonra direk kapandığına dair bir video var youtube de ?
Sanırım şu video
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Evet aslında benim düşüncem de böyle klimanın kısabildiği kadar kısması ve kıstığı değerden kapanması.

Böyle yapmazsa konfor sıfıra iniyor.
Kendi yaşadığım deneyimi de yeri gelmişken söyleyeyim.

İlk klimam gree üretim sıgma da bu şekilde çalışıyor du 700 yada 600 den direk ısıtmayı kesiyordu.

Geri kalkış yaparken de 1100w ları hızlı olarak görüyor du.

Bu yaşadığım deneyim tam kış için geçerli yani sonbahar yada ilkbahar mevsimi değildi dış sıcaklık 5 yada 4 derece idi.
Yani her türlü soğuklar da denedim ama gene kapanırdı.

Gree lerin her modeli böyle midir tam bilmiyorum ama @Adem Helvacı abide de bir tane olefini vardı o nasıldı acaba bu konuyu birde ona danışmak lazım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Son düzenleme:
@Adem Helvacı merhaba Adem hocam. Sizden ricam tüketici hakem heyetine başvuru yapacağım multi inverter klima ile alakalı bir dilekçe örneği verebilir misiniz ? Klima ısıtma da gerçekten sorunlu. Bilirkişi isteyeceğim. Bu şekilde hiç memnun değilim. Bölgesel yerel bayiden almışım fatura yok.
İade yerine multi yerine 2 adet klima degisimi isteyeceğim. Fiyat farkını veririm yeter ki memnun kalayım. Öyle olmaz derseniz de şu anki fiyat üzerinden nasıl başvuru yapabilirim

@Adem Helvacı merhaba Adem hocam. Sizden ricam tüketici hakem heyetine başvuru yapacağım multi inverter klima ile alakalı bir dilekçe örneği verebilir misiniz ? Klima ısıtma da gerçekten sorunlu. Bilirkişi isteyeceğim. Bu şekilde hiç memnun değilim. Bölgesel yerel bayiden almışım fatura yok.
İade yerine multi yerine 2 adet klima degisimi isteyeceğim. Fiyat farkını veririm yeter ki memnun kalayım. Öyle olmaz derseniz de şu anki fiyat üzerinden nasıl başvuru yapabilirim
Fatura kayıp mı? O zaman bayiden ek nüsha alabilirsiniz.
Fatura yoksa 7 yıl garantiyi nasıl aldınız?
İade ürün mü sattılar. Gene seri numarasından 7 yıl garantiyi nasıl sistemde tuttular
Faturadaki vergi Tüketici Hakem Heyetinin harcırahını karşılamada kullanılır. Heyet faturasız işlemlere bakmaz.

Merhabalar. Mevsim geçişi nedeniyle klima ısıtma olarak performans gostermeyebilir diye forumda bilgi verilmişti. Şu an itibariyle dışarıdaki dış ortam sıcaklığı 6 derece iken sabah 6.30 da üfleme sıcaklığını kontrol ettim. Buna istinaden servis geldi. Servis gelip kontrol ettiğinde kumanda üzerinden ayarlar yaptı ve klimayı 3. Kademe yaptı ona rağmen 45 dereceyi geçmiyor. Ve aynı anda bosch marka klimayı da ölçüm yaptırdım o ise 55 derece üflüyor. Ama vestel klimalarim ise kesinlikle stabil bir sıcaklıkta üflemiyor. Ama servisin bana söylediği bizi başka marka ile kıyaslamayın klimadan alınan değerler normal. Yapılacak birsey yok. Ama ben kesinlikle memnun değilim. Ve ilk 6 ay dolmamış daha şikayet var üzerinden baktığımda benzer şikayetler herkes tarafından dile getirilmiş. Nasıl bir yol izlemeliyim iade etmek için.
@Adem Helvacı @İlteriş Yılmaz sizden ricam bana yol göstermeniz. Küçük oğlum 3 defa hasta oldu. Bosch klima olmasa evde durulacak gibi değil. 1 daireyi 3 klima normalde devamli çalışmasına rağmen 23 derece ortam ısısı var.

Ekli dosyalar

• IMG-20240103-WA0004.jpeg
    IMG-20240103-WA0004.jpeg
    18.5 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG-20240103-WA0002.jpeg
    IMG-20240103-WA0002.jpeg
    37.3 KB · Görüntüleme: 6
  • 20240103_191625.jpg
    20240103_191625.jpg
    87.9 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG-20240103-WA0006.jpeg
    IMG-20240103-WA0006.jpeg
    21.7 KB · Görüntüleme: 7
İlk nesil Flora'lar hariç şu klimalardan memnun olanı görmedim duymadım hiç mi görmüyorlar bu şikayetleri de düzeltme yapmıyorlar bu ürünlerde anlamadım.

İlk nesil Flora'lar hariç şu klimalardan memnun olanı görmedim duymadım hiç mi görmüyorlar bu şikayetleri de düzeltme yapmıyorlar bu ürünlerde anlamadım.
Maalesef kesinlikle hüsran. Servis geldi sorunu var desem servis olarak bana fatura edilir. Degerleri budur fabrikaya göndereceğiz dedi.

Merhabalar. Mevsim geçişi nedeniyle klima ısıtma olarak performans gostermeyebilir diye forumda bilgi verilmişti. Şu an itibariyle dışarıdaki dış ortam sıcaklığı 6 derece iken sabah 6.30 da üfleme sıcaklığını kontrol ettim. Buna istinaden servis geldi. Servis gelip kontrol ettiğinde kumanda üzerinden ayarlar yaptı ve klimayı 3. Kademe yaptı ona rağmen 45 dereceyi geçmiyor. Ve aynı anda bosch marka klimayı da ölçüm yaptırdım o ise 55 derece üflüyor. Ama vestel klimalarim ise kesinlikle stabil bir sıcaklıkta üflemiyor. Ama servisin bana söylediği bizi başka marka ile kıyaslamayın klimadan alınan değerler normal. Yapılacak birsey yok. Ama ben kesinlikle memnun değilim. Ve ilk 6 ay dolmamış daha şikayet var üzerinden baktığımda benzer şikayetler herkes tarafından dile getirilmiş. Nasıl bir yol izlemeliyim iade etmek için.
@Adem Helvacı @İlteriş Yılmaz sizden ricam bana yol göstermeniz. Küçük oğlum 3 defa hasta oldu. Bosch klima olmasa evde durulacak gibi değil. 1 daireyi 3 klima normalde devamli çalışmasına rağmen 23 derece ortam ısısı var.
Abi emme sıcaklığı kaç üfleme sıcaklığı kaç

Emdiği kaç abi onuda ölçermisin
Dış ortam sıcaklığı 8 derece olduğu için klima motor borusu sıcaklığını ateş ölçer ile ölçemiyorum. Ama elimle dokundugumda sıcaklığı hissedebiliyorum. 40-46 derece olduğunu hissedebiliyorum. İç ortam ısısı 23 derece klima devamlı açık. İç ünite üfleme sıcaklığı 43 derece şimdi ölçüm yaptım.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri