Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Tcl 55c635 dolby sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Arrda

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Tcl 55c635
Merhaba arkadaşlar bu platformda ki bilgileri de okuyarak tcl 55c635 aldım . Tv genel olarak güzel ancak dolby vision devreye girdiğinde görüntü kalitesi daha kötü hale geliyor . Araştırdım ancak dolby vision ve hdr pasif hale getirmek tv de mümkün değil gibi görünüyor . Bunları bir şekilde kapatma şansımız var mı bu konuda bilgisi olan varsa teşekkür ederim.

Netfilix veya disney plus gibi uygulamada dolby vision devreye girdigi zaman o ayarlar yok oluyor .
Arda dijital platformlarda youtube gibi çözünürlüğü seçme şansın var kullandığın servisin çözünürlük ayarlarına girip bakmalısın eğer var ise düz 4K yada 1080p seçenekleri ile dene ve en önemlisi internet bağlantınız hat değerleriniz ve tv bağlantı yönteminiz (kablolu,kablosuz) bunlar da görüntü kalitesine etki eder ve imkan var ise usb üzerinden benzer bir içerik izleme deneyimi de işinizi görür usb üzerinden oynatımda sorun yoksa internet bant genişliği ve bağlantı yöntemleri üzerinden ilerlenir.

Arda dijital platformlarda youtube gibi çözünürlüğü seçme şansın var kullandığın servisin çözünürlük ayarlarına girip bakmalısın eğer var ise düz 4K yada 1080p seçenekleri ile dene ve en önemlisi internet bağlantınız hat değerleriniz ve tv bağlantı yönteminiz (kablolu,kablosuz) bunlar da görüntü kalitesine etki eder ve imkan var ise usb üzerinden benzer bir içerik izleme deneyimi de işinizi görür usb üzerinden oynatımda sorun yoksa internet bant genişliği ve bağlantı yöntemleri üzerinden ilerlenir.
Konu çözünürlük gibi bir şey değil hocam . Bu tv hakkında dolby vision şikayeti internette bolca var ve gördüğüm kadarıyla çözümü yok . Netfilix te 1080p olan bir film gayet güzel görüntü verirken 4k bir film dolby vision aktif olduğu görüntü karanlık ve puslu hale geliyor . Garip olanda bu tv lerde izlediğiniz şey dolby vision veya hdr destekli ise devreye giriyor sizin Manuel olarakta kapatma şansınız yok .

Konu çözünürlük gibi bir şey değil hocam . Bu tv hakkında dolby vision şikayeti internette bolca var ve gördüğüm kadarıyla çözümü yok . Netfilix te 1080p olan bir film gayet güzel görüntü verirken 4k bir film dolby vision aktif olduğu görüntü karanlık ve puslu hale geliyor . Garip olanda bu tv lerde izlediğiniz şey dolby vision veya hdr destekli ise devreye giriyor sizin Manuel olarakta kapatma şansınız yok .
merhaba. bir çözüm bulabildiniz mi bu sorun için ?

aynı tv yi aldım bende henüz elime geçti benzer bir durum yaşarsam burdan paylaşırım detayları..

Netfilix veya disney plus gibi uygulamada dolby vision devreye girdigi zaman o ayarlar yok oluyor .
Uygulamalara girmeden önce Dolby özelliğini kapatın. Resim seçeneğine girince Dolby'nin açma kapama seçeneği var. Oradan kapatın. Daha sonra uygulamalara girin.

Bende Dolby Vision ve Dolby Atmos her zaman kapalıdır.

Benim TV'de uygulamalar kullanılırken de Dolby seçeneğini açıp kapatabiliyorum. Öyle hatırlıyorum.

Uygulamalara girmeden önce Dolby özelliğini kapatın. Resim seçeneğine girince Dolby'nin açma kapama seçeneği var. Oradan kapatın. Daha sonra uygulamalara girin.

Bende Dolby Vision ve Dolby Atmos her zaman kapalıdır.

Benim TV'de uygulamalar kullanılırken de Dolby seçeneğini açıp kapatabiliyorum. Öyle hatırlıyorum.

Bende 1 haftalık bir TCL 55C635 kullanıcısıyım ama dolby vision sebebiyle görüntüsü daha kötü olan bir 4k yada hd filme rastlamadım açıkçası.. Arkadaş bozulmadan kasıt tam olarak ne onu yazsa yada fotoğraf yüklese daha iyi anlarız heralde..

Son düzenleme:
Dolby vision tamamen ses ile ilgili bir özellik olmasına rağmen görüntüyü gerçekten etkileme ihtimali nedir ben onu anlayamadım ?

bende 1 haftalık bir TCL 55C635 kullanıcısıyım ama dolby vision sebebiyle görüntüsü daha kötü olan bir 4k yada hd filme rastlamadım açıkçası.. Arkadaş bozulmadan kasıt tam olarak ne onu yazsa yada fotoğraf yüklese daha iyi anlarız heralde..
Dolby Vision ile Atmos farklı şeyler.

Dolby vision tamamen ses ile ilgili bir özellik olmasına rağmen görüntüyü gerçekten etkileme ihtimali nedir ben onu anlayamadım ?

bende 1 haftalık bir TCL 55C635 kullanıcısıyım ama dolby vision sebebiyle görüntüsü daha kötü olan bir 4k yada hd filme rastlamadım açıkçası.. Arkadaş bozulmadan kasıt tam olarak ne onu yazsa yada fotoğraf yüklese daha iyi anlarız heralde..
Dolby Vision benim bildiğim görüntü ile ilgili bir özellik. Ses ile ilgili olan Dolby Atmos. Vision=Görüntü.

Dolby Vision, HDR'nin bir türüdür, ancak daha gelişmiş özelliklere sahiptir. HDR, daha yüksek bir parlaklık aralığı sunarak, beyazların daha parlak ve siyahların daha koyu görünmesini sağlar. Dolby Vision ise, ek olarak renklerin daha canlı ve gerçekçi görünmesini sağlayarak daha yüksek bir renk hacmi sunar.

Dolby Vision benim bildiğim görüntü ile ilgili bir özellik. Ses ile ilgili olan Dolby Atmos. Vision=Görüntü.

Dolby Vision, HDR'nin bir türüdür, ancak daha gelişmiş özelliklere sahiptir. HDR, daha yüksek bir parlaklık aralığı sunarak, beyazların daha parlak ve siyahların daha koyu görünmesini sağlar. Dolby Vision ise, ek olarak renklerin daha canlı ve gerçekçi görünmesini sağlayarak daha yüksek bir renk hacmi sunar.
dolby surround ile karıştı pardon

Problemin tam olarak ne olduğunu anladım çünkü aynı sorunu bende yaşıyorum bu tv de artık..

Ayarlarda resim ön ayarında HDR İyileştirme açıksa netflix te dolby vision olan bir filmi izlemek adeta işkence.. Her karanlıktan aydınlığa geçen sahnede tv otomatik olarak aşırı bir parlaklık yada karartma yapıyor ekran ışıklarında ve resmen izlenmiyor program.. Ayarlara girip bunu kapatsanız dahi geçerli olmuyor dolby vision yayın için ( zaten netflix içindeyken ayarlara girdiğinizde Resim ön ayarları adlı menü gözükmüyor bile ki HDR iyileştirmeyi kapatasanız)

Netflix aboneliğimi yeni ortak kullanımı engelleyen sistemlerinden ötürü zaten iptal etmek üzereydim ama çektiğim örnek video yu TCL e mutlaka göndericem ..

Birkaç ay önce Netflix-Amazon gibi platformlarda Dolby sorunu üzerine konuşmuşsunuz. Ben de C645 model TV'de benzer sorunlar yaşıyorum.

"Her karanlıktan aydınlığa geçen sahnede tv otomatik olarak aşırı bir parlaklık yada karartma yapıyor ekran ışıklarında ve resmen izlenmiyor program" bu sorununuz çözüldü mü? Ben birkaç kere aydınlık-karanlık ortamda dizi film izledim. Artık olmuyor bu ani parlaklık değişimi.

Ama Dolby destekleyen dizi filmlerde Dolby devreye girince renkler soluyor. Mesela PS5 üzerinden Netflix açınca bu sorunu yaşamıyorum. Aynı filmin aynı sahnesini PS5 ve TV uygulaması üzerinden izleyince farkı anlayabiliyorsunuz.

Dolby kolayca kapatılan bir şey değil anladığım kadarıyla. Ne yapmak lazım, siz nasıl bir çözüm buldunuz?

Birkaç ay önce Netflix-Amazon gibi platformlarda Dolby sorunu üzerine konuşmuşsunuz. Ben de C645 model TV'de benzer sorunlar yaşıyorum.

"Her karanlıktan aydınlığa geçen sahnede tv otomatik olarak aşırı bir parlaklık yada karartma yapıyor ekran ışıklarında ve resmen izlenmiyor program" bu sorununuz çözüldü mü? Ben birkaç kere aydınlık-karanlık ortamda dizi film izledim. Artık olmuyor bu ani parlaklık değişimi.

Ama Dolby destekleyen dizi filmlerde Dolby devreye girince renkler soluyor. Mesela PS5 üzerinden Netflix açınca bu sorunu yaşamıyorum. Aynı filmin aynı sahnesini PS5 ve TV uygulaması üzerinden izleyince farkı anlayabiliyorsunuz.

Dolby kolayca kapatılan bir şey değil anladığım kadarıyla. Ne yapmak lazım, siz nasıl bir çözüm buldunuz?
Evet biliyorum. O bir karakterin koyu tonlarda bir karakterin açık beyaz fonlarda oldukları konuşma sahnelerinde, HDR açıksa, ekran öyle farklı ışık oyunları filan yapıyorki adeta Beşiktaş şampiyonluk kutlamaları varmış evde gibi hissiyat veriyor valla ?

Tv menüsünden HDR yi kapatmak yetmiyor bunu çözmek için.. netflix amazon disney ne kullanıyosanız içlerindeki kendi ayarlar menüsünden kapatırsanız sorun çözülüyor.. Ben de geç keşfettim ama ayarlarda var..

Tabi bu durumda HDR+10 vs tüm uzantılarla aldığımız tv ye ait o özellikler anlamsızlaşıyor.. Kısacası TCL bu HDR mevzunu yapamamış gibi !

Merhaba arkadaşlar bu platformda ki bilgileri de okuyarak tcl 55c635 aldım . Tv genel olarak güzel ancak dolby vision devreye girdiğinde görüntü kalitesi daha kötü hale geliyor . Araştırdım ancak dolby vision ve hdr pasif hale getirmek tv de mümkün değil gibi görünüyor . Bunları bir şekilde kapatma şansımız var mı bu konuda bilgisi olan varsa teşekkür ederim.
Selamlar, bende farklı bir marka kullanıyorum ve 2 senedir film platformlarında bu dolby vision -hdr yüzenden sinir olmul durumdayım. Tv otomatik olarak o modda açılıyor ve değişmiyor. Tüm dünya karanlık :) Nihayet bugün çözdüm. Netflix ve Prime da oturum açtıktan sonra ; sol taraftaki menüden yardım ala basın, sonra videoya basın ve hdr yi kapatın. Artık her şey 4 k veya uhd ve pırıl pırıl :)

Selamlar, bende farklı bir marka kullanıyorum ve 2 senedir film platformlarında bu dolby vision -hdr yüzenden sinir olmul durumdayım. Tv otomatik olarak o modda açılıyor ve değişmiyor. Tüm dünya karanlık :) Nihayet bugün çözdüm. Netflix ve Prime da oturum açtıktan sonra ; sol taraftaki menüden yardım ala basın, sonra videoya basın ve hdr yi kapatın. Artık her şey 4 k veya uhd ve pırıl pırıl :)
Mrblar bende grundig tv kullanıyorum netflixte dolby vision icerikli film actigimda görüntü çoğu sahnede 4 k olmasina ragmen kötü görüntü aliyorum.1080p de daha net görüntü aliyorum.

Siz bu islemi netfilixte nasil yaptiniz detayli anlatip foto ekleme sansiniz varmi.netfilixte oturumu actiktan sonra demişsiniz tv de oturum açtıktan sonrami yada telefonda tarayicidan oturum actiktan sonrami bu islemi yaptınız.

Netfilixte yardım al ve video seçeneği bulamadım. Telefondan hesaba girip denedim su an işte oldugum icin.sanirim tv den yapiliyor sanirim

Yardimci olursaniz cok mutlu olurum bu dertten muzdaripim

Son düzenleme:
Bir sey daha sorayim netfilixte 4k dolby vision icerikli filmeri secince bu goruntu sorunu ortaya cikiyordu sizdede dimi

Benim TV'de Netflixten 4K ve Dolby Vision film izlerken hiç bir sorun yaşamıyorum. Fakat Amazon Prime'de bu özelliğe sahip bir film izlediğimde ara sıra renklerin değiştiğini gözlemledim. Örnek: Fallout dizisi.

Bir de benim kullandığım TV Dolby Vision özelliğini açma, kapama konusunda esneklik sağlıyor diye hatırlıyorum.

TV: Grundig 55GGU 9760A 4K

Tv den netflixi acinca soldaki menude alt kisimda yardim al menüsü içinde video seçeneği onun icindede hdr acik kapali var kapayip bu sorundan kurtuldum

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri