Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Montaj yapıldı bugün kullanılan takozlar hariç iyiydi herşey şuanlık güzel ama dış ünite peteklerinde ufak tefek yamukluklar var normal mi acaba @Adem Helvacı
Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan kardeşim maşallah güzel makina.
Adem abi daha iyi bilir tabiki Peteklerdeki yamukluk bence sorun değil.benim midea nın iç ünite peteklerin dede var şuana kadar su gitmemesi gibi sorunlar yaşamadım.
Screenshot_2023-10-22-02-20-49-73_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
Screenshot_2023-10-22-02-21-10-29_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
Screenshot_2023-10-22-02-21-39-44_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

Son düzenleme:
Vay beeeeeeeeeeeeee

Nihayet Forumumuzda bir GREE G-TECH incelemesi görebileceğiz.

Kullanıcı deneyiminiz bizim için gerçekten çok önemli, montaj esnasında da birkaç kare foto alırsanız çok mutlu oluruz

AMAN diyorum VAKUM konusuna dikkat
Abi 4 saat önce aldığım wattmetreyi bağladım sıcaklığı 27 yapıp evden çıktım geldiğimde toplam 1,5 kwh elektrik tüketimi olmuştu şuan sıcaklığı 28 yaptım yarım saattir başındayım birtürlü 600 w altını göremiyorum iç ortam sıcaklığı 28 klima 27,5a ayarlı dış ortam 18 ama klima 700 ün altına düşmüyor bazen 650 oluyor tekrar 750 800 hatta dış ünite fanı kapanıyor 2 3 dk ama tüketim hala 750 civarı

Vay beeeeeeeeeeeeee

Nihayet Forumumuzda bir GREE G-TECH incelemesi görebileceğiz.

Kullanıcı deneyiminiz bizim için gerçekten çok önemli, montaj esnasında da birkaç kare foto alırsanız çok mutlu oluruz

AMAN diyorum VAKUM konusuna dikkat

Ekli dosyalar

• IMG_0264.jpeg
    IMG_0264.jpeg
    91.7 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_0265.jpeg
    IMG_0265.jpeg
    56.1 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_0269.jpeg
    IMG_0269.jpeg
    90.9 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_0271.jpeg
    IMG_0271.jpeg
    103.3 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_0272.jpeg
    IMG_0272.jpeg
    85 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_0273.jpeg
    IMG_0273.jpeg
    78.4 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_0275.jpeg
    IMG_0275.jpeg
    76.9 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_0277.jpeg
    IMG_0277.jpeg
    85.5 KB · Görüntüleme: 47
Abi 4 saat önce aldığım wattmetreyi bağladım sıcaklığı 27 yapıp evden çıktım geldiğimde toplam 1,5 kwh elektrik tüketimi olmuştu şuan sıcaklığı 28 yaptım yarım saattir başındayım birtürlü 600 w altını göremiyorum iç ortam sıcaklığı 28 klima 27,5a ayarlı dış ortam 18 ama klima 700 ün altına düşmüyor bazen 650 oluyor tekrar 750 800 hatta dış ünite fanı kapanıyor 2 3 dk ama tüketim hala 750 civarı
Acaba tam kış sezonunda nasıl bir tavır sergileyecek çok merak ediyorum.

@Adem Helvacı üstad senin yorumun ne olur bu duruma.

@REMZİ96 kardeşim Çarşamba itibariyle havalar biraz daha düşüyor stabil değer vermez belki ama birde ozamanlar bakmak lazım .

Abi mevsim geçişlerinde klimaların hem sıcaklık hem de tüketim verileri anlamında çok sağlıklı bilgiler vermemesine alışığız.
Bak şöyle düşün, Midea Breezeless için bu gece yarısı testleri başlatıyor olacağımdan dolayı dün biraz daha kurcalayayım dedim makineyi.
Dış ortam sıcaklığı 23,5 derece, (Akşamüstü 7 dolaylarıydı sanırım) iç ortam sıcaklığı masa üstündeki dereceye göre 23.3, klimanın uygulamada gösterdiğine göre (Biliyorsunuz sıcak hava yükselir, iç ünite sensör verisini okuyor) 28.4 dereceydi. Benim klima 23 dereceye ayarlı halde o haliyle bile 384watt tüketim sergiliyordu.

Bu arada bir konu lütfen sizi yanıltmasın, klimalar ısıtmada, soğutmanın takribi iki katı anlık tüketim sergiler ve ayarladığınız derece özelinde ben o tüketimi şimdilik anormal görmedim.

Sevgili @muhammet göl kardeşimin de belirttiği üzere gerçek kış koşulları 1-2 hafta içerisinde başladığında klimalarımızın da gerçek yüzlerini o zaman göreceğiz.

Sanırım bir Multi Vestel klima konusunda da bir dostumuz yine bu mevsim geçişine aldanmıştı. Klimalar sizin bizim gibi bakmıyor olaylara, malum onlar bir algoritma çerçevesinde çalışıyorlar.

Düşünsene abi, öyle saçma bir hava ki, klimaya soğutma yap desem soğutuyori ısıtma yap desem ısıtıyor :kiskis

Ozaman kış şartları ağırlaşınca tekrar bir deneme yapalım abi ben zaten watmetrayi sabit bağladım kullandıkça izlerim değerleri bizde ısınmada doğalgaz olduğu genelde o açık olur çok fırsatım olmaz ama ara ara soğuklarda veya çocuk duş alacağı zamanlarda açarım. Buarada dış ortam 19 iç ortam 28 iken soğuk moda geçtim 22 ye ayarladım klima 300 400 wat arası enerji tüketerek devam etti kısa bir süre sonra 150 130 lara kadar kıstı kendini soğutma modu dediğin gibi daha kolay bir iş ısıtma zor :) @Adem Helvacı

Yakınmışız abi bende Antepteyim kış şartlarımız eşit geçer :)
Evet oyuzden dedim Çarşamba itibariyle havalarda yağış gözüküyor? antep Maraş hava şartları esit sayılır
Yapılması gereken merak ettiğin test vs olursa seve seve yaparım kardeşim
Marka farklı olsada algoritma aynı sayılır

Dün Breeze testlerini başlattığımda gördüğüm kadarı ile hava koşulları çok çok çok çok çok ılıman olmasına rağmen tüketimde anlık 348watt gibi değerleri gördüm ve şimdilik altına kısmadı. Hep belirttiğimiz üzere bu geçiş süreci bitene kadar gerçek verimliliği göremeyeceğiz.

Demek ki Gaziantep Kahramanmara ve Muğla kıyaslamalarını birlikte yapacağız bu kış :ok

Dün Breeze testlerini başlattığımda gördüğüm kadarı ile hava koşulları çok çok çok çok çok ılıman olmasına rağmen tüketimde anlık 348watt gibi değerleri gördüm ve şimdilik altına kısmadı. Hep belirttiğimiz üzere bu geçiş süreci bitene kadar gerçek verimliliği göremeyeceğiz.

Demek ki Gaziantep Kahramanmara ve Muğla kıyaslamalarını birlikte yapacağız bu kış :ok
Buralar bugüne kadar akşamları iyiydi ama bugün akşam yağmurda başlarsa muhtemelen bende klimayı açarım.
Düne göre hava bugün daha serin akşamda olunca güneşin batışı ile 10° fark atıyor yağmurla nemle esinti ile dahada fark atar diye düşünürsek
Ufak ufak klima zamanı geliyor bize.

Aynen öyle abi verilerimizi paylaşalım ki ihtiyacı olana fikir olur hemde bana uğraş oluyor seviyorum böyle şeyleri.

Ozaman kış şartları ağırlaşınca tekrar bir deneme yapalım abi ben zaten watmetrayi sabit bağladım kullandıkça izlerim değerleri bizde ısınmada doğalgaz olduğu genelde o açık olur çok fırsatım olmaz ama ara ara soğuklarda veya çocuk duş alacağı zamanlarda açarım. Buarada dış ortam 19 iç ortam 28 iken soğuk moda geçtim 22 ye ayarladım klima 300 400 wat arası enerji tüketerek devam etti kısa bir süre sonra 150 130 lara kadar kıstı kendini soğutma modu dediğin gibi daha kolay bir iş ısıtma zor :) @Adem Helvacı
Bu duruma çok sevindim soğutma da bu kadar kısa bilen makina kışın soğukta da kısa bildiği kadar kısar.

Benim gree üretim Sigma soğutma dada kısmazdı
Kışın zaten kesinlikle kıstığını görmedim 700 yada 650 den keserdi.

Kalkışta da hopp direkt 1100 1200w

Hatta birgün iyi hatırlıyorum işten gelirken dondum eve geldim seti 27 yaptım çalıştı çalıştı tam içim ısınacak şak kesti ısıtmayı.

Tabi bu duruma kafam bozuldu gecenin bir yarısı bunun yan tarafında sensör var oraya küçük bir fan yerleştirdim soğuk versin sensöre kapanmasın diye yok abi nafile.
Sabit 600w den direkt olarak keserdi.

Burda aklıma gelen gree nin kendi orijinal kliması daha bir kaliteli bence hem yazılımı hemde kendisi yada model model fark ediyor gree özelinde.
Baktım psikolojim kaldıramayacak mecburen elden çıkardım sıgma yı.

Midea ya geçtim
Yazın zaten kapandığını görmedim midea nın minimum hangi frekans varsa oraya düşer ve devam eder konfor bölünmez.

Ha kışa doğru da bu termostat ı sadece sigma vs yapmıyor midea da yapıyor yapacakta çünkü tam şartlar oluşmamış hâlâ sonbahar tam kış değil.

Ama arada dağlar kadar fark var.

fark ta şuki kısarak en uç noktadan kapatır kendini yani kalabildiği kadar kalır 10dk 20dk değil gittiği yere kadar gider ve termostat yapar,

Sigma sanki program lıydı 10dk ısıt 5dk kapan şeklinde.

Midea ısıtmada kalkışta da yumuşak şekilde 50 100 150 w şeklinde kalkar ve 1200w ları görmez ihtiyacı neyse oraya çıkar 450 yada 500w bence buda önemli sert kalkış yapmıyor.

Gelelim tam kış aylarına.
Normal havalarda 2 yada 3 saate bir termostat yapan klima. Dışarısı 5°nin altında iken yine set 26 27° de ısıtmada kapandığını görmedim hele dışarısı 5° 0° yada eksiklerde ise hiç durmazdı.

Çok iyi hatırlıyorum 2022 kışın da 15 gün boyunca hava eksiklerde kalmıştı tam 15 gün boyunca klima 24saat kapanmadı kıstığı yerden devam etti ve arada gazlayıp yine kısarak devam etti işte inverter den istenen bu ve mantığı da budur.

Bu duruma çok sevindim soğutma da bu kadar kısa bilen makina kışın soğukta da kısa bildiği kadar kısar.

Benim gree üretim Sigma soğutma dada kısmazdı
Kışın zaten kesinlikle kıstığını görmedim 700 yada 650 den keserdi.

Kalkışta da hopp direkt 1100 1200w

Hatta birgün iyi hatırlıyorum işten gelirken dondum eve geldim seti 27 yaptım çalıştı çalıştı tam içim ısınacak şak kesti ısıtmayı.

Tabi bu duruma kafam bozuldu gecenin bir yarısı bunun yan tarafında sensör var oraya küçük bir fan yerleştirdim soğuk versin sensöre kapanmasın diye yok abi nafile.
Sabit 600w den direkt olarak keserdi.

Burda aklıma gelen gree nin kendi orijinal kliması daha bir kaliteli bence hem yazılımı hemde kendisi yada model model fark ediyor gree özelinde.
Baktım psikolojim kaldıramayacak mecburen elden çıkardım sıgma yı.

Midea ya geçtim
Yazın zaten kapandığını görmedim midea nın minimum hangi frekans varsa oraya düşer ve devam eder konfor bölünmez.

Ha kışa doğru da bu termostat ı sadece sigma vs yapmıyor midea da yapıyor yapacakta çünkü tam şartlar oluşmamış hâlâ sonbahar tam kış değil.

Ama arada dağlar kadar fark var.

fark ta şuki kısarak en uç noktadan kapatır kendini yani kalabildiği kadar kalır 10dk 20dk değil gittiği yere kadar gider ve termostat yapar,

Sigma sanki program lıydı 10dk ısıt 5dk kapan şeklinde.

Midea ısıtmada kalkışta da yumuşak şekilde 50 100 150 w şeklinde kalkar ve 1200w ları görmez ihtiyacı neyse oraya çıkar 450 yada 500w bence buda önemli sert kalkış yapmıyor.

Gelelim tam kış aylarına.
Normal havalarda 2 yada 3 saate bir termostat yapan klima. Dışarısı 5°nin altında iken yine set 26 27° de ısıtmada kapandığını görmedim hele dışarısı 5° 0° yada eksiklerde ise hiç durmazdı.

Çok iyi hatırlıyorum 2022 kışın da 15 gün boyunca hava eksiklerde kalmıştı tam 15 gün boyunca klima 24saat kapanmadı kıstığı yerden devam etti ve arada gazlayıp yine kısarak devam etti işte inverter den istenen bu ve mantığı da budur.
Senin için güzel deneyimler olmuş ama dışarıda son derece serin bir hava olduğu için bukadar kısmış olabilir net sonuçları yazın 45 derecelere kafa çekerken görecez bence :)
Bide şeyi soracam bir marka klimasını başka bir firmaya ürettirirken bana şu klimayı üret diyip istediği değerlerde istediği boruyu kondanseri fanı beyni koydurtmuyor mu ? Yoksa elinde mevcut ürettiği klimaların üzerine benim adımı bas gönder mi diyor ? Eğer 2. Dediğim gibiyse klimayı üreten kişiye göre klima almalıyız ama 1. Dediğim gibiyse kim üretirse üretsin her klima kendi ekseninde yargılanmalı ?

Senin için güzel deneyimler olmuş ama dışarıda son derece serin bir hava olduğu için bukadar kısmış olabilir net sonuçları yazın 45 derecelere kafa çekerken görecez bence :)
Bide şeyi soracam bir marka klimasını başka bir firmaya ürettirirken bana şu klimayı üret diyip istediği değerlerde istediği boruyu kondanseri fanı beyni koydurtmuyor mu ? Yoksa elinde mevcut ürettiği klimaların üzerine benim adımı bas gönder mi diyor ? Eğer 2. Dediğim gibiyse klimayı üreten kişiye göre klima almalıyız ama 1. Dediğim gibiyse kim üretirse üretsin her klima kendi ekseninde yargılanmalı ?
Okadar bilgiye sahip değilim ama
Şöyle söyleyeyim sigma larin comfort ve plus modelleri vardı sonradan öğrendiğime göre comfort larin kompresör değerleri bile düşüktü ama plus larin kompresör btu gerçek değeri daha yüksekti ikiside gree üretimi olduğu halde.
Ha bunlar marka basılı ürünlere tüm haklarını verir vermez bilemiyorum.
Benim düşüncem orijinal ürün farklı olabilir yani daha kaliteli.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri