Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Buzdolabı Motoru Dururken Ses Yapıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Caner Ergin

Süper Üye
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Profilo
Profilo BD3076 IFAN buzdolabı kullanıyorum. Garantisi devam ediyor.
Buzdolabının motoru stop ettiğinde demir kapıya vurma sesi gibi tak-tak-tak yapıyor.
Bunun için servis çağırmak istemiyorum çünkü;
1) Çalışmasında sorun yok ve servis gelip normal derse 300 TL ücret istiyorlar.
2) Falan parçayı değişmek gerekiyor derse yine kurcalatmak istemiyorum çünkü bir şeyler ters giderse buzdolabısız insan rezil olur. Çünkü çalışmasında bir sorun yok.

Sizce ne yapabilirim? Acaba motor dururken bağlantığı şaseye mi vuruntu yapıyor?

Defrost sesi olduğunu düşünmüyorum 3 kez tak-tak-tak yapıp susuyor. Ses daima aynı ve tek seferlik.

Tekrardan selam @Adem Helvacı abi. Hem elimde kanıt olsun, hem de sağlıklı bir video koyabileyim diye kompresör çalışırken çektim ve durduğu anda o sesi yakaladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Hah işte bu yaaaaaa.
Hadi şimdi para istesinler de göreyim ben onları.

Kompresör kafa vuruyor belli, ses ile kompresör gövdesinin oynaması kaynaklı ışık kırılmsı da senkron zaten.

Hah işte bu yaaaaaa.
Hadi şimdi para istesinler de göreyim ben onları.

Kompresör kafa vuruyor belli, ses ile kompresör gövdesinin oynaması kaynaklı ışık kırılmsı da senkron zaten.
Muhtemelen kompresör değişir herhalde onu anladım bu yorumdan.. Allah’ım sen işin ehli birine denk getir..
Dolap içindekiler ne olacak? Buzluk vs.

Muhtemelen kompresör değişir herhalde onu anladım bu yorumdan.. Allah’ım sen işin ehli birine denk getir..
Dolap içindekiler ne olacak? Buzluk vs.
Motor değişene kadar kapatmaya gerek yok. Değişim işlemi de 2 saat sürer sürmez. İşler yolunda yürürse bir sıkıntı olmaz.

Bu işlem için eğer kompresör degisecekse büyük ihtimalle atölyeye alırlar. Ve gaz basmak için vakumlu mecbur yaparlar söylemenize bile gerek yok.

Adem bey merhaba. Servis gelmeden whatsapptan videoyu attım. Motor değişmesi gerekiyor dedi. Ben bunu çeyiz için Aralıkta aldım firma kurulum gösterdi ancak Hazirandan bu yana evlendik. Ama sistemde öyle değil. Komple değişemez misiniz dedim yok dediler. Var mı değişim hakkımız? Yoksa motor değişimi için gelcekler 5 güne..
@Adem Helvacı

Adem bey merhaba. Servis gelmeden whatsapptan videoyu attım. Motor değişmesi gerekiyor dedi. Ben bunu çeyiz için Aralıkta aldım firma kurulum gösterdi ancak Hazirandan bu yana evlendik. Ama sistemde öyle değil. Komple değişemez misiniz dedim yok dediler. Var mı değişim hakkımız? Yoksa motor değişimi için gelcekler 5 güne..
@Adem Helvacı
Ürünün garanti başlangıocı yasal olarak size teslime dildiği tarihtir fakat eğer elinizde garantinin haziranda başladığını belirten bir belge varsa tabi durum değişir.
6 aylık süreyi aşan durumlarda değişim hakkınız yok değil aslında, 6aylık süre konusu malın AYIPLI sayılması konusunda tüketicinin elindeki en büyük koz sadece.
Siz şu şekilde yaklaşabilirsiniz isterseniz.

''Devletin 10 yıl yasal ömür biçtiği bir ürünün daha 1 yaşını doldurmadan en önemli, en büyük, en hayati, en pahalı parçasının yani kompresörünün arızalı olması ve hatta üretim kaynaklı bir arızaya sahip olması bu malın ayıplı olduğunun ispatıdır. her ne kadar 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun 8 inci madde ile ''Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.'' tanımı yapmış olsa da Teknik, Teorik ve Hukuki olarak 6 aydan sonrası için de bir ayıplı mal durumu söz konusudur ve sadece ispat yükü taraf değiştirir. 6 ay içinde çıkan ayıbın ispat yükümlülüğü satıcıya aittir. 6 ay sonra ortaya çıkan ayıpların ispatı ise tüketiciye aittir karinesinden hareketle ekte delil olarak sunduğum yazışma ve video kaydındaki sesten de anlaşılacağı üzere ürün ayıplıdır ve firma da bu durumu ARIZA olarak kabul etmiş ancak ayıp olarak kabul etmemiştir. Dolayısı ile 6aydan sonra ortaya çıkan gizli ayıp doğrultusunda ürünümün ayıpsız misli ile değişimini talep ediyorum.''

Ürünün garanti başlangıocı yasal olarak size teslime dildiği tarihtir fakat eğer elinizde garantinin haziranda başladığını belirten bir belge varsa tabi durum değişir.
6 aylık süreyi aşan durumlarda değişim hakkınız yok değil aslında, 6aylık süre konusu malın AYIPLI sayılması konusunda tüketicinin elindeki en büyük koz sadece.
Siz şu şekilde yaklaşabilirsiniz isterseniz.

''Devletin 10 yıl yasal ömür biçtiği bir ürünün daha 1 yaşını doldurmadan en önemli, en büyük, en hayati, en pahalı parçasının yani kompresörünün arızalı olması ve hatta üretim kaynaklı bir arızaya sahip olması bu malın ayıplı olduğunun ispatıdır. her ne kadar 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun 8 inci madde ile ''Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.'' tanımı yapmış olsa da Teknik, Teorik ve Hukuki olarak 6 aydan sonrası için de bir ayıplı mal durumu söz konusudur ve sadece ispat yükü taraf değiştirir. 6 ay içinde çıkan ayıbın ispat yükümlülüğü satıcıya aittir. 6 ay sonra ortaya çıkan ayıpların ispatı ise tüketiciye aittir karinesinden hareketle ekte delil olarak sunduğum yazışma ve video kaydındaki sesten de anlaşılacağı üzere ürün ayıplıdır ve firma da bu durumu ARIZA olarak kabul etmiş ancak ayıp olarak kabul etmemiştir. Dolayısı ile 6aydan sonra ortaya çıkan gizli ayıp doğrultusunda ürünümün ayıpsız misli ile değişimini talep ediyorum.''
Abi haziranda teslim edildiğine dair elimde bir kanıt yok. Düğün davetiyem var :)
Şimdi arkadaş motoru sipariş edeceğini söyledi. Ben değişimi reddedip thh başvurup Beklim mi? Yoksa motor değişsin ve thh mi bavşrayım. Thh sonuç çıkana kdr motor komple giderse reziş olmayayım

Abi haziranda teslim edildiğine dair elimde bir kanıt yok. Düğün davetiyem var :)
Şimdi arkadaş motoru sipariş edeceğini söyledi. Ben değişimi reddedip thh başvurup Beklim mi? Yoksa motor değişsin ve thh mi bavşrayım. Thh sonuç çıkana kdr motor komple giderse reziş olmayayım
Onarımı yaptırırsan seçimlik hakkını kullanmış olursun
Aynı anda iki seçimlik hakkı birden kullanamıyorsun.

Onarımı yaptırırsan seçimlik hakkını kullanmış olursun
Aynı anda iki seçimlik hakkı birden kullanamıyorsun.
Tüh.. bilemedim abi şimdi. THH sonuçlanması en az 6-7 ayı bulacak. Yazın ortasında motor tam giderse rezil oluruz.
Aslında senden şu sorunun cevabını öğrensem yeter; şimdi bu motor değiştiği zaman fabrikanın taktığı gibi sıhhatlı olacak mı? (Normal şartlarda). Yoksa randıman tutmaz mı :(

Tüh.. bilemedim abi şimdi. THH sonuçlanması en az 6-7 ayı bulacak. Yazın ortasında motor tam giderse rezil oluruz.
Aslında senden şu sorunun cevabını öğrensem yeter; şimdi bu motor değiştiği zaman fabrikanın taktığı gibi sıhhatlı olacak mı? (Normal şartlarda). Yoksa randıman tutmaz mı :(
Senin eve gelecek olan usta eğer ADI usta ise bugün değilse yarın sorun çıkar zira yapılacak kaynak işçiliğinden, vakumun süresinden gazın şarjına varana kadar her şey özen itina ve kalifiye bir ustalık gerektirir.

Haaa yok, gelen arkadaşımız işinin erbabı gerçek usta ise, fabrikadan farkı olmaz.
Sadece eğer imkan varsa evde yapmalarını isteyin, buzdolapları taşınınca genelde hasarsız geri gelmiyorlar :(
İlla atölyeye götüreceklerse de gitmeden evvel dolabın 4 yanını 4K 8K 15 milyon K çözünürlüke fotoğraflayın ki döndüğündeki uyuşmazlıklarda ''Abi vardı'' dediklerinde elinizde deliliniz olsun.

Senin eve gelecek olan usta eğer ADI usta ise bugün değilse yarın sorun çıkar zira yapılacak kaynak işçiliğinden, vakumun süresinden gazın şarjına varana kadar her şey özen itina ve kalifiye bir ustalık gerektirir.

Haaa yok, gelen arkadaşımız işinin erbabı gerçek usta ise, fabrikadan farkı olmaz.
Sadece eğer imkan varsa evde yapmalarını isteyin, buzdolapları taşınınca genelde hasarsız geri gelmiyorlar :(
İlla atölyeye götüreceklerse de gitmeden evvel dolabın 4 yanını 4K 8K 15 milyon K çözünürlüke fotoğraflayın ki döndüğündeki uyuşmazlıklarda ''Abi vardı'' dediklerinde elinizde deliliniz olsun.
Hadi bismillah diyelim bekleyelim o halde. Motor gelince, evde gelip değişeceğini söyledi.

Hadi bismillah diyelim bekleyelim o halde. Motor gelince, evde gelip değişeceğini söyledi.
Tamam zaten geldiğinde görürsünüz öyle çok da canınızı sıkacak işlem olmaz evde yapılırsa.

Önce servis boru hattını açacak (kıracak mecbur) Aşağıda solda tek başına duran boru
1699457907935.png

Onu kırınca zaten gaz salmış olacak ama usta işi bilir zaten, siz yine de dikkat edin neticede bütan içeriklidir R600 gazı :)
Bir süre bekleyecek sistemde gaz kalmasın diye, o esnada diğer işlemleri yapar zaten, role termik grubunu ayormak, amortisör yaylarını çıkarmak vs
Sonra oksijen kaynağı ile basınç ve dönüş hatlarını ayıracak.
Kompresörü yerinden çıkartacak
Yeni kompresörü yerleştirecek
Ayırdığı basınç ve dönüş hatlarını yeni kompresöre kaynak yapacak
Servis borusu kaynaklayacak
Vakum motorunu servis borusuna bağlayacak ve vakumu başlatacak
Klimalarda olduğu gibi 5 dakika yetmez bu işe, o nedenle bir süre vakumu çalıştırır
Kaçak kontrolü yapar
Dijital hassas teraziyi ayarlar ve sıfırlar
Gaz tüpünü teraziye yerleştirir
Manometreden vana açıp gaz akışını sağlar ve dijital göstergeyi takip eder
50 ise 50, 52 ise 52, 55 ise 55 gram akışkanı şarj eder ve vanayı kapatır
Servis borusunu emniyete alır ve ilk çalıştırmayı yapar.

Tahmin ediyorum ki bu şekilde ilerleyecektir :)

Az önce motor değişimi yapıldı.
Usta eskisini söktü, yenisini yerleştirdi. Kaynaklarını güzelce yaptı. Yaklaşık 20 dakika vakumlandı. Ardından gaz basıldı. Köpüklü su ile kaynak yerlerindeki kaçak kontrol edildi. Fişe taktık yaklaşık 10 dakika sonra motor devreye girdi. Şu an en düşük derecelerde çalışıyor.
Yarım saattir hiç motor dinlenmeye geçmedi sebebini bilmiyorum umarım her şey yolundadır :)

Usta eskisini söktü, yenisini yerleştirdi. Kaynaklarını güzelce yaptı. Yaklaşık 20 dakika vakumlandı. Ardından gaz basıldı. Köpüklü su ile kaynak yerlerindeki kaçak kontrol edildi. Fişe taktık yaklaşık 10 dakika sonra motor devreye girdi. Şu an en düşük derecelerde çalışıyor.
Yarım saattir hiç motor dinlenmeye geçmedi sebebini bilmiyorum umarım her şey yolundadır :)
Normal abi daha motor gövde sıcaklığı vs her şey düşük, onların termostata geçmeleri belli koşullara bağlı.
Ayarlanan dereceye gelmesi, ayarlanan dereceye gelmemiş olmasına rağmen gövde sıcaklığının yükselmesi, ayarlanan dereceye gelmemiş olmasına ve gövde sıcsaklığı da yükselmemesine rağmen X nedenle aşırı akım çekmesi gibi sebeplerle duruyor ancak normalde olması gereken, tüm koşullar normalse, ayarlanan dereceye gelene kadar durmamasıdır :ok

Takılan kompresörün görselini paylaşır mısınız?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri