Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Buzdolabı Motoru Dururken Ses Yapıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Caner Ergin

İnce Eleyen
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Profilo
Profilo BD3076 IFAN buzdolabı kullanıyorum. Garantisi devam ediyor.
Buzdolabının motoru stop ettiğinde demir kapıya vurma sesi gibi tak-tak-tak yapıyor.
Bunun için servis çağırmak istemiyorum çünkü;
1) Çalışmasında sorun yok ve servis gelip normal derse 300 TL ücret istiyorlar.
2) Falan parçayı değişmek gerekiyor derse yine kurcalatmak istemiyorum çünkü bir şeyler ters giderse buzdolabısız insan rezil olur. Çünkü çalışmasında bir sorun yok.

Sizce ne yapabilirim? Acaba motor dururken bağlantığı şaseye mi vuruntu yapıyor?

Defrost sesi olduğunu düşünmüyorum 3 kez tak-tak-tak yapıp susuyor. Ses daima aynı ve tek seferlik.

Ayne sorun benim arçelik dolaptada var büyük ihtimal motor içindeki bağlantı somun yeri kırıldı bir veya ikisi tutuyor devir azalınca vuruntu yapıyor benim dolap eski garantisi yok gittiği yere kadar kullanacağım. Dediğim gibiyse motor değişir.

Ses bu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

@Fikoloji @Murat ALA @Tesla @Adem Helvacı
Sen salladığında ortaya çıkan ses normal, zaten o kasa içerisinde askı halinde duruyor sistem ve dürtü ile iç duvara vurması normal fakat anladığım kadarı ile stop esnasındaki ani sarsıntı nedeniyle siz duyuyorsunuz bu sesi, o normal değil.

Yine de sizin dürtmenizle değil de, kendi kendine nasıl oluyor kısmını videoda görsek nokta atışı yorum yapabiliriz.

Bir ara kompresör kesip iç yapısını anlatayım olmazsa :ok

Sen salladığında ortaya çıkan ses normal, zaten o kasa içerisinde askı halinde duruyor sistem ve dürtü ile iç duvara vurması normal fakat anladığım kadarı ile stop esnasındaki ani sarsıntı nedeniyle siz duyuyorsunuz bu sesi, o normal değil.

Yine de sizin dürtmenizle değil de, kendi kendine nasıl oluyor kısmını videoda görsek nokta atışı yorum yapabiliriz.

Bir ara kompresör kesip iç yapısını anlatayım olmazsa :ok
Ben bu sesin aynısını motor durunca duyuyorum. 3-5 dk devreye girmesni bekledim ki fişi çekeyim fakat olmayınca elimle göstermek istedim. Bunun çözümü nedir Adem bey? 1 yıllık ürün. Çözümü motor değişimi ise yaptırmak mantıklı gelmiyor çünkü motoru değişen dolap randıman tutmaz gibi. Babamların öyle oldu. Fabrikanın taktığı ile servis elemanının takacağı aynı düzgünlükte olamaz görüşündeyim. İşin ehli kimse yok. @Adem Helvacı ?

Ben bu sesin aynısını motor durunca duyuyorum. 3-5 dk devreye girmesni bekledim ki fişi çekeyim fakat olmayınca elimle göstermek istedim. Bunun çözümü nedir Adem bey? 1 yıllık ürün. Çözümü motor değişimi ise yaptırmak mantıklı gelmiyor çünkü motoru değişen dolap randıman tutmaz gibi. Babamların öyle oldu. Fabrikanın taktığı ile servis elemanının takacağı aynı düzgünlükte olamaz görüşündeyim. İşin ehli kimse yok. @Adem Helvacı ?
Servis camiasında fabrikadakileri cebinden çıkartacak dostlarımız olmakla birlikte, aynı servis camiasında buzdolabının kompresörü nasıl çalışır onu dahi bilmeyenlerin de olduğunu bildiğimiz için size elbette ki ''Haklısınız'' diyorum.

Vakumsuz veya yetersiz vakumlanmadan takılan kompresör ve verilen gaz kaynaklı performans sorunları, bitip tükenmek bilmeyen tekrarlayan arızalar vs kaçınılmaz sonuç olabiliyor. Yine de sizin konuda kesin kanıya varmak içinyerinde sağlam teşhis koymak gerekir. Her şekilde işin ucu sizin belirttiğiniz gibi komprsör değişikliğine dayanabilir.

Tabi bizim hiç farkına varmadığımız bir nakliye kaynaklı hasar (Kompresör tabanında Eğilme bükülme vs) varsa bunun tespit edilmesi gerekir mesela. Duyduğunuz ses kesin bu ise, kompresörün değişmesine de kesin gözü ile bakılabilir.

Diğer yandan orta ve uzun vadede bu durum başınıza başka sorun açar mı kısmını da düşünmek lazım.

Servis camiasında fabrikadakileri cebinden çıkartacak dostlarımız olmakla birlikte, aynı servis camiasında buzdolabının kompresörü nasıl çalışır onu dahi bilmeyenlerin de olduğunu bildiğimiz için size elbette ki ''Haklısınız'' diyorum.

Vakumsuz veya yetersiz vakumlanmadan takılan kompresör ve verilen gaz kaynaklı performans sorunları, bitip tükenmek bilmeyen tekrarlayan arızalar vs kaçınılmaz sonuç olabiliyor. Yine de sizin konuda kesin kanıya varmak içinyerinde sağlam teşhis koymak gerekir. Her şekilde işin ucu sizin belirttiğiniz gibi komprsör değişikliğine dayanabilir.

Tabi bizim hiç farkına varmadığımız bir nakliye kaynaklı hasar (Kompresör tabanında Eğilme bükülme vs) varsa bunun tespit edilmesi gerekir mesela. Duyduğunuz ses kesin bu ise, kompresörün değişmesine de kesin gözü ile bakılabilir.

Diğer yandan orta ve uzun vadede bu durum başınıza başka sorun açar mı kısmını da düşünmek lazım.
Duyduğum ses tam olarak bu. Fakat çalışırken falan değil, stop ettiği esnada 3 kez vuruyor.
Yeni başladı 1 aylık sorun. Soğutmasında vs bir şikayetimiz yok. Ne diyorsun Adem abi? Kullanmaya devam mı? Ben servise güvenemiyorum. Ses dışında ilerde bir sorun çıkartacak bir şey mi bilemiyorum.
Servis gelse bi dert gelmese bir dert.

Duyduğum ses tam olarak bu. Fakat çalışırken falan değil, stop ettiği esnada 3 kez vuruyor.
Yeni başladı 1 aylık sorun. Soğutmasında vs bir şikayetimiz yok. Ne diyorsun Adem abi? Kullanmaya devam mı? Ben servise güvenemiyorum. Ses dışında ilerde bir sorun çıkartacak bir şey mi bilemiyorum.
Servis gelse bi dert gelmese bir dert.
Servis gelmezse bu yaşadığınız sorun sistem kayıtlarında da geçmez. İleride yaşanacak olası bir Hukuki başvuru sürecinizde elinizde ürünün bu tarihlerde zaten arıza verdiği veya bu sorunu ortaya çıkardığı kayıt altında olsa iyi olurdu bence.

Servis gelmezse bu yaşadığınız sorun sistem kayıtlarında da geçmez. İleride yaşanacak olası bir Hukuki başvuru sürecinizde elinizde ürünün bu tarihlerde zaten arıza verdiği veya bu sorunu ortaya çıkardığı kayıt altında olsa iyi olurdu bence.
Tamam bir kayıt açayım en iyisi. Ama ikidir başıma geliyor, servis bir şeylere bakıp normal diyince servis ücreti alıyor.

MH arayıp kayıt açtım. Cihazda bir sorun yoksa veya kullanıcı kaynaklı ise 375 TL servis ücreti alınacakmış.
Yarın teknik ekip beni aradığında çektiğim bu videoyu atayıp da onu görerek gelsinler. Ben bıktım bu garantili ürünlere servis ücreti ödemeye.

Çamaşır makinesi için talep ettiler, kombi için talep ettiler.
@Adem Helvacı

Tamam bir kayıt açayım en iyisi. Ama ikidir başıma geliyor, servis bir şeylere bakıp normal diyince servis ücreti alıyor.
Elinizde o sesin olduğuna dair bir video kaydı olmasını sağlayın lütfen.
Servis bir şey yok beyanı ile ücret talep ederse ödemeyi reddedin.
Ona Hukuki haklarını aramasını söyleyin, siz de elinizdeki delil nitelikli ve sorun olduğuna dair video kaydı ile kendi Hak arayışınızı başlatıp ''Benm onarım bile kabul ederdim ama servis tavrı nedeniyle değişim talep ediyorum ürün ayıplı maldır'' beyanıyla malın ayıpsız misli ile değişimini talep edersiniz.

Çok yanlış bilinen bir durum var. Malın ayıplı sayılması için illla ki ilk 6 ayı içerisinde olması şart değildir. Garanti süresi içerisinde o ürünün arıza yaptığını ispat edin, hizmet ayıbını da yanına ekleyip TMK 2 inci maddeye atıfta bulunup ''güven karinesi yıkılmıştır ben bu firmaya artık güvenip ürün tamir ettiremem'' beyanı ile değişim talep edebilirsiniz.

Teşekkürler adem bey. Peki bu ses buz kırma sesi olabilir mi? MH böyle bir şeyden bahsetti de..
Abi buz kırma sesi benim Samsung RT46K6000 de her gün defalarca duyduğum ses. Kabul ediyorum çok saçma bir ses ama TRAAAK diye bir ses duyuyorum mesela hem de salonda oturduğum yerden :kiskis

Ama kompresör içerisindeki sistemin gövdeye çarpma sesi ile buz kırma sesini ben sizin ayırt edebileceğinizi düşünüyorum.
Ayrıca buz kırma sesi neden hep kompresör dururken gelsin ki? ;)

Abi buz kırma sesi benim Samsung RT46K6000 de her gün defalarca duyduğum ses. Kabul ediyorum çok saçma bir ses ama TRAAAK diye bir ses duyuyorum mesela hem de salonda oturduğum yerden :kiskis

Ama kompresör içerisindeki sistemin gövdeye çarpma sesi ile buz kırma sesini ben sizin ayırt edebileceğinizi düşünüyorum.
Ayrıca buz kırma sesi neden hep kompresör dururken gelsin ki? ;)
Haklısın abi. Yav ben evlendim evleneli şu ev eşyalarıyla uğraşmaktan kendime vakit ayıramaz oldum.
Fırın: 3 kez değişim
TV: 3 kez değişim
Kombi: 2 kez servis, yerinde onarım
Buzdolabı: Belirsiz
Klima: Aynı hafta yer değişim mecburiyeti
Oturma odası: yırtık çıktı
Yatak odası: dolap kapakları değişti.

Beni mi buluyor anlamadım :) Takıntılı biriyim yatamıyorum kafaya takınca..

Tekrardan selam @Adem Helvacı abi. Hem elimde kanıt olsun, hem de sağlıklı bir video koyabileyim diye kompresör çalışırken çektim ve durduğu anda o sesi yakaladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri