Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Çamaşır makinası önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga_m
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

tolga_m

Yeni Üye
Yeni Üye
Selamlar herkese,
çamaşır makinamızı yenilemeyi düşünüyoruz.bütcemizi maximum 15000 tl olarak belirledik (belki fiyatın üzerine 1-2 bin daha esnetilebilir)
2 kisi icin 8-9 kg lık bir kapasite yeterli olur diye dusunduk,program sayısı extra özellik vs gibi dertlerimiz yok amacımız mumkun mertebe kronik sorunları olmayan bir makina bulabilmek
yorgan battanıye vb yıkama için de kullanılacak,kurutma özelligi olmayan bir makina araştırıyoruz
Marka tercihinde hanım bosh ya da siemens icin ısrar ediyor ancak majör bir farklılık yaratmayacaksa aynı özellikler icin markaya cok fazla para saçmak istemiyorum bir yandan da samsung,vestel gibi markaların camasır makınasında kronik problemleri oldugu yonunde yorumlar okuduk videolar izledik.. kafalar hepten karıştı :)
sonuç olarak servis,yedek parca vb açısından da çok uzmeyecek bir makina önerinize açığız
şimdiden yorumlarınız için çok teşekkürler..

Selamlar herkese,
çamaşır makinamızı yenilemeyi düşünüyoruz.bütcemizi maximum 15000 tl olarak belirledik (belki fiyatın üzerine 1-2 bin daha esnetilebilir)
2 kisi icin 8-9 kg lık bir kapasite yeterli olur diye dusunduk,program sayısı extra özellik vs gibi dertlerimiz yok amacımız mumkun mertebe kronik sorunları olmayan bir makina bulabilmek
yorgan battanıye vb yıkama için de kullanılacak,kurutma özelligi olmayan bir makina araştırıyoruz
Marka tercihinde hanım bosh ya da siemens icin ısrar ediyor ancak majör bir farklılık yaratmayacaksa aynı özellikler icin markaya cok fazla para saçmak istemiyorum bir yandan da samsung,vestel gibi markaların camasır makınasında kronik problemleri oldugu yonunde yorumlar okuduk videolar izledik.. kafalar hepten karıştı :)
sonuç olarak servis,yedek parca vb açısından da çok uzmeyecek bir makina önerinize açığız
Merhaba.
Aşağıda birisi 9 kg birisi 10 kg olan iki tane ALTUS marka çamaşır makinesi önerim var. Altus ürünleri Arçelik üretimidir ve Arçelik garantisi altındadır. 4 yıllık ek garanti yaptırmayı sakın unutmayın.

Şu an ikisi de 7.999 TL.

Benim önerim Arçelik-Beko grubu üretimi ürünlere bakmanızdır. Bosch-Siemens grubu başta olmak üzere ithal ürünlere sıcak bakmıyorum. Nedeni garanti sonrası işçilik ve yedek parça ücretlerinin fazla olması ve kalite açısından yerli markaların ürünlerinden kayda değer farklarının olmaması. Bütçenize, aradığınız özelliklere göre Arçelik veya Beko'dan bir ürün seçebilirsiniz. Ürünü alırken mutlaka ve mutlaka +4 yıl ek garanti yaptırmayı unutmayın.

değerli yorumlarınız için çok tesekkurler. Forumda Adem bey'in tavsiye ettigi WW10T6040 samsung modeli vardı, bu makina ile Altus alternatifi karsılastırıldıgında ciddi bir farklılık var mıdır sizce ? ,çevremde samsung kullanan ve cok memnun olan arkadaslarım var.ancak internetteki yorumlar servis konusunda oldukca sıkıntı yasandıgı yonunde ,kusurumuza bakmayın biraz fazla soru sorduk ama netten ürünleri karsılastırma yaptıgımızda buradaki gibi kullanıcı tecrubesi ve teknik detay pek aydınlatıcı olamıyor :/

değerli yorumlarınız için çok tesekkurler. Forumda Adem bey'in tavsiye ettigi WW10T6040 samsung modeli vardı, bu makina ile Altus alternatifi karsılastırıldıgında ciddi bir farklılık var mıdır sizce ? ,çevremde samsung kullanan ve cok memnun olan arkadaslarım var.ancak internetteki yorumlar servis konusunda oldukca sıkıntı yasandıgı yonunde ,kusurumuza bakmayın biraz fazla soru sorduk ama netten ürünleri karsılastırma yaptıgımızda buradaki gibi kullanıcı tecrubesi ve teknik detay pek aydınlatıcı olamıyor :/

Merak edip bahsettiğiniz modele baktım. Kendi sitesi olan aşağıdaki linkte de görebileceğiniz gibi yorumlarında sıkma konusunda problem olduğunu birden fazla kez belirtmişler.

Arçelik servisi Samsung 'a göre daha iyi ve bahsettiğiniz yorumlarda bunu kanıtlar nitelikte. Ek garanti ile birlikte 7 yıl garanti süresince ve sonrasında daha kaliteli olan Arçelik servisi ile muhatap olmayı tercih ederim.

Bence Altus yerine daha pahalı olan Samsung almanıza değecek önemli bir özelliği yok.

Alman Siemens üst model alın servisi sadece kurulumda görün.
60 yaşındayım bozulan Alman malı beyaz eşya evimde görmedim.
Yerli al servisle dost ol. ?
Arçelik üzerine marka bastırdığı ürünlerde harika tabii bulabilirseniz.
Gorenj, Siemens, Whirpool, Sanyo, LG, Hotpoint üretimi Arçelikler süperdi.

Selamlar herkese,
Biz yaklaşık 2 ay önce HOOVER DRY 500 Kurutmalı olanını aldık artı 3 yıllık garantisini,de yaptırdık şimdilik sorunsuz çalışıyor wifi,bluetoot özellikleri var uygulamasının içinde,de çamaşırın özelliğine göre çok sayıda yıkama proğramı var umarım sana uygun olan birini alırsın

Bu dedikleriniz bundan 10-15 sene önce olan şeylerdi. Artık aman aman bir farklılıkları yok. Farkları sadece önünde yazan markası ve sac kalınlığı.

evet alman malları çok iyiydi ancak bende 35 yıl önce gümrükten yakınımın permisi ile almıştım BOSCH bugüne kadar emin olun hiç bir arıza yapmadı en son yaklaşık 2 ay önce arızalandı aslında makine çalışıyor karttan tık,tık proğram devam ediyor sesi geliyor ama tambur dönmüyordu ben arızayı tahmin ettim altını çevirip sadece kömürü değişmesi lazım,dı ama işte çocuklara laf geçiremedik illa yenisi alalım ekonomik olsun çok elektirik harcıyor dediler hemde proğramlara istediğin gibi müdahale edebiliyordun onda bunlar elektronik olduğu için fazla müdahale şansın yok sadece uygulamadan müdahale şansı veriyor sanırım.

Son düzenleme:
inceleye inceleye 3 modele kadar düsürdük. bu ucunden birini secmek ıstıyoruz,altus da yorumlar bir miktar dusundurdu (Gerci hepsinde onlarca kotu yorum olmus, bu iş birazda şansa bakıyor sanırım

Bosh WGA142X0TR: çok sayıda yıkanan çamasırların yıpranması,az miktarda yürüme sorunu iletilmiş sanırım dediginiz gibi bosh grubunda eski kalite bu gunlere ulasmamıs gibi görünmekte
Samsung WW10T6040: şikayetlerin cogu sizinde belirttiğiniz gibi sıkma,kapaktan su kaçırma ve nadir olarakta titreme üzerine yogunlasmıs gorunuyor
ayrıca bu makına da neden 30 derece secenegi yok anlamıs degilim,camasırları ya 20 derecede ya da 40 derecede yıkamak zorundasınız.derece seceneklerınde 30 yok :)
Altus A10123 D : Bu makina hakkında da çok sayıda gürültülü çalışma ve çamaşırda koku kalması gibi sorunlar dile getirilmiş

olaya f/p olarak bakıp Altus alıp konuyu kapatacagız sanırım

inceleye inceleye 3 modele kadar düsürdük. bu ucunden birini secmek ıstıyoruz,altus da yorumlar bir miktar dusundurdu (Gerci hepsinde onlarca kotu yorum olmus, bu iş birazda şansa bakıyor sanırım

Bosh WGA142X0TR: çok sayıda yıkanan çamasırların yıpranması,az miktarda yürüme sorunu iletilmiş sanırım dediginiz gibi bosh grubunda eski kalite bu gunlere ulasmamıs gibi görünmekte
Samsung WW10T6040: şikayetlerin cogu sizinde belirttiğiniz gibi sıkma,kapaktan su kaçırma ve nadir olarakta titreme üzerine yogunlasmıs gorunuyor
ayrıca bu makına da neden 30 derece secenegi yok anlamıs degilim,camasırları ya 20 derecede ya da 40 derecede yıkamak zorundasınız.derece seceneklerınde 30 yok :)
Altus A10123 D : Bu makina hakkında da çok sayıda gürültülü çalışma ve çamaşırda koku kalması gibi sorunlar dile getirilmiş

olaya f/p olarak bakıp Altus alıp konuyu kapatacagız sanırım

Her marka fazla fiyat güncellemesi(!) yapmak yerine malzemeden feragat etmiş anlaşılan.
Bosch'un Türkiye üretimleri yetersiz kalitede; Samsung ise nasıl olur da 30⁰C koymaz ki? ; Altus ise Arçelik üretimi ve servisi iyidir. Ayrıca ek garanti ücreti diğer 2 markaya göre daha azdır.

Şimdiden hayırlı olsun. Aldıktan sonraki yorumlarınızı da bekleriz.

Bosch iyidir hoştur ama önünde BOSCH yazıp içinde Çinli kompresör kullanılıyorsa bence boştur.

Sorun Çinli kompresör kullanılmasında değil, Çin malının ALMAN parasına pazarlanmasında. Yoksa Samsung da Çin malı kullanıyor mu evet kullanıyor.

Marka değeri olmalıdır kabul ancak bu durum suistimal edilmemeldir. Bu ülkede TV grubunda SONY, Beyaz elya grubunda ise BOSCH bu işi çok suistimal etti.

Türkiye de alman sermayeli olup üretimi burada yapılan cihazları alman malı diye almaya devam eden varsa vay haline.
Benim ilgi alanım dışı.
Ben etiketini, kullanma kılavuzunu, tanıtım broşürünü.
İthal ürünün bire bir orijinal kullanma kılavuzunu okumadan hiçbir şey almam.
Tabii ülkemizde 15 satırı görünce özet çıkar diyen tayfalar olunca herkesi öyle sanıyor millet.

makinayi internet üzerinden almıstım ancak kargo lojistik firması iki satır adres bılgısını dogru yazamadıgı ıcın gelen kargo eksik adres bilgisinden dolayı geri gitmiş ben de sinirlenip 10 gunluk kargo bekleme suresi sonrası siparisimi iptal ettim

bunu fırsat bilerek @Ademhelvacı abi, samsung WW90T4020CE/AH modeli de nette iyi yorumlar almıs Altus 10123 d ile karsılastırıldıgında sizin yorumunuzu alma sansımız var mıdır.

Saygılar,Sevgiler

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri