Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Midea Klima Fiyatları Her Sistede Neden Farklı ? *Çözüldü*

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atalayan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

atalayan

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
midea
Abi merhaba midea klimayı araştırırken karşılaştığım problemi paylaşmak istiyorum;Midea extreme save 18000 btu klimayı almak istiyordum ve dediğin gibi yetkili distrübütörden almak istiyordum "fg europe" fakat ürünün fg europe sitesinde 35300 tlye satılırken diğer satıcılarda 25-28 bin bandında satılmakta.Bu fiyat farkı normal mi bu konuda ne yapmamı önerirsin?Midea all easy videondaki gibi bağlantılı yaklaşık 40m2 bir alanım var.İzmirde 4. katta oturuyorum salon ve mutfak bağlantılı amerikan tipi aynı zamanda denize bakan cephedeki balkon içeri alınıp cephe tamamen cam yapılmış.Ve gönderdiğim fotoğraflardaki işaretleri kısımlardan hangisi klima için uygun aynı zamanda nü resmin üzerini de düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• Inked807aa27a-97e2-4b8e-812c-642e5513ea50.jpg
    Inked807aa27a-97e2-4b8e-812c-642e5513ea50.jpg
    48.1 KB · Görüntüleme: 22
  • Inked8603fc01-682c-43cd-ae52-8ac084c807b9.jpg
    Inked8603fc01-682c-43cd-ae52-8ac084c807b9.jpg
    47.8 KB · Görüntüleme: 21
  • 7ae68b18-9b2a-4160-b9da-7b019c459602.jpg
    7ae68b18-9b2a-4160-b9da-7b019c459602.jpg
    33.2 KB · Görüntüleme: 24
  • 50d31210-2419-4ac0-84c3-8f322dc7f2cf.jpg
    50d31210-2419-4ac0-84c3-8f322dc7f2cf.jpg
    62.5 KB · Görüntüleme: 24

Teknik Soru Midea Klima Fiyatları Her Sistede Neden Farklı ? *Çözüldü*

Diğerine de baktım, 4 metreye kadar bakır borulu ve ücretsiz montaj diye belirtmişler. Onun fiyatında sorun yok çünkü bütün firmalar kendi web sitelerinde tavsiye edilen perakende satış fiyatını paylaşıyor. Pazaryerlerinde satış yapan yetkili bayiler ise kendilerine tanınan tolerans çerçevesinde indirim ile ürün satabiliyorlar.

1688651593438.png
Abi merhaba midea klimayı araştırırken karşılaştığım problemi paylaşmak istiyorum;Midea extreme save 18000 btu klimayı almak istiyordum ve dediğin gibi yetkili distrübütörden almak istiyordum "fg europe" fakat ürünün fg europe sitesinde 35300 tlye satılırken diğer satıcılarda 25-28 bin bandında satılmakta.Bu fiyat farkı normal mi bu konuda ne yapmamı önerirsin?Midea all easy videondaki gibi bağlantılı yaklaşık 40m2 bir alanım var.İzmirde 4. katta oturuyorum salon ve mutfak bağlantılı amerikan tipi aynı zamanda denize bakan cephedeki balkon içeri alınıp cephe tamamen cam yapılmış.Ve gönderdiğim fotoğraflardaki işaretleri kısımlardan hangisi klima için uygun aynı zamanda nü resmin üzerini de düşünüyorum.
Merhaba kardeşim.

Sanırım 10 dakika önce youtube da cevap yazmıştım bu mesajına.

Öncelikle satış linklerini eklermisin rica etsem, bir irdeleyelim bakalım konu neymiş :ok

Abi bu şekilde 2 farklı satıcı var aynı zamanda mideanın kendi sitesinde de ürün 35000 tl görünüyor yüzde 10 indirimli olarak 31000 tl fiyat var.

Ürünün fiyat olarak piyasanın üstünde olduğunu düşünüyorum bu halde.Tavsiyen nedir şekildeki ev için nasıl bie klima tercih etmeliyim en fazla 25000 e kadar çıkmak istiyorum bütçemi biraz zorluyor.Ancak mideanın da performansını videolarından görüyoruz bu fiyata rağmen değer mi sence yada benim fiyat algım mı bozuk durumda?

Youtubeda da dönmüşsün soruma abi teşekkür ederim bu arada ilgin için :)

Abi bu şekilde 2 farklı satıcı var aynı zamanda mideanın kendi sitesinde de ürün 35000 tl görünüyor yüzde 10 indirimli olarak 31000 tl fiyat var.

Ürünün fiyat olarak piyasanın üstünde olduğunu düşünüyorum bu halde.Tavsiyen nedir şekildeki ev için nasıl bie klima tercih etmeliyim en fazla 25000 e kadar çıkmak istiyorum bütçemi biraz zorluyor.Ancak mideanın da performansını videolarından görüyoruz bu fiyata rağmen değer mi sence yada benim fiyat algım mı bozuk durumda?

Youtubeda da dönmüşsün soruma abi teşekkür ederim bu arada ilgin için :)
Sadece küçük bir örnek veriyorum üstte paylaştığın linkten hareketle.

1688649221528.png

Bir defa sadece 2500-3000tl şimdiden farketti.

Ben FG Europe yetkililerini bu konuda bilgilendirdim ve bana göre ne olursa olsun bunun kendi markalarına zarar verdiğini belirttim zira biz tüketicilerin vestel veya Arçelikten alışık olduğu ''Nereden alırsan al, kurumsal ağ içerisinde olan yetkili servis tarafından aynı standartlar çerçevesinde ÜCRETSİZ montajı yapılır'' olgusu burada yok.

Çünkü normalde FG Europe Bayi ve Servis ağı ile değil BAYİ/SERVİS mantığı ile çalışıyor. Yani klimayı satan, aynı zamanda takan oluyor.

Vestel Arçelik Samsung vs de ise satan ayrı, takan ayrı o yüzden siz nereden alırsanız alın, takanın parasını merkez öder.

FG de bu durum yok, o nedenle internet satışlarında montaj bedelini çıkartıyorlar, montajı geçtim gördüğünüz gibi konsolu da çıkartıyorlar, bunları dahi ben kabullenmezken borularını dahi fiyattan düşüp sadece iş ve dış ünite olarak ürün satanları gördüm ben.

Yani rakamsal anlamda düşük göstermek adına yapılıyor bunlar. Aynı zamanda kendi aralarında bir ağ sistemi olmaması nedeniyle ''Ben malı satarım, montajı sana kalmış'' mantığını faydasız ve hatta zararlı görüyorum zira ben şimdi montaj yapan taraf olsam bulduğum en ufak eksikte ''olmuyor çünkü şu yok'' der geçerim.

Çünkü ''malı ben satmamışım. Eksikleri veya kusurları da beni ilgilendirmez'' düşüncesi hakim.

Diğer yandan malı satanın yaptığı montajda hiçbir eksik veya kusur sizi ilgilendirmez. Rakamsal anlamda da arada hiçbir fark kalmıyor araştırdığınızda.

Ben şimdi diğer linke de bakıp biraz d aonu irdeleyeyim.

Diğerine de baktım, 4 metreye kadar bakır borulu ve ücretsiz montaj diye belirtmişler. Onun fiyatında sorun yok çünkü bütün firmalar kendi web sitelerinde tavsiye edilen perakende satış fiyatını paylaşıyor. Pazaryerlerinde satış yapan yetkili bayiler ise kendilerine tanınan tolerans çerçevesinde indirim ile ürün satabiliyorlar.

1688651593438.png

Çözüm
Anladım abi teşekkür ederim.Peki verdiğim bilgiler ışığında bana hangi marka ve model klima önerirsin acaba?
Abi bu videoyu senin için çektim.

Yani benim bulunduğum ortam ve kullanım koşullarını bil ki ona göre hareket et anlamında çüzkü tek noktadan iklimlendirme öyle sanıldığı gibi her zaman huzur ve konfor getirmiyor ama neticede sonuç veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

izledikten sonra yine tartışalım konuyu.

Evet abi zaten midea extreme ve all easy videolarını da izlemiştim ve videolarında da buna benzer bilgilendirmelerin vardı.Öncelikle temelden düşünce biçimimi aktarmak isterim.Kaldığım ve yukarıda fotoğrafladığım evde kiracıyım.Aynı zamanda çalıştığım kurum gereğince 1 yıl içinde bir taşınma durumum söz konusu olabilir.O yüzden 2 farklı klima almak ne kadar uygun olur emin değilim.Diğer asıl problem ise yine fotoğraflarda görebileceğin cam cephe ve duvar köşeleri sebebiyle klimayı nereye konumlandırmam gerektiği.Paraya kıyıp senin gibi all easy pro almak mantıklı mı?Ki midea easy pro 18000 btu fiyatı şu an 37500 lira benim için çok uçuk.Yoksa daha uygun fiyarlı ve fiyat performans ürünlerinden (klimada marka olarak hangilerine güvenmem gerektiği ve hangi markalardan daha iyi verim alacağım konusunda da pek bir fikrim yok.)2 adet 9000 btu almak mı benim işimi görür?Midea almak uzun vadede gerçekten beni karlı kılar mı?

Evet abi zaten midea extreme ve all easy videolarını da izlemiştim ve videolarında da buna benzer bilgilendirmelerin vardı.Öncelikle temelden düşünce biçimimi aktarmak isterim.Kaldığım ve yukarıda fotoğrafladığım evde kiracıyım.Aynı zamanda çalıştığım kurum gereğince 1 yıl içinde bir taşınma durumum söz konusu olabilir.O yüzden 2 farklı klima almak ne kadar uygun olur emin değilim.Diğer asıl problem ise yine fotoğraflarda görebileceğin cam cephe ve duvar köşeleri sebebiyle klimayı nereye konumlandırmam gerektiği.Paraya kıyıp senin gibi all easy pro almak mantıklı mı?Ki midea easy pro 18000 btu fiyatı şu an 37500 lira benim için çok uçuk.Yoksa daha uygun fiyarlı ve fiyat performans ürünlerinden (klimada marka olarak hangilerine güvenmem gerektiği ve hangi markalardan daha iyi verim alacağım konusunda da pek bir fikrim yok.)2 adet 9000 btu almak mı benim işimi görür?Midea almak uzun vadede gerçekten beni karlı kılar mı?
Çok yerinde ve mantıklı düşünceler, sorular.
Klimaların sıklıkla sök tak yapılmasının da sıkıntıları var bu konu gözardı edilemez. Bu anlamda yine konu aynı yere geliyor. Gideceğin yerde buradaki seçimlerini de kullanabilecekmisin?

Diyelim 18 lik klma aldın. buradaki eve göre konumlandırdın ve her şey ok. 1 sene sonra olası gitme durumunda gideceğin yerde 18m2 odaya 18 lik klima takmak zorunda kaldığında ne olacak?

2 klima aldın ve 1 sene sonra gideceksin diyelim. Bu sefer 2 klima demontaj parası neden bize yıkım olsun?

Tabi 18 lik 1 klima ile 9 luk iki klima farklı demontaj fiyatı olur o da ayrı konu.

Her şey için teşekkür ederim adem abi.Uzun süre düşündükten sonra 9000 lik 2 adet klima almayı uygun gördüm.Sökme takma ücretinin durumum için göz ardı edilebileceğini düşünüyorum çünkü dediğin gibi 18 m2 alana 18000 btu klima mantıksız olur ve oradaki al sat uğraşları gerçekten çok yorucu oluyor.Yorumların için çok teşekkürler.

Aranıza yeni katıldım. Öncelikle herkese selamlar
Ben de maalesef indirip kampanya, hepsi orada yarısı burada :) gazına gelip ayrıntılı inceleme yapamadan sipariş verdim.

Midea 12 Btu Midea Xtreme Save Duvar Tipi Klima

18.370,00 TL

Daha sonra FG grup ile aramda yazışma oldu.
Satıcı firma ile de konuştum.

Adem bey üstadımıza gönderdiğim maili sizinle de paylaşmak istiyorum

Adem bey tekrar merhabalar.

Hepsiburada.com aracılığı ile Midea xtreme save klima aldım.
Ancak Rize ilinde yetkili servis olup olmadığı için FG group sitesinde araştırma yaptığımda yetkili satıcı olduğunu Ancak servis olmadığını gördüm.
Yetkili satıcı, montajı da yapar diye düşünüp siparişi verdim.
Kısa süreli indirimi kaçırmamak için acele ettim maalesef.

FG group ta Rize ilinde yetkili servisim yok, başkası montaj yapar ise garanti kapsamı dışında kalır diyor.

Satıcı ile yazışmaların ekran görüntülerini iletiyorum.

Henüz fatura da iletilmiş değil. 7 gün içinde sisteme yüklenir diyor HB.

Ne dersiniz?
Bu işte bir iş var deyip iade mi edeyim?

Sizin tecrübe ve önerileriniz çok önemli benim için.

-------------------------
Adem bey hakkınızı helal edin yine rahatsız ediyorum.
Klimayı satın aldığım firma ile görüştüm.
Onlar da Rize'de bir firma ile görüştüler.
Rize merkezden 15 km öteye Çayeli ilçesine montaj için 4.500 TL (dört bin beş yüz) tlye başka bir firmadan fiyat aldılar.
Ne yapayım?
Rize ilini gözden çıkaran FG group Midea klimayı ben de mi gözden çıkarayım? Yoksa bu fıyatı verip montaj mı yaptırayım?

Herkese saygı ve salamlarımla

Ben de maalesef indirip kampanya, hepsi orada yarısı burada :) gazına gelip ayrıntılı inceleme yapamadan sipariş verdim.

18.370,00 TL

Ancak Rize ilinde yetkili servis olup olmadığı için FG group sitesinde araştırma yaptığımda yetkili satıcı olduğunu Ancak servis olmadığını gördüm.

FG group ta Rize ilinde yetkili servisim yok, başkası montaj yapar ise garanti kapsamı dışında kalır diyor.

Ne dersiniz?

Rize merkezden 15 km öteye Çayeli ilçesine montaj için 4.500 TL (dört bin beş yüz) tlye başka bir firmadan fiyat aldılar.
Ne yapayım?
Rize ilini gözden çıkaran FG group Midea klimayı ben de mi gözden çıkarayım? Yoksa bu fıyatı verip montaj mı yaptırayım?

Mesajınızı şimdi gördüm, foruma hoşgeldiniz bu arada :ok

Sizden sonra firma ile görüşme sağladım, Rize ilinde bir yapılanmaları olmaması nedeniyle İklimsa bayisinden destek aldıklarını, kendi bayileri olmaması nedeniyle fiyat baskısı uygulayamadıklarını belirtiyorlar.

Ben açıkçası bu işin baştan yanlış gittiği görüşümden hareketle ürünün iade edilmesi taraftarıyım zira her ne kadar şimdiye kadar bir arıza geri dönüşü almamış olsam da bu ürün hiç bozulmayacak diye bir kaide yok gerçeğinden hareketle bugün fiyat konusuna kendi istediğini dayatan işletmenin yarın o ürünün arızasında himzet vermek gerekliliği söz konusu olduğunda yine keyfi hareket edeceğini düşünürüm.

gerekli ilgiyi göstereceğine itibar edemem herşeyden evvel.

Düşünsenize, İklimsa bayi servisisiniz, hiçbir sorumluluğunuz olmadan 4500tl para alıp klima montajı yapacaksınız. Keyfe keder iş. ''Şurası iyi olmadı'' dediğinizde ''Bizde bu kadar'' dese kime şikayet edeceksiniz İklimsaya mı?

Yok abi bu iş bana uymaz. Klimayı iade edip LG den veya Daikin güvencesinde satılan Airfel, Kaira gibi ürünlerden değerlendirmek daha makul diye düşünürüm.

Sen ne dersin @mbirol ustacım?

GREE var mı mesela Rize de?

18.370,00 TL

Ne dersiniz?

Ne yapayım?

Trabzon servislerinden bir ekip ayarlayabilselermiş Rize için iyi olurmuş. Yoğunluğa göre haftada 1-2 gün için Rize'ye ekip yollayabilirler aslında.

Mesajınızı şimdi gördüm, foruma hoşgeldiniz bu arada :ok

Sizden sonra firma ile görüşme sağladım, Rize ilinde bir yapılanmaları olmaması nedeniyle İklimsa bayisinden destek aldıklarını, kendi bayileri olmaması nedeniyle fiyat baskısı uygulayamadıklarını belirtiyorlar.

Ben açıkçası bu işin baştan yanlış gittiği görüşümden hareketle ürünün iade edilmesi taraftarıyım zira her ne kadar şimdiye kadar bir arıza geri dönüşü almamış olsam da bu ürün hiç bozulmayacak diye bir kaide yok gerçeğinden hareketle bugün fiyat konusuna kendi istediğini dayatan işletmenin yarın o ürünün arızasında himzet vermek gerekliliği söz konusu olduğunda yine keyfi hareket edeceğini düşünürüm.

gerekli ilgiyi göstereceğine itibar edemem herşeyden evvel.

Düşünsenize, İklimsa bayi servisisiniz, hiçbir sorumluluğunuz olmadan 4500tl para alıp klima montajı yapacaksınız. Keyfe keder iş. ''Şurası iyi olmadı'' dediğinizde ''Bizde bu kadar'' dese kime şikayet edeceksiniz İklimsaya mı?

Yok abi bu iş bana uymaz. Klimayı iade edip LG den veya Daikin güvencesinde satılan Airfel, Kaira gibi ürünlerden değerlendirmek daha makul diye düşünürüm.

Sen ne dersin @mbirol ustacım?

GREE var mı mesela Rize de?
Rize merkezde Engindere Mahallesi'nde görünüyor Gree'nin servisi. Vestel ve Arçeliği elersek baştan bence de LG mantıklı gibi.

Sorunlar dönüp dolaşıp ülkemizdeki yetersiz mevzuata dayanıyor.
Hukuk, öncelikle vatandaşın hakkını korumalı.
Vatandaşın hakkını koruma noktasında yetersiz kalıyor ise ürün kalitesi de ilerleyemez.
Tüketici Kanununda eskiden hüküm vardı : ithalatçı firmalar, sattıkları ürünlerin yedek parçalarını yurt içinde stokta tutmak zorunda idi.
Daha sonra bu hüküm iptal edildi.
Özellikle otomobil yedek parçaları için vatandaş 2-3 hafta yurt dışından parça bekler oldu.

Neyse konuyu fazla dağıtmak istemem.

Ancak Midea, ülkemizde kendisini temsil için yetki verdiği FG group firmasının bu uygulaması hakkında bilgi sahibi midir?
Bu mantıksız uygulama ile Midea, ülkemizde tanınma ve satış hedeflerini yakalaması hayal olur.

Tekirdağ da Ardahan a, Sinop tam Mersin kadar hizmet vardır Gree TLC de.
Hatta küçük görülen Haier in Bike Rize de bayi servis i vardı.
Bu FG grup yapılanması seninle özelden de çok konuştuk, tartıştık biliyorsun.
Bu arada Midea E1 ile İzmir deki en iyi FG grup bayisi bir dostumun derdi bitmiyor. Son çare beni aradı. :(, dedim değiştir.
@Adem Helvacı
Arladsşya bence iade etsin Midea yı, ileride olası bir arıza, da üzülür bence

Sorunlar dönüp dolaşıp ülkemizdeki yetersiz mevzuata dayanıyor.
Hukuk, öncelikle vatandaşın hakkını korumalı.
Vatandaşın hakkını koruma noktasında yetersiz kalıyor ise ürün kalitesi de ilerleyemez.
Tüketici Kanununda eskiden hüküm vardı : ithalatçı firmalar, sattıkları ürünlerin yedek parçalarını yurt içinde stokta tutmak zorunda idi.
Daha sonra bu hüküm iptal edildi.
Özellikle otomobil yedek parçaları için vatandaş 2-3 hafta yurt dışından parça bekler oldu.

Neyse konuyu fazla dağıtmak istemem.

Ancak Midea, ülkemizde kendisini temsil için yetki verdiği FG group firmasının bu uygulaması hakkında bilgi sahibi midir?
Bu mantıksız uygulama ile Midea, ülkemizde tanınma ve satış hedeflerini yakalaması hayal olur.
FG sadece Türkiye de değil, avrupada bir çok ülkede Midea Fujitsu temsilcisi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Reklam yapalım biraz. :)

Bugün itibari ile durumu aktarayım :

Satıcı firma telefonla aradı. Rize'de başka bir servis ile görüşmüş. 3.500 TL fiyat vermiş.
Ayrıca, kutunun içinden de 4 metre bakır boru çıkmıyor imiş.

FG group müşteri hizmetlerine yazdım. Onlar da Rize iklimsa ile anlaşmış. İklimsa'yı aradım. Konu hakkında bilgisi olan yetkili il dışında imiş, yarın tekrar arayacağım.

Kaliteli yabancı firmalar, Türkiye'deki servis ağları nedeniyle müşterileri mağdur ediyor.

İşyerine Vestel klima aldım internet üzerinden, kargo ile uğraşmadım. Servisi geldi taktı 2 gün sonra.

Vestel tv aldım yine internet üzerinden. 3 gün sonra servisi getirdi kurdu. 1 sene sonra Panel arızası verdi. Geldi aldı. 5 gün sonra paneli geldi, tamir ettiler.

Midea klima için 14 günlük cayma süremi sonuna kadar kullanacağım. Bakalım ne olacak

Sanırım Midea klima da TLC tv servisleri gibi hüsrana sebep olacak

Tekirdağ da Ardahan a, Sinop tam Mersin kadar hizmet vardır Gree TLC de.
Hatta küçük görülen Haier in Bike Rize de bayi servis i vardı.
Bu FG grup yapılanması seninle özelden de çok konuştuk, tartıştık biliyorsun.
Bu arada Midea E1 ile İzmir deki en iyi FG grup bayisi bir dostumun derdi bitmiyor. Son çare beni aradı. :(, dedim değiştir.
@Adem Helvacı
Arladsşya bence iade etsin Midea yı, ileride olası bir arıza, da üzülür bence
Aynı şeyi düşünmüşüz ustacım, hadi montajı çözüldü diyelim, arıza konusunda böyle keyfe keder ve ''işine gelirse'' kafası ile hizmet veren işletmelere ben neden güveneyim ki?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri