Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Diğer Sorular (Acil) bulaşık makinesi. Hem teknik soru, hem satın alma önerisi, o nedenle "diger" i seçtim:)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

wonderwoman

Yeni Üye
Yeni Üye
Kıymetli Adem bey ve ekibi, herkese merhabalar. Öncelikle böyle bir platformda soru sorma şansı verdiğiniz ve tüm emekleriniz için sizlere teşekkür ediyorum.
11 yıllık bosch bulaşık makinem bozuldu. Su sızıntısı olmuş ve malesef altta olan ana kart bozulmuş. Anakartla birlikte değiştirilmesi gereken 2farkli parça daha vardı onları hatırlayamıyorum. Adem beyin daha önce izlediğim you tube videolarinda siemens grubu makinelerde ana kartın makinenin altına konulmasının büyük bir mühendislik hatası olduğunu öğrenmiş olduk. Aynı sorunu bende yaşamış oldum. Bu nedenle sayenizde bu konuda da bilinclenmis olarak ana kartı üstte olan bir bulaşık makinesi arayışıdayım(makinem bozulduğu içinde aciliyetle almam lazım)
Makine ararken de Electrolux'ün ESC87300SX kodlu bulaşık makinesini keşfettim. Daha önce hiç bu marka kullanmadım. Hem markayı bilmiyorum hemde bu modelin özelliği olan alt raftaki asansör sistemi beni hem cezbetti hemde uzun vadede bozulma gibi bir durumla karşılaşır mıyım diye düşündürdü. Fakat şöyle bir durum var, (galiba) başka hiç bir modelde olmayan bu asansor sistemi, çabuk bozulacaksa da makinenin ömrünü kısaltacaksa da, benim ömrümü uzatacağı kesin:) Ayrıca ana kartı altta mı, üstte mi bu bilgiye de henüz erişemedim. Bu modelle ilgili bilginize ve fikrinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.

Ekli dosyalar

• 20231119_160205.jpg
    20231119_160205.jpg
    52.2 KB · Görüntüleme: 40
  • 20231119_160300.jpg
    20231119_160300.jpg
    80.2 KB · Görüntüleme: 47
  • 20231119_160400.jpg
    20231119_160400.jpg
    87.1 KB · Görüntüleme: 53
  • 20231119_160441.jpg
    20231119_160441.jpg
    63.2 KB · Görüntüleme: 48
  • 20231119_160845.jpg
    20231119_160845.jpg
    50.7 KB · Görüntüleme: 41
  • 20231119_160214.jpg
    20231119_160214.jpg
    56.9 KB · Görüntüleme: 39
  • 20231119_160309.jpg
    20231119_160309.jpg
    67.2 KB · Görüntüleme: 40
  • 20231119_160315.jpg
    20231119_160315.jpg
    96.5 KB · Görüntüleme: 37
Merhaba benimde makınam bozuldu 3 haftadır araştırıyorum kafam corba oldu?altus al 445 nx 5 programlı megılleşıyorum ama anakart üsttemi bılgı bulamadım inşallah sorunsuz bır makına bulabiliriz
Size de geçmiş olsun. Gerçekten araştırmak insanı mahvediyor, çok acayip bilgilere ulaşıyoruz. Makine aniden bozuldu, ya bu sefer araştırmayım, hemen gidip bi tane alayım dedim, yine başaramadım, yine kendimi makine araştırırken buldum ? siz nasıl bi sonuca ulaştınız? Var mı içinize sinen bir model?

O zaman ben kafa karıştırmaya geleyim :D

geçtiğimiz aylarda ben de Electrolux markasını tercih ettim. Ama kurulum için farklı bir firma gelmişti. Hangisiydi hatırlamıyorum.

bahsi geçen makine özelinde alt rafın asansörlü olması size ne gibi bir fayda sağlar hiç bir fikrim yok :) Buna ek olarak bazı arkadaşlarımın bilgisi ışığında farklı markalarda kaşıklık yıkama bölümünün gereksiz olduğu yorumunu aldım, hem dizmesi dert, hem temiz çıkmıyor çoğu zaman diye şikayet ediyorlardı. o yüzden bence o bölüm de çok elzem bir özellik değil.

Sizin makineye gelirsek ; filtre kısmının komple çıkıp temizleniyor oluşu (yarım çıkmıyor) büyük bir artı, ekstra hijyen , ekstra kurutma , otomatik kapak açma özellikleri, üst rafın asansörlü oluşu (alt raf değil) gayet başarılı

Ben bu makinenin ESF5512LOX modelini aldım, yukarıda saydığım tüm özellikler her iki makine için de geçerli. sizin baktığınızdan farklı olarak 6 programı mevcut. zaten AUTO diye ve ECO diye program varken diğer programlara ihtiyaç kalmıyor.

sizin baktığınızdan eksik olarak bir tık ses ve bir tık enerji sarfiyatı fazla gözüküyor. ama aradaki 25 bin tl zaten 20 yıllık farkı karşılar :D

uydu yıkama özelliği bilmediğim ve kullanışlı olur mu kestiremediğim bir konu

Fiyat konusunda gelirsek :) Sizin baktığınız modelin 1/3 fiyatı civarında yani 11-12 bin bandında bir makine

Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim. Makineniz hayırlı olsun, umarım uzun yıllar güzelce kullanırsınız. Gayet de uygun almışsınız.

Alt rafin asansörlü oluşunun avantajı şu; Hergun mutlaka makine çalıştırıyorum. Yani makine hergun dolup hergun boşalıyor, ve hergun o alt rafa kaç defa eğilip kalktığımın haddi hesabı yok. Alt rafa büyük ve ağır parçalar koyduğumuzuda hesaba kattigimizda, insan beline ciddi yük. Hele de benim gibi uzun boylu bi bayanın bu kadar aşağı bir mesafeye değilde üst raf hizasına çıkarılmış rafa eğilmesi işimi pratiklestirecek ve belimin daha uzun süre sağlıklı olmasına, daha az yorulmama neden olacak :) anlatabildim mi?

Ama işte bu ürünün raf sistemi beni cezbetsede, Adem beyin dediği gibi servis hizmeti ciddi sorun. Çünkü bulunduğum şehirde sadece medya makt ta bu ürünü buldum, onlarda da sadece teşhir deki ürün varmış ve stokta yokmuş. Bunun haricinde eloctrolux satan magaza yok, sadece bir kaç küçük dükkan buldum bir kaç markayı bir arada satan, onlarda böylesine teknolojik ve pahalı ürünü getirtmiyorlarmış. Yani üzülerek bu modelden vazgeçmiş bulunuyorum

Aslında yerli firmalarda oldukça başarılı. Mesela bende Vestel var, 14 yıldır tık yok.(nazar değmesin) Servis yüzü görmedi.

Mesajınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Planlı eskitme ve kartın altta olmasının bir mühendislik harikası olması bakış açınıza hayran kaldım, çok mantıklı ?
Şşşş sakın çaktırmayın o bir mühendislik hatası ;)
Bu arada bulaşık makinesi olayında ben de sizin gibiyim. Öğrenciliğimde eski kiracının bıraktığı buzdolabım bozulmuştu, öğrenciliğimin bitmesine de birkaç ay kalmıştı. Dedim bu buzdolabından artık hayır gelmez e öğrencilik de bitiyor ne gerek var 40 yıllık dökülmüş çürümüş buzdolabını yaptırmaya :LOL:
Birkaç ay buzdolapsız yaşamıştım valla, havalar da soğuktu mis gibi. Gündelik yemek yaparak, yemekhanede/dışarıda yiyerek geçirmiştim o birkaç ayı. Şaka maka tek başına yaşayıp kendime yeteri kadar gündelik alışveriş yaptığım için zaten hiç de eksikliğini hissetmedim. Bir de nasıl ballı öğrenciysem evimde su sebili de vardı, yaz gelince soğuk suyu oradan alıyordum, buz gibi yapıyordu mübarek bir şeyi soğutmak istersem de bir kap buz gibi suya koyuyordum içecekleri 10 dakika bekliyor keyfime bakıyordum :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Buzdolabının eksikliğini yaşamadım ama gel gelelim 2 yıl o evde bir kere bulaşık yıkamadım. Bulaşık makinesi olmazsa olmazlardan benim için de. Eski Arçeliklerden bulaşık makinem vardı bir de alıyordum en güzel deterjanlardan durulama bile yapmadan koyuyordum keyfime bakıyordum. Ama sık sık temizlerdim içini iyi bakardım makineme :) Arkadaşımın evinde kalmıştım bir haftalığına, onda bulaşık makinesi yoktu ve deli gibi aradım güzel bulaşık makinemi. Şu an kendi evimde tüm eşyalarımız Hotpoint ve son derece memnunuz, buzdolabı olsun bulaşık makinesi olsun çok iyi makineler ve çok da uygun fiyatlılardı, bir ara Hotpoint'in yeni nesil çamaşır makinelerini de kullanma fırsatım oldu seviyorum bu markayı keşke çıkmasalardı Türkiye'den.
Sizin için Electrolux (orada AEG diye satılıyor) modeline Almanya'daki satıcıların sayfalarından baktım, genelde yorumlar ortalama 3-4 puan arası ama işin civcivli kısmı ürün yorumları çok azdı bu demek oluyor ki Almanlar üst segment bulaşık makinesi konusunda Elextrolux'e pek de yanaşmamışlar, sadece alt segment ürünler tutmuş ve memnun bırakmış, asansör çekmeceli cihazlar pek satmamış satanlarda da bazı eksi yorumlar gördüm. Bazı insanlar çekmece sisteminin sıkıntı çıkardığından ama özellikle hele hele üst sepetin (kaşık çatal kısmı) iyi yıkamadığından ve kullanışsız olduğundan bahsetmişler. Bazıları Bosch daha iyi yapıyor bu işi demiş ama ben malum sebeplerden dolayı iyi yapsa bile Bosch grubunu önermek istemiyorum. Yani gel gelelim makineyi bir heves alabilirsiniz ben de çok beğendim ama geride ne olacağı sürpriz. Bence maceraya gerek yok deyin ve önerilen bir modeli alın çünkü bu forumda tavsiye edilen ürünler genelde en iyi ürünlerdir. Bulaşık makinesi konusunda ben de çok hassasım, bütçeniz de yüksek, mutlaka çıkacaktır sizi memnun eden bir makine. İlla Electrolux almak isterseniz de internetten verebilirsiniz siparişinizi, gidip de sırf şehrinizdeki tek satan yer diye teşhir ürününü almayın. Bunun dışında Arçelik'in bahsedilen modellerine bakabilirsiniz, hatta yurtdışındaki arkadaşlarımın da Beko'nun bulaşık makinelerini çok sevdiklerini ve memnuniyetle kullandıklarını biliyorum. Vestel de bu konuda çok iyi diye biliyorum. Ek olarak, Samsung'un makinelerini Midea diye biz bilmesek de oldukça güvenilir bir marka üretiyormuş, ithal marka almak isterseniz ona da yönelebilirsiniz. Belirlediğiniz modellerin numaralarını sağ üstteki arama butonundan aratarak kim ne yorum yapmış görebilirsiniz. İyi şanslar!
Edit: bu videoda da üst tepsilerin kullanışsız olduğundan bahsedilmiş. Ben üst çekmecede mesela sürekli büyük bardaklar ve ara ara tabak koyarak yıkayan bir insanım, bu olay beni epey rahatsız ederdi.
Edit 2: bu videoda da genel kullanımla ilgili detaylar verilmiş, yine üst rafların kullanışsız olmasından bahsedilmiş. Yorumları da okumanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Şşşş sakın çaktırmayın o bir mühendislik hatası ;)
Bu arada bulaşık makinesi olayında ben de sizin gibiyim. Öğrenciliğimde eski kiracının bıraktığı buzdolabım bozulmuştu, öğrenciliğimin bitmesine de birkaç ay kalmıştı. Dedim bu buzdolabından artık hayır gelmez e öğrencilik de bitiyor ne gerek var 40 yıllık dökülmüş çürümüş buzdolabını yaptırmaya :LOL:
Birkaç ay buzdolapsız yaşamıştım valla, havalar da soğuktu mis gibi. Gündelik yemek yaparak, yemekhanede/dışarıda yiyerek geçirmiştim o birkaç ayı. Şaka maka tek başına yaşayıp kendime yeteri kadar gündelik alışveriş yaptığım için zaten hiç de eksikliğini hissetmedim. Bir de nasıl ballı öğrenciysem evimde su sebili de vardı, yaz gelince soğuk suyu oradan alıyordum, buz gibi yapıyordu mübarek bir şeyi soğutmak istersem de bir kap buz gibi suya koyuyordum içecekleri 10 dakika bekliyor keyfime bakıyordum :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Buzdolabının eksikliğini yaşamadım ama gel gelelim 2 yıl o evde bir kere bulaşık yıkamadım. Bulaşık makinesi olmazsa olmazlardan benim için de. Eski Arçeliklerden bulaşık makinem vardı bir de alıyordum en güzel deterjanlardan durulama bile yapmadan koyuyordum keyfime bakıyordum. Ama sık sık temizlerdim içini iyi bakardım makineme :) Arkadaşımın evinde kalmıştım bir haftalığına, onda bulaşık makinesi yoktu ve deli gibi aradım güzel bulaşık makinemi. Şu an kendi evimde tüm eşyalarımız Hotpoint ve son derece memnunuz, buzdolabı olsun bulaşık makinesi olsun çok iyi makineler ve çok da uygun fiyatlılardı, bir ara Hotpoint'in yeni nesil çamaşır makinelerini de kullanma fırsatım oldu seviyorum bu markayı keşke çıkmasalardı Türkiye'den.
Sizin için Electrolux (orada AEG diye satılıyor) modeline Almanya'daki satıcıların sayfalarından baktım, genelde yorumlar ortalama 3-4 puan arası ama işin civcivli kısmı ürün yorumları çok azdı bu demek oluyor ki Almanlar üst segment bulaşık makinesi konusunda Elextrolux'e pek de yanaşmamışlar, sadece alt segment ürünler tutmuş ve memnun bırakmış, asansör çekmeceli cihazlar pek satmamış satanlarda da bazı eksi yorumlar gördüm. Bazı insanlar çekmece sisteminin sıkıntı çıkardığından ama özellikle hele hele üst sepetin (kaşık çatal kısmı) iyi yıkamadığından ve kullanışsız olduğundan bahsetmişler. Bazıları Bosch daha iyi yapıyor bu işi demiş ama ben malum sebeplerden dolayı iyi yapsa bile Bosch grubunu önermek istemiyorum. Yani gel gelelim makineyi bir heves alabilirsiniz ben de çok beğendim ama geride ne olacağı sürpriz. Bence maceraya gerek yok deyin ve önerilen bir modeli alın çünkü bu forumda tavsiye edilen ürünler genelde en iyi ürünlerdir. Bulaşık makinesi konusunda ben de çok hassasım, bütçeniz de yüksek, mutlaka çıkacaktır sizi memnun eden bir makine. İlla Electrolux almak isterseniz de internetten verebilirsiniz siparişinizi, gidip de sırf şehrinizdeki tek satan yer diye teşhir ürününü almayın. Bunun dışında Arçelik'in bahsedilen modellerine bakabilirsiniz, hatta yurtdışındaki arkadaşlarımın da Beko'nun bulaşık makinelerini çok sevdiklerini ve memnuniyetle kullandıklarını biliyorum. Vestel de bu konuda çok iyi diye biliyorum. Ek olarak, Samsung'un makinelerini Midea diye biz bilmesek de oldukça güvenilir bir marka üretiyormuş, ithal marka almak isterseniz ona da yönelebilirsiniz. Belirlediğiniz modellerin numaralarını sağ üstteki arama butonundan aratarak kim ne yorum yapmış görebilirsiniz. İyi şanslar!
Edit: bu videoda da üst tepsilerin kullanışsız olduğundan bahsedilmiş. Ben üst çekmecede mesela sürekli büyük bardaklar ve ara ara tabak koyarak yıkayan bir insanım, bu olay beni epey rahatsız ederdi.
Edit 2: bu videoda da genel kullanımla ilgili detaylar verilmiş, yine üst rafların kullanışsız olmasından bahsedilmiş. Yorumları da okumanızı tavsiye ederim.
Evet kesinlikle bi hata, eve farklı günlerde gelen servise bi kaç defa sordum. Kesinlikle bosch ve siemenslerde, eski ve yeni tüm modellerde anakart altta dedi. Eskiler hata evet ama demekki hala bu hatayı farketmeyip veya kabullenmeyip, veya planlı eskitmetip;) yeni modellerde de hep anakarti hala alta koyuyorlarmış.
Roman okur gibi okudum, öğrencilik yıllarınızda yaşadıklarınızı okurken. Teşekkürler samimiyetle anlattığınız için ve sorduğum modellerde ilgili araştırma yapıp bunun sonuçlarını bana ilettiginiz için ?

Büyük ihtimalle burda tavsiye edilen ürünlerden birini alacağım evet. Güveniyorum bu ekibe. Özellikle Adem beyin tavsiyesini merakla bekliyorum @Adem Helvacı ?
Butcem yüksek evet, ama zengin bi insan değilim, gönlüm zengin o ayrı mesele ? orta halli bi aileyiz. Fakat bazı ürünleri alırken paraya kıyıp, gerekirse daha fazla taksit ödeyip en iyisini almaya çalışırım, her zaman. Uzun yıllar tekrar aynı üründen almak zorunda kalmayım, tekrar para vermeyim,kullanırken beni yormasın gibi...

Samsungun midea ya üretim yaptırdığını Adem beyin videolarindan birinden öğrenmiştim evet, hatta bu bilgiyi bi yerde kullanırken midea yı miele ile karıştırmıştım ?

11 yıl önce ilk makinemi alırken, bosch ta kasik catal rafi olan tek bir model vardı, en son çıkan en üst modeldi. O anda bile hiç pratik gelmemişti bana, tek tek dizmeye çalışmak, sonra ordan tek tek çıkarmak zaman kaybı diye düşündüm. Ve bi önceki çıkan model olanı almıştım. Fakat şu sıralar makine ararken, bu üçüncü rafin tüm markalarda çok yaygınlaştığını gördüm, acaba bu kez alsam mı diye düşünüyordum ki, çok sagolun sayenizde ondan da vazgeçtim ??

Aslında sorum acil di, şimdiye kadar çoktan karar verip almam gerekiyordu ama malesef olmadı. Umarım Adem beyden hemen cevap gelirde, gidip bi satıciyla pazarlığa oturabilirim ?

Evet kesinlikle bi hata, eve farklı günlerde gelen servise bi kaç defa sordum. Kesinlikle bosch ve siemenslerde, eski ve yeni tüm modellerde anakart altta dedi. Eskiler hata evet ama demekki hala bu hatayı farketmeyip veya kabullenmeyip, veya planlı eskitmetip;) yeni modellerde de hep anakarti hala alta koyuyorlarmış.
Roman okur gibi okudum, öğrencilik yıllarınızda yaşadıklarınızı okurken. Teşekkürler samimiyetle anlattığınız için ve sorduğum modellerde ilgili araştırma yapıp bunun sonuçlarını bana ilettiginiz için ?

Büyük ihtimalle burda tavsiye edilen ürünlerden birini alacağım evet. Güveniyorum bu ekibe. Özellikle Adem beyin tavsiyesini merakla bekliyorum @Adem Helvacı ?
Butcem yüksek evet, ama zengin bi insan değilim, gönlüm zengin o ayrı mesele ? orta halli bi aileyiz. Fakat bazı ürünleri alırken paraya kıyıp, gerekirse daha fazla taksit ödeyip en iyisini almaya çalışırım, her zaman. Uzun yıllar tekrar aynı üründen almak zorunda kalmayım, tekrar para vermeyim,kullanırken beni yormasın gibi...

Samsungun midea ya üretim yaptırdığını Adem beyin videolarindan birinden öğrenmiştim evet, hatta bu bilgiyi bi yerde kullanırken midea yı miele ile karıştırmıştım ?

11 yıl önce ilk makinemi alırken, bosch ta kasik catal rafi olan tek bir model vardı, en son çıkan en üst modeldi. O anda bile hiç pratik gelmemişti bana, tek tek dizmeye çalışmak, sonra ordan tek tek çıkarmak zaman kaybı diye düşündüm. Ve bi önceki çıkan model olanı almıştım. Fakat şu sıralar makine ararken, bu üçüncü rafin tüm markalarda çok yaygınlaştığını gördüm, acaba bu kez alsam mı diye düşünüyordum ki, çok sagolun sayenizde ondan da vazgeçtim ??

Aslında sorum acil di, şimdiye kadar çoktan karar verip almam gerekiyordu ama malesef olmadı. Umarım Adem beyden hemen cevap gelirde, gidip bi satıciyla pazarlığa oturabilirim ?
Bahsettiğim gibi arama kısmına model numarası yazarak veya forumda biraz gezinerek Adem Bey'in, ekibinin ve forum ahalisinin hangi makineleri önerdiklerini görebilirsiniz. Belki size direkt şunu alın demezler ama az çok iyi modelleri gösterirler seçim elbette sizin :) Adem Bey bir tane LG makineden bahsetmiş ilk yorumlarda ben olsam onu almayı düşünürdüm ama üst sepet için aynı Electrolux gibi kullanışsız ve dar demişler ? Bence üstte önerilen Arçelik 6167 modele bakabilirsiniz. Yurtdışında Beko'nun makineleri de çok tutuyor ve memnuniyet oranları yüksek. Pazarlığa oturmadan önce internetten de Hepsiburada gibi yerlerden fiyatları kontrol edin, ona göre bir pazarlık yapın. Umarım yeni makineniz gönlünüzce olur.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri