Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi GREE ve MİDEA arasında kararsız kaldım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Kadim Üye
Bütçe
25.000
Marka Model Bilgisi
Midea Gree
Geçen aylarda aldığım ME noviro me klimamı düşük seslerde çıkardığı gaz sesi yüzünden iade ettim ME firmasıda çok ilgiliydi kabul etti hatta bir üst model cihaz önerdiler kabul etmedim verdim cihazı şimdi yeni cihaz bakıyorum iki marka arasında kaldım yardıma ihtiyacım var.

20 m2 oturma odasında kullanacağım Gaziantep yazın çok sıcak oluyor bizim apartmanda da yalıtım yok oyüzden klimada 2 özellik arıyorum 1-enerji tasarrufu 2-uzun yıllar kullanabileceğim sağlam bir ürün. Kışın ise çok soğuk günlerde kullanabilirim normalde evde doğalgaz var ama geçen ay çocuk oldu o kışın üşüyebilir Gaziantep soğuk yalıtım yok :)

Gree Fairy 12’lik = 19.000₺
Gree G-Tech 12’lik = 25.000₺

Midea Xtreme Save 12’lik = 21.000₺
Midea All Easy Pro 12’lik = 30.000
Midea Brezlees 12’lik = 33.000₺

Klima’ya ayıracak bütçem normalde çok yok oyüzden birkere alıyım hem az fatura gelsin hemde uzun yıllar kullanayım diyorum fiyat performans olarak hangi ürün fiyatını hakediyor sizlerin düşüncesi nedir acaba?

@Adem Helvacı @mbirol

Tapom geldi anlık değişimleri mevcut güç yazan yerde görüyoruz sanırım başka bir yerde yok dimi burdan izleyecem anlıkları

Ekli dosyalar

• IMG_1439.png
    IMG_1439.png
    50.6 KB · Görüntüleme: 14
Dış ünite değişimi talep etseydin bence onaylanır
Vallahi şimdi aradım klimayı takan arkadaşı ben değişim istiyorum dedim. Biraz morali bozuldu gibi oldu ama bilmiyorum bakalım ne olacak kafam rahat değil. Ben dondurma sektöründe çalışıyorum burada dolap kompresör değişimi nasıl olur görüyorum. Şimdi bana kapalı devreye müdahale etmiyorum demesi ilginç geldi kompresör değişimi yaparken gaz boşalması olmadan değişir mi?

Bana birde wifi modülde direnç patlaması falan var dedi kompresör de olan kaçak akımı elektrik dalgalanması ile alakalı olabilir dedi şimdi koskoca cihazda elektriksel bir dalgalanma olsa wifi modülde ki direnç e kadar yanacak çok şey vardır diye düşünüyorum. Şimdi ben yanlış mı düşünüyorum? Ayrıca Elektrik kurumu trafo yetersiz geldiği için mesken elektriği vermiyor mevcut elektrik şantiye elektriği ve dalgalanma olmayan sorunsuz bir altyapıya sahip.

@Adem Helvacı abi selam bizim klima için görüşme oldu mu? Benim servisi aramadım senden bir haber çıkar diye. ?
Bugün sabah güne bu konu ile başladım, tam cevaplaya cevaplaya aşağı doğru 4 sayfa geriden geliyordum, Pazartesi gününün etkisi ile telefon trafiği bir başladı, daha yeni gelebildim sisteme ve saat 17:00 yi geçmiş. :oops:

Abi selam yeni gelişme yetkili servis fan değil kompresör de kaçak var dedi yenisi gelecek dedi bende anlamadım. Peki kompresör değişmesinde bir sıkıntı var mı dedim yok dedi. Kapalı devre açılıyor mu dedim ona da yok dedi. Kafam iyice karıştı.
Abi ben sana fan teşhisinde sıkıntı var demiştim.
Kompresör değişikliğini de kesinlikle kabul etmeyiz.

Firma usulünce klimayı ayıpsız misli ile değiştirmiyorsa gerekeni yaparız.

Bana birde wifi modülde direnç patlaması falan var dedi kompresör de olan kaçak akımı elektrik dalgalanması ile alakalı olabilir dedi şimdi koskoca cihazda elektriksel bir dalgalanma olsa wifi modülde ki direnç e kadar yanacak çok şey vardır diye düşünüyorum. Şimdi ben yanlış mı düşünüyorum? Ayrıca Elektrik kurumu trafo yetersiz geldiği için mesken elektriği vermiyor mevcut elektrik şantiye elektriği ve dalgalanma olmayan sorunsuz bir altyapıya sahip.
Temel Elektronik bilgisi olmadan yapılmış bir yorum. Dikkate almayınız.
Yalnız şu elektrik şebekesi konusu önemli. Önceden sordum mu bilmiyorum ama topraklama kontrolü yapılıp seviyesi tespit edilmiş miydi?

Temel Elektronik bilgisi olmadan yapılmış bir yorum. Dikkate almayınız.
Yalnız şu elektrik şebekesi konusu önemli. Önceden sordum mu bilmiyorum ama topraklama kontrolü yapılıp seviyesi tespit edilmiş miydi?

Abi gerekli denetimleri Aydem hem inşaat hemde inşaat bittikten sonra yaptı normalde mesken elektriği de cihazlarda sorunun önüne geçmek için verilmiyor. Benim bütün projem hazır mesken elektriğine geçmek için bir engelin yok ama onların alt yapı müsait değil. Şantiye elektriği sorunsuz bugüne kadar enerji düşüklüğü gibi bir durum yaşamadık elektrikçi arkadaşa da sordum ihtimal varmı diye olmaz dedi. Zaten benim mantığımın aldığı kadar konu kurum ile alakalı değil kompresör de kaçak akım var. Yanlış mı düşünüyorum?

Bugün sabah güne bu konu ile başladım, tam cevaplaya cevaplaya aşağı doğru 4 sayfa geriden geliyordum, Pazartesi gününün etkisi ile telefon trafiği bir başladı, daha yeni gelebildim sisteme ve saat 17:00 yi geçmiş. :oops:
Tahmin ediyorum abi yoğunluğunu zaten yetkili servis değişim talebimi yarın iletecek miş öyle söyledi. ?

Abi gerekli denetimleri Aydem hem inşaat hemde inşaat bittikten sonra yaptı normalde mesken elektriği de cihazlarda sorunun önüne geçmek için verilmiyor. Benim bütün projem hazır mesken elektriğine geçmek için bir engelin yok ama onların alt yapı müsait değil. Şantiye elektriği sorunsuz bugüne kadar enerji düşüklüğü gibi bir durum yaşamadık elektrikçi arkadaşa da sordum ihtimal varmı diye olmaz dedi. Zaten benim mantığımın aldığı kadar konu kurum ile alakalı değil kompresör de kaçak akım var. Yanlış mı düşünüyorum?
Abi ben halen teşhisin doğruluğundan emin değilim. Ayrıca düşük gerilimden cihz arıza yapmaz. Yani 100 volt demiyorum elbette ama 180 190 gibi şebeke koşullarında bile cayır cayır çalışır bu cihazlar çünkü hep anlattığım üzere bu sistemlerin tamamı PFC mantığı ile çalışır. Yani şebeke 180 e düşmüş olabilir ama PFC ünitesi aslında buradaki güç açığını tolere edebimek adına zaten 450V DC ile çalışıyor.

Petek ile çok yakın olmuş benim 12binlik de bu ara flap kaldırmadan termostat yapıyor sanırım bu durum hava yönlendirici pozisyonu ile alakalı hava biraz sıkışarak çıkarsa flap kalkıyor.
Evet ordan öte gitmedi çok yakın diye üzerini izole ettim şeffaf boru ile oda kesmedi ?
Geri orijinal hâle getirdim
O değilde gündüz ben yatarken midea satış sonrası destek aramış :alala
klimaya yaptığım işkenceye dur demek için mi ola:hihi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri