Önce havalar soğuduğu için biraz derece arttırmayı deneyin. Normalde mantık olarak 55 dereceye ayarlıysa, o suyu 55'e ısıtacak şekilde az ya da çok yanması lazım evet ama belli bir yıldan sonra artık cihazlar sapıtabiliyor. Sensörler, kart, eşanjör, üç yollu vana hepsinin kontrol edilmesi lazım.
Termometre ile ölçme şansı varsa kombi kaça ayarlıyken kombiye en yakın musluktaki su kaç derece geliyor gibi somut veriler elde edebilirsiniz.
30-35 derece petekleri ısıtmak ve içeriyi ısıtmak için çok yeterli gelmez kanaatindeyim. Ancak bir ılıklık sağlayabilir. Çünkü su sıcaklığı 35 derece ise onun etrafı ısıtması için vereceği sıcaklık miktarı, kayıpları vs. derken. İçerisi zaten iyidir, yalıtım da güzeldir, hafif bir ılık olur petekler bana göre.
Ancak böyle 32-33'te yakıyorum petekler alev gibi diyene termometreyi bir tuttular 60-65 derece. Kimi minimum 30 kimi 20 derecelere düşüyor kombilerin. Ama 20 dereceyi ısıtması için de havanın -5 -10 olması lazım ki anca. Su zaten 10 derece geliyorsa kombi yanmakla yanmamak arasında kararsız kalır bir yanar bir söner.