Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Vestel 65UA9090 Işık Sızması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan richmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

richmoon

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Vestel 65UA9090
Herkese iyi günler,

Değişim cihazı olarak fark ödeyerek 65UA9090 aldım. Görselde de görebileceğiniz gibi ekranın altındaki Vestel yazan çerçevenin üstünden bakıldığı zaman beyaz ışık sızmaları var. Sizce bu durum normal midir? Ayrıca televizyonun arkasından çok şiddetli olmasa da cızırtı sesi geliyor. Bu sesin seviyesi arada bir artıyor sonra düşüyor fakat bu ses tv açıkken her zaman var. Sizce ne yapmalıyım, tekrar değişim talep etmeli miyim?

Ekli dosyalar

• 0C874662-1BAF-440D-BD7C-E52C4BF3FFA4.jpeg
    0C874662-1BAF-440D-BD7C-E52C4BF3FFA4.jpeg
    40.2 KB · Görüntüleme: 53
  • 06425F88-7644-4E0E-9560-3F958CD51EE2.jpeg
    06425F88-7644-4E0E-9560-3F958CD51EE2.jpeg
    27.8 KB · Görüntüleme: 36
TV'yi karşıdan gösteren foto yüklerseniz fikir beyan edilir. TV'yi tepeden seyretmeyeceksiniz. O ışıkların seyir zevkine bir etkisi var mı, yok mu?

TV'yi karşıdan gösteren foto yüklerseniz fikir beyan edilir. TV'yi tepeden seyretmeyeceksiniz. O ışıkların seyir zevkine bir etkisi var mı, yok mu?
TV’yi karşıdan izlerken bu ışık sızması belli olmuyor fakat sıfır bir televizyonda böyle bir sorun görünce insan ister istemez kabullenemiyor. Dediğim gibi gerçekten sorunsa tabii ki. Onun için bilen birilerine sormak istedim. Orada bir açıklık olduğu için bu ışık sızması varsa ileride bir süre kullandıktan sonra bu ışık sızması daha da artıp seyir zevkini bozabilir mi mesela ilk düşündüğüm bu oldu. O yüzden daha cihaz yeni gelmişken değişim istemek mantıklı geldi ama dediğim gibi gerçekten sorunsa. Belki de bu modelde tüm cihazlar böyle üretiliyor bilemiyorum. Bir de arkadan cızırtı sesi gelince kombo oldu tabii.

Bu arada cihaz değişim cihazı olarak geldiği için insan ister istemez sıfır cihaz göndermediler mi acaba diye düşünüyor ama @Fikoloji sağolsun seri numarasından sıfır olabileceği yorumunu yapmıştı.

Son düzenleme:
TV’yi karşıdan izlerken bu ışık sızması belli olmuyor fakat sıfır bir televizyonda böyle bir sorun görünce insan ister istemez kabullenemiyor. Dediğim gibi gerçekten sorunsa tabii ki. Onun için bilen birilerine sormak istedim. Orada bir açıklık olduğu için bu ışık sızması varsa ileride bir süre kullandıktan sonra bu ışık sızması daha da artıp seyir zevkini bozabilir mi mesela ilk düşündüğüm bu oldu. O yüzden daha cihaz yeni gelmişken değişim istemek mantıklı geldi ama dediğim gibi gerçekten sorunsa. Belki de bu modelde tüm cihazlar böyle üretiliyor bilemiyorum. Bir de arkadan cızırtı sesi gelince kombo oldu tabii.

Bu arada cihaz değişim cihazı olarak geldiği için insan ister istemez sıfır cihaz göndermediler mi acaba diye düşünüyor ama @Fikoloji sağolsun seri numarasından sıfır olabileceği yorumunu yapmıştı.
Cızırtı sesi için bir şey diyemem ama sızan ışıklar şu şekilde sorun olur. Anlaşılan o ki, panelin orası açık. Bol bol toz girer. Bu anlamda ciddi sıkıntı olur.

Cızırtı sesi için bir şey diyemem ama sızan ışıklar şu şekilde sorun olur. Anlaşılan o ki, panelin orası açık. Bol bol toz girer. Bu anlamda ciddi sıkıntı olur.
Evet oradaki açıklıktan toz girmesi direkt benim de aklıma geldi. Zamanla oradan girecek olan tozlar yüzünden ekran zarar görürse çok uğraşırız sanırım. Henüz başında değişim istemek mantıklı gibi görünüyor ama başka fikri olan arkadaşlar var mı?

Yapışkan panel, bu nedenle sağ, sol, üst yapışma, tek esneme bölgesi alt kısım. Bu biraz panel yapısı kaynaklı. Yani teknik olarak yapılacak bir islem yok. Ama kendi zevkiniz vs değiştirmek istersiniz yada talepte bulunursunuz bişey diyemem. He bu olay herkeste yapmaya bilir, misal bayide duvara asılıdır TV gönyesi arkaya yaslidir, yada sehpada öne eğim vardır farklı sonuçlar verebilir. Bu biraz farklılık yaratan durum.

Zirilti sesi nerden geliyor? Ayarlara girip misal normalde ise ekran ayarını; canlı, oyun gibi seçeneklere aldığınızda ses devam ediyor mu ?

Yapışkan panel, bu nedenle sağ, sol, üst yapışma, tek esneme bölgesi alt kısım. Bu biraz panel yapısı kaynaklı. Yani teknik olarak yapılacak bir islem yok. Ama kendi zevkiniz vs değiştirmek istersiniz yada talepte bulunursunuz bişey diyemem. He bu olay herkeste yapmaya bilir, misal bayide duvara asılıdır TV gönyesi arkaya yaslidir, yada sehpada öne eğim vardır farklı sonuçlar verebilir. Bu biraz farklılık yaratan durum.

Zirilti sesi nerden geliyor? Ayarlara girip misal normalde ise ekran ayarını; canlı, oyun gibi seçeneklere aldığınızda ses devam ediyor mu ?
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Oradaki açıklıktan toz girmesi durumunda sizce de televizyon ekranı zarar görebilir mi? Yani bu açıklıktan dolayı değişim için sizce haklı mıyım, kabul edilir mi? Ses tv’nin arkasından geliyor. Bir önceki televizyonum olan 65UA9631’i sırf cızırtı sesinden dolayı değişim yaptılar zaten. Çok şiddetli cızırtı sesi geliyordu. Televizyonu açtığınızda 2 metreye kadar cızırtı sesi geliyordu. Bu televizyonda o kadar şiddetli bir ses yok fakat az da olsa ses var. Varsayılan modda da var, diğer tüm canlı, spor, film, oyun modlarında da ses aynı şekilde var. Vızıltı gibi bir ses.

Şimdi iki ses kaynağı genelde var. Biri LED bar biri besleme. O zaman sizinki besleme gibi. Çünkü ekran modları değişince parlaklık değişiyor bu nedenle ses gitmesi gelmesi vs gerekiyor.
Yukarda bir dostumuz belirtmişti yukardan izlemiyoruz diye, üretici de aynen bunu diyecektir. İzleme açısında sorun yoksa sorun yoktur diyecekler. Ben pek sonuç çıkacağını sanmıyorum.

Şimdi iki ses kaynağı genelde var. Biri LED bar biri besleme. O zaman sizinki besleme gibi. Çünkü ekran modları değişince parlaklık değişiyor bu nedenle ses gitmesi gelmesi vs gerekiyor.
Yukarda bir dostumuz belirtmişti yukardan izlemiyoruz diye, üretici de aynen bunu diyecektir. İzleme açısında sorun yoksa sorun yoktur diyecekler. Ben pek sonuç çıkacağını sanmıyorum.
O zaman ekrandan yana çok şansım yok. Oradan toz girerse ekranda sorun çıkabilir diye söylersem belki değişim yaparlar diye düşündüm. Peki eğer bendeki ses kaynağı besleme ise bunu ben ayarlardan değiştirebiliyor muyum? Sesin normalde nereden gelmesi gerekiyor, bu bir sorun mu yani?

O zaman ekrandan yana çok şansım yok. Oradan toz girerse ekranda sorun çıkabilir diye söylersem belki değişim yaparlar diye düşündüm. Peki eğer bendeki ses kaynağı besleme ise bunu ben ayarlardan değiştirebiliyor muyum? Sesin normalde nereden gelmesi gerekiyor, bu bir sorun mu yani?
Ses rahatsız ediyorsa tabiki sorundur. Sonuçta tizli bir ses ve basli bir sahnede bile bu cıyıltı geliyor ise rahatsız eder. Ses sizin ayarinizla düzelmez. Sadece ledden mi geliyor bunu anlamak için size "bı kaç ekran modu geçişi yapmanızı istedim. Bu yöntemde ledlere farklı voltajlar vererek sesi yükseldi, alçaldi yorumu bekliyorum. Bu sayede ledden yada değil diyebilirim" siz değişmedi dediniz demekki besleme kartından olabil(güç kartı)

Ses rahatsız ediyorsa tabiki sorundur. Sonuçta tizli bir ses ve basli bir sahnede bile bu cıyıltı geliyor ise rahatsız eder. Ses sizin ayarinizla düzelmez. Sadece ledden mi geliyor bunu anlamak için size "bı kaç ekran modu geçişi yapmanızı istedim. Bu yöntemde ledlere farklı voltajlar vererek sesi yükseldi, alçaldi yorumu bekliyorum. Bu sayede ledden yada değil diyebilirim" siz değişmedi dediniz demekki besleme kartından olabil(güç kartı)
Anlıyorum evet tüm modlarda aynı ses var. Açıkcası televizyonun sesi sıfır iken bile cızırtı sesi var. Ses seviyesi yükseldikçe veya azaldıkça cızırtı sesindeki seviye değişmiyor. Bir önceki televizyon 65UA9631’deki cızırtı sesi de aynı şekilde ses kapalıyken bile vardı. Yetkili servistekiler sorunun dediğiniz gibi besleme kartında olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler. Ben onarım istemediğimi söyleyince değişim yaptılar 65UA9090 geldi ve şimdi aynı sorun bunda da var maalesef

Anlıyorum evet tüm modlarda aynı ses var. Açıkcası televizyonun sesi sıfır iken bile cızırtı sesi var. Ses seviyesi yükseldikçe veya azaldıkça cızırtı sesindeki seviye değişmiyor. Bir önceki televizyon 65UA9631’deki cızırtı sesi de aynı şekilde ses kapalıyken bile vardı. Yetkili servistekiler sorunun dediğiniz gibi besleme kartında olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler. Ben onarım istemediğimi söyleyince değişim yaptılar 65UA9090 geldi ve şimdi aynı sorun bunda da var maalesef
Artık gerisi siz ve vestel'in arasında ☺️

Bu işlerde iyisi en iyisi yok sanırım. Her markanın kendine göre dertleri var...
Bende de 65UA9090 var. Forumda bakıp arayıp tarayıp almıştım. Hatta Vestel 70UA9630 70'' Android Smart 4K Ultra HD TVyerine bunu almıştım daha iyi diye. Yakından ve üstten bakınca bende de gözüküyor o ışık sızmaları ama karşıdan izlerken farketmemiştim.

Yukarıdaki konuda benim soruna ait fotoğraflar var. Bulutlanma var. Bariz. Servis istedik değişim de talep ettik. Bakalım servis ne diyecek. 3-5 arası geleceklermiş.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri