Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

philips 50pus8807 120 hz tv çok kötü maç performansı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Geçen sene yani 2022 yılında ufak ufak yazmaya başladığım ancak nasıl yaparız da halkın daha kolay anlayabileceği hale getirebiliriz diye sürekli olarak @İlteriş Yılmaz ile içeriğini değiştirdiğimiz FPS ve HERTZ nedir diye bunları tane tane anlattığımız makale tadında içeriğimiz dahi var. Yayınlamadık, yayınlamıyoruz çünkü bizim amacımız ''bakın bizim siteizde de bu bilgi var'' demek değil. Biz anlaşılı rve DOĞRU bilgi vermek için uğraşıyoruz.

Halen kafaları karıştırmamak adına ve içeriği daha zengin tutabilecek delillerle de donatabilmek için mücadele ediyoruz.

Herkes o kadar çok şey söylüyor yazıyor çiziyor ve inanın konuşan her 100 kişiden 98 i o kadar yanlış bilgiler veriyor ki artık biz ne diyeceğimizi şaşırdık.

FPS ve HZ farkı nedir.jpg

Ne olursa olsun Hertz ve FPS kavramlarının ne olduğunu DOĞRU şekilde öğrenmek gerekliliğinin yanısıra çalışma prensiplerini de doğru öğrenmek gerekiyo rki işleyişi anlayalım ve sorunların neden kaynaklandığını idrak edebilelim.

Geçen sene yani 2022 yılında ufak ufak yazmaya başladığım ancak nasıl yaparız da halkın daha kolay anlayabileceği hale getirebiliriz diye sürekli olarak @İlteriş Yılmaz ile içeriğini değiştirdiğimiz FPS ve HERTZ nedir diye bunları tane tane anlattığımız makale tadında içeriğimiz dahi var. Yayınlamadık, yayınlamıyoruz çünkü bizim amacımız ''bakın bizim siteizde de bu bilgi var'' demek değil. Biz anlaşılı rve DOĞRU bilgi vermek için uğraşıyoruz.

Halen kafaları karıştırmamak adına ve içeriği daha zengin tutabilecek delillerle de donatabilmek için mücadele ediyoruz.

Herkes o kadar çok şey söylüyor yazıyor çiziyor ve inanın konuşan her 100 kişiden 98 i o kadar yanlış bilgiler veriyor ki artık biz ne diyeceğimizi şaşırdık.

Ekli dosyayı görüntüle 1045

Ne olursa olsun Hertz ve FPS kavramlarının ne olduğunu DOĞRU şekilde öğrenmek gerekliliğinin yanısıra çalışma prensiplerini de doğru öğrenmek gerekiyo rki işleyişi anlayalım ve sorunların neden kaynaklandığını idrak edebilelim.
Bu videoyu merakla bekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 1045

Hocam izninizle ufak bir eleştiride bulunmak isterim. Aslında youtube'da "tv tazeleme hızı" diye aratınca sizin de içerisinde bulunduğunuz bir video çıkıyor. İlteriş isimli arkadaşın kanalı için üç sene önce çekilen bir video bu. Fakat açıkçası o videonun hiç bir ön hazırlık yapılmadan çekildiği o kadar belli ki, konunun en basit açıklamasını yaparken bile yarıda kesip topu size atmış arkadaş :) Sonra siz de toparlayayım derken konudan konuya atlayarak izleyenler için iyice kafa karıştırıcı bir içeriğe dönüşmüş bu video. Bu tip videolar "sohbet" havasında değil de, eğitici bir içerik olması isteniyor ise, metninin önceden yazılmış ve hazırlanmış bir şekilde çekilmesi lazım bence (ki aslında bence değil, bu işin üstadları hep böyle yapıyor). Hadi gel bi video çekelim diye çekilen videolar böyle sohbet havasında olduğu için malesef izleyicisine hiç bir şey öğretemiyor. Aslında bunu özelden yazacaktım ancak özel mesajlara kapalı sanırım sizin hesabınız.

Bu videoyu merakla bekliyorum.
Bir süre forumaktiviteleri nedeniyle teknoloji ve proje faaliyetlerimizden geri kaldık.
Hatta dostlar daha önce de belirtmiştik bir Teknoparkta yer alabilmenin de araştırmalarını yapıyorduk o dahi yarım kaldı, kadromuz genişledikçe çok daha etkin ve faydalı işlere hep beraber imza atacağız :ok

Hocam izninizle ufak bir eleştiride bulunmak isterim. Aslında youtube'da "tv tazeleme hızı" diye aratınca sizin de içerisinde bulunduğunuz bir video çıkıyor. İlteriş isimli arkadaşın kanalı için üç sene önce çekilen bir video bu. Fakat açıkçası o videonun hiç bir ön hazırlık yapılmadan çekildiği o kadar belli ki, konunun en basit açıklamasını yaparken bile yarıda kesip topu size atmış arkadaş :) Sonra siz de toparlayayım derken konudan konuya atlayarak izleyenler için iyice kafa karıştırıcı bir içeriğe dönüşmüş bu video. Bu tip videolar "sohbet" havasında değil de, eğitici bir içerik olması isteniyor ise, metninin önceden yazılmış ve hazırlanmış bir şekilde çekilmesi lazım bence (ki aslında bence değil, bu işin üstadları hep böyle yapıyor). Hadi gel bi video çekelim diye çekilen videolar böyle sohbet havasında olduğu için malesef izleyicisine hiç bir şey öğretemiyor. Aslında bunu özelden yazacaktım ancak özel mesajlara kapalı sanırım sizin hesabınız.
O benim çenebazlığımdan oluyor, bugüne kadar hiçbir videoya elimizde not ile çıkmadık, ne çekiyoruz, şu hadi girelim dedik girdik. Nasılsa her şey kafada var mantığı ile ancak hem süre gereksiz uzuyor hem de konu dağılıyor, sonra bakıyoruz anlatmak istediğimizi anlatmayı da becerememişiz. Eleştirinizi kesinlikle haklı ve yerinde buluyorum.

O nedenle bunu en iyisi yazılı kanala dökeyim, ''kardeşim biz burada lak lak yapıyoruz ancak bakın üzerinde uzun süre çalışılmış ve kaynakları da belli olan şu çalışma var, arzu eden buyursun okusun'' diyebilelim istedim :)

Belli bir yaştan sonra hele bir de inat huyunuz var ise size bir şey yaptıramıyorlar hocam :(

Bana halen ''Abone olun kapıyı tıklatın'' vs dedirtemezler mesela :D

Olmasın kardeşim ne mecburiyeti var adamın, olmak istiyorsa olup olmamaya karar verecek kendi aklı var zaten izleyenin.

Ben eskiden youtube videosu açardım, bakardım adam aha konuya girmemiş hemen zili aç abone ol beğen paylaş konu komşuya haber ver mümkünse bakkal rıza amca da gelsin bla bla zaten hep ezberlenmiş metinler, ''Bu tarz içeriklerin devamını istiyorsanız'' e ben istemiyorum abi çünkü 3 dakikalık videonun ilk 50 saniyesi reklam yaptın abone ol dedin falan filan ben hemen çıkıp kanalı da engelliyordum mesela.

Sonra ne oldu biliyor musunuz? Youtube videoları izlememeye başladım mecbur değilsem, bende açık olan içerikler relax videoları hep, bir de premium hesap olunca videoyu da bölmüyorlar oooh kafam rahat.

İçimizdeki kapitalist düzene olan isyan ruhu hayatımızı da etkiliyor olumsuz yönde ama neyse. Düzene kafa tutacağız diye aykırı bir tip olup çıkıyoruz. (Kendi namıma)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Bu içerikte gayet açıklayıcı bence, bilgi güzel şekilde aktarılmış diye düşünüyorum.

Bu içerikte gayet açıklayıcı bence, bilgi güzel şekilde aktarılmış diye düşünüyorum.
Size bir bilgi vereyim, ben kendi içeriklerimi izlemem çok sıkıcı buluyorum gerçekten.
Nadir de olsa arada baktığım, beğendiğim bir içeriğim var o da şu Philips 58PUS8507 ile ilgili olanı.
Kısa öz ve net oooh :D

Evet DM kapalı çünkü çok ilginç bir şekilde bizler tüm bilgiler halka açık olsun ki herkes paylaşsın isterken insanımız ''ne marka tv alayım?'' demek için dahi DM kullanmayı tercih ediyor.

Biz bunları özelden paylaşırsak halk bilgiden yine muaf olur ki :(

Aslında bu iş kolay, madem özelden yapılmak isteniyor görüşmeler, Youtube katıl özelliğine dahil olanların sorularını cevaplarım, hem günde 300 yerine 30 soru cevaplamış hem de para kazanmış olurum değil mi? :kiskis

Bunu engelleyebilmek adına mecburen her alanda DM kapatıyorum. Bana özel evrak belge vs yollaması gereken dostlar oluyor ben iletişim kanalı açıyorum evrakı görüyorum ancak soruyu yine açık alanda cevaplıyorum :D

Evet o video üzerinde yer yer konudan sapmışız diye konuştuk hatta.

Aslında bu konular benim içim hap içerik konuları. Bir metin olsun ya da olmasın bilgiyi hızlı ve net şekilde anlatmak tercihim. Ancak bazen konu daha iyi anlaşılsın diye üzerinde sohbet ediyoruz. Çünkü akademik mantıkla çekilmiş içerikler her kitlenin ilgisini çekmiyor aslında. Biz bir kurumsal eğitim kanalı mantığıyla da hareket etmediğimiz için daha çok sohbet etmeyi tercih ediyoruz.

O zamanki videonun tam olarak sizin beklentinizi karşılamamasının bir diğer nedeni de benim bilgi seviyemin o zamanlar nispeten daha sığ olmasıyla ilgili. Eleştiriniz için teşekkür ederim. ☺️?

O benim çenebazlığımdan oluyor, bugüne kadar hiçbir videoya elimizde not ile çıkmadık, ne çekiyoruz, şu hadi girelim dedik girdik. Nasılsa her şey kafada var mantığı ile ancak hem süre gereksiz uzuyor hem de konu dağılıyor, sonra bakıyoruz anlatmak istediğimizi anlatmayı da becerememişiz. Eleştirinizi kesinlikle haklı ve yerinde buluyorum.

O nedenle bunu en iyisi yazılı kanala dökeyim, ''kardeşim biz burada lak lak yapıyoruz ancak bakın üzerinde uzun süre çalışılmış ve kaynakları da belli olan şu çalışma var, arzu eden buyursun okusun'' diyebilelim istedim :)

Belli bir yaştan sonra hele bir de inat huyunuz var ise size bir şey yaptıramıyorlar hocam :(

Bana halen ''Abone olun kapıyı tıklatın'' vs dedirtemezler mesela :D

Olmasın kardeşim ne mecburiyeti var adamın, olmak istiyorsa olup olmamaya karar verecek kendi aklı var zaten izleyenin.

Ben eskiden youtube videosu açardım, bakardım adam aha konuya girmemiş hemen zili aç abone ol beğen paylaş konu komşuya haber ver mümkünse bakkal rıza amca da gelsin bla bla zaten hep ezberlenmiş metinler, ''Bu tarz içeriklerin devamını istiyorsanız'' e ben istemiyorum abi çünkü 3 dakikalık videonun ilk 50 saniyesi reklam yaptın abone ol dedin falan filan ben hemen çıkıp kanalı da engelliyordum mesela.

Sonra ne oldu biliyor musunuz? Youtube videoları izlememeye başladım mecbur değilsem, bende açık olan içerikler relax videoları hep, bir de premium hesap olunca videoyu da bölmüyorlar oooh kafam rahat.

İçimizdeki kapitalist düzene olan isyan ruhu hayatımızı da etkiliyor olumsuz yönde ama neyse. Düzene kafa tutacağız diye aykırı bir tip olup çıkıyoruz. (Kendi namıma)
Dediklerinize katılıyorum. Bu konuda, yani teknoloji içeriği konusunda youtube'daki en iyi işi, "Türkiye özelinde", bence "Murat Şen" yapıyor. Kendisini belki tanıyorsunuzdur. Videolarında en ufak bir dil sürçmesi bile bulamazsınız. Çok uzuuun bir pre ve post prodüksiyon yaptığı o kadar belli ki. Eski bir televizyoncu olduğunu düşünüyorum kendisinin. Bu kaliteyi başka türlü açıklayamıyorum. Merak edenler için:

https://www.youtube.com/channel/UCLqQ5u1b5Q-LFfcUCYiKd4Q

Onun haricinde açıkçası teknoloji konusunda Türkçe içerik derseniz, geriye sadece eski bilgisayar dergicilerinin kurduğu youtube kanalları kalıyor ve sanırım "hiç birisine abone değilim" demem yeterli olacaktır. Dergi çıkartmak başka iş, görsel ve işitsel içerik üretmek başka iş. Beceremiyorlar malesef.

İngilizce bilenler için benim bu konuda en beğendiğim ve herkesin üstünde tuttuğum isim Alec Watson. O kadar harika videolar çekiyor ki bu adam, videoları uzun olmasına rağmen sonuna kadar oturup film gibi izliyorsunuz ve izlerken de öğreniyorsunuz:

https://www.youtube.com/@TechnologyConnections/featured

Dediklerinize katılıyorum. Bu konuda, yani teknoloji içeriği konusunda youtube'daki en iyi işi, "Türkiye özelinde", bence "Murat Şen" yapıyor. Kendisini belki tanıyorsunuzdur. Videolarında en ufak bir dil sürçmesi bile bulamazsınız. Çok uzuuun bir pre ve post prodüksiyon yaptığı o kadar belli ki. Eski bir televizyoncu olduğunu düşünüyorum kendisinin. Bu kaliteyi başka türlü açıklayamıyorum. Merak edenler için:

https://www.youtube.com/channel/UCLqQ5u1b5Q-LFfcUCYiKd4Q

Onun haricinde açıkçası teknoloji konusunda Türkçe içerik derseniz, geriye sadece eski bilgisayar dergicilerinin kurduğu youtube kanalları kalıyor ve sanırım "hiç birisine abone değilim" demem yeterli olacaktır. Dergi çıkartmak başka iş, görsel ve işitsel içerik üretmek başka iş. Beceremiyorlar malesef.

İngilizce bilenler için benim bu konuda en beğendiğim ve herkesin üstünde tuttuğum isim Alec Watson. O kadar harika videolar çekiyor ki bu adam, videoları uzun olmasına rağmen sonuna kadar oturup film gibi izliyorsunuz ve izlerken de öğreniyorsunuz:

https://www.youtube.com/@TechnologyConnections/featured
Murat Hoca'yı çok iyi bilirim, keşke Ülkemizde kendisi gibi elle tutulur birkaç isim daha olsa. Videolarını artık izlemiyorum çünkü bende kompleks oluşturmaya başladı :kop

Kendisi ile ilk olarak bir Pil test videosunda karşılaştım, kardeşim o nasıl video çekmektir, o nasıl konuşmakıtır, ''gençler ve kendini genç hissedenler'' diyor mu halen girişlerinde bilmiyorum :D

Çok videosunu izledim, emin değilim fakat giger sayacı da mı yapmıştı öyle bir şey de vardı sanırım. :alala

@İlteriş Yılmaz ile çok tartıştık bunu, bizde öyle prod. vs hiç bir şey yok, saf bilgi, çek kes yayınla. Kendimizi en çok eleştirdiğim ancak elimizden bir şey gelmeyecek konu bu zira o apayrı bir zaman ve uğraş gerektirecek konu.

Biz kitle elde etmek veya raiting sağlamak yerine bilgiyi en hızlı şekild eulaştırabilelim istiyoruz.

Olur da hayalim gerçekleşir, ekibi genişletirsek, Bağımsız test merkezimizde ekip arkadaşlarımız bu eksiklerimizi tamamlayabilecek duruma olursa biz yine sadece konuşur bilgi aktarırız, product kısmı artık ekipte olur o noktadan sonra.

Belki ama belki ilk defa kendimi keyif ile izlerim o zaman.

Birbirimizden çok şey öğreniyoruz o nedenle mücadele ediyoruz. Bir marka veya firmanın tetikçiliğini yapmak yerine sadece doğru bilgiye odaklanmayı tercih ediyoruz.
Bu süreçte bizim koşullarımıza rıza gösteren cesur firmalar da bu oluşuma ciddi katkıda bulunuyorlar.
Samimiyetle yazıyorum ki bu günleri, bu ayları unutmayın zira önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bizler (Sizler ve biz) bu ülkede tüketici elektroniği konusunda SSH nin yeiden yazılmasını sağlayacağız. Hem Hukuki olarak yönetmeliğin değiştirilmesini hem de firmaların bakış açılarını değiştirmelerini sağlayacağız.

Bu da benim tarihe düştüğüm bir not olsun :ok
Cidden öyle bugün teknosa mağazasına gittim edge led vs gibi terimleri kullanıp karşımda ki temsilciye bilgisiz biri olmadığımı gösterdim hatta 55x89j modeli aydınlatması hakkında iddalaștık sonradan evet sizin dediğiniz gibi dediler böyle olunca karşınızda ki satıcı da ona göre davranıyor hayal satmamaya çalışıyor
Bu arada tcl 55C735 55x89j den daha hoş duruyor du genel anlamda

Cidden öyle bugün teknosa mağazasına gittim edge led vs gibi terimleri kullanıp karşımda ki temsilciye bilgisiz biri olmadığımı gösterdim hatta 55x89j modeli aydınlatması hakkında iddalaștık sonradan evet sizin dediğiniz gibi dediler böyle olunca karşınızda ki satıcı da ona göre davranıyor hayal satmamaya çalışıyor
Bu arada tcl 55C735 55x89j den daha hoş duruyor du genel anlamda
Çok defa yazdım biliyorum, yine yazayım.
Toplantı gününü belirlesin, organizasyonlarını yapsın beni de davet etsinler, sabah 9 akşam 5 gırtalğım patlayana kadar o toplantıda bu teknoloji marketlerin danışmanlarına promotörlerine ÜCRETSİZ eğitim verip sordukları her soruyu cevaplayıp bu işi onlara anlatmazsam yüzüme tükürsünler.
Ama şimdi ne gerek var öğrenmeye değil mi? Niye uğraşsınlar yani :D

SONY ile Mitsubishi Electric bana aynı düz mantık gelir. Çok stabil ve profesyonel, disiplinli ürünlerdir ancak değişime ve estetiğe kapalılar genelde.
Mühendislik anlamında ise SONY mutlaka farklı ancak eskiden olduğu gibi erişilmez değil.

Çok defa yazdım biliyorum, yine yazayım.
Toplantı gününü belirlesin, organizasyonlarını yapsın beni de davet etsinler, sabah 9 akşam 5 gırtalğım patlayana kadar o toplantıda bu teknoloji marketlerin danışmanlarına promotörlerine ÜCRETSİZ eğitim verip sordukları her soruyu cevaplayıp bu işi onlara anlatmazsam yüzüme tükürsünler.
Ama şimdi ne gerek var öğrenmeye değil mi? Niye uğraşsınlar yani :D

SONY ile Mitsubishi Electric bana aynı düz mantık gelir. Çok stabil ve profesyonel, disiplinli ürünlerdir ancak değişime ve estetiğe kapalılar genelde.
Mühendislik anlamında ise SONY mutlaka farklı ancak eskiden olduğu gibi erişilmez değil.
Ben bu durumu farkettiğim den beri elektronik çay makinesi bile alacak olsam araştırma kampına giriyorum kolay kolay da memnun kalmadığım ürün olmuyor.

Kesinlikle doğru sanki hangi model olursa olsun acaba bir özelliği eksik mi duygusuna sokuyor ve dediğiniz gibi alternatiflerde çoğaldı.

@Adem Helvacı hocam maç yayınlarında internet üzerinden atılan şutta, pasta, ortada hızlı aksiyon esnalarında yırtılmalar ,top havada kesik kesik gitmeler ve saliselik takılmalar gibi bir sorun için aşağıdaki öneriyi söylemiştin.
Ayarlar > Görüntü > Gelişmiş > Görüntü temizleme > Parazit Azaltma.
Ayarlar > Görüntü > Gelişmiş > Görüntü temizleme > MPEG Parazit Azaltma
Ayarlar > Görüntü > Gelişmiş > Hareket > Hareket tarzları.
Ayarlar > Görüntü > Gelişmiş > Hareket > Mükemmel Hareket Netliği.
tüm ayarlar kapalı halde iken aşağıda verdiğim 2 maddeyi ayarla
Ayarlar > Görüntü > Gelişmiş > Hareket > Mükemmel Doğal Gerçeklik.

Ben bu ayarları yapsam da aynı sorunlar devam ediyor. Şöyleki 100 mbit hızım var. Gelen yayının altında 25 fps yazdığında bu sorunla hiç karşılaşmazken 50 fps yazdığında bu sorunla karşılaşıyorum. Yine 48inç 7 yıl önceki tvde bu sorun yokken 65inç philips tvmde bu soru var. Sorunun neden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim, Ne yapacağımı şaşırdım sorun neden kaynaklanıyor var nerde ne var anlamadım. Yardımınızı ve çözüm önerinizi @Adem Helvacı hocam bekliyorum.

@Adem Helvacı hocam maç yayınlarında internet üzerinden atılan şutta, pasta, ortada hızlı aksiyon esnalarında yırtılmalar ,top havada kesik kesik gitmeler ve saliselik takılmalar gibi bir sorun için aşağıdaki öneriyi söylemiştin.

Ben bu ayarları yapsam da aynı sorunlar devam ediyor. Şöyleki 100 mbit hızım var. Gelen yayının altında 25 fps yazdığında bu sorunla hiç karşılaşmazken 50 fps yazdığında bu sorunla karşılaşıyorum. Yine 48inç 7 yıl önceki tvde bu sorun yokken 65inç philips tvmde bu soru var. Sorunun neden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim, Ne yapacağımı şaşırdım sorun neden kaynaklanıyor var nerde ne var anlamadım. Yardımınızı ve çözüm önerinizi @Adem Helvacı hocam bekliyorum.

@Adem Helvacı tv ise 65pus8807 120hz

T

. TV nizi 1080p 50 hz moduna alıp bir dener misiniz?sorununuz büyük ihtimal çözülecektir.

Saf sinema modunu secin, cok buyuk oranda sorun cozulecektir. Yine de bazi yayinlarda olabiliyor. 50inc olan model bende var, ilk gunlerde ben de cok takilmistim buna ama yayin kalitesi bizim tv ler icin cok onemli, ayarlar da bi yere kadar durumu toparlayabiliyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri