Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Grundig 65GGO9900 BE OLED TV

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan papi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

papi

Yeni Üye
Yeni Üye
Arkadaşlar tv hakkında pek yorum bulamadığım için almadan önce çok kararsız kalmıştım o yüzden kendi kafama takılan soruların cevaplarını paylaşmak istedim alacak olanlara yardımcı olması için.

Daha önce hiç OLED Tv kullanmadığım için hepsi bu şekilde mi oluyor bilmiyorum ama güneşli günlerde gündüzleri de parlaklığın yeterli olması için arka ışık bulunuyor, tv bunu ortam ışığını algılayıp otomatik yükseltebiliyor ya da siz manual kontrol edebiliyorsunuz. Local dimming var ve dimming zone sayısı muhtemelen oldukça yüksek, ya da parlaklığı tamamen arka ışıktan almadığı için hiç göze batmıyor. Karanlıkta görüntü muhteşem, gündüzleri o gerçekçilik biraz kayboluyor ama o haliyle bile bir çok tvden iyi. Gündüzleri panel yansıma da yapıyor ama abartılı seviyede değil. Fotoğraf eklerdim ama araya lens girdiğinde gerçekten tvnin hakkını verecek bi görüntü çıkmıyor ortaya. Ayrıca yansımalar da normalde gözükenin 2-3 katı belirgin çıkıyor fotoğraflarda.

Ses seviye olarak çok yüksek, %30-35in üstüne çıkamadım bile ama netlik ve basların pek etkileyici olduğunu söyleyemeyeceğim.

Android kısmında bir problem göremedim şimdilik, standart play store applerinin hepsi yükleniyor, Smarttube vb. apklar da sorunsuz çalışıyor. Tarayıcıdan video izlenebiliyor ama denediğim tarayıcılar ve siteler hep çok takıldı bende. Bazen menüde de ufak takılmalar oluyor. Button Remapper kullandığım için olabileceğini okudum bazı yerlerde ama silip deneyemedim henüz. Android'de ayarlar kısayolunu kumandaya eklemeyi bulamadım, her seferinde ana ekrana gidip ordan giriyorum, sık sık ayar değiştiren biriyseniz çok kullanışsız. Sanırım adb izni gerekiyor, başka bir yolu varsa paylaşırsanız sevinirim.

Logitech kablosuz klavye mouse sorunsuz çalıştı takar takmaz fakat klavye dilini Türkçe yapamıyorum gboard ayarlarında Türkçe seçili olmasına rağmen. Sebebini bulamadım.

TV izlemediğim için uydu geçişleri vs yorum yapamayacağım ama upscale teknolojisi gayet iyi, 1080p videolar da gayet güzel gözüküyor 2-3 metre mesafeden.

PS5 konusunda da 4K 120hz verip vermediğine dair tartışmalar var fakat o konuda da pek bilgi sahibi değilim.

TV'nin ayakları 32 cm derinliğinde, bu da standart boy (30cm) tv ünitelerinin üzerine sığmaması demek, duvara monte etmeyecekseniz buna dikkat edin almadan önce.

Ben 37.200'e aldım 4500 civarı gibi bir ücretle de 3 yıl ek garanti yaptırdım. Garanti OLED yanığı için geçerli değil tabi. Güncel fiyatı 53.000 civarı, black fridayde 32binlere kadar düşmüştü, aynı stoğu 1.5 kat pahalıdan satıyorlar. Tabi bu fiyatla bile rakiplerin 3te2si civarı ve görüntü olarak LG'nin yeni modellerinden pek eksiği olduğunu söyleyemeyeceğim. Grundig LG'nin C1 panelini kullanıyor diye okumuştum bir yerde ne kadar doğrudur bilmiyorum ama LG'nin yeni panellerinde OLED yanığını epey azalttığını biliyorum, aradaki farka değecek kadar mı emin değilim ama bazıları için LG'nin yeni modellerine yönelmek için geçerli bi sebep olabilir. Aşağıdan panellerin burn-in test sonuçlarını görebilirsiniz.

B ve BE modelleri arasında ne fark var bilmiyorum, Vatan'daki arkadaş yazılımsal dedi, ben de internetten karşılaştırdığımda bir fark göremedim.

Sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım

Daha önce hiç OLED Tv kullanmadığım için hepsi bu şekilde mi oluyor bilmiyorum ama güneşli günlerde gündüzleri de parlaklığın yeterli olması için arka ışık bulunuyor, tv bunu ortam ışığını algılayıp otomatik yükseltebiliyor ya da siz manual kontrol edebiliyorsunuz. Local dimming var ve dimming zone sayısı muhtemelen oldukça yüksek, ya da parlaklığı tamamen arka ışıktan almadığı için hiç göze batmıyor.

OLED panellerde paneldeki her piksel kendi ışığını üretir. Bu tip panellerde arka aydınlatma olmaz. "Local dimming, dimming zone" dediğimiz kavramlar da OLED panellerde söz konusu değildir zira paneldeki her bir piksel kendisini tamamen kapatabildiği için böyle bir yönteme ihtiyaç yoktur.

PS5 konusuna gelince. Gerek üreticinin, gerekse de satıcıların web sitelerinde bu ve benzeri OLED TV modellerinde, 120Hz desteği için gerekli olan HDMI 2.1 girişi bulunup bulunmadığına dair kesin bir bilgi yok. Muhtemelen TV'deki HDMI girişleri 2.0 standardında ve PS5, XBOX Series X gibi yeni nesil konsolları bağladığınızda 4K@60Hz görüntü alabileceksiniz.

kardeşim yalan borcumuz mu var. ben de yok biliyordum varmış işte, nedenini de açıkladım. bilmediğim kısım diğer markaların da bunu yapıp yapmadığı.

ekleme: ayarları button remapperdan kumandaya ekleyebiliyormuşuz, fakat sadece ana ayar kısmı oluyor alt ayarlardan birini eklemeyi denediğimde olmamıştı.

ayrıca kumandanın ses açma tuşu çok sinir bozucu, basılı tutarak açıp kısma yok, tek tek basmak gerekiyor her bir ses seviyesi için. bunun dışında bir sorun yaşamadım. android ve oled isteyenlere tavsiye ederim.

kardeşim yalan borcumuz mu var. ben de yok biliyordum varmış işte, nedenini de açıkladım. bilmediğim kısım diğer markaların da bunu yapıp yapmadığı.

Bana "kardeşim" şeklinde hitap etmemenizi rica ediyorum, zira aramızda herhangi bir akrabalık bağı yok.

Duyduğunuz, okuduğunuz, size söylenen her şeye inanmayın. Ben size işin teknik boyutunu ve iddia ettiğiniz şeyin neden mümkün olamayacağını açıkladım. Siz aksi yönde olduğuna inanmayı tercih edebilirsiniz tabii ki.

1.5 aydır kullandığım televizyonda tek tek denediğim ayarlardan bahsediyorum, kulaktan dolma bilgilerin ve inci tanelerim jargonunla konuyu gereksiz yere sulandıran sensin

Televizyonu bu hafta oyunda da deneme fırsatım oldu, 4K'da da 2K'da da en fazla 60hz seçeneği var. 120hz sadece 1080pde mevcut. Resim modunu oyun seçtiğinizde bilgisayar modu seçeneği çıkıyor, ekranda kırılmalar vs varsa açın epey farkediyor. Oyun modunda MEMC kapanıyor tabi otomatik, diğer türlü zaten hareketli objelerin etrafında karelenmeler oluyor.

Resim kısmında gelişmiş ayarlardan HDMI RGB aralığını Sınır seçtiğimde siyahlar daha güzel gözüktü bana, denemenizi öneririm.

Aşağıdaki kablo ile bağladım, ihtiyacı olanlara tavsiye ederim 10metre olmasına rağmen gecikme çok az. Kesinti vb hiç bi sorun yaşamadım. 4k 60hz HDR10 ile bağlanıyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri