Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Vestel flora 12+18 multi inverter klima Isıtma sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kotumar

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Vestel flora 12+18 inverter klima
Merhaba. 8 ayda vestel multi flora 12+18 lik klima satın aldım. Dairem daha bitmediği için yazın test edemedim. Ama şu an ısıtma modunda 30 da bile olsa sıcak hava üflerken serin bir hava da ufleniyor. Montaj esnasında usta vakum da yaptı. 12 lik klimada 7 metre boru kullanıldı. 18 lik ise 3 metre kullanıldı. Ama şu an ariza kaydıma gelen ekip sorun yok dedi. Motorda sensör var o yüzden tam ısıtmıyor. Bende alakası yok dedim. Gaz eksik olabilir test edin. Eğer ki eksik varsa tamamlayınız dedim. Ben baktım sorun yok. Başka teknisyen de gelip baksın dediler. Şimdi bu klima da bu şekilde verimsiz calisacaksa ve bana bunun performansı bu kadar diyen servise ne diyeceğim. Motor gücü ikisini kaldırmıyor diye saçmalıyor. Halbuki 30 luk motor var ki bunu hesap etmeden mi üretiliyor. Bu Ürünü ilk 6 ay geçmediği için nasıl bir yol izlersem iade edebilirim. Çünkü performansi gercekten kötü

Teknik Soru Vestel flora 12+18 multi inverter klima Isıtma sorunu

Inverter klimalarda sıcaklık çok düşük olmadığı için ısıtmada böyle durumlar olabilir. Zaten yukarıda detaylı şekilde açıklamışlar durumu. İçeriyi konforlu şekilde ısıtmak için 35 derece üflüyor diyelim ki, o hava klimadan çıkıp gelene kadar soğuyor (ortam daha soğuk olduğu için) karşısına geçtiğinizde o 35 dereceyi 30 derece olarak hissedersiniz. Mesafe uzaklaştıkça daha da düşer.

Soğuk üflerken de bu durum olur fakat insan vücudu ortam sıcaklığında üflenen havayı serin olarak algıladığı için soğutma modunda belli olmuyor bu durum.

Markadan bağımsız olarak, aynı durumu daha 3-4 gün önce Gree klimada da yaşadım. Ki kendisi çok sevdiğim bir klima, canavar gibi basarsın ısıtır basarsın soğutur. Fakat ısıtmaya ayarlayıp karşısına...

Kurulum hariç ürün almayın ürünle ilgili sorun olursa midea sorumluluk kabul etmiyor satın aldığınız yere montaj işine ben karışmam siz yapın sorumluluk sizde diyin 50 bin cihaz 2500*2 5000 kurulum 55.000 güzel fiyat kabul ediyorsa midea yetkili bayisi bu şekilde yaptırın. Alacağınız yerin şehir dışında olması önemli değil yetkili midea bayileri şehir dışında yetkili montaj servisine yaptırabilir sorun olmaz
Su an vestel musteri hizmetleri beni aradı ikna için multi klima yerine vestel buz serisi verebiliriz aradaki farkı sizin için hesaplarız dediler sizce vestel buz serisi üfleme sıcaklığı 50 dereceyi gecer mi ?

Su an vestel musteri hizmetleri beni aradı ikna için multi klima yerine vestel buz serisi verebiliriz aradaki farkı sizin için hesaplarız dediler sizce vestel buz serisi üfleme sıcaklığı 50 dereceyi gecer mi ?
Eğer splitse klimalar bence değişimi kabul edin klimalar eve gelsin sökün götürün bu multi spliti diyin. Açtırmayın yeni gelenlerin kutusunu kapalı kutu şeklinde başkasına satın kurtulun derim

1 adet 18 btü 1 adet 12 btü mü takacaklar multi değil dimi normal split klima
Evet öyle yapılacak. Multi değil split bireysel klima takarız dediler. Ama scop ve seer değerleri düşük. Ama ben değerlerden ziyade üfleme sıcaklığını merak ediyorum. 50 derece üflüyor mu 30 derece ayarlı iken ? Yazin da aynı şekilde üflemesi iyi mi ?

Benim son şansım buda sorunlu olursa eğer bu sefer degerleri bu şekilde derler.
İşin konfor boyutu beni düşündürüyor. Bu konuda senin bilgine güveniyorum abi.
Eğer verim alamazsam 30 bin çöpe gidecek. Ama üstüne para koyup midea alırsam elektrik tasarrufu konusunda amorti eder diye düşünüyorum. Genede sana sorayım dedim.

Eğer splitse klimalar bence değişimi kabul edin klimalar eve gelsin sökün götürün bu multi spliti diyin. Açtırmayın yeni gelenlerin kutusunu kapalı kutu şeklinde başkasına satın kurtulun derim
Ama bu şekildede fiyat farkı alırlar gibi. Aldıktan sonra kurmadan satmaya çalışsam alacak olan var mıdır oda var
Simdi görüştüm bana söylenen ise garanti kaldığı yerden devam eder diyorlar. Diğer 2 ci ürün ise garantisi sadece 2 yıl verilir diyorlar.

Son düzenleme:
Ama bu şekildede fiyat farkı alırlar gibi. Aldıktan sonra kurmadan satmaya çalışsam alacak olan var mıdır oda var
Eğer bütçen varsa tanıdık birine de satabilirsin mesela 12 lik buzz serisi şuan bayide 23 diyelim sen adama desen ki ben sana 20 ye vereyim desen alacak kimse yok mu 18 lik içinde bayiide 30 desen gel sana 27 veriyim desen ne yaptı 47 bin ₺ bunlarada 5000 servise kurulum ücreti verdirsen 42 bin ₺ kalır sana normalde 30 du sanırım iade etsem alacağın ücret 12 bin kâr oluyor ama bu dediğimi yapabilirsen tabi biraz uzun iş ?

Evet öyle yapılacak. Multi değil split bireysel klima takarız dediler. Ama scop ve seer değerleri düşük. Ama ben değerlerden ziyade üfleme sıcaklığını merak ediyorum. 50 derece üflüyor mu 30 derece ayarlı iken ? Yazin da aynı şekilde üflemesi iyi mi ?

Benim son şansım buda sorunlu olursa eğer bu sefer degerleri bu şekilde derler.
İşin konfor boyutu beni düşündürüyor. Bu konuda senin bilgine güveniyorum abi.
Eğer verim alamazsam 30 bin çöpe gidecek. Ama üstüne para koyup midea alırsam elektrik tasarrufu konusunda amorti eder diye düşünüyorum. Genede sana sorayım dedim.
Abi konu vestel olduğu için hiçbirşeyi net söyleyemem mesela şahsen 1. Derece test ettiğim Midea Gree Mitsubishi gibi klima üreticilerinin cihazlarında hep emme ve üfleme arasında zor koşullarda minimum 20-25 derece fark gördüm ama yerli üretimleride bir stabilite yok ne yaptıklarını kendiside bilmiyor bu yerli üretim klimalar oyüzden ben garanti edemeyeğim şeyi sana öneremem abi

Selamun aleyküm.
@Adem Helvacı @mbirol @REMZİ96
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Sonunda klima iade edildi. İlk aldığımda 30bin tl olan fatura tutarı iade edildi.
Su an güncel fiyatı 42 bin olmasına rağmen.
Bende midea Aesp 12 btu 2 adet aldım. Cihazlar gelmiş. Ama daha kurulum yapamadık. Kurulumdan sonra detaylı bilgileri yazarım. Herşey için teşekkürler.

Selamun aleyküm.
@Adem Helvacı @mbirol @REMZİ96
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Sonunda klima iade edildi. İlk aldığımda 30bin tl olan fatura tutarı iade edildi.
Su an güncel fiyatı 42 bin olmasına rağmen.
Bende midea Aesp 12 btu 2 adet aldım. Cihazlar gelmiş. Ama daha kurulum yapamadık. Kurulumdan sonra detaylı bilgileri yazarım. Herşey için teşekkürler.
Hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri