Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

1 Ölü Piksel İçin Tüketici Hakem Heyeti Kararı

faikkivrak

İnce Eleyen
Araştırmacı
Merhaba, 15 gün önce karar verilmiş. Paylaşmak istedim. Heyet monitörü inceleme gereği bile duymadı. Daha önce yine ölü pikselden değişim sağlanmıştı o yüzden olsa gerek.

1706916787352.png

Doğru karar tebrikler kaç gün sürdü acaba böyle şeyler hızlı olması lazım artık ezbere herkesin şikayetçi olduğu konu. Satıcıya mı dava açtın yoksa Penta distribütöre mi?

Böyle şeyleri görünce mutlu oluyorum. LCD üreticileri 5 taneye kadar normal demiş. Ulan devlet de 1 tanesi bile normal değil dedi napacaksın bakalım.
Ben böyle durumlarda satıcının değil de servis/sağlayıcı/distribütör'ün yani o ürünle ilgilenenin THH'ye verilmesi taraftarıyım. Çünkü ölü piksel varsa bunda satıcının suçu ne? Satıcı mı öldürdü pikseli? Ayrıca satıcı değişim yapsa o ürün satıcının elinde kalabiliyor, firmalar iade almayabiliyor. Bir ton toptancı aracı vs varsa bir de arada. O nedenle distribütör, yetkili, servis, üretici vs. o tarz firmalar daha mantıklı.

Doğru karar tebrikler kaç gün sürdü acaba böyle şeyler hızlı olması lazım artık ezbere herkesin şikayetçi olduğu konu. Satıcıya mı dava açtın yoksa Penta distribütöre mi?
Yaklaşık 3. ay sürmüş.
Böyle şeyleri görünce mutlu oluyorum. LCD üreticileri 5 taneye kadar normal demiş. Ulan devlet de 1 tanesi bile normal değil dedi napacaksın bakalım.
Ben böyle durumlarda satıcının değil de servis/sağlayıcı/distribütör'ün yani o ürünle ilgilenenin THH'ye verilmesi taraftarıyım. Çünkü ölü piksel varsa bunda satıcının suçu ne? Satıcı mı öldürdü pikseli? Ayrıca satıcı değişim yapsa o ürün satıcının elinde kalabiliyor, firmalar iade almayabiliyor. Bir ton toptancı aracı vs varsa bir de arada. O nedenle distribütör, yetkili, servis, üretici vs. o tarz firmalar daha mantıklı.
Ben çoğunlukla distribütörü şikayet ediyorum. Aradaki kişinin keyfiyle uğraşamam. Distribütör elimde stok yok diyemez, dese emsal model yok diyemez mutlaka hakkımı alırım. Satıcıyla aracıyla uğraşmak akıl alır iş değil bana göre.
Tüketici adına çok güzel karar.
Emsal Yargıtay kararı tüketicinin elini çok güçlendiriyor bu konuda.
Aynen öyle abi. Daha önce de Yargıtay kararı sunmama rağmen bilirkişi incelemişti ama bu kez gerek bile duymadılar.

Merhaba, 15 gün önce karar verilmiş. Paylaşmak istedim. Heyet monitörü inceleme gereği bile duymadı. Daha önce yine ölü pikselden değişim sağlanmıştı o yüzden olsa gerek.

Ekli dosyayı görüntüle 12261
Savunmada şikayet edilen, 1 adet ölü pikseli kabul etmiş ancak 3-5 adet olması gerektiğini söylemiş. Bu yüzden bilirkişinin incelemesine gerek kalmamış.

Savunmada şikayet edilen, 1 adet ölü pikseli kabul etmiş ancak 3-5 adet olması gerektiğini söylemiş. Bu yüzden bilirkişinin incelemesine gerek kalmamış.
Benim durumda aynı. Arena Bilgisayar da HP için aynısı diyor, hem bir adet ölü pikseli kabul etmiş hem de değişim için en az 5 adet ölü pikselin olması gerekli olduğunu söyledi. Bir kelime ezberlemişler hep aynı kelimelerle kendilerini haklı çıkarıp savunmaya çalışıyorlar. Tabii bilinçli tüketici bunlara göz açtırmıyor :cool:

Son düzenleme:
400 TL'nin cebimde kalmasını sağlamışlar istemeden :D. Bilirkişiye git gel masrafları hep tüketiciye yıkılıyor o da bazen çok masraflı oluyor gerçekten.

400 TL'nin cebimde kalmasını sağlamışlar istemeden :D. Bilirkişiye git gel masrafları hep tüketiciye yıkılıyor o da bazen çok masraflı oluyor gerçekten.

Siz 400 TL kar etmişsiniz ancak onlar KASITLI olarak çakallık yapmış.

Şöyle bir çakallık var pixel olduğunu KABUL ETMEMİŞ olsalardı, bilirkişi gelecekti ve 1000 TL küsür bilirkişi ücreti ödemek zorunda kalacaklardı.

Bu şekilde ya tutarsa gibi savunma vermişler, tutmazsa tebligat giderini öderiz geçeriz demişlerdir.

Ek olarak bu gibi pixel kontrollerinde bilirkişinin gelmesini istemeniz bence daha iyi çünkü onlar tüm giderlerini tahsil ediyorlar diye biliyorum yol ücreti vs. ama siz bunu talep edemiyorsunuz, etseniz bile belki çok zor şartlarda edersiniz.

Ek olarak kasıtlı olarak süreci uzattıkları ve sizin haklı çıktığınızda 10-20 bin TL ceza kesilse böyle yapamazlar.... yaptırım ağır olmalı boşuna t.h.h'ni meşgul edip süreci uzatıyorlar.

Ek olarak kasıtlı olarak süreci uzattıkları ve sizin haklı çıktığınızda 10-20 bin TL ceza kesilse böyle yapamazlar.... yaptırım ağır olmalı boşuna t.h.h'ni meşgul edip süreci uzatıyorlar.
Herkes bu durumu şikayet etse olabilir. En azından firmalar çakallık yapamaz. Adem Bey daha iyi bilir neden böyle olmuyor da sadece 2-3 ay bizi bekleyip yalnız değişim veya iade oluyor? Bunlarda bildiği için 2-3 ay bekletiyor kimisi belki vazgeçer süreç uzadığı için diye şanslarını deniyorlar. Belli rakam var mı bilmiyorum fakat bizler bunları avukatla beraber mahkeme verip maddi ve manevi tazminat istesek daha iyi olmaz mı? Zaten biz kazanıyoruz Avukat masraflarını da firma öder.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri