Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Digiturk dt6144 uydu kurulum

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

snbabrk53

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Digiturk
Merhabalar,
Digiturk 4k uydu var, farkli eve tasindim eutelsat yok burada, cihazi turksata cevirip yayin alayim dedim menude turksat yok. Musteri hizmetlerini aradim, turksati tanimlamak icin servis gelmeli 450₺ diyor.
Normal uydu alicilarinda acik olan bu menu 4k cihazda kapatilmis, niye boyle diyorum sirket proseduru diyor. İnsani delirtmek uzerine kurulmus bir yapi adeta, sanki 50-100₺ servis parasiymis gibi gonderelim acsin diyor.

Tahmin ediyorumki bi servis menusu gibi birseye girip uyduyu turksat yapacak, bi sansimi burada deniyim dedim. Bilgisi olan var midir, servis menusu tarzinda birsey mi yapilacak.

O cihazda Turksat desteği var mı yok mu önce onu bulmak lazım. İnternette yazan bilgilere göre yok görünüyor ama çok eskiden yazılmış. Yeni yazılım gelmiştir belki o şekilde gelmiştir. Hızlı kurulumda sadece Eutelsat varmış. Kullanma kılavuzunda da Eutelsat diyor. Belki detaylı kurulumda Turksat ayarı yapılabilir.

Menu tuşuna basıp 221207 tuşlayınca servis menüsüne giriyor mu? Aynı markanın başka modelinde giriyormuş.

Ekleme: Evet bu cihazla Turksat yayın kullananlar varmış. Ya ayarlardan bir şeyler yapılıyor, frekans arama vs yapıp turksat frekansları tanıtılıyor. Ya da farklı yazılım atıyorlar.

Yakınlarda digiturk bayisi servisi (kurulum yapan) varsa sorun, 450 TL servis ücreti tamam bir tık yüksek ancak günümüz fiyatlarında pahalı değil. Normal bir uyducu da muhtemelen eve gelip ayarlamaya o kadar ister. Ya da digiturkcüye kendiniz bırakıp alsanız cihazı ne kadara halleder diye de sorabilirsiniz.

d9c988dbf48b236b6d43e781f2977ffc.jpeg

Servis yazıp 3555'e gönderip sanki Turksat'a geçecekmişsiniz gibi randevu alsanız ücretsiz yapmazlar mı acaba? kafayı kullanmak lazım. belki işe yarar.

Ekli dosyayı görüntüle 12792

Servis yazıp 3555'e gönderip sanki Turksat'a geçecekmişsiniz gibi randevu alsanız ücretsiz yapmazlar mı acaba? kafayı kullanmak lazım. belki işe yarar.
Komşu evde bulunmadığından haziran 2023 te uydu geçişi yaptı. Çanak dijitürk ün 350Tl geçiş parası aldılar. Halbuki tamamen kendi sistemleri, para almaması gerekirlerdi. Apartman tek abone o idi.

O cihazda Turksat desteği var mı yok mu önce onu bulmak lazım. İnternette yazan bilgilere göre yok görünüyor ama çok eskiden yazılmış. Yeni yazılım gelmiştir belki o şekilde gelmiştir. Hızlı kurulumda sadece Eutelsat varmış. Kullanma kılavuzunda da Eutelsat diyor. Belki detaylı kurulumda Turksat ayarı yapılabilir.

Menu tuşuna basıp 221207 tuşlayınca servis menüsüne giriyor mu? Aynı markanın başka modelinde giriyormuş.

Ekleme: Evet bu cihazla Turksat yayın kullananlar varmış. Ya ayarlardan bir şeyler yapılıyor, frekans arama vs yapıp turksat frekansları tanıtılıyor. Ya da farklı yazılım atıyorlar.

Yakınlarda digiturk bayisi servisi (kurulum yapan) varsa sorun, 450 TL servis ücreti tamam bir tık yüksek ancak günümüz fiyatlarında pahalı değil. Normal bir uyducu da muhtemelen eve gelip ayarlamaya o kadar ister. Ya da digiturkcüye kendiniz bırakıp alsanız cihazı ne kadara halleder diye de sorabilirsiniz.
Bu söylediğiniz kodu gördüm ben de, cihazı fabrika ayarlarına çevirdim. Sıfırdan kuruluma başlıyor ama kanal bulamıyor tabi, türksat eutelsat seçimi de gelmiyor direk kanal taramaya giriyor.

DT-61440 kutuya Türksat desteği geleli çok oldu. Muhtemelen sizdeki cihaz son sürümü almadı. Ayrıca 4K yayın için DMDU LNB lazım. Digitürk'ün bu saçma sapan politikaları insanı bezdiriyor. Umarım yayın ihalesini Saran Medya'ya verirlerde kurtarırız kendimizi bu araplardan.

DT-61440 kutuya Türksat desteği geleli çok oldu. Muhtemelen sizdeki cihaz son sürümü almadı. Ayrıca 4K yayın için DMDU LNB lazım. Digitürk'ün bu saçma sapan politikaları insanı bezdiriyor. Umarım yayın ihalesini Saran Medya'ya verirlerde kurtarırız kendimizi bu araplardan.
Evet binadaki lnb bu degilmis ve 1600 lira ekstra lnb parasi istediler bende normal fhd kutuya geri dondum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri