Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Tuketici mahkemesi sonucu urun degisimi

serbulent

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar daewoo 55 inc tv ölü piksel sonucu tuketici mahkemesi tarafından degisim karari çıktı. Vestel tarafından arandim ve aynı ürünün 0 ini gonderdiler gelen tv de kusurlu çıktı sonra 1 tane daha gonderdiler oda kusurlu çıktı :) tekrar aradılar bende regal 55 inc tv için olur dedim onu gonderdiler ve oda kusurlu çıktı. Şimdi benim sorum bu durumda vestel tv istesem nasıl bir sonuca varirim bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Yada ne yapmam gerekli. daewoo yada regal tv istemiyorum çünkü çok soğudum bu 2 markadan.

Merhaba arkadaşlar daewoo 55 inc tv ölü piksel sonucu tuketici mahkemesi tarafından degisim karari çıktı. Vestel tarafından arandim ve aynı ürünün 0 ini gonderdiler gelen tv de kusurlu çıktı sonra 1 tane daha gonderdiler oda kusurlu çıktı :) tekrar aradılar bende regal 55 inc tv için olur dedim onu gonderdiler ve oda kusurlu çıktı. Şimdi benim sorum bu durumda vestel tv istesem nasıl bir sonuca varirim bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Yada ne yapmam gerekli. daewoo yada regal tv istemiyorum çünkü çok soğudum bu 2 markadan.
''500 üncü üye kim olacak acaba?'' diye bakarken sizi görmüştüm, 499 uncu üyemizsiniz :)
Hoş geldiniz öncelikle.

Aslında marka değişiminde inisiyatif vestel tarafında, Mesela bu bir tüketici şikayet dosyası olsa, bana gelse, dosyanızı ben incelesem ve sizi haklı bulsam dahi karşı tarafa ''X yerine Y marka verilecek'' kararı çıkartma yetkim/yetkimiz yok.

Yasa ve Yönetmelik açık şekilde MALIN ayıpsız misli ile diye belirtmiş, yani X yerine Y kararı verme yetkisi tanınmamış heyete.

Dewoo yerine Regal, Regal yerine Vestel gönderme inisiyatifi burada tamamen Vestel tarafındadır.

Öte yandan burada önde yazan marka sizin sorunlarınızın tam çözümü olmaz, örneğin (Sallıyorum) gold46 kasa bir Daewoo XYZ123 model tv ile gold46 kasa Vestel ABC456 modelleri arasında aslında panel anakart özellik haricinde değişen olmaz.

3 unsur değişti daha ne olsun dediğinizi duyar gibiyim, haklısınız ancak sorunlarınızın kaynağı kasa kaynaklı ise (Işık sızması bulutlanma vs vs) kasa yapısı aynı oldukça önünde SONY yazsalar yine aynı memnuniyetsizlik ile karşılaşırsınız.

O zaman burada şunu da öğrenmemiz lazım. Sorunlar neydi?

Öncelikle hosbuldum. Gelen tüm ürünlerin ekranında bariz şekilde leke vardı. Artık aradiklarinda diyeceğim şey beni uzun süredir mağdur ettikleri ve bunu bi şekilde cozmeleri gerektiği olacak tesekkurler iyi aksamlar

Öncelikle hosbuldum. Gelen tüm ürünlerin ekranında bariz şekilde leke vardı. Artık aradiklarinda diyeceğim şey beni uzun süredir mağdur ettikleri ve bunu bi şekilde cozmeleri gerektiği olacak tesekkurler iyi aksamlar
Hah doğru tahmin etmişim o halde.
Sizin sorun tam da belirttiğim üzere Manisa fabrikada toplanan BLU yani arka aydınlatma havuzu kaynaklı sorunlar.
Daha üst segment bir seri sorunu bir nebze azaltır, bana göre %100 çözmez zira bu forumdaki veya tavsiyeforumundaki konulara bakın hep aynı tarz şikayetleri görürsünüz.

Bende de Philips PUS 6500 serisi TV var. Vestel ürettiği için ışık sızması, ışık dalgalanması, homojenliği bozan lekeler ve içeri toz alma sıkıntılarını yaşıyorum. Çin'de üretilen ürünlerde üretici fabrikaya şu kalitede olsun diye sipariş geçebiliyor ancak anladığım kadarıyla Vestel'de böyle bir çalışma şekli yok ve tüm ürünler aynı kalite standartında üretiliyor sanırım. Ne marka verirlerse versinler bu sorunlar yaşanacak. Üst segment ürünler de aynı kalitede üretiliyor ancak kalite kontrolü daha sıkı yapılıp ürün fabrikadan çıkmadan sorunları çözülüyor diye tahmin ediyorum.

Bende de Philips PUS 6500 serisi TV var. Vestel ürettiği için ışık sızması, ışık dalgalanması, homojenliği bozan lekeler ve içeri toz alma sıkıntılarını yaşıyorum. Çin'de üretilen ürünlerde üretici fabrikaya şu kalitede olsun diye sipariş geçebiliyor ancak anladığım kadarıyla Vestel'de böyle bir çalışma şekli yok ve tüm ürünler aynı kalite standartında üretiliyor sanırım. Ne marka verirlerse versinler bu sorunlar yaşanacak. Üst segment ürünler de aynı kalitede üretiliyor ancak kalite kontrolü daha sıkı yapılıp ürün fabrikadan çıkmadan sorunları çözülüyor diye tahmin ediyorum.
TV nin etiketini paylaşma şansınız olur mu acaba? Bir konuyu merak ettim onu kontrol etmek istedim :)

TV nin etiketini paylaşma şansınız olur mu acaba? Bir konuyu merak ettim onu kontrol etmek istedim :)
TV duvara sabitli ve led bar da çalışmadığı için, modelini tam olarak bilmiyorum ancak ya 55PUS6561 ya da 55PUS6501 olması lazım. Aynı modelin 49" olanını arkadaşımla aynı zamanda aldık. Onun led barları geçen sene bozulduğunda tamirci söylemiş Vestel fabrikasında üretiliyor, kartların üzerinde de Vestel yazıyor diye.

Merhaba arkadaşlar, vestel aradı ve regalin 55r857UQ modelini teklif etti üstüne 3500 tl isteyerek , önceki tv yi 5000 tl ye almıştım. Bu tv hakkında bilgim yok sizce kabul etmelimiyim? Bu tv yi kullanan varmi

Son yaziyi yazdığımdan beri eve gelen 6. Tv de arizali çıktı bu durumda bunları hukuksal olarak dava edebilirmiyim bu konuda bilgisi olan var mı? Bu arada para iadesi istemiyorum çünkü bu sahsi bir meseleye döndü adamlar dalga geçiyor resmen.

Son yaziyi yazdığımdan beri eve gelen 6. Tv de arizali çıktı bu durumda bunları hukuksal olarak dava edebilirmiyim bu konuda bilgisi olan var mı? Bu arada para iadesi istemiyorum çünkü bu sahsi bir meseleye döndü adamlar dalga geçiyor resmen.
Yaşadığınız tüm süreci belgeleyecek tüm evrakları ve yasal kararları derleyip Asliye Hukukta direkt olarak ürüne kıymet takdiri yaptırıp güncel bedel üzerinden iadesini talep edebilirsiniz.

Yine de süreci bir Hukukçuya danışmanızı tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri