Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap 12.000 BTU vs 18.000 BTU Enerji Tüketimi Karşılaştırması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan norrec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

norrec

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

BTU değeri değiştikçe enerji tüketimi ne kadar değişiyor bu konuda bilgisi olan var mı? Örneğin bosch climate 2000 modeli üzerinden konuşacak olursak 12'lik ve 18'lik modelleri arasında elektrik tüketiminde ne kadar bir fark olur? Ek olarak midea tarafından üretiliyor diye yorumlar okudum, enerji tüketimi midea modellerine yakın olur diyebilir miyiz çünkü internette tüketim datası bulamadım.

Inverter klimalar sabit bir değerde çalışmaz. DC motorlu on-off klimalar 12.000 ise sürekli 12.000'de aç kapa yapar. 18.000'lik klimalar ise sürekli 18.000'de aç kapa yapar. Devreye girip çıkacak süre değişkenlik gösterir tabi. On-Off klimada bir odayı 12'lik klima yetiyorsa, 12'lik klima 5 dakikada soğutur sonra beklemeye geçer, ısınmaya başlayınca tekrardan devreye girer. 18'likte ise 5 değil 3 dakikada soğutur evet, ama 18 gücünde çalışmaya başlayacağı için biraz daha ısınınca devreye girer yine çalışır ve durur. dur-kalk yapar çok. O nedenle bir yere kapasitesinden büyük on-off klima takmak pek konforlu olmaz.

Gelelim Inverter klimalara. inverter klimalarda BTU değerleri değişkendir. Alt ve üst sınırları vardır. Fakat kompresör gücü büyüdükçe alt sınır da yükseliyor genelde. Bu işte aslında konforu etkileyebiliyor.

Örnek olarak Bosch Climate 2000 serisini verelim.

CL2000 35 E (12'lik) ve CL2000 53 E (18'lik) ürünleri karşılaştırınca,

35E modeli = minimum 3.800, nominal 12.000, maksimum 14.200 BTU'da çalışıyor.

53E modeli ise minimum 6.200, nominal 18.000, maksimum 21.000 BTU'da çalışıyor.

yani 12'lik model kendini ortam sıcaklığına göre 3.800 BTU'ya kadar kısarken, 18'lik model 6.200 BTU'ya kadar kısabiliyor. Bunun tüketime katkısı ne kadar olur bilemem. çok ciddi bir fark olmaz. Asıl fark konfor alanında ortaya çıkar.

(Odaya 12'lik klimanın yeterli olduğu varsayılmıştır)

Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim. Adana'da yaşıyorum evim dokuzuncu son kat. Sadece soğutma modunda kullanmak için salonuma klima düşünüyorum. 12'lik xtreme save'i 34 bin liraya buldum. Bu cihaz koca bir ay boyunca çalıştırdığında 200 liralık elektrik tüketiyormuş bu yüzden bunu almak istiyorum fakat salonum 32 m2. 18'lik xtreme save'in fiyatı 60 bin liraları buluyor şu anda o kadar para veremem. 18'lik Bosch Climate 2000 düşünüyorum, 37 bin lira civarında bunu mu almalıyım yoksa 12'lik midea mı? 26 27 dereceye sabitleyip 30 gün kapatmayı düşünmüyorum bu yüzden enerji tüketimi benim için ön planda. Odada genellikle 1 bazen 2 kişi bulunacak.

Aşağıdaki hesaba göre benim 14.545 BTU'luk bir cihaza ihtiyacım var. Son olarak bosch climate zaten midea tarafından üretiliyor içerisinde midea prime var diye duydum bu bilgi doğru mudur? Teşekkür ederim.

12000 BTU Klima Kaç Metrekare Soğutur?

12000 BTU klimanın kaç metrekare alanı soğutacağını bulabilmek için bir formülümüz var: Metrekare x 2.2/1000. Örneğin 30 metrekare bir oda için hesaplamamız: 30/2.2×1000= 13636 BTU Tersten bakacak olursak 12000/1000 x 2.2 = 26.4 metrekare. Kullanılacak bölgenin iklim koşulları, odanın hangi cepheye baktığı, izolasyonun olup olmadığı, klimanın kalori değeri gibi birçok detay mevcut. Bu detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Merhaba,

BTU değeri değiştikçe enerji tüketimi ne kadar değişiyor bu konuda bilgisi olan var mı? Örneğin bosch climate 2000 modeli üzerinden konuşacak olursak 12'lik ve 18'lik modelleri arasında elektrik tüketiminde ne kadar bir fark olur? Ek olarak midea tarafından üretiliyor diye yorumlar okudum, enerji tüketimi midea modellerine yakın olur diyebilir miyiz çünkü internette tüketim datası bulamadım.
Bosch Climate tüketim verisi bulamadıysanız sadece Bosch Climate olarak sınırlandırmayınız aramalarınızı, yine Midea tarafından üretilen aynı modeller olan Airfiel, Kaira gibi klimalarıda aramanıza dahil ediniz. Onlarda Bosch Climate ile aynı tüketin değerlerine sahiptir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri