Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 14 inç Laptop Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

danyelbyksk

Araştırmacı
Araştırmacı
Bütçe
15 bin tl
Marka Model Bilgisi
asus lenovo acer
Merhaba, laptop için yardımınıza ihtiyacım var, 14 inç ekran FHD en fazla 1.5 kg ağırlığında olması önemli. Şimdilik 8 gb ram yeter gibi ama ilerleyen zamanlarda ram eklemesi yapabileceğimiz bir laptop olursa daha iyi olur. Çoğu zaman sırt çantasında taşınacağı için biraz hafif olması gerekiyor. Laptop daha çok iş için kullanılacak fakat ilerleyen zamanlarda SQL, PHYTON gibi programlar kullanılacak( bu programlar için güçlü bişey lazım mı bilmiyorum). 13-15 bin tl arasında bütçemiz var. Biraz baktım i5 veya rayzen 5 işlemcili laptoplar var yeterli olur mu?

Merhaba, laptop için yardımınıza ihtiyacım var, 14 inç ekran FHD en fazla 1.5 kg ağırlığında olması önemli. Şimdilik 8 gb ram yeter gibi ama ilerleyen zamanlarda ram eklemesi yapabileceğimiz bir laptop olursa daha iyi olur. Çoğu zaman sırt çantasında taşınacağı için biraz hafif olması gerekiyor. Laptop daha çok iş için kullanılacak fakat ilerleyen zamanlarda SQL, PHYTON gibi programlar kullanılacak( bu programlar için güçlü bişey lazım mı bilmiyorum). 13-15 bin tl arasında bütçemiz var. Biraz baktım i5 veya rayzen 5 işlemcili laptoplar var yeterli olur mu?

Lenovo V14 serisinin IIL kodlu modelini kullanıyorum 3 yıla yakın bir zamandır. Hafif ve çantaya sığabilmesi nedeniyle 14 inç almıştım. Gönlüm her ne kadar Ryzen işlemciden yana olsa da İntel 1035G1 işlemci ve Nvidia Geforce MX330 ekran kartı var.

Gördüğüm kadarıyla İntel'in harici ekran kartı ile verdiği performansı AMD Ryzen serisinde harici ekran kartı değil APU ile verebiliyor. RAM de biraz yüksekse hiçbir sorun olmuyor.

Kardeşimde de Lenovo Ideapad 3 serisinden bir cihaz var 15.6 inç. Ryzen 5 işlemcisi var, Vega8 dahili GPU ile birlikte. 20 GB RAM ile benden daha iyi performans alıyor.

14 inç Ryzen işlemcilerden birini seçmeniz ve mümkünse 16 GB dolaylarında RAM'li tercih etmeniz çok daha iyi iş görecektir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri