Aslında çok basit bir şey. yıkama kapasitesi ağırlık kapasitesi arttıkça makinenin titreşim ve sallanma olayı artar. Hele hele yeni nesillerde dikkat ettiyseniz kazanın iç çapı birde kapak büyüdü, e şimdi merkezkaç kuvveti prensibiyle makine sıkıyor. Sıkıyor iç kazandaki su elekten dışarı dış kazan içine atılıyor, prensip böyle. Malzemeden çalındıkça amortisörü işte yayları ondan sonra kazanın malzemesi iş taşı sonra mühendislik hataları vs derken sallantı titreşim malesef sadece bazı pahallı modellerde çok az oluyor. En basiti plaj havlusunu alın sadece onu atın makinenize 1000 veya 1200 devirde yıkatıp sıktırın bakalım ne kadar sallanıyor ? Eskiden kazanın iç çapı da dar olduğundan aslında titreşim olayı daha az olabiliyordu. E birde malzemeler kaliteliydi vs. hani çok bu olaya takılıyorsanız günümüzde malesef pek yapabilecek birşey yok. Kesenin ağzını baya açmak lazım. Parayı basıp bir 2. el motosiklet parası verirseniz miele alıp onda rahat edebilirsiniz. Ben 1400 devirde sadece plaj havlusu sıktırdım mesela makine milim titremedi. İşi psikopatlaştırıp yastık falan da yıkadım. Gene titreme yoktu. Ha ama alet 100 kilo, kaldır da altını temizle bakalım.