Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 15 M3 yatak odasına klima önerisi!!!

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Yunus Emre07

Fujitsu Prime Tester
İnceleyen Kulüp
Bütçe
27000
Marka Model Bilgisi
Sigma Plus
Bulunduğum yer Antalya Finike İklimsa ve Arçelik mağazası ve servisi var ben iklimsadan sigma plus almayı düşündüm 9luk ama iki farklı sigma plus var sitesinde farkları nedir siz hangi klimayı önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim.

Bulunduğum yer Antalya Finike İklimsa ve Arçelik mağazası ve servisi var ben iklimsadan sigma plus almayı düşündüm 9luk ama iki farklı sigma plus var sitesinde farkları nedir siz hangi klimayı önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim.

Bir araştırmanızı öneririm.

Sigma Plus Modellerinde birisi eski seri birisi yeni seri kasaları farklı üretildi
Eski seri SGM09INVDMH Seer Scop oranları 7.5 4.2
Ye seri SGM09INVDHB Seer Scop 6.1 4.0

Bunlardan birisi için Eski seri olanı öneririm.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sigma Plus Modellerinde birisi eski seri birisi yeni seri kasaları farklı üretildi

Bu sigma klimalarla ilgili @GençKlima Adana dostumuz dahil birkaç dosttan destek rica ettim. Şu işi bir netleştirelim bakalım bu klimaların Gree haricinde olan üreticisi kesin olarak kimmiş :D

Sigma plusın btu değerleri fujiye göre daha iyi duruyor önermenizdeki neden enerji verimliliği nalzeme kalitesi üstünlükleri nelerdir. Birde eski postlarda sigmanın gree üretimi olup greeninde dur kalk ile ilgili bir algoritma sıkıntısı olduğu @Adem Helvacı bahsetmişti olayın tamda kavrayamadım. Diğer markalardan öneriniz olursa onlarıda değerlendirmek isterim.

Bu sigma klimalarla ilgili @GençKlima Adana dostumuz dahil birkaç dosttan destek rica ettim. Şu işi bir netleştirelim bakalım bu klimaların Gree haricinde olan üreticisi kesin olarak kimmiş :D

Haier imiş. Fakat model kodlarında hangisi ne tam olarak araştırıp yazacağım. Sonu DHB olanın Haier olduğunu söyleyebiliriz şimdilik.

Model kodunun sonuna göre ayırt edebiliriz. SGM09INVDHB

DHA = Haier Üretim Sigma Comfort
DHB = Haier Üretim Sigma Plus
DHC = Haier Üretim Sigma Exclusive (DHC'den sonra -WH -BL gibi kodlar kasa rengi)
DHD = Haier Üretim Sigma Comfort (Yeni tip çizgili kasa)

DMT = Gree Üretim Sigma Comfort
DMH = Gree Üretim Sigma Plus
DMV = Gree Üretim Sigma Exclusive (DMV'den sonra -WH -BL gibi kodlar kasa rengi)

Sigma plusın btu değerleri fujiye göre daha iyi duruyor önermenizdeki neden enerji verimliliği nalzeme kalitesi üstünlükleri nelerdir. Birde eski postlarda sigmanın gree üretimi olup greeninde dur kalk ile ilgili bir algoritma sıkıntısı olduğu @Adem Helvacı bahsetmişti olayın tamda kavrayamadım. Diğer markalardan öneriniz olursa onlarıda değerlendirmek isterim.
1. Sebep Fujitsu Japon Malı direk (Japon Malı Dediğimizde Zaten Malzeme Kalitesi Sağlamlık Gibi Soru İşaretleri Kafamızdan Siliniyordur Bir Nebze)
2. Sebep 6 yıl garantisi mevcut
3. Sebep ben az süredirde olsa kullanıyorum hoşuma gitti.(Ha benim hoşuma gitti diyede klima alınırmı? Tabikide Hayır) Karar sizindir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

27 derece ortam sıcaklığında Klima 24 derecede ayarlı ufak bir test yaptım, havalar ısındığında daha doğru sonuçlar çıkacaktır eminim ama buda sonuçta bir veri olarak kalsın.

Bu kısımdada klimaya ait bir kaç veri ve resimler aittir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Haier imiş. Fakat model kodlarında hangisi ne tam olarak araştırıp yazacağım. Sonu DHB olanın Haier olduğunu söyleyebiliriz şimdilik.

DHC = Haier Üretim Sigma Exclusive (DHC'den sonra -WH -BL gibi kodlar kasa rengi)

DMV = Gree Üretim Sigma Exclusive (DMV'den sonra -WH -BL gibi kodlar kasa rengi)
Haier nasıl firmadır greeden iyi mi kötü mü

Abi bununla ilgili bir ana başlık açsan ne güzel olur :ok

Adem abi 1 ay önce aldığım sigma plus 18 lik klima ustunde haier uretimi olduğu yaziyor.
Kullanım klavuzunda ise diger bütün modellerin imalatçısını haier olarak gösteriyor

Ekli dosyalar

• IMG_20240517_194434.jpg
    IMG_20240517_194434.jpg
    79.2 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20240517_190117.jpg
    IMG_20240517_190117.jpg
    42.3 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20240517_190018.jpg
    IMG_20240517_190018.jpg
    72.9 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20240517_185936.jpg
    IMG_20240517_185936.jpg
    69.3 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20240517_185840.jpg
    IMG_20240517_185840.jpg
    88.6 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20240517_185355.jpg
    IMG_20240517_185355.jpg
    47.1 KB · Görüntüleme: 19
Haier nasıl firmadır greeden iyi mi kötü mü
Kötü değil. Türkiye'de Haier marka klima az olarak var onlar da zamanında çeşitli ithalatçılar ile gelmiş. Fakat ECA klimaların üreticisi de Haier. Zaten Haier üretimi Sigma ile ECA'larda aynı kasa olanlar da var. ECA marka klimaları da beğeniyoruz ve önerdiğimiz oluyor.

ECA'lardan aşina olduğumuz için de çekinmemiz gereken bir durum yok.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri