Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 20 bin bandında hangi Televizyon ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Moas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Moas

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar, bütçem max 20.000 tl ve bir televizyona ihtiyacım var.
65 inç olmasını istediğim için boyut yükseldikçe fiyatların da arttığının farkındayım ancak Adem hocam başta olmak üzere en çok sizlere güvenebilirim bu konularda.
Ben ufak bir araştırmada üç adet televizyon buldum. (kendimce tabi)
TCL
Samsung
Philips
---
Model olarak şöyleler;

TCL 65P735

Samsung 65AU7200 ve 7000 (niye farklılar onu bile bilmiyorum her şeyi aynı yazıyor özelliklerde. Galiba birinde PC olayı var.)

Philips 65PUS8007

*Eğer ben yanlış anlamadıysam Adem hoca Youtube üzerinde birkaç yerde Samsung'un şu 7000 serisinin kötü olduğunu dile getiriyor.
Yanlış anladıysam lütfen düzeltin.
Eğer öyleyse Samsung'u direkt olarak eleyeceğim çünkü.

Malumunuz, bu imkanlarımız çok elimize geçmiyor ve haliyle 1 atış hakkı olunca insanın biraz fazla araştırıyor.
Görüntü netliği ve renk doğruluğu konusunda biraz titizim.
Ekran büyük alıp da çamur görüntüm olsun istemiyorum.
Dediğim gibi bunlar benim öyle kendimce* bulduğum modeller.
Lütfen benim isteklerime uygun, daha kaliteli ürünler varsa bu fiyat bandında bana söyleyin.

Çoğunlukla sinema keyfi yapmak istediğim, belki ileride bir oyun konsolu bağlayacabileceğim Youtube, Netflix, Disney+, Prime platformlarında ağırlıklı duracağım için izlediğim görüntünün netlik ve kalitesi, renk doğruluğu benim için en önemlisi.
Bluetooth bir ses sistemi kullanabilirim, bu yüzden bluetooth 5.0 tercihimdir.
Optik ses çıkışı herhalde hepsinde vardır diye düşünüyorum, kablolu kullanırsam.

Yani ne benim için en doğrusu olacaktır?
Sizin tavsiyeleriniz ve yorumlarınız neler?

Bu televizyonlar hakkında ben çok bir video bulamadım bana yardımcı olacak.
Belki vardır, bilmiyorum ama en doğru bilgiyi sizden alacağımı düşündüğüm için buradayım.

Sevgiler saygılar

Son olarak bir not eklemek ve sormak istiyorum.
Bazı yerlerde Philips modelinin yanında /62 ibaresi var yani mesela ''65PUS8007/62'' yazıyor ama bazılarında sadece ''65PUS8007'' yazıyor.

Bunlar farklı model mi??
Yoksa bir önemi yok mu?
Eğer aynı televizyonsa tamamdır.
Ama değilse hangisini almam lazım?

Hangi panel daha iyiyse, hangisi daha kaliteli televizyonsa onu almak isterim.
Film izliyorum ve seviyorum evet ama mesela renkleri ve paneli kötüyse sırf çevre ışığı için Philips almam ve almak istemem.

Evinizin boyutlarını bilmiyorum ama 55" mağazada durduğu gibi evde durmuyor küçük bir ebat değil. 65P yerine kaliteye yatırım yapıp 55C serisi almak bana daha mantıklı geliyordu, ki öyle yaptım.

Evinizin boyutlarını bilmiyorum ama 55" mağazada durduğu gibi evde durmuyor küçük bir ebat değil. 65P yerine kaliteye yatırım yapıp 55C serisi almak bana daha mantıklı geliyordu, ki öyle yaptım.
Hocam tam 3 metre izleme mesafem var. Evet 55 inc kucuk bir boyut degil biliyorum ama insan bir kere aliyor ya o yuzden biraz iyisi ve buyugu olsun diyorum. Belki 1 bilemediniz 2 lira daha yukari cikmaya calisirim.

55C nin tam ozellikleri nelerdir hocam? Bu Mini Led serisinden bir televizyon mu? Niyeyse Tcl konusunda internette az bilgi bulabiliyorum

Teşekkur ederim hocam. C735 maşallah gayet iyiymiş aslında. 55 inç sizce daha mı iyi olur tam 3 metre izleme mesafem var. Karar vermek ne zormuş :)
İnternete bulduğum bilgi aşağıdaki gibi ama kendi gözünüzle görmek için genede bir mağazada bakın.

46 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 2.86 – 3.44 m'dir.50 inç Full HD bir tv için uygun uzaklık değeri 1.87 – 2.49 m'dir.50 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 3.11 – 3.74 m'dir.55 inç Full HD bir tv için ideal izleme mesafesi 2.05 – 2.74 m'dir.55 inç SD bir tv için uygun uzaklık değeri 3.42 – 4.11 m'dir

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri