Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 24000 Btu Klima Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ylmn7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ylmn7

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
Beko 32425 Ekolojik Inverter
Merhaba, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşamaktayım. İlçeyi bilmeyenler için Antalya iklimiyle pek alakası yoktur, insanlar yayla olarak kullanır ve kışları kar yağar.
Evimizin içi de kışın aşırı soğuk olmakta ve sobayla dahi zor ısınmakta. Kış şartlarının zor geçtiği böyle bir yer için önerebileceğiniz bir klima var mıdır?
Bütçem 30k civarıdır ancak bu fiyatlara bulmak imkansızsa da mecburen 35k civarını zorlarım ama daha fazlası gerekmesi durumunda iptal etmem gerekir.
Sorumu toparlayacak olursam 30k civarında zorlu kış şartlarında ısıtma için önerebileceğiniz bir klima var mıdır? Netleştirebilirsem bu hafta almayı düşünüyorum
tahmini 30-35 metrekare civarında bir oda.

Klima, ısıtma konusunca ancak ılıman iklim olan Antalya merkez, Mersin, Adana, Osmaniye gibi yerlerde kullanılabilir bana göre. Evin yalıtımı ve büyüklüğüne göre de ılıman Ege kıyılarında. Fakat Korkuteli iklimi daha çok Isparta'ya, hatta Burdur'a benziyor. Sobayla ısınan birinin de klimanın ısıtmasına alışması oldukça zor. 24'lük duvar tipi de salon tipi de olsa verimli bir ısıtma sağlanamaz bana göre. Ancak doğalgazlı kalorifer gibi bir sistemin yanında destekleyici olarak iş görür. Atıyorum klimanın üfleme sıcaklığı 45 derece, (klimaların ısıtmadaki üfleme sıcaklığı hakkında bir bilgim yok, tamamen örnek amaçlı), e bu sıcak hava çıkıyor, 30 cm sonra 40 derece oluyor oradan çıkan hava, bir 30 cm daha sonra 34 derece oluyor, Bir 30 cm daha sonra ise 25 derecelere düşebiliyor. Tabi klima daha az sıcak üflüyorsa bu derece de düşüyor. Yani klimanın karşısına oturan birisine hava gelene kadar soğuyor, sonra da "ya bu klima soğuk üflüyor" gibi bir algı oluşuyor.

Hava sirkülasyonu ile elbette daha verimli bir ısınma sağlanır, mesela elektrikli soba/ufo olarak tabir edilen cihazlar var, iki tane var bizde, birisi bildiğimiz ufo, infrared ısıtıcı. Sadece baktığı yeri ısıtıyor, diğer taraflar buz gibi. Bir tane de 96 model ihlas var, ufak tefek fanlı bir şey. Quartz ısıtıcı diye geçiyor bunlar da. çalıştırınca 15 dk'ya odanın içini sıcacık yapıyor. Burada birinci faktör ısıtıcı tipi, infrared değil quartz olması, ikinci faktör ise fanı olması. Sıcak havayı üfleyince dağıtıyor evet. Fansız çalıştırınca, fanlıya göre çok fark oluyor arasında.

Bir de fizik yasaları var tabi, ısınan hava yükselir. Klimalar genellikle serinleme amaçlı olduğu için yukarılara monte edilir. Fark etmez bel seviyesinde olsa da oradan çıkan sıcak hava odanın üst kısımlarına çıkacak. Fakat ayaklar çorapların içinde de olsa biraz üşüyecek. Çünkü soğuk hava hep altta kalacak. İnsan da soğuğu ayaklardan yer genelde, o yüzden "içerisi sıcak olsa da bir türlü ısınamadım" gibi cümleler çıkıyor.

Gelelim alışkanlıklar kısmına, sobaya alışan bir insan doğalgazla, hele hele klimayla hiç ısınamaz. Kömürlü kaloriferden, doğalgaza geçince bile alışılmıyorken bu durum zor.

İşin ekonomik boyutu da var, ne kadar fatura gelecek, ne kadar ısınılacak? Karasal iklim özellikleri görülen yerlerde bu nedenlerle klimayla ısınmak mantıksız. Tek avantajı kokusu, dumanı, külü, kömürü yok. Korkuteli için uygun olup olmama kısmında ciddi şüphelerim var benim.

Bu nedenle, burada en güzel ısıtan markayı önersek aldırsak da, işe yaramayacak olduktan sonra boşa giden 35.000 TL para olur.

Klima, ısıtma konusunca ancak ılıman iklim olan Antalya merkez, Mersin, Adana, Osmaniye gibi yerlerde kullanılabilir bana göre. Evin yalıtımı ve büyüklüğüne göre de ılıman Ege kıyılarında. Fakat Korkuteli iklimi daha çok Isparta'ya, hatta Burdur'a benziyor. Sobayla ısınan birinin de klimanın ısıtmasına alışması oldukça zor. 24'lük duvar tipi de salon tipi de olsa verimli bir ısıtma sağlanamaz bana göre. Ancak doğalgazlı kalorifer gibi bir sistemin yanında destekleyici olarak iş görür. Atıyorum klimanın üfleme sıcaklığı 45 derece, (klimaların ısıtmadaki üfleme sıcaklığı hakkında bir bilgim yok, tamamen örnek amaçlı), e bu sıcak hava çıkıyor, 30 cm sonra 40 derece oluyor oradan çıkan hava, bir 30 cm daha sonra 34 derece oluyor, Bir 30 cm daha sonra ise 25 derecelere düşebiliyor. Tabi klima daha az sıcak üflüyorsa bu derece de düşüyor. Yani klimanın karşısına oturan birisine hava gelene kadar soğuyor, sonra da "ya bu klima soğuk üflüyor" gibi bir algı oluşuyor.

Hava sirkülasyonu ile elbette daha verimli bir ısınma sağlanır, mesela elektrikli soba/ufo olarak tabir edilen cihazlar var, iki tane var bizde, birisi bildiğimiz ufo, infrared ısıtıcı. Sadece baktığı yeri ısıtıyor, diğer taraflar buz gibi. Bir tane de 96 model ihlas var, ufak tefek fanlı bir şey. Quartz ısıtıcı diye geçiyor bunlar da. çalıştırınca 15 dk'ya odanın içini sıcacık yapıyor. Burada birinci faktör ısıtıcı tipi, infrared değil quartz olması, ikinci faktör ise fanı olması. Sıcak havayı üfleyince dağıtıyor evet. Fansız çalıştırınca, fanlıya göre çok fark oluyor arasında.

Bir de fizik yasaları var tabi, ısınan hava yükselir. Klimalar genellikle serinleme amaçlı olduğu için yukarılara monte edilir. Fark etmez bel seviyesinde olsa da oradan çıkan sıcak hava odanın üst kısımlarına çıkacak. Fakat ayaklar çorapların içinde de olsa biraz üşüyecek. Çünkü soğuk hava hep altta kalacak. İnsan da soğuğu ayaklardan yer genelde, o yüzden "içerisi sıcak olsa da bir türlü ısınamadım" gibi cümleler çıkıyor.

Gelelim alışkanlıklar kısmına, sobaya alışan bir insan doğalgazla, hele hele klimayla hiç ısınamaz. Kömürlü kaloriferden, doğalgaza geçince bile alışılmıyorken bu durum zor.

İşin ekonomik boyutu da var, ne kadar fatura gelecek, ne kadar ısınılacak? Karasal iklim özellikleri görülen yerlerde bu nedenlerle klimayla ısınmak mantıksız. Tek avantajı kokusu, dumanı, külü, kömürü yok. Korkuteli için uygun olup olmama kısmında ciddi şüphelerim var benim.

Bu nedenle, burada en güzel ısıtan markayı önersek aldırsak da, işe yaramayacak olduktan sonra boşa giden 35.000 TL para olur.
Bir yorumda ben ekleyeyim.
Daha önce soba kullanıp yalıtımsız bir evde oturan olarak size katılıyorum hocam.
fırtına olduğu zamanlarda gece zehirlenme kaygısı ile sobada yakamazdık içerisi buz keserdi sabah bir kalkarım kemiklerim donmuş.
Hava özellikle eksileri görünce odanın dışarı ile farkı kalmıyor özellikle yalıtımsız bir evde.
Oda tabanı da çok önemli tabanda bence parke şart altından kalın yalıtım süngeri ile.
Şimdi arkadaşımız soba ile de zor ısınan bir oda deyince hakikaten de insan kararsız kalıyor.
Kahramanmaraş iklimi ile farkı nasıl olur bilmiyorum Maraş ta kışın en az 20 gün hava eksi lerde olur -10 -20 -25 leri görmüştük.hatta kar yağdı hava açtı rüzgarla -30 hissedilen yazıyordu Ben taban duvar dahil yalıtımsız bir evde ısınmayı başardım yalnız kış girişi açar havalar ısındığı zaman kapatırım yoksa klima kapandığı zaman 1saat içinde oda buz
Sizinde dediğiniz gibi iyi düşünmek lazım doğalgaz imkânı belki yoktur ama.elektrik birim fiyatını düşünürsek ince eleyip sık dokumak şart
Son olarak şunu da ekleyeyim doğalgaz lı ısıtma sistemi bile kesmeye bilir bunu biz arkadaşın evinde bizzat gördük yalıtım olmadığı için petekler anca Kendi kendini ısıtıyor du herşeyin ilacı yalıtım.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, o zaman vazgeçmek dışında pek bir seçeneğim kalmıyor. Mecburen soba kuracağız.

Valla hocam, tarif ettiğin gibi bir yer için 30bin liralık klima yerine o kadarlık düzgün bir yalıtım yaparsan çok daha fazla fayda görürsün.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri