Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 27 m2 Salon İçin Klima Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

primero

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
60.000 ₺
Marka Model Bilgisi
Gree Fairy, Gree Pular
Merhaba,
Yaklaşık 85-90 metre kare olan evin 27 metrekarelik salonu için klima bakıyorum. Gree Fairy modeli 18.000 btu olanını düşünüyordum fakat binada ankastre olarak klima hattı çekilmiş ve bu hat 3/8 ve 1/4 borulara sahip. Bu da 12.000 btu klimaya denk geliyor.

Evin planı aşağıda paylaştığım plan, klima salonda ve kırmızı ile çizdiğim duvarda cama doğru bakacak. Aslında ben evin her yerine etki edebilecek bir klima istiyordum ama bu şartlarda bu ne kadar mümkün bilemiyorum. Daire gündüz güneş alıyor, ara katta.

Bu bağlantı boruları için Gree Fairy 12.000 Btu, veya Gree Pular 18.000 Btu uyuyor. Burada sizin öneriniz ne olur? 18 bin btu'luk Pular performansını 12 binlik Fairy ile alabilir miyim? Tavsiye edeceğiniz başka klima önerilerine de açığım. Bütçe 60 bin ₺ maksimum.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-03-26 105914.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-26 105914.webp
    41.6 KB · Görüntüleme: 30
Bazı 18 lik klimaların da sizin seçtiğiniz 1 lik gibi 3/8 1/4 olduğunu biliyoruz ve onlardan seçilebilir diyecektim ki yazının ilerleyen bölümünde siz de belirtmişsiniz zaten.
Konuyu sadece btu olarak değil, hava devinimi, kompresör kalorisi vs şeklinde değerlendirirsek basic model olsa dahi 18 lik pular tercih etmek bana göre daha doğru olur tabi bu sadece boru durumuna göre olan yorum.

Evin genel özellikleri çerçevesinde arkadaşlarım gerekli bilgiyi paylaşmışlar :ok

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Açıkçası evin cephesi doğu tarafına bakıyor ve yazın sıcaklarında gerçekten sıcak oluyor sürekli güneş aldığı için. Evin yalıtımı iyi seviyede. @Adem Helvacı bey sizin tavsiyenizle fairy düşünüyordum boru çapını öğrenmeden önce, pular hakkında pek tavsiye vermediğinizi düşünerek. Boru çapını hesaba katarak asic de olsa 18k btu pular fairy'e göre daha iyi olacaktır diyorsanız (Sadece salon değil en azından koridorlara vs de az da olsa etki etsin istiyorum.) ona yönelebilirim :)

Bazı 18 lik klimaların da sizin seçtiğiniz 1 lik gibi 3/8 1/4 olduğunu biliyoruz ve onlardan seçilebilir diyecektim ki yazının ilerleyen bölümünde siz de belirtmişsiniz zaten.
Konuyu sadece btu olarak değil, hava devinimi, kompresör kalorisi vs şeklinde değerlendirirsek basic model olsa dahi 18 lik pular tercih etmek bana göre daha doğru olur tabi bu sadece boru durumuna göre olan yorum.

Evin genel özellikleri çerçevesinde arkadaşlarım gerekli bilgiyi paylaşmışlar :ok
Hocam peki Pular modeli yerine, çok daha uygun fiyatlara Airfel veya Bosch CL2000U nasıl olur? Pular modelinin teknik kataloğundan gördüğüm kadarıyla nominal BTU değeri 15.700. Maksimum değerde 18.083 BTU değerini yakalayabiliyor. Airfel ve Bosch'un teknik değerleri bu anlamda daha iyi ve çok daha uygun fiyatlara satılıyorlar. Sizin görüşünüz ne olur bu durumda?

Hocam peki Pular modeli yerine, çok daha uygun fiyatlara Airfel veya Bosch CL2000U nasıl olur? Pular modelinin teknik kataloğundan gördüğüm kadarıyla nominal BTU değeri 15.700. Maksimum değerde 18.083 BTU değerini yakalayabiliyor. Airfel ve Bosch'un teknik değerleri bu anlamda daha iyi ve çok daha uygun fiyatlara satılıyorlar. Sizin görüşünüz ne olur bu durumda?
Kontrol ettiğimde o ürünlerin 18k btu luk modellerinin boru çapları maalesef binadaki döşenmiş olan klima hattına uymuyor. Adem Bey'in yorumu da önemli tabii ben de merak ettim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri