Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 3 uygun fiyatlı farklı klima arasında kaldım yardımcı olursanız sevinirim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

brkgtr

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
20000-25000
Marka Model Bilgisi
Altus ALK 2440 - TCL Elite TAC-24CHSD/XA51I
Herkese merhabalar;

TCL Elite TAC-24CHSD/XA51I​

Altus ALK 2440​

Airfel LTXM71N 24btu​

Bu üç marka model arasında kaldım. TCL 20.200 TL fiyata geliyor. Altus ve Airfel 23.500tl.
Aklımda ki soru şu aslında. Altusta soğutma değerleri çok iyi gibi geliyor ama bakır kullanılmıyor olması kafamı karıştırdı. TCL'de kullanılan malzemelerin bakır olması benim dikkatimi çekti. Adem HELVACI hocamın anasayfa da ürün incelemesinde beni düşündüren bir yan olmadı. Gönlüm TCL'den yana gibi. Elektrik tüketimi verimlilik odaklı hangisi tercih edilmeli. Bakır olmayan ürünler kasayı çatlatıyor gibi şeyler duyuyorum. Uzun ömürlülük adına bir etkisi var mı? Altusta lg kompresör var olması iyi bir durum mu? altus mu? tcl mi?

bulunduğum şehir Osmaniye, Adana sıcakları buraya hakim biliyorsunuzdur. Buna göre yorumlarsanız sevinirim

TCL ürün olarak alınabilir listemizde, fakat satış sonrası hizmet, servis-kurulum süreci için biraz bekliyoruz, bakalım ne gibi adımlar atacaklar diye.

Airfel LTXM71N ürününün soğutmada min/nom/max değerleri soğutmada 7.1 - 24 - 27 kBTU - ısıtmada 5.5 - 25 - 27 kBTU

Altus ALK-2440 ürününün soğutmada min/nom/max değerleri soğutmada 3 - 24 - 25.3 kBTU - ısıtmada 3 - 25.5 - 29 kBTU

Minimum BTU değeri olarak Altus bu işte biraz daha başarılı gibi, fakat özellik olarak bakacak olursak Airfel deriz. İkisi de ekonomik olarak üretilip pazarlanan ürünler, alüminyum boru kullanma konusunda, alüminyum boru elbette UCUZ olduğu için tercih ediliyor fakat alüminyumla ilgili kötü şekilde sıralı yorumlar gelmiyor da, biraz daha hassas oldukları gerçeği var tabi.

Bana kalırsa, hangisi daha erken kurulum yapacaksa, hangisi daha çok işinize gelecekse VAKUMLU ve düzgün bir şekilde kurulum yaptırıp kullanmanız.

Herkese merhabalar;

TCL Elite TAC-24CHSD/XA51I​

Altus ALK 2440​

Airfel LTXM71N 24btu​

Bu üç marka model arasında kaldım. TCL 20.200 TL fiyata geliyor. Altus ve Airfel 23.500tl.
Aklımda ki soru şu aslında. Altusta soğutma değerleri çok iyi gibi geliyor ama bakır kullanılmıyor olması kafamı karıştırdı. TCL'de kullanılan malzemelerin bakır olması benim dikkatimi çekti. Adem HELVACI hocamın anasayfa da ürün incelemesinde beni düşündüren bir yan olmadı. Gönlüm TCL'den yana gibi. Elektrik tüketimi verimlilik odaklı hangisi tercih edilmeli. Bakır olmayan ürünler kasayı çatlatıyor gibi şeyler duyuyorum. Uzun ömürlülük adına bir etkisi var mı? Altusta lg kompresör var olması iyi bir durum mu? altus mu? tcl mi?

bulunduğum şehir Osmaniye, Adana sıcakları buraya hakim biliyorsunuzdur. Buna göre yorumlarsanız sevinirim
6810 watt Nominal kapasiteli bir kompresöre sahip TCL 24 lük olanı.

Şimdi nominali 6810 olan bu kompresörün nimimumu 1830, maksimumu ise 7800watt gücünde

Bu da demek oluyor ki 6810Watt demek 6810x3,41=23222BTU nominal kapasitesi var demektir.
1watt=3.41 BTU dur bunu da belirtmiş olalım o nedenle 3,41 ile çarpıyoruz.

Dİğer yandan maksimum verisine bakınca 7800x3,41=26.598BTu demektir ki size 24.000btu diye satılan ürünün nominalinin bile 23.222BTU olmasından zaten kalori ile ilgili sıkıntı yaşamayacağınız gayet net anlaşılıyor diyebiliriz.

Şimdi Altus dediğiniz klimada herşey şov, reklam ve marka algısı. Defalarca bu ürünleri söküp parçaladık. Bu ülkede LG gibi güvenilen bir marka dahi 24.000BTU diye sattığı klimada Nominal değeri 19.500BTU kompresör kullanıyorsa neyi tartışalım ki biz?

Altıs markasını ben elemiş olayım.

Siz Airfel ve TCl arasında bütçenize uygun seçim yapın. Tabi yaşadığınız yerdeki servis durumunu da kontrol edin. Dİlerseniz bölgenizi söyleyin, TCL için servis de teyit ederiz sizin için.

Son olarak şunu da ekleyeyim. Ben mühendislik varyasyonları ve yazılım ile oynamalar sonucu elde edilen BTU değerine değil, işin kaynağından çıkan gerçek veriye odaklanıyorum o nedenle katalog bilgileri ile benim paylaştığım veriler birbirini tutmaz :ok

Şimdi Altus dediğiniz klimada herşey şov, reklam ve marka algısı. Defalarca bu ürünleri söküp parçaladık. Bu ülkede LG gibi güvenilen bir marka dahi 24.000BTU diye sattığı klimada Nominal değeri 19.500BTU kompresör kullanıyorsa neyi tartışalım ki biz?

Altıs markasını ben elemiş olayım.

Siz Airfel ve TCl arasında bütçenize uygun seçim yapın. Tabi yaşadığınız yerdeki servis durumunu da kontrol edin. Dİlerseniz bölgenizi söyleyin, TCL için servis de teyit ederiz sizin için.

Son olarak şunu da ekleyeyim. Ben mühendislik varyasyonları ve yazılım ile oynamalar sonucu elde edilen BTU değerine değil, işin kaynağından çıkan gerçek veriye odaklanıyorum o nedenle katalog bilgileri ile benim paylaştığım veriler birbirini tutmaz :ok

Benim yazdığım hesap katalog bilgilerine göre oluyor. Kompresör bilgisine sahip değilim. O nedenle Altus'la biraz mesafe koymak daha iyi oluyor.

Adem hocam sizi uzun zamandır takip ediyorum. TCL incelemesi sonrası zaten gönlüm TCL'den yanaydı. İki adet sipariş geçtim. Geçen haftada TCL uygun fiyatlı tv önerinizde de iki tv almıştım. Klima servisi olarak TCL aradım bölgemde hizmet veren servisin bilgisini aldım iletişim kurdum. Vakumlu kurulum yapılması konusunda da gerekli uyarıları yapıp kurulum sırasında yanlarında bulunurum harelde diye düşünüyorum.

Başka dikkat etmem gerek bir şey var mı? Varsa bilgilendirirseniz sevinirim. Bugüne kadar sizin çabalarınızdan çok faydalandım. Çok sağolun hocam. Olmasaydınız kağıt üstünde ki verilere bakarak hareket ediyor olacaktım.

Hayırlı günler dilerim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri