Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 32” smart tv satın alma hk.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

İsmail Güner

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
max 4500
Marka Model Bilgisi
Onvo-Next
Merhabalar, şuan boş zamanlarımda dizi film veya maç izlemek için çok da büyük olmayacak şekilde ve fiyat olarak en makul derecede bir tv almak istiyorum. 32” benim için yeterli bir boyut. Onvo OV32150 modelini düşünüyordum fakat 4500 tl bandında ve android tv olduğunu farkettim. Bunun üzerine araştırmalarımda Next YE-32020GG4 modelini gördüm 4270 tl bandında ve google tv olarak sunuluyor. Siz hangisini tercih edersiniz veya daha uygun fiyatlı internette donmayacak kasmayacak bir cihaz önerebilir misiniz. Yorumlarınız benim için çok önemli çok teşekkür ederim.

Merhabalar, şuan boş zamanlarımda dizi film veya maç izlemek için çok da büyük olmayacak şekilde ve fiyat olarak en makul derecede bir tv almak istiyorum. 32” benim için yeterli bir boyut. Onvo OV32150 modelini düşünüyordum fakat 4500 tl bandında ve android tv olduğunu farkettim. Bunun üzerine araştırmalarımda Next YE-32020GG4 modelini gördüm 4270 tl bandında ve google tv olarak sunuluyor. Siz hangisini tercih edersiniz veya daha uygun fiyatlı internette donmayacak kasmayacak bir cihaz önerebilir misiniz. Yorumlarınız benim için çok önemli çok teşekkür ederim.
Yazılım açısından Next. Servis konusunda da ikisi de aynı.

Belki biraz ağır olacak ikisi de beş para etmez. Android veya Google TV sorunu öyle ya da böyle çözülebilir ancak çözünürlük sonradan müdahale ile çözülebilecek bir durum değil. 32 inç panelde 1366x768 çözünürlük ile pikselleri teker teker sayarsınız.

Belki biraz ağır olacak ikisi de beş para etmez. Android veya Google TV sorunu öyle ya da böyle çözülebilir ancak çözünürlük sonradan müdahale ile çözülebilecek bir durum değil. 32 inç panelde 1366x768 çözünürlük ile pikselleri teker teker sayarsınız.
32 inç HD Tv ortalama 2800 santimetrekare, 1049088 pikselden oluşuyor. Piksel/cm2 oranı 374, PPI oranı 49
43 inç FHD TV ise ortalama 5280 santimetrekare, 2073600 pikselden oluşuyor. Piksel/cm2 oranı, 392, PPI oranı 51

Yani pikseller sayılacak derecede değil, aralarında çok da bir fark yok. Ayrıca zaten bu dibinden izlenmeyecek.

herkesin ihtiyacı, bütçesi ve beklentisine göre ürünler mevcut. Mutfakta günlük 1-2 saat ya da yayla-bağ evinde kullanmak için de o kadar detaylı bir ürün almaya gerek yok. Max 4500 bütçeye daha iyi ne vardı da tavsiye etmedik? Tabi insanların mümkün olan en iyisine sahip olmasını isteriz, fakat bazen beklentiler bunu gerektirmez. Diğer yandan Türkiye'deki yayınların kaç tanesi zaten o kalitede, çoğunluk 720p, bazıları 576'dan bozma 720.

Google TV ya da Android olayı sorunu sonradan çözülür tabi ama, nasıl? ilave masrafla, tvbox alarak. E zaten bütçe 4500'dü. Noldu hem bütçeyi almış olduk, hem de alınan tv tek başına çözünürlük ne olursa olsun işe yaramadı, box gerekti. E onun yerine 32 inç HD bir Google ya da L1 TV çok rahat iş görecekti. Hem de bütçe sınırları içinde olacaktı. O nedenle isteğe göre öneri en mantıklısı. Daha iki hafta önce iş yerinden bir abimiz sordu, A101'de Toshibalar var, uygun fiyatlı benim de bütçem bu, çocuklar YouTube'a Netflix'e girsin yeter dedi. Ben bu adama kalkıp da karma panelden falan mı bahsedeyim? Elindeki parayı iki katına çıkarıp TCL ya da Samsung mü önereyim? Abi dedim androidi de var onların smartı da var, farkları şu. Gitmiş 7000TL diye 43 inç almış, o da hatta tek kaldığı için indirime girmiş 5000 TL'ye. Bu adam Hi-Level fiyatına Toshiba almış, kötüleyeyim mi?

Son düzenleme:
32 inç HD Tv ortalama 2800 santimetrekare, 1049088 pikselden oluşuyor. Piksel/cm2 oranı 374, PPI oranı 49
43 inç FHD TV ise ortalama 5280 santimetrekare, 2073600 pikselden oluşuyor. Piksel/cm2 oranı, 392, PPI oranı 51

Yani pikseller sayılacak derecede değil, aralarında çok da bir fark yok. Ayrıca zaten bu dibinden izlenmeyecek.

herkesin ihtiyacı, bütçesi ve beklentisine göre ürünler mevcut. Mutfakta günlük 1-2 saat ya da yayla-bağ evinde kullanmak için de o kadar detaylı bir ürün almaya gerek yok. Max 4500 bütçeye daha iyi ne vardı da tavsiye etmedik? Tabi insanların mümkün olan en iyisine sahip olmasını isteriz, fakat bazen beklentiler bunu gerektirmez. Diğer yandan Türkiye'deki yayınların kaç tanesi zaten o kalitede, çoğunluk 720p, bazıları 576'dan bozma 720.

Google TV ya da Android olayı sorunu sonradan çözülür tabi ama, nasıl? ilave masrafla, tvbox alarak. E zaten bütçe 4500'dü. Noldu hem bütçeyi almış olduk, hem de alınan tv tek başına çözünürlük ne olursa olsun işe yaramadı, box gerekti. E onun yerine 32 inç HD bir Google ya da L1 TV çok rahat iş görecekti. Hem de bütçe sınırları içinde olacaktı. O nedenle isteğe göre öneri en mantıklısı. Daha iki hafta önce iş yerinden bir abimiz sordu, A101'de Toshibalar var, uygun fiyatlı benim de bütçem bu, çocuklar YouTube'a Netflix'e girsin yeter dedi. Ben bu adama kalkıp da karma panelden falan mı bahsedeyim? Elindeki parayı iki katına çıkarıp TCL ya da Samsung mü önereyim? Abi dedim androidi de var onların smartı da var, farkları şu. Gitmiş 7000TL diye 43 inç almış, o da hatta tek kaldığı için indirime girmiş 5000 TL'ye. Bu adam Hi-Level fiyatına Toshiba almış, kötüleyeyim mi?

Bakın zaten olay burada kopuyor. Ben Android ya da Google yerine panele yatırım yapılması gerektiğini söylüyorum zaten.
Ayrıca PPI değerlerinin yakın olması ancak aynı çözünürlükte panellerde direkt karşılaştırma yaparken kullanılabilecek bir değerdir.
Sizin verdiğiniz çözünürlükte ve ebatlara sadık kalırsak 43 inçlik FHD panelin en yakın izlenme mesafesi 170cm iken 32 inçlik HD panelin en yakın izlenme mesafesi 234 cm'dir.
İşim gereği 4 farklı monitör kullanıyorum.
1. 2 adet yan yana duran 24 inç 1920x1200 çözünürlükte Dell monitör
2. 1 adet 15.6 inç 1920x1080 çözünürlükte laptop
3. 1 adet 15.6 inç 3840x2160 çözünürlükte laptop (şahsi laptopum ama 1920x1080 çözünürlükte kullanıyorum)
4. 1 adet 32 inç 1920x1080 çözünürlükte LG 32LM620S TV (monitör olarak kullanıyorum)

Bu panellerin herhangi birinden annemin 14.4 inçlik 1366x768 çözünürlükteki laptopuna geçince dünyam dönüyor ve her bir pixel kocaman birer lamba gibi geliyor.

Arkadaşın yazdıklarından keyif için maç ve netflix gibi platformları izleyeceği anlaşılıyor. Bu durumda gerekirse biraz daha bekleyip ya da indirim kovalayıp düzgün bir panel aldığı takdirde çok daha keyif alabileceği bir deneyim önermek abes bir durum oluşturmadığı kanaatindeyim.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri