Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru 43UHL910 Led sorunu.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gulnare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Gulnare

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Hi-Level 43uhl910
Merhabalar
Sık sık led sorunu yaşamaya başladım. Şimdide ses var görüntü yok. Ledleri söküp takınca ledler yanıyor. Ama belli bir süre sonra yine led yanmamaya başlıyor. İlk açılışta çok hafif bir parlama yapıpı ledler sönüyor. Anakartı yüzeysel olarak incelediğimde herhangi bir akma, kondansitörlerde şişme göremedim. Tv eskidi ama şuan değiştirme imkanım yok.
Lede giden voltaj 111v cıvarıda. Yan sanayi ledlerde güç kartı korumaya geçiyor ve ledlere gelen gücü kesiyor. Orjinal ilk ledler maviye döndü. Onlar hala sorunsuz çalışıyor. Bu durum ile karşılaşan oldu mu? Öneriniz nedir?

Günaydınlar Adem hocam. 1 takım orjinal mavi dönen. 3 takıma yan sanayi. Qled ve weko marka diğerini bilmiyorum. Bir defa pır edip sönenler yan sanayi. Bazende hiç yanmıyor. Bu cihazda 4 sıra led var. 2a 2b. Ortadakileri 2 b 8 led olanları orjinal diğerlerini yan sanayi kullanınca çalışıyor. Resimde ortadaki mavilikler Beyaz ekranda bariz görünüyor. Led gelen gücü düşürerek çözülebileceğini tahmin ediyorum. 111v bana biraz yüksek geldi. 34 led var. Yan sanayi ledler çok güç çektiğinden güç kartı korumaya geçiyor. 5w 0.47ohm taş direnç bağladım. Ama voltaj hiç düşmedi.
1698481586688440247235024298507.jpg

@Adem Helvacı

Son düzenleme:
Mantık olarak orjinali sorunsuz ise taktiklarinda sorun var. Bu durumda yan sanayi dediklerinde problem olabilir.
Nerden aldınız ledleri? İnternet vs ?
Birde cihazın seri numarasını paylaşır mısın

Mantık olarak orjinali sorunsuz ise taktiklarinda sorun var. Bu durumda yan sanayi dediklerinde problem olabilir.
Nerden aldınız ledleri? İnternet vs ?
Birde cihazın seri numarasını paylaşır mısın
Bende öyle düşündüm. 3 takım led almama sebep oldu. Birini mağazadan diğerini internetten aldım. Yan sanayi ledleri tektek denedim çalışmayan yok.

Bende öyle düşündüm. 3 takım led almama sebep oldu. Birini mağazadan diğerini internetten aldım. Yan sanayi ledleri tektek denedim çalışmayan yok.
Dediğiniz gibi voltaj uyumsuzluğu olabilir. Cihaz besleme voltaj çıkışı anlık 111 volt olabilir ama, kondansatör lerde şişme görmediniz. Ya bir yorgunluk mevcut yada hakkat bı sorun var☺️
TV seri numarası nedir?

bu ürün orjinal vestelinkidir. tekrar almayı denermisiniz bilmem

bu ürün orjinal vestelinkidir. tekrar almayı denermisiniz bilmem
Kararsız kaldım. Tv aldıktan 1 yıl içinde maviye dönmeye başlamıştı. O yüzden yansanayi ürünlere döndüm. Orjinalin ledleri 2835 yansanayiler 5050 olması lazım( Biraz büyük). Yan sanayiler maviye dönermi bilmiyorum. Taş direnç ile voltajı azaltmayı denemek istiyorum. 5w 047 düşük geldi tahminimce. Elektronik bilgisi olan tavsiye edebileceği değer varsa yada başka öneri... hepsine açığım.

Kararsız kaldım. Tv aldıktan 1 yıl içinde maviye dönmeye başlamıştı. O yüzden yansanayi ürünlere döndüm. Orjinalin ledleri 2835 yansanayiler 5050 olması lazım( Biraz büyük). Yan sanayiler maviye dönermi bilmiyorum. Taş direnç ile voltajı azaltmayı denemek istiyorum. 5w 047 düşük geldi tahminimce. Elektronik bilgisi olan tavsiye edebileceği değer varsa yada başka öneri... hepsine açığım.
@Tesla

orjinal ama güncellenmiş versiyondur çünkü sizin tv çıkalı kaç sene oldu

Dinamik 100% parlaklıkta mı kullanıyorsunuz günlük olarak? Öyle ise ne orijinal ne çakma hiç iflah olmaz boşa uğraşmayın, hdrli tv üstelik bir de.
Üstat maviye dönünce genelde %100 kullanmaya başladım. Gündüz tv konumundan dolayı parlama yapıyor bazen %100 ayarlıyordum. Artık %50-60 arasında kullanıyorum. İzleme mesafemde yakın yoksa. Yan sanayi ledler ile görüntü ve netlik çok iyi. Ablamlar okadar para verip 65qn85b almışlar izleme mesafesi yakın ve büyük olunca 4kda olsa görüntü kalitesi hoşuma gitmedi. O kadar paraya sanki biraz daha iyi olabilirdi.

İlk başlarda taş direnç denedik fakat kullanılan çipin kalitesine göre yine maviye dönüyor fosfor tabakası buharlaştıkan sonra mavi renk ortaya çıkıyor

İlk başlarda taş direnç denedik fakat kullanılan çipin kalitesine göre yine maviye dönüyor fosfor tabakası buharlaştıkan sonra mavi renk ortaya çıkıyor
Yan sanayi ledleri çalıştıralımda nasıl olsa 3 set var. Döner dolanır değişiriz. Kaç w kaç ohm taş direnç kullnamalıyız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri