herkese merhaba,
hanemde 5 seneden fazladır kullandığım vdsl hattım 1 ay öncesine kadar sabit 85-86mbit hız veriyordu.. ne olduysa 1 ay önce oldu ilk önce kopmalar başladı sonra da hızım 35mbit e sabitlendi. aracı tarzda bir firma (efsanenet) kullanıyorum ve bu sağlayıcıyla da yaklaşık 2 senedir 85-86mbit alıyordum. 1 ay öncesinden başlayan başvuruyla efsanenet te telekom a mailler atıp duruyor ve en son dönüş şu şekilde olmuş telekomdan:
sağlayıcı dönüş mailinde:
sonra telekomun tekrar dönüş mailinde ise
netteki sağlayıcı sitelerinde kontrol ettiğimde ise altyapım 89mbit alabileceğim gözüküyor.
şimdi bu konuda ne yapabilirim? elimde olan hat hızlarım neden düşürülmüş...
hanemde 5 seneden fazladır kullandığım vdsl hattım 1 ay öncesine kadar sabit 85-86mbit hız veriyordu.. ne olduysa 1 ay önce oldu ilk önce kopmalar başladı sonra da hızım 35mbit e sabitlendi. aracı tarzda bir firma (efsanenet) kullanıyorum ve bu sağlayıcıyla da yaklaşık 2 senedir 85-86mbit alıyordum. 1 ay öncesinden başlayan başvuruyla efsanenet te telekom a mailler atıp duruyor ve en son dönüş şu şekilde olmuş telekomdan:
Subject: 864- / musteri arıza #14010055
Merhaba İsmail Bey,
Müşterinin mevcut hat üzerinden, altyapı ve mesafe kaynaklı maksimum 16 Mbps VDSL hizmet alabileceği bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Hız düşümünün uygun olduğu belirtilmektedir.
İyi çalışmalar dileriz.
sağlayıcı dönüş mailinde:
Subject: RE: 864- / musteri arıza #14010055
Hayırlı günler
Müşterimiz aylardır 100 mbit kullanıyordu ve modemine 80 mbit geliyor du güzelde kullanıyordu suan için modemine 35 mbit geliyor sizleri verilen bilginin yanlış olduğunu dusunuyorum
sonra telekomun tekrar dönüş mailinde ise
Merhaba İsmail Bey,
Müşterinin 3. Ayda 125388 Kbps actual download alabildiği bilgisi ekiplerimizle paylaşılmıştır. Saha ekiplerimizden güncel ölçüm bilgilerine göre dönüş sağlanmıştır. Hat altyapı ve mesafe sorunu nedeni ile 16 Mbps VDSL hızda stabil çalışabilmektedir. Aktif olarak alınan 35 Mbps hızda stabilite sorunları yaşanabilmektedir. Bilgilerinize sunarız.
İyi çalışmalar dileriz
netteki sağlayıcı sitelerinde kontrol ettiğimde ise altyapım 89mbit alabileceğim gözüküyor.
şimdi bu konuda ne yapabilirim? elimde olan hat hızlarım neden düşürülmüş...