Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Tüketici Hakları 5 yıl global garanti ibaresi olan üründe 2 yıl resmi olarak sorumluyuz denebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kacr2828
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kacr2828

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhabalar,

western digitall sn770 1 tb ürünü, henüz iki buçuk yıl olmasına rağmen, ürün normal günlük kullanımda 81 derecelere kadar, yük altındayken 86 derecelere kadar çıkıyor ve thermal throtlling yüüznden perofrmans kaybı yaşanıyor.

bunlarla ilgili tüm ekran kayıtlarını aldım.

üretici spesifikasyonlarında çalışma sıkcaklığı maksimum 85 derece deniyor.

ürün tbw olarak sağlığı ise sadece 7 tb, yani sağlık %100 durumda...

ürünün gerek kutusunda, gerek tanıtım sayfasında "5 year limited warranty" yazıyor. yani ürün wd tarafından 5 yıl garantili şekilde, içine konulan Türkiye garanti belgesinde ise 2 yıl garantilidir yazmakta.

konuyla ilgili, ilk başta WD'ye mail attığımda "aldığınız yere veya distirribitörünüze başvurun" şeklinde yanıt aldım, bu yanıtla beraber hem aldığım yere hem aldığım distribitöre başvurduğumda "biz 2 yıl garantiden sorumluyuz, sorununuzu WD tarafı ile çözmelisiniz" dediler, tüm bunlar yazışma olarak duruyor.

Tekrar WD'ye dönüp durumu anlattığımda işi yokuşa sürdüler veya cevap vermiyorlar (yıldırma politikası) izliyorlar...

WD'yi tekrar sıkıştırmam sonucunda bana "yaklaşık 70 poundluk bir kargo ücreti çıkıcak kabul ediyorsanız gönderin" tarzında mail aldım, her ne kadar itiraz etsemde cevap vermediler.
70 poundluk kargo ücreti ürünün %80 fiyatına denk geliyor...

sorum ise şu, burdaki distribitör veya satıcı ben 2 yıl sorumluyum kardeşim deyip işin içinden çıkabilir mi? hakem heyetine gitsem kazanırmıyım ? sonuçta üründe 5 yıl garantisi ibaresi bulunmakta, hatta üretici sitesinden garanti detaylarına baktığımda "türkiye bu garanti dahilinde değildir" tarzında bir ibare falanda bulunmamaktadır...

Hakem heyetine gitmeden önce buraya sormak istedim...

Ekleme, şuanda ürün stokta olmamasına rağmen satıcının satış sayfasına ulaştım ve satış sayfasındada "5 yıl garanti" ibaresini satıcı eklemiş, ekran görüntüsünü aldım. sanırım hemen tüketici hakem heyetine gideceğim...

ekran görüntüsünü aldım. sanırım hemen tüketici hakem heyetine gideceğim...
Merhaba

Bilgi paylaşımı kısıtlı olunca, olayın gelişimi anlaşılamıyor.

Kanunu zorlayıcı bir süreç yapacağınız zaman, Heyet sizin lehinize verip, şirket mahkemeye giderse masraflarıda gözönünde bulundurunuz. Dipnotlar devreye girecektir.

Kullanma kılavuzu veya garanti belgesinde ömürboyu(10yıl) gibi ibare süre belirtiyor ve kanıtlıyor iseniz ilerlemenizde yarar vardır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri